Stranica 41 od 65 PrviPrvi ... 31394041424351 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 3229

Tema: inseminacija

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovo za bolne odnose mi nije logicno da ima veze s postupkom, osim mozda ako ti je aih bio bolan zbog eventualno uskog cerviksa ili nesto tako? Ako nije to, onda bi se mozda trebala javiti dr bar telefonom, znam da neke infekcije znaju imati takav ucinak

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i meni je čudno da je to od aih, ne bi trebalo biti. Mene je 1. aih bolio pri izvođenju, ali kasnije nisam imala nikakve bolove, a drugi mi je bio potpuno bezbolan. Ja bi isto zvala dr i pitala

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage moje, meni je danas 7 dan od inseminaije...i uzasno me ledja bole......s lijeve strane gore me rastura......drugo nis....

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Strasna, imam frendicu kojoj je to bio znak trudnoce. Nismo mogli vjerovati, nju su leda pocela rasturati koji dan nakon transfera, svi smo govorili da je rano za takav simptom, a ona trudna! Zelim ti isti scenarij

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..mene su isto leđa boljela kad sam ostala T nakon AIH-a....

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

OOOooooo daj Bože!

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Strasna .....sretnoooooo.....da, uski cerviks, morao me siriti dole, 10 min mi je cackao....nije ni cudo da me boljelo, evo danas je ok

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Joj poznate su mi muke po cerviksu, to kasnije utjece i na transfere ukoliko ces ici na ivf. Tada je bolje da dr radi transfer uz pomoc uzv. Meni je zbog mog vijugavog cerviksa jednom prilikom embrij ispusten u samom cerviksu, dr je mislio da je usao u maternicu, a onda skuzio da je ona bila iza jos jednog zavijutka, uzas. Poslije toga su mi uvijek radili transfere s uzv.

Imas temu ovdje pod naslovom Traumatican transfer, pa si pogledaj (mislim to je u nacelu ista stvar, i kod inseminacije i kod transfera mora se proci kroz cerviks)

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutros je odrađena naša druga inseminacija u petak sam imala tri folikula (19, 18, 18) sa lijepim endometrijem (10) a bio je tek 15 dc. kažem tek jer je iui bila na 17. dc pa su još malko porasli inače, ovo je treći put kako sam na klomifenu ali i najmanji broj folikula dosad. nadam se da će to biti dobitna kombinacija. eto, sada sam na čekanju nekih 15, 16 dana pa testić ili beta sretno svima i da mi uljepšate ove dane svojim novostima :D

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam u petak obavila prvu inseminaciju i imala sam samo jedan folikul,a ostali su bili dosta maleni! Tako da mi brojka od 3 folikula zvuci lijepo Medjutim,krvarila sam 2 dana i danas imam jos malo sukrvice,a nakon AIH-a sam imala uzasno bolne grceve. Je li netko to imao?

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

pa grčevi malo su normalni.ne znam koliko je tebe boljelo....

..i meni to zvuči kao velik broj folikula..ja sam u prvom aih.u imala jedan sa klomifenom...a sad ćemo vidjet šta će biti kad odem na folikulometriju....ja nisam krvarila ništa poslije aih-a..

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jako su bili bolni grcevi,mislila sam da necu izdrzati.. Ne znam da li je kod mene bilo tih muka po cerviksu,kako cure kazu,jer doktorica je prvo stavila spekulum pa je rekla sestri da nece moci,pa je stavljala drugi pa to zavrtala..o cemu se radilo ne znam,ne bih da bezveze pricam samo znam da me sam postupak nije bolio ali odmah nakon toga koma i kad sam isla mokriti izasao mi ugrusak i krenulo krvarenje koje traje jos pomalo i sad..

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tri puno? a prošlu iui ih je bilo 5, i to svih pet skoro jednakih s obzirom na naš spermogram, jako su male (da ne kažem nikakve) šanse da se sve stanice oplode. ovaj put mi je malo falilo da zaspem na stolu, tako sam bila opuštena i nisam ništa osjetila. prošli put mi je bio malo nezgodan pritisak, valjda od šprice, koji me potsjetio na užasni hsg. pvu iui je bila jedna kapljlica krvi u sluzi dok sam sada skroz čista. jedino što je sada prisutna neka manja bol u jajniku, na trnutak mi se čini kao da folikul nije prsnuo, iako je prošlo 50 sati od štoperice.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ma ja sam mislila skociti sa stola,a ne zaspati Koliko vam je bilo pokretnih spermija?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

aska nakon drugog AIH-a na SD sam krvarila 3 dana,isto sam mislila da nije normalno,kako nisu mogli ući,malo su te jače "zaštipali"pa ti je to to...ne brini sve je to ok..prestat će!
    sretno!!
    Posljednje uređivanje od kiara79 : 11.09.2011. at 19:40

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja isto nisam krvarila nakon AIH-a, danas, 9 dan nemam nikakvih ni bolova...osim predvečer više kao napuhnutost. i ledja me katkada bole. U petak vadim betu, iako sam gotovo sigurna da niš od toga.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aska, ne znam :D zapravo, nisam htjela da znam. ono što se moglo uraditi, uradilo se. prošle sedmice smo radili kontrolni s-gram i bilo je 14,5 mil/ml od čega je progresivnih bilo 12%. dr je jutros rekla kako je zadovoljna brojem ali su spermići malo usporeni pa ih je ostavila pola sata duže da isplivavaju.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

strašna, sačekaj, nikad se ne zna. kaže meni moja dr. da joj je došao par da radi ivf jer su 15 godina u braku bez djece. za početak im predloži iui i gle, neki dan ugledaju plusić

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Eh...strpljenje.....da......to mi je stran pojam u zadnje vrijeme... morat ću se više naoružat sa strpljenjem.. :D

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Kiara 79 hvala Vec sam mislila da samnom nesto nije u redu,jer svi tvrde da nisu krvarili!
    Posljednje uređivanje od aska : 11.09.2011. at 22:34

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Inace,mi smo imali 4 milijuna pokretnih spermija,tako mi pise u otpusnom pismu..

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni inseminacija na sve više od 3 folikula zvuči jako neodgovorno, bez obzira na spermiogram.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, i meni bi zasigurno zvučalo kada ne bih bila upoznata sa radom dr. i imala ovoliko povjerenja u nju. nakon toliko godina nije bilo trojki, petorki već jedino blizanci.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage moje, ja sam danas na 9 dan od inseminacije "izgorila od znatiželje" i napravila test koji je negativan... Mislite li da ipak ima nade....s obzirom da i sama znam da je ovo zaista pre pre rano?

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

prerano ti je, ima nade

meni je prošlu iui bila svijetla linija na 10. dpo i ispostavilo se da su bili tragovi pregnyla.
    Posljednje uređivanje od LittleBirdie : 12.09.2011. at 09:35

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ja sam tek na 12 dan imala svijetlu crticu....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Strašna, 14dan nakon AIH kod obje biokemijske (beta oko 15) test uvijek bio negativan. pre rano si radila.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Nadutost u trudnoći se javlja odmah posle začeća i za nju je kriv hormon progesteron koji prouzrokuje zadržavanje vode u organizmu. Nadutost jedan od prvih simptoma trudnoće. Stomak će vam se naduti i oteći, a vi ćete misliti da imate problema sa varenje ako ne sumnjate na trudnoću.

malo slatkih misli.....naduta sam full vec 3 -4 dana, kao da nisam bila na wc-u 2 tjedna, ali imam redovnu stolicu

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

strašna rano je to za test
    prskalica ja sam oba puta bila jako naduta, i to od utrogestana, a ne od trudnoće, nažalost. Tebi želim da je ovo drugo

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Joj pa znam da je rano....ali shvatite me..prvi AIH....gorim od želje da znam..iako sama sebe uvjeravam da se ne nadam ničem... :D

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam radila test 13 dan u ponoć i bio je negativan. Iz mog potpisa vidiš da je to bila "pogrešna informacija" na moju neopisivu sreću

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Oplaaa Čak i tad....... Znači ima nade i za mene....hehe

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

strašna, ako će ti imalo pomoći (u smislu da ćeš bar na kratko vrijeme izluftati onaj ružni osjećaj) ti kupi jeftinih testova i radi svaki drugi dan dok ne ugledaš plusić čak i kada 10., 12. ili 14. dan ne bude ništa možeš odahnuti jer je i to rano za tačan nalaz

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hehehe.....ideja ko stvorena za mene....

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Meni inseminacija na sve više od 3 folikula zvuči jako neodgovorno, bez obzira na spermiogram.
    Potpisujem milijardu puta. Sto da se svih 5 primilo i jos koji podijelio na jednojajcane? Nikada ne bih pristala na to i smatram da je taj izik jedostavno nedopistiv. Kod mene je na klomifenima bilo 4 folikula i dr nije riskirao, nego smo umjesto aih radili ivf.

Napominjem da sam kasnije vratila 2 embrija u ovom dobitnom postupku, cetvrtom, do tada se nikada nista nije primilo, a tada odjednom oba i jos se jedan podijelio. Bili smo u opasnosti i bebe i ja i nakon pravog pakla ostala nam je jedna beba. Morate cure ponekad i same se zauzeti za sebe!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ValaMala i ti si šokove prošla.
    Meni je gin na firulama prije aih-a uvijek govorio da vrlo lako može to preći u IVF ako budem imala više folikula.
    Strašna naravno da je prerano i ima nade,strpljenja

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem milijardu puta. Sto da se svih 5 primilo i jos koji podijelio na jednojajcane? Nikada ne bih pristala na to i smatram da je taj izik jedostavno nedopistiv. Kod mene je na klomifenima bilo 4 folikula i dr nije riskirao, nego smo umjesto aih radili ivf.

Napominjem da sam kasnije vratila 2 embrija u ovom dobitnom postupku, cetvrtom, do tada se nikada nista nije primilo, a tada odjednom oba i jos se jedan podijelio. Bili smo u opasnosti i bebe i ja i nakon pravog pakla ostala nam je jedna beba. Morate cure ponekad i same se zauzeti za sebe!
    Potpuno se slažem s tobom. Da sam ja kojim slučajem ikad i dobila više od 3 folikula, i da imam toliko neodgovornu doktoricu da želi napraviti AIH, radije bih odustala od svega. I nije točno da nije nakon toliko godina bilo trojki. Svaka višeplodna trudnoća je riziča, kako za majku, tako i za dijete.
    Cure, nemojte trčati kroz sve to glavom bez obzira. Slažem se da treba poslušati savjet liječnika, ali to ne znači da mu treba slijepo vjerovati. Prije svega treba misliti na svoje zdravlje.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sve je to ok, ali vaši muževi imaju uredne nalaze. sumnjam da ne biste pristale da ste na monitoru vidjele onaj jad i čemer od obrađenog sjemena.
    i ne, ne mislim plivati u mpo vodama cijelu deceniju, zato mi se lako odlučiti na iui sa 4 ili 5 folikula.
    Posljednje uređivanje od LittleBirdie : 13.09.2011. at 16:35

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

...ako je baš tako loš spermiogram...zašto vam forsiraju onda AIH i ne idu na IVF??

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jooooj ja osjećam neopisivu mučninu....pojest će me isčekivanje i nervoza.....

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tina, s-gram je i dalje za iui (oligoasteno).
    strašna, i ja sam tri dana osjećala blagu mučninu, vjerovatno od štoperice ne brini se, još malo

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj LittleBirdie prvotno napisa Vidi poruku
    sve je to ok, ali vaši muževi imaju uredne nalaze. sumnjam da ne biste pristale da ste na monitoru vidjele onaj jad i čemer od obrađenog sjemena.
    i ne, ne mislim plivati u mpo vodama cijelu deceniju, zato mi se lako odlučiti na iui sa 4 ili 5 folikula.
    Pa dobro koja je dijagnoza supruga? Ako je u pitanju mali broj u ejakulatu i smanjena pokretljivost, to onda uopće nije ni slučaj za inseminaciju. Po meni je to, nažalost, samo gubljenje vremena.
    Ali neovisno o tome, i dalje tvrdim da je ići na inseminaciju sa 4 ili 5 folikula neodgovorno!
    Smijem li pitati gdje si ti to u postupku?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Valjda su tragovi štoperice već izaćli iz mene. Danas mi je ipak 10 dan...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

prskalica ja sam oba puta bila jako naduta, i to od utrogestana, a ne od trudnoće, nažalost. Tebi želim da je ovo drugo [/QUOTE]

A vidjet cemo jos malo sta bu.......nisam uzimala nikakve ljekove, prirodno, jedino sam dobila stopericu....

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I onda presretna vidis plusic, a na uzv 5 beba, sto ces onda? Dajte cure budite ozbiljne i odgovorne. Na aih se ne bi islo da vasi spermiogrami nisu dovoljno dobri da oplode j.s. A ako je tako, onda ih mogu oploditi i 5. I ne, spermiogram mm kad smo krenuli nije bio ok, stovise, bio je oligoastenoterato... i rizik nije dolazio u obzir. Pa to je medicina, a ne kockarnica, pa ako prode prode. Jooj

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

izgleda da ovdje niko ne razumije moju situaciju ili se jednostavno tema ne prati dovoljno.

prvu iui jesam imala 5 folikula i dr. ju je odradila zato što je s-gram mm taj dan bio lošiji nego inače (pisala sam da je imao nekih kočnica u glavi) a ja nisam htjela odustati. pred ovu iui smo provjerili s-gram i bila je ona stara dijagnoza, oligoasteno, koja i jest za inseminacije. sada sam imala tri lijepa folikula.

iz mog profila vidiš da sam u državi u kojoj nemamo besplatne postupke pa je nemoguće u jednom danu prebacit se sa iui na ivf. moja dr. radi privatno i sve je samo ne neodgovorna. za svakog ima individualni pristup, pa je tako bilo i samnom i mm.

svakako da je curama čiji muževi imaju normalan nalaz rizik puno veći i da u tom slučaju ne trebaju ići na iui.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

LittleBirdie, vjeruj mi, ni u našoj državi se ne možeš u jednom danu prebaciti sa iui na ivf, bez obzira ideš li u državnu bolnicu ili privatnu polikliniku. Ja sam prije godinu dana prvi put nogom kročila na MPO odjel i tek sad mi slijedi ivf.
    Vjerojatno je kod privatnika individualniji pristup, ali na kraju krajeva, zato i plaćaš takav pristup. No, mislim da to svejedno ne znači da doktoru treba slijepo vjerovati. Možda je tvoja doktor spremna na sebe preuzeti takav rizik, a i ti skupa s njom. Ja samo kažem da ja to svojem tijelu ne bih željela priuštiti.
    Ali to je samo moje mišljenje, radite kako vas volja.
    Ja sam se, zapravo, ove teme dovoljno napratila.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja danas nemam više nikakvih simptoma ničeg....nit se više ičem nadam...u petak vadim betu.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja danas nemam više nikakvih simptoma ničeg....nit se više ičem nadam...u petak vadim betu.

Ajme strasna...ne gubi nadu....tako je isti i meni, malo imam simtome, bar mislim, pa malo nemam.....cekajmo uz osmjeh

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj prskalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme strasna...ne gubi nadu....tako je isti i meni, malo imam simtome, bar mislim, pa malo nemam.....cekajmo uz osmjeh
    Pa tako i ja.....malo ima-malo ne.........heh

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •