Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Sretno, Sanja, i Fioni i tim učenicima čiji su se roditelji konačno zamislili!
Hvala, Vertex.

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
Moram priznati da iz ovog što je Sanja napisala ne mogu puno shvatiti o problemima te djece. Oni jure, trče, viču, pa se ne stignu obuti, nabacuju se hranom, druga djeca ih moraju čekati, namjerno miniraju nagradu za svoj razred. Ali, nije jasno zašto to rade. Sanja je navela da je posrijedi problem kućnog odgoja i odnosa roditelja, ali sigurno nisu sva ta djeca ista.
Ni ja ne shvaćam zašto to rade. Mi kao roditelji imamo brojne mogućnosti dolaziti u školu i boraviti na nastavi, raznim projektima i sl. Ja sam sve te mogućnosti iskoristila i mogu reći da relativno dobro poznajem razrednu dinamiku. Nekolicina te djece su kolovođe, ostali su samo sljedbenici, a zašto to rade? Nemam pojma. Nekakva mješavina samoživosti (odgoja u stilu "ti si, moj prinče, najvažnija osoba na svijetu i smiješ sve što poželiš"), traženja pažnje, nedostatka osnovnog kućnog odgoja i nedostatka negativnih posljedica (da ne kažem omraženu riječ kazna).

Tvoji su prijedlozi, Zdenka, pametni i razumni i moram reći da ih je naša nastavnica manje-više sve isprobala. Oni kao razred mnogo raspravljaju o svom ponašanju i njegovim posljedicama, o tome kako utječu na druge ljude, o tome kako se drugi osjećaju i u teoriji je sve u redu. Ali čim se pojavi konkretna situacija u kojoj ta djeca mogu divljati, zaboravljaju se sve teorijske rasprave.

I da... Dobivaju užasno mnogo, preprepremnogo pažnje. Toliko da su se ovi dobri počeli osjećati zapostavljenima, zato i jesmo dogovorili da ove godine oni imaju poseban tretman.

Čekam da se Seni vrati na topic, ona će vam hlade glave opisati školu, ja sam trenutačno vjerojatno prenabrijana.