Tek iza 16tt sam radila kompletnu krvnu sliku, urin, urinokulturu i krvnu grupu i kad sve napravila dobila sam i trudnčku knjižicu.
Idući tjedan idem na pregled pa možda dr. poželi još nešto..
Tek iza 16tt sam radila kompletnu krvnu sliku, urin, urinokulturu i krvnu grupu i kad sve napravila dobila sam i trudnčku knjižicu.
Idući tjedan idem na pregled pa možda dr. poželi još nešto..
Ma mene je doktorica odmah poslala po sve nalaze,kompletnu krvnu sliku(najvjerojatnije jer dosta krvarim) i tr.knjizicu ce mi otvoriti na sljedecem pregledu 7.10.
Ali imam jedno pitanje,ma nije ni pitanje vec mali zbunj...sinoc kada sam se otusirala grudi,stomak i bedra su mi bili posuti sitnim crvenim tockicama(kao da me netko izbockao iglom).Imam to i sada ali se ne primjeti toliko. Nema svraba,boli nicega nego bas neznam da li je to nesto normalno ili![]()
lasta ja kad sam se osula tako u 9-10 tjednu trudnoće,našla na netu da je tipično da trudnice imaju nekakve promjene na koži-točkice,čirići... Ja nisam s ničim mazala ionako nisam izlazila iz kuće i povuklo se samo od sebe za dana. A bio mi cili dekoltew i ramena osut sa sitnim čirićima i crvenim točkicama.
ja sam imala 9,7 i nije se smatrao blago povišenim nego pravim gestacijskim dijabetesom.... na dijeti sam već 6 tjedana....radila sam jedan mali profil na vv i bio je uredan... nakon toga sam spletom okolnosti završila u Petrovoj i tamo su i još stroži... oni tamo rade veliki profil...svaka 3 sata te bocka kroz 24 sata i samo jedna vrijednost mi je bila povišena (8 i nešto) i morala sam ostati još 2 dana u bolnici i ponavljati ga...
ne kužim di je u dijeti puno mliječnih proizvoda? smiješ 0,5L mlijeka dnevno... ujutro 2,5dcl i navečer 2,5dcl jogurta ili mlijeka prije spavanja
ti možda misliš na posni sir... ali on ti ne spada u ovoj dijeti u mliječne proizvode nego u zamjenu za šunku, tj. meso...
ako si obavila ogtt onda na VV ideš na dogovor na kada ćeš raditi kontrolni profil... dobiti ćeš primjer ishrane za jedan dan i tablicu namirnica koje smiješ jesti u gramaži kojoj smiješ i nakon toga sama kombiniraš....
nazovi gore odjel za dijabetes, tj, traži sestru Dragicu u trudničkoj ambulanti... ona će ti sve objasniti
Hvala klara,ma i mislila sam da je tako nesto.Ali tako mi je koza osjetljiva da na mjestu gdje me ubo komarac sada mi je plavica(mada mislim da me muz po noci malo..)
Posljednje uređivanje od lasta : 25.09.2011. at 19:49
Ja sam sa 6+5 odmah dobila koje pretrage treba obaviti i sada sam to predala svojoj ginekologinji. Uglavnom, tražila je krvnu sliku, urin odnosno urinokulturu, krvnu grupu (što sam i imala) kao i spolno prenosive bolesti (koje sam opet uradila jer su ove priješnje bile way too old).Uglavnom, rekla mi je da mi je krv odlična!
![]()
cure može pitanjce jedno ,, s čim je najbolje njegovati kožu u trudnoći ?
I ja slučajno kupila biobaza MAMA,ok je,mada sam stvarno naivna bila kad sam povjerovala da se upije odmah,a sastojci su masl. i bademovo ulje...
Ja sam apsolutno oduševljena Biobazom - jedino me nervira što mi je sad prva boca skroz pri kraju i jedna istišćem van kremu s onom pumpicom. BTW na jednom portalu je bila nagradna igra gdje se trebao poslati opis osjećaja prvih pokreta bebe, biobaza je bio sponzor, ja poslala i dobila paket njihovih proizvoda - tako da me već čeka nova krema kad iscijedim sve iz ove koju sam kupila još na početku trudnoćeI mažem se cijela, od glave do pete, ne samo trbuh, jer mi je koža prekrasna nakon nje
![]()
Drage moje moj UZV je u četrvtak, a sutra bih trebala na OGTT a već strahujem od jutarnjeg posta, superslatke tekućine i dvosatnog čekanja drugog vađenja krvi....muka mi je čim se sjetim, ali moram se prisiliti - već mjesec dana odgađam... i čini mi se da su se dečki izokretali u buši - ma jedva čekam da ih vidim. Dobijete li vi sličice kad idete na UZV? Ja već neko vrijeme nisam dobila![]()
Ja svaki put,pa što ne pitaš sličicu. Meni čak dao sličicu hematoma,najrađe bi je iskidala![]()
Ja tek malo trudna a vec ih imam 4(rekla doktorica neka skupljam pa se mjenjamma luda je)
Šumskice slikice s utz-a s vremenom postaju manje zanimljive jer je beba sve veća pa ju je teže uhvatiti u jednom kadru. Kako ti još nosiš blizance to je već nemoguća misija, tako da ne žališ pretjerano za tim sličicama.
Kao i ti i ja sam oduševljena biobazom i stvarno joj je jedina mana to istiskivanje na kraju. Nema druge nego skroz izokrenuti bočicu i pustiti da se ono malo kreme istrese u dno i onda prstićima izvaditi to kreme što je ostalo. Evo ja sam sad na kraju trudnoće i počela sam koristiti 4. bočicu.
Hvala ti na savjetima! idem sutra na VV pa bumo vidli... Ma obzirom da sa šećerašima živim, nisam baš ni iznenađena mojim rezultatom ogtt-a, ali nisam nešto pretjerano ni zabrinuta...(prije nego počnete me špotati - da, svjesna sa ozbiljnosti situacije, ali ne želim od toga raditi drame). Izbacila slatko i bijelo brašno, rižu, kruh... sad ćemo vidjeti što će mi reći gore, i kako će taj profil izgledati...
Slatkipozdrav!
onda definitivno i ja kupujem biobazu kad ste ju toliko nahvalileja se vratila sa pregleda ,,danas brojimo 8+5 veliki smo 2,11cm i već smo jaaako slaaatki
)
Evo malo da i mi odahnemo, tlak mi se stabilizirao i bez tableta, sad je jako niski, cervikalni brisevi svi čisti, krvna slika odlična, beba se danas micala na sve strane a ja ništa i dalje ne osjećam. Idući tj idem u bolnicu na anomaly scan na SD u 20tt, pa se nadam da ću do tada i osjetiti koji udarac. Baš sam happy što mogu opet malo odahnuti.
Andream super da sad mozes konacno odahnuti i uzivati u trudnoci, neka dalje sve bude pp ps-u
Moram se pohvaliti da smo danas kupili kinderbet za bebolinu, nacekat cemo se da ga namontiramo, ali htjeli smo iskoristiti kupon za popust koji vrijedi jos 2 tjedna
![]()
andream, bravo, bravo!!! neka si ti nama zdrava, bebici je onda super kod tebe!
Hvala!
I meni se čini da su ona čudesa s kojima su me tamo gledali (do sada 3 različita uređaja), dosta zastarjeli... Zadnji uzv sa 14+3 je bio katastrofa, bar po sličici... Na 10+5 se više na sličici vidjelo nego na ovoj. Sad je samo jedna velika mrlja, uopće ništa ne kužim.
Naravno, najvažnije je da doktor vidi i kaže da je sve ok, ali voljela bih otići negdje gdje će posvetiti malo više pažnje i pokazati mi gdje je što...
Budem još malo istraživala te klinike i što nude, ali draže mi je čuti mišljenje iz prve ruke.
Sad smo 15+4, a na takav neki uzv bi išla iza 20 tt pa još imamo dosta vremena za njuškanje![]()
Ja sam se nekako ubijedila da idem na 4D kad budem u 24tt(da sto bolje sve vidim),i juce listam sve one silne brosure koje sam dobila od svog dr. i vidim reklamu za 5D
Zar to postoji???Koja je to peta dimenzija???Nisam jos zvala da pitam za cijenu,strah me je
Konacno nam je stigao i dugo cekani baby-watcher
pa sad mirnije cekam UZ.
Koliko sam shvatila između 3D ima delay, a 4D je in real time fotka... ali je osnovna tehnologija ista. 5D je možda samo još korak dalje. Možda napravi filmić. Nagađam.![]()
MojcaKad sam pisala ovo o 5D htjela sam i reci da bi bas htjela da mi se ti javis jer vidim da ti je profesija ili umjetnost ili arhitektura,uglavnom nesto oko ''prostora i dimenzija'' kad eto ti se i javi
telepatija na 1500km
Cure vi ste cudo
![]()
Istina, slikam iz hobija, kako si skužila?Ali i pamtim "nepotrebne" podatke, pa odtud prijašnji post.
![]()
Posljednje uređivanje od Mojca : 27.09.2011. at 09:49
Sjecam se kad si ovdje pisala da ces praviti one ''visuljke'' za bebu,zaboravila sam kako se zove(mobil ili tako nesto) i ja kontam uh super i ja cu ,dok nisam vidjela kako to izgledai onda kazem sebi-poklopi se usima i kupi,ovo ti neznas ni zamisliti a ne napraviti
Sorry administratori za OT,necu vise![]()
Moram se nastaviti na OT.![]()
Svi imamo talente za likovno izražavanje... samo treba krenuti. Btw, nisam još niš napravila.Ruke mi trnu pa me to nervira.
Ma ti UZV-ovi su meni postali nužno zlo i što više čitam o njima, to mi se manje prčka po trbuhu i oko bebaI ja sam planirala taj 4D u 24. tjednu, pa nisam otišla, prekosutra imam jedan običan, najobičniji kod moje soc gin - pa opet ne mogu nakon toga neko vrijeme da ne bi bilo pre često i tako mi se čini da neću potrošit tih 500 kuna na to... A onda me opere grižnja savjesti - htjela bih djeci u naslijedstvo ostaviti onaj filmić iz njihovog života u mom trbuhu... Nisam pametna šta radit...
BTW bila sam na OGTT testu i preživjela nekako. Bilo mi je mučno nakon one slatke tekućine, a nakon dva sata sam u lab dopalila sa kroasanom i čokoladnim mlijekom i nisam ni uspjela izać iz doma zdravlja - već sam grizla kroasan![]()
cure..može li pomoć..da li ima cura koje su imale veliku betu sa jednom bebom rano kao ja i da su rodile zdravo dijete?hvata me uzasna paranoja...ja imam 14dnt 1900
pozdrav!evo da se i ja pridružim ovom veselom društvancu!
danas mi je 16+5 i mogu reć da se pooooooolako opuštam!
mirna,ima dosta cura s visokom betom...meni je bila 14 dnt 2262,jedna beba!Ne trebaš paničarit,bar ne zbog bete!
ok.hvala vam cure.smirile ste me.mislim da se tamo radilo o slobodnoj beti a to je nešto drugo.joj..samo se nadm da necu još neku glupost izmislit.
Evo ja danas podigla nalaze urina i krvi (vezano za jetrene probe i kreatinin) - sve je u referentnim vrijednostima. Ova trudnoća postaje dosadna, u pozitivnom smislu naravno![]()
POtpuno se slažem sa šiškicom! Moja je bila 13.dan 651,pa ako se dupla znači 14. bi bila 1300,pa nitko nije ni posumnjao na blizance,nego jednostavno je rano bila implatancija,kao što je rano bila i ovulacija i razvio se embrij skoro u blastocistu za 3 dana,pretpostavljam da je rana impl. pošto je sve tako brzo išlo.
da..najvjerojatnije...ma razvijala se turbo...čak se podijelila tik pred transferom...to je mamina beba....žuri ko i mama....samo nek ne bude brzopleta ko mama..hehe.....možda joj se tak žuri da bu već gotova sa razvojem u 7. mjesecu trudnoće..hehehehhe..joj šta mi sada pada na pamet....
...šalim se naravno..ne daj ti bože još i to
![]()
hhahahahaha...ne znam zašto, ali sve mi je komično (naravno do trenutka kada nešto izmislim i padnem u duuuuuuuuuuboku depru).....samo se nadam da tih depremirajućih trenutaka neće biti previše..
e jesen jesen.....neću te više šokiravat..hehhehehe....neće te herc..hehehehhe..prije će mene)))))))))))))))))))))))))))))))))
Evo onda teme za tebe.![]()
http://forum.roda.hr/threads/67676-Manjak-željeza
mirna26 smiri se draga, čeka te dugih 9 mjeseci čekanja, milion pitanja, dvojbi, sumnji i nadanja - nije OK da pregoriš odmah nakon beteSve će bit OK s bebolincem i beta ti i nije neka teatralno visoka pa da se pitaš hoće li beba bit normalna (ne znam ni od kud ti takvo pitanje). Šta bi rekla da si kao ja vidjela betu od 11 tisuća ili kao Ambra od 40 tisuća? OK; naše bete su bile dvojčeki na 20 dnt, ali svejedno se objema zavrtilo u glavi od silnih znamenki. Samo cool - opusti se i uživaj - to si dugo čekala
![]()
Klara beta se dupla svaki drugi dan, tako da ako je na 13 dnt beta 650, na 15dnt bi trebala biti oko 1300 - da ne bi bilo zabuneBTW Kako si ti? Je li stalo brljavljenje?
zlatice dobrodošla![]()
eto da se i mi malo javimo,danas smo 14+4,sve je i dalje u redu,bebica se lijepo razvija,a pomalo i mama sve mi se čini
.dobili smo prvu 4d sličicu i to moram posebno pohvaliti jer doktorica koja mi vodi trudnoću je na kraju pregleda sama napravila na 4d i nismo ništa extra doplaćivali(čitam da neki plaćaju i po 500-tinjak kuna), i tatek je bio sa nama,kaže mu ona da je bebač zasada na njega sudeći po frizuri,
,
i mi kupili Biobazu i počinjemo se mackat
evo da se i ja malo javim. Danas smo 35+1 i sad cekam utorak da budem 36 tjedan ,pa cu na ultrazvuk da vidim sta ce mi reci dr.
s obzirom da imam serklaz i pijem gynipral dr. mi je rekao da cu sa 36 nedjelja da prestanem sa gynipralom ,a planira skinuti serklaz u 38 nedjelji tj. ako izdrzim do tad.
ja bih najvise voljela kad bi me porodio odmah u 36 ,ali eto ako izdrzim do 38 tako planira.
jedva cekam utorak ,pa cu sve bolje znati
seka, uvijek je bolje što duže ostati 2 u 1. Ja sam u prvoj T hospitalizirana sa 36 tjedana i imala sam sve predispozicije za što skoriji porod (višak plodne vode, natečenost, proteini, tlak...), svaki je dan bio na vagi bi-li-ne-bi li porodili. Izgurali smo do 38 tt i to se pokazalo najbolje za bebicu, mama je više manje kasnije došla k sebi. Zato - znam da je pred kraj već koma, ali uvijek sve najbolje za bebicu![]()
Eto vidiš ja bila uvjerena svaki dan da se dupla...ok sam,brljavljenj smeđeg nije stalo,a ima i svježe krvi malo nekada i 3 dana zaredom,nekada 1 u 7 dana....jedva čekam uzv za tjedan dana,to će mi bit 12+3)
Šta mislite oće mi reć da prestanem sa utrog. ili zbog brljavljenja neće?
ma sve u redu šumsko...krivo sam pročitalama...i najboljima se desi9)))HEHEHE
što se tiče utrogestana sve ovisi o dr.
mislim da klinika PFC propisuje do 32 tt ( osim Đurđe i faith iz PFC ima do 32 tt..pa valjda je to pravilo dr Lazarovske..) a Pronatal do 16 tt.
Ja sam bila u PFC i koristila samo 12tjedana
što se tiče utrića...mislim da je to sve individualno...ja sam se počela "skidati" s utrića od 11 do 16 tt...postepeno...svakih 7 dana sam izbacivala po jedan bombončić...samo slušajte svog ginića
Imam curke jedno pitanjce vezano za heparin(fragmin)....ja sam sad u 19 tt i trbuh mi postaje lagano zaobljen a bockam se još uvijek u trbuh...sad me zanima ja bih se prebacivala na ruku jer mi nekako nije napeto više se bockati u trbuh, pomalo me strah...znam da se neće ništa dogoditi, al ipak....što me zapravo zanima jel se mogu sadmo prebaciti na ruku ili da idem kombinaciju jedan dan trbuh pa ruka ili tak nešto....sad sam svašta napisala, valjda ćete me shvatiti![]()