Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 620

Tema: porod u hrvatskoj

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slažem se u mišljenju s bb oko tzv zaplašivanja novih rodilja i sl...

meni dugo naprosto nije bilo jasno zašto nitko ne govori o problemima dojenja (govorim o svojoj okolini) odnosno i o svim čudaima nakon što dođeš kući iz rodilišta
    osjećala sam se ko Pale sam na svijetu jer su sve mame oko mene kak ti ga bile presretne, sve im je išlo od ruke, bebe divne, krasne....
    a ja ko nemajka, grozan porod (pričam o prvom porodu), brdo problema s dojenjem (toliko da mi je prijetila incizija, a narednih 5,6mj sam bar jednom u mj imala mastitis..), djete koje trešti dan noć (periodnično..)...
    tad sam si rekla - nikad više djete. nikad više....

da mi je bar netko rekao da imati dijete i nije tak lagano, da ta briga često uključuje nespavanje, podočnjaka do poda, pijano hodanje ... znate već

stvarno mi nije bilo jasno kak je svima sve super a meni koma

al kad zagrebeš malo ispod površine...počneš uviđati da to i nije tak kak izgleda na prvu

zato..o da su me bar "zaplašili" istinitim iskustvima....

da u mi bar npr u rodilištu rekl, pripremili...i da ne bum mogla normalno hodati nakon cr (da, bilo sam tak mlada, tupa, mutava, ...da mi uopće nije palo na pamet da neću moć ni normalno hodat, ni smijat se, ni kihat.... ... to iskustvo + dojenje me je koštalo zdravlja za zauvijek...pomoći niotkud.. bar ne od med osoblja koje sam ja imala pred sobom...)

da sam bar znala....onako malo mutava, valjda bih se ipak koliko toliko, makar psihički, pripremila

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ali post Danci_Krmed ima posebnu težinu
    jer kraj njenog imena piše osoblje foruma
    ona je moderatorica na porodima
    mislim da bi ipak trebala paziti i na to
    nemam ugovor sa nikim niti me roda ograničava ni potiče da govorim ovako ili onako.

ja to gledam iz feminističke perspektive, sustav kako tretira žene unutar njega. to je moj dojam bio kroz dvije trudnoće i dva poroda osim u časnim iznimkama, a kroz rad sa drugim ženama nažalost nisam dobila puno bolji dojam i svaki dan vidim kako se ženama govore poluistine i na kraju radi nešto sasvim drugo.

moje srce želi da mi kao žene to ne dopuštamo, da kažemo da ne smije biti tako. ali naše društvo za to nije (očito) još spremno.

u torontu prošle godine na jednom govoru je jedan policajac rekao da žene koje su silovane su to zaslužile jer se oblaće poput 'sluts' (neki okvirni prijevod bio bi bio neprimjeren, ali recimo kao oskudno odjevene žene koje traže samo sex).

čovijek, usprkos jakog i močnog sindikata policajaca je ostao bez posla. poslala se poruka odozgo da se takvo razmišljanje neće i ne može tolerirati od službene osobe. žene su se digle na noge i već za vikend su se organizirale ogromni prosvjedi 'slut walks' gdje su žene dale do znanja da takvo ponašanje nije prihvatljivo i da se neće dozvoliti. na kraju su se i nekoliko takvih prosvjeda organiziralo u drugim svijetskim gradovima.

a mi toleriramo da se ženama u porodu govori da nisu se tako vikale kad su se je**, da su glupe, nesposobne i još gore. pitam se dokle ćemo to tolerirati :/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

Dakle, beti kaže -"roditi u hrvatskim rodilištima (pretpostavljam da si bila u više njih više puta) meni je bilo lijepo.

A Nena kaže - "roditi u hrvatskom rodilištu (bila samo u jednom 3 puta) meni je bilo ružno.
    Morate znati da je meni osnova sasvim druga nego gotovo svima vama. Meni je bit poroda dobiti dijete. Zato su moji stavovi drugačiji.

Ja znam što znači posve prirodan porod, bez lijekova, bez prokidanja vodenjaka ( sam puknuo doma, a da bar nije), na termin, bez dripa, bez epiziotomije, ali u konačnici i bez djeteta.
    Zalud sve, uključujući i empatiju i osmijeh i sućut i blage riječi...zalud sve kad nema one po koju ste došle.
    Idući put sam dobila kompletan tretman (osim epiziotomije), indukcija, ručno otvaranje, elektrode na bebinoj glavici...i bebu živog i zdravog na ruke.

OK, ja sam onaj 0,01% u statistici. I idući put sam išla u isto rodilište. I bilo je još bolje, brže i lakše. I oni su bili još bolji. I nije me briga kako ćete me shvatiti. Meni je porod u Hrvatskoj OK.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Morate znati da je meni osnova sasvim druga nego gotovo svima vama. Meni je bit poroda dobiti dijete. Zato su moji stavovi drugačiji.
    možeš li mi pojasnitia
    jel to znači da prema tvom mišljenju sam porod, tijek, može biti kakav god, i dobar i loš, glavno da se dijete rodi zdravo i/ili općenito zdravo??

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

(ako mogu samo malu obranu za tog mladog ginekologa (nije sigurno bio stažist, a ne vjerujem ni da je bio specijalizant)
    Bio je specijalizant, na specijalizaciji, kako reče "malo sam u Petrovoj, malo na Sv. Duhu", no meni toliko mrzak (toliku naduvenost rijetko srećem) da mi žao tipkati tu dugu riječ za njega, pa ga prozvah stažistom. No, bila je tu i doktorica, viša, iznad njega, no pokazala se vrsnom neznalicom (bez brige, sve sam te postupke naknadno istražila kod kolega iz njihove struke), nije znala šta bi pa je samo pobjegla i čekala ili da odemo na carski ili da dođe iduća smjena (dakle, od 16 do 19, 30) pa da dr. Habek riješi stvar.
    No, čak nije ni htjela reći Habeku da je tu nešto problematično nego je za njim trčao po boksevima moj muž, moleći ga da nešto učini.
    Znam ja vrlo dobro kako funkcionira njihova hijerarhija, i tko komu što smije reći, no kad se sastanu bahatost i neznanje, a s tim apsolutno neuvažavanje činjenice da rodilja možda ipak nešto zna o sebi, o prethodnom iskustvu poroda, o tome što je pokazao to jutro UZV (da dijete nema dobru rotaciju glavice) ,

onda znaš kako ti je pao grah.

Bilo tko od vas, koji zna bilo kojeg porodničara, neka samo upita najobičniju činjenicu iz rađaonice, propisanu protokolom - koliko se smije čekati da žena, čiji je cerviks potpuno otvoren, potpuno, s najjačim mogućim trudovima, koji ne daju ni sekudne predaha, pod nenormalno visokom dozom dripa, čeka na izgon. Koliko? Jesu li sati u pitanju? Četiri, pet, šest? Naravno da ne.

Ali, ne bih uopće više o tome, ima puno gorih slučajeva, s teškim posljedicama, ovdje se sve završilo dobro.

I ima i puno boljih, običnih, odličnih iskustava.

Izgleda mi jako dobro baš prikupljanje tih podataka u zaista kvalitetnom istraživanju, to je bar neki papirnati, egzaktan početak za traženje promjena,
    inače ostajemo samo na pojedinačnim slučajevima kakvih je masu,

i stalnom riziku da se kao takvi proglase nevjerodostojnima.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bio je specijalizant, na specijalizaciji, kako reče "malo sam u Petrovoj, malo na Sv. Duhu", no meni toliko mrzak (toliku naduvenost rijetko srećem) da mi žao tipkati tu dugu riječ za njega, pa ga prozvah stažistom. No, bila je tu i doktorica, viša, iznad njega, no pokazala se vrsnom neznalicom (bez brige, sve sam te postupke naknadno istražila kod kolega iz njihove struke), nije znala šta bi pa je samo pobjegla i čekala ili da odemo na carski ili da dođe iduća smjena (dakle, od 16 do 19, 30) pa da dr. Habek riješi stvar.
    No, čak nije ni htjela reći Habeku da je tu nešto problematično nego je za njim trčao po boksevima moj muž, moleći ga da nešto učini.
    Znam ja vrlo dobro kako funkcionira njihova hijerarhija, i tko komu što smije reći, no kad se sastanu bahatost i neznanje, a s tim apsolutno neuvažavanje činjenice da rodilja možda ipak nešto zna o sebi, o prethodnom iskustvu poroda, o tome što je pokazao to jutro UZV (da dijete nema dobru rotaciju glavice) ,

onda znaš kako ti je pao grah.

Bilo tko od vas, koji zna bilo kojeg porodničara, neka samo upita najobičniju činjenicu iz rađaonice, propisanu protokolom - koliko se smije čekati da žena, čiji je cerviks potpuno otvoren, potpuno, s najjačim mogućim trudovima, koji ne daju ni sekudne predaha, pod nenormalno visokom dozom dripa, čeka na izgon. Koliko? Jesu li sati u pitanju? Četiri, pet, šest? Naravno da ne.

Ali, ne bih uopće više o tome, ima puno gorih slučajeva, s teškim posljedicama, ovdje se sve završilo dobro.

I ima i puno boljih, običnih, odličnih iskustava.

Izgleda mi jako dobro baš prikupljanje tih podataka u zaista kvalitetnom istraživanju, to je bar neki papirnati, egzaktan početak za traženje promjena,
    inače ostajemo samo na pojedinačnim slučajevima kakvih je masu,

i stalnom riziku da se kao takvi proglase nevjerodostojnima.
    Nena, meni se dogodila idetična stvar sa E. , ali je olakotna činjenica bila ta da sam ja tražila da mogu birati položaj , te mi niti nisu pomislili dati drip obzirom na dijagnozu djeteta, i onda im nije bilo jasno kao ja urlam , a nemam osjećaj za izgon.
    Srećom da su mislili da sam poluluda pa su me ozbiljno shvatili kad sam poćela govoriti da sam ja sigurna da nešto nije u redu, obzirom na prestrašne bolove, potpunu otvorenost i bez osjećaja za tiskanje. Naravno , tada nastupa horor sa ručnim okretanjem u trudu i tiskanjem bez nagona, ali to je druga priča.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aleks, pa što me briga za njihovu hijerarhiju i prenapuhavanja
    život žene i djeteta je u pitanju, ma da i nije život...
    a dobiješ psiku kak specijaizant ne smije rad svoje karijere zvrcnut nadležnog
    ma daj...
    al zato smiju ugrozit ženu i diejte
    fuj fuj
    i to je medicinska struka???

shvaćamo li mi uopće da naše med osoblje u rodilištima prečesto provodi sasvim nepotrebne intervencije koje nemaju uporište u znanosti???
    i time, tili ne tili, dovode u realnu opasnost ženu i dijete...
    pa to je za svaku osudu, za tužbu, za ne znam ni ja što..ima ih koji se bolje u to razumiju
    a di je uz to sve onda i neljudski odnos-
    ....

pitam se ja bil iko išo kod arhitekta il statičara koji samo malo, ma samo mrvu, da ubrza stvar, radi mimo struke...bili ste vi živjele u takvoj kući??

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

beti, meni su oni ugrozili dijete, ne znam kako to nisi skopčala, mene vjerojatno ne, ja sam sve to izdržala, ali dijete je moglo nastradati.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eno, živjele
    pa im otpao balkon dok su stajale na njemu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nena, meni se dogodila idetična stvar sa E. , ali je olakotna činjenica bila ta da sam ja tražila da mogu birati položaj , te mi niti nisu pomislili dati drip obzirom na dijagnozu djeteta, i onda im nije bilo jasno kao ja urlam , a nemam osjećaj za izgon.
    Srećom da su mislili da sam poluluda pa su me ozbiljno shvatili kad sam poćela govoriti da sam ja sigurna da nešto nije u redu, obzirom na prestrašne bolove, potpunu otvorenost i bez osjećaja za tiskanje. Naravno , tada nastupa horor sa ručnim okretanjem u trudu i tiskanjem bez nagona, ali to je druga priča.
    naravno, ali sam na kraju bila sretna i što mi je dr. priuštio i taj horor jer je to bio jedini način (osim cr) da se dijete rodi.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    eno, živjele
    pa im otpao balkon dok su stajale na njemu
    je apri
    al zaboravila si jednu važnu stvar
    ostale žive
    e, i zdrave
    (pa, nemaju se što žaliti)
    Posljednje uređivanje od zmaj : 10.10.2011. at 12:08

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne treba idealizirati, ne treba pljuvati

žao mi je zbog neninog iskustva
    što je to prošla zbog nečijeg neiskustva
    (ako mogu samo malu obranu za tog mladog ginekologa (nije sigurno bio stažist, a ne vjerujem ni da je bio specijalizant)
    oni često ne smiju zvati stariju službu, ako se nekom ne radi o glavi, sjećam se priče sa staža za jednog starog ginekologa, koji je bio na glasu kao super, rekli su tko s njim dežura smije ga pozvati po noći samo 1x, drugi put neće s njim dežurati
    dežurstvo s njim je bilo kao i s onim gljivama koje su 1x jestive)

da, to smo već puno puta rekli da je jad u našem sistemu. meni je iskreno žao svih uključenih u tu priču: pacijenata, specijalizanata i starije službe...nažalost sisem im nauči i prisili da se ponašaju tako.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Beti, sve bi mi birale najgori mogući porod ako je to uvjet za živo i zdravo dijete.
    Mogu mi i nogu odrezati, ako će mi to osigurati živo dijete.
    Zašto o tome uopće pričamo?
    Govorimo o kvaliteti onoga između krajnosti. Što je ipak najčešće.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Beti, ako dobro shvaćam, tebe ne zanimaju nikakvi argumenti van vlastitog iskustva? A ne zanimaju te ni tuđa iskustva? Što će se dogoditi ako se javi žena kojoj je carski rez toliko odgađan, a forsiran vaginalni porod, da je beba na kraju umrla?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naravno, ali sam na kraju bila sretna i što mi je dr. priuštio i taj horor jer je to bio jedini način (osim cr) da se dijete rodi.
    moga je bit toliko uljudan, pa kad je već priredio, makar da je skratio koji sat taj horor :ne znam dal se smijat il plakat smajli:

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapravo , mene ćak i bode u oći ono zdravo dijete. Jer sam ja svijesno rađala - bolesno. Ali sam za to bolesno birala najbolji način da dođe na svijet , te da ima što bolju šansu da se nosi sa bolesti kasnije. Ako su meni rekli da je što prirodniji porod sa što manje intervencija i lijekova najbolji za moje bolesno dijete, tada je valjda i za zdravu tako...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Shvaćam da Beti piše iz svojih cipela i da je doživjela tragediju koju ne bismo nikome poželjeli, ali zašto stalno isticati da je jedino bitno živo i zdravo dijete, pa to se podrazumijeva, to nam je svima cilj, nitko si ne želi prirodan porod bez djeteta na kraju.
    Ali da to znači da ja moram šutke i bez pogovora pustiti da liječnici rade što god hoće, pa i koriste intervencije koje nisu potrebne jer sve ide svojim tokom, onda k vragu sve, naše društvo nije napredovalo i đabe nam pravo glasa na papiru.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

x

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    moga je bit toliko uljudan, pa kad je već priredio, makar da je skratio koji sat taj horor :ne znam dal se smijat il plakat smajli:
    ne, nisi me shvatila, horor je bio i na kraju, cijela šaka unutra i ručno okretanje glavice (da nosić bude prema leđima mame, a ne obrnuto), ali to je napravio drugi doktor, onaj iz starije službe, koji je došao na kraju tj. u svoju večernju smjenu (mogla je ta smjena biti i još koji sat kasnije, šta bi tada bilo?). Dok je to radio, rekao je okupljenima - evo, ovako se to radi! Strahota, oni to nisu znali, a stare babice su znale, ili su puštale ženu da hoda pa da se dijete samo zarotira ili ako je kritično, napravile to rukom.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Točno to

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    sve bi mi birale najgori mogući porod ako je to uvjet za živo i zdravo dijete.
    Mogu mi i nogu odrezati, ako će mi to osigurati živo dijete.
    Zašto o tome uopće pričamo?
    Govorimo o kvaliteti onoga između krajnosti. Što je ipak najčešće.
    Tako je.

Naravno da je uvjet živo i zdravo dijete, i najvažniji cilj.

Onima koji ne mogu zanijeti jedini je uvjet trudnoća, bilo kakva, dijete željeno iznad svega i mogu svima nama stalno poručivati -
    što vi hoćete, šta vas briga kako roditi, da je meni bilo kakvo dijete, rodila bih bilo kako, samo da mi ga je živog i zdravog!

Bilo je i takvih poruka, znam da je, ali u većini smo i mi koje imamo sreću da možemo zatrudniti svim srcem i s punom potporom uz one koje to danas ne mogu, ali svi nastojimo da im se taj put olakša.
    A mogli bismo dići ruke-šta se to mene tiče.

Isto tako bi mogla žena koja boluje od teške bolesti reći - pa o čemu vi, valjda je život najbitniji?! I bila bi u pravu. U usporedbi s tim, i ovo su tričarije.
    Ali, i oni koji danas nisu bolesni isto se zalažu da onima koji su bolesni budu dostupni lijekovi i liječenje, da svima bude lakše.

Svima, svugdje.
    Ja neću više rađati, barem se nadam, ali mi je stalo da naša rodilišta budu ugodna mjesta, zbog drugih žena i zbog djece moje djece.

Namjeravala sam ovo puno pametnije reći, ali jednostavno mi nije uspjelo.

Jednostavno, ne može se najtežom situacijom (gubitak djeteta) obezvrijeđivati nastojanje da se poboljšaju uvjeti za rađanje sve druge djece.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a tko bi onda trebao pisati takve dramatične postove?
    postove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima?
    aktivističke i pozivajuće?
    tko?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ispričavam se dragim korisnicima i korisnicama da nažalost, ja nisam toliko fina da ću šutjeti kad netko nekog drugog gazi, u priči, u tom trenutku ili u nekom sustavu. potporu ću dati svakoj ženi i svakoj osobi koja to želi i treba, prihvatiti što god netko želi za sebe i što je najbolje za nju ili njega, ali šutjeti dok se sustavno žene maltretira, sori to ne mogu. ako vi možete, svaka čast. lakše je nekima čaškati po forumu nego nešto konkretno poduzeti.

ako želite drugu moderatoricu, slobodno pitajte da me maknu admini foruma.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne, nisi me shvatila, horor je bio i na kraju, cijela šaka unutra i ručno okretanje glavice (da nosić bude prema leđima mame, a ne obrnuto), ali to je napravio drugi doktor, onaj iz starije službe, koji je došao na kraju tj. u svoju večernju smjenu (mogla je ta smjena biti i još koji sat kasnije, šta bi tada bilo?). Dok je to radio, rekao je okupljenima - evo, ovako se to radi! Strahota, oni to nisu znali, a stare babice su znale, ili su puštale ženu da hoda pa da se dijete samo zarotira ili ako je kritično, napravile to rukom.
    ma ja
    shvatila sam ono o 4sata
    al kad je već bilo to s 4h
    pa mogli su ih smanjit puštajuć te da hodaš il zvat nekog ko zna
    a ne čekat 4h da dođe taj neko
    užas

ne razumijem se vele o rotaciji
    al mi je palo na pamet da bi možda bilo drugačije da si hodala....

i? jesi im iš rekla kasnije?? ne vjerujem da bih ja to mogla prešutjeti....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a tko bi onda trebao pisati takve dramatične postove?
    postove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima?
    aktivističke i pozivajuće?
    tko?
    Naučila sam da umjerenost ne mijenja ništa.
    Umjereni se ignoriraju.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Umjereni se ignoriraju.
    X

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tko bi onda bio zaduzen za pisanje takvih postova?
    Tko moze imati pravo na to?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a vidiš ja sam u RL dosta umjerena, ali zato poludim kad vidim da se prihvaća nepravda u nekom širokom pogledu odnosno da se prihvaća sustavno maltretiranje (za pojedince sam više takva da prihvaćam i promičem što određena osoba želi za sebe).

da prihvaćamo stanje takvo kakvo jest, da smo uvijek pažljive da nikad nikoga ne naljutimo ili natjeramo da razmisli (poanta moje proze), teško ćemo nešto napraviti.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dakle ovako, u hrvatskim rodilištima je uvijek predivno rađati, osim u slučajevima onih par žena koje izvoljevaju nekakve bakaraće kao što je prirodni porod, liječnike treba bespogovorno slušati i slijediti jer liječnik ne može biti u krivu, a osoblje foruma treba uvesti autocenzuru ili još bolje da uopće ne smije pisati na forumu.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 10.10.2011. at 12:57

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle ovako, u hrvatskim rodilištima je uvijek predivno rađati, osim u slučajevima onih par žena koje izvoljevaju nekakve bakaraće kao što je prirodni porod, liječnike treba bespogovorno slušati i slijediti jer liječnik ne može biti u krivu, a osoblje foruma treba uvesti autocenzuru ili još bolje da uopće ne smije pisati na forumu.
    Ili najbolje da sve gledamo/čitamo crno/bijelo jer jedino to prolazi na ovom forumu, nema sredine. Ma kako vam se uopće više da? Ili ništa ne valja, ili je sve idilično..Ili se netko tu pravi blesav pa čita ono što mu paše a ne ono što je napisano.

Evo mene za par tjedana čeka opet porod pa ću vam javiti dojmove, ovaj put želim nešto drugačije pa ćemo testirati dr da vidimo koliko će se poštovati moja želja, na koju imam pravo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Umjereni se ignoriraju.
    x

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ili najbolje da sve gledamo/čitamo crno/bijelo jer jedino to prolazi na ovom forumu, nema sredine. Ma kako vam se uopće više da? Ili ništa ne valja, ili je sve idilično..Ili se netko tu pravi blesav pa čita ono što mu paše a ne ono što je napisano.

Evo mene za par tjedana čeka opet porod pa ću vam javiti dojmove, ovaj put želim nešto drugačije pa ćemo testirati dr da vidimo koliko će se poštovati moja želja, na koju imam pravo
    trina želim da ti bude super, da sve prođe kako želiš i kako je najbolje moguće i da brzo imaš prekrasno malo stvorenje u rukama.

a za ovo prvo u vezi crno bijelog, nije baš tako jednostavno, ja bi prije rekla da ima nas puno koje kažemo da nešto treba mijenjati, da nije sve bajno, biramo i preciziramo što treba mijenjati u sustavu da bi bio bolji i na usluzi svima, i onda se nađu osobe koje dolaze i misle da smo pale s marsa, da je sve savršeno i da ništa ne treba mijenjati. i eto ti sad svi kao na svoju stranu, umjesto da se zalažemo da svima bude bolje, da se sustav promijeni.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne razumijem
    ne razumijem što bi ti htijela
    pa govori se o nekoj većini, a ne o cijelosti
    govori se da treba mijenjati stvari jer je previše negatinih iskustava da bi ih se gledalo kao statističku manjinu il čak anomaliju
    o to se govori
    a da ima lijepog pisale ste vi, al i ostale cure koje su doživjele i plus i minus
    postojanje pluseva ne opravdava postojanje tako mnogih minusa il minusa uopće

svako dobro na porodu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zelim da nam se javis sa jos jednim lijepim iskustvom i da sve prode onako kako si zamislila.
    Ako smijem biti indiskretna i pitati sto ce to biti drugacije, obzirom da je do sada bilo sve onako kako si zeljela i trazila? Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju, stvarno me zanima ... a zanima mislim i ove friske mame koje idu prvi put na svoj put u majcinstvo, jer bas kako je negdje gore napisala Lutonjica nakon svakog puta je saznala da moze i bolje, iako je sasvim bila zadovoljna onim sto prosla.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Zelim da nam se javis sa jos jednim lijepim iskustvom i da sve prode onako kako si zamislila.
    Ako smijem biti indiskretna i pitati sto ce to biti drugacije, obzirom da je do sada bilo sve onako kako si zeljela i trazila? Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju, stvarno me zanima ... a zanima mislim i ove friske mame koje idu prvi put na svoj put u majcinstvo, jer bas kako je negdje gore napisala Lutonjica nakon svakog puta je saznala da moze i bolje, iako je sasvim bila zadovoljna onim sto prosla.
    Ovaj put sam se odlučila na epiduralnu jer od nedavno imamo tu mogućnost u našem rodilištu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

švrljala sam malo po forumu i našla na ovakve riječi, koje su izgleda rutina jednog rodilišta,:
    "Ne mislite uopće na bebu, vi ćete biti krivi ako joj se šta dogodi, lijepo je praviti dijete ali treba to i roditi,...."
    zadnja stranica teme Što vas je baš onako smetalo......, podf. Nakon poroda
    no, divno.. zbilja nam je lijepo

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ti stvarno misliš da je nama ostalima neka druga poanta poroda?

OK, intimno je ali često spominješ svoje nesretno iskustvo - da li ti misliš da je kod kobnog kraja jednog od tvojih poroda bilo ikojih faktora koji su mogli utjecati na pozitivan ishod, na život?
    Pokušavam, najiskrenije, shvatiti iz kojih cipela pišeš. ne moraš odgovoriti ako ne želiš

Moram samo dodati da iako često spočitavaš da se na ovakvim temama tjera strah u kosti mladim rodiljama mišljenja sam da tvoji postovi na gotovo svakoj temi još više utjeravaju strah u kosti. Najiskrenije.
    Ispada da si sve napravila po PS-u, došla u bolnicu, predala se u ruke doktorima sa puno povjerenja a ishod je bio ...

Tu mi je sve nejasno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovaj put sam se odlučila na epiduralnu jer od nedavno imamo tu mogućnost u našem rodilištu.
    sada vidim pred sobom ono lijepo i dobro srecicino lice koje je valjda očekivalo odgovore tipa: neću dati da prerežu pupkovinu dok pulsira ili neću dopustiti da nas razdvoje i na trenutak...

o, koliko su nam različite želje i očekivanja...
    i trebale bi sve biti zadovoljene jer niti jedna od nas ne traži nemoguće.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sada vidim pred sobom ono lijepo i dobro srecicino lice koje je valjda očekivalo odgovore tipa: neću dati da prerežu pupkovinu dok pulsira ili neću dopustiti da nas razdvoje i na trenutak...

o, koliko su nam različite želje i očekivanja...
    i trebale bi sve biti zadovoljene jer niti jedna od nas ne traži nemoguće.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uh, dobro je, smiješ se
    jer sam i ja umrla od smijeha, ali mi bilo neugodno staviti vrištavca

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

trina, ako planiraš epiduralnu nabavi si mali jastuk prije poroda za staviti iza leđa kad sjediš u danima nakon poroda,mjesto uboda igle zna boljeti i nekoliko dana nakon.

i sretno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

apricot, kako se neću smijati, smijala sam se i dok sam joj pisala odgovor jer sam znala da očekuje nešto malo nježnije od ove moje epiduralne Danci, fala na savjetu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja sam umrla od smijeha, ali nisam smjela prvaaaaaa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i, tu se svi redom izgrliše i izljubiše
    ko nas, bre, rastavi?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hajde da je malo smijeha uplovilo u ovu temu
    dobro si me 'iznenadila' obzirom na odlicno prethodno iskustvo tri skoro prirodna poroda.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

apri you rock :D
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 10.10.2011. at 14:05

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

apricot, kako se neću smijati, smijala sam se i dok sam joj pisala odgovor jer sam znala da očekuje nešto malo nježnije od ove moje epiduralne Danci, fala na savjetu
    i informiraj se o prednostima i rizicima
    (vjerojatno već jesi)
    znam i pozitiv, i negativna iskustva s epid.,
    meni su upečatljivija ostala neg.iskus.
    al ne ću plašit

sretno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma dajte... pa Trina ide po četvrto!
    doći će u rodilište otvorena 8 cm i reći će joj da je kasno
    i onda će ona psovati
    s dančinim jastučićem pod guzicom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    trina, ako planiraš epiduralnu nabavi si mali jastuk prije poroda za staviti iza leđa kad sjediš u danima nakon poroda,mjesto uboda igle zna boljeti i nekoliko dana nakon.

i sretno
    danci, ne skači si u usta, ovo je praktički nemoguće.
    a za trinin porod potpisujem apri.
    sori trina

Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •