Stranica 62 od 94 PrviPrvi ... 1252606162636472 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle ige ti ovisi o svemu mojoj je bio najmanji s godinu dana, a sad skače malo ovak malo onak, i sve je puno više od prvog koji je imala s 8 mjeseci.

Moja je bila na opterećenju prošle godine, ali mlijeko još ne jede, jer joj stalno bridi usnica. Sad ima 5.5 godina, a ja sam izbacila mlijeko s njenih 4 mjeseca.

Mali mi je isto alergičar, sama skužila s mjesec dana, savjet izbaci mlijako

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam završila misao, možda je manjoj slučajno izbila temperatura zbog nećeg drugog, a ona je ustvari alergičar, izbaci mlijeko i mliječne proizvode, jaja, ribu , paradajze i slično, i traži da otiđeš kod dermatologa, možda da i malu testiraš.

Sad u svezi velike ona je pila mlijeko ( ili ti dok si dojila, ak jesi) i kad je ustanovljena alergija??? Moja je bila na zamjenskom mlijeku Pregominu ( iza 13 mjeseci smo joj malo uveli da se igra doručka s bratom), ali smo s 3 godine su je testirali i kao bila je alergičan i na to, na soju je bila i prije alergična, nadam se da su tvojoj provjeravali soju. Inače naša gastrička ( dr. Mišak) je htjela s 2.5 godine nju opterećivat s sojom , ali ja nisam dala, jer to ne konzumiramo, s 3.5 je testirana na kozje i pala, s 4.5 na kravlje i kao prošla ( ali je došla doma s osipom), i posle stavno dobivala osipe, i ne jede mlijeko, tek sad može pojest kozji sir ( na mlijeko dobije isto osip), na kravlji sir isto osip, na jogurte, ali u zadnji par dana ne dobije osip od sladoleda, a to je pojela 3 kuglice u životu. Tak da ne očekuj previše od opterećenja, a kolko joj je rast na kravlje ( njoj je tad bil 0.56, početni je bil 28)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure, nisam dugo pisala pa odlučih - možda kome pomogne

za AD koji je rezultat namirnica koje djeca jedu pomažu probiotici -

Probiotic Omnibiotic Panda (pogledajte na internetu, sve piše) je odličan probiotic koji je namijenjen baš za AD, našoj je curki pomogao ne samo za AD nego i je njen imuno sistem općenito pojačao
    (ima 4 godine i stalno je u vrtiću, dosad je 2 puta imala gastro virozu (!) i to minimalnu.. dok ostala djeca rigaju danima ona svoje riješi u pol dana)
    mi se uvjerili da vrijedi platiti

inače dobili na preporuku od homeopata, a i naša se pedijatrica slaže da je davati probiotike odlično za dijete, a Pandu uvrštava u "mercedes" među probioticima

sretno

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

potpisat ću ovo za Pandu! savršeno.
    stanje mu se rapidno poboljšalo,pije drugu turu...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svakako cemo probati s Pandom..hvala cure
    ja prijavljujem da nam se stanje s ljetom drasticno poboljsalo, ne mazem nista vec mjesec i pol dana i nema nicega. Mislim da su nam preko zime strample veliki minus i jos vise iritiraju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da su nam preko zime strample veliki minus i jos vise iritiraju
    zato moji nose nešto tipa tankih hlača po zimi pa još jedne prave zimske

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zato moji nose nešto tipa tankih hlača po zimi pa još jedne prave zimske
    tako i moj. još treba izbjegavati intenzivne boje (crna, plava, crvena...)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo da prijavim da je moj "greškom" pojeo keks koji sadrži malo pšenice i margarina i dušu ispovraćao nakon cca 2 h od konzumacije...
    tako da pšenica i dalje očito (i nakon 2 godine...) malo me uplašila žestina reakcije
    strah me pomisliti to bi bilo da pojede 5 keksa?!? ili komad kruha? brrrrrrrr
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 19.06.2011. at 11:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    tako i moj. još treba izbjegavati intenzivne boje (crna, plava, crvena...)
    hajde prevedi!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kažu da zbog sastava bojila odjeće treba izbjegavati "jake" boje u dječjoj odjeći

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a beskonačno pranje i iskuhavanje ne pomaže????

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a, kod mojeg obrnuto..nogice su mu uvijek čiste po zimi i jesen kad ima štrampe..ja sad vodim bitku kad ima kratke hlače..ima 5 točkastih ranica koje nikako ne mogu zaliječiti..on to trga do krvi i preko flastera..ali, to je sve zato jer je alergični jako na pelud trave i korova..i ovaj mjesec mu se pogoršalo..jako ga sve svrbi..ali,u 6 mjesecuje i najveća koncentracija peluda trave, zar ne? ili se varam?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Super su kupke s koloidnom zobi, može se kupiti u svakoj ljekarni, Amerikanci to koriste već desetljećima za atopijski dermatitis i sve moguće pedijatrijske dermatoze ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kaksu vam klinci,moj stalno u svrbežu.

Na moru bili malo bolje poar dana, jpa onda još jače se svrbi i sav je crven i suh

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj ok (kuc kuc) obzirom na prošlo ljeto; jede isto što i lani
    tu i tamo neki osip koji prođe za par dana i samo s Fenistilom (apstiniramo od Elocoma), ništa većeg
    svrbež da, ali ne tako strašno...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i moj je ok..( isto kuc kuc).
    na moru je bilo pogoršanje ( ali zato jer je dobio 3.dan neku virozu, pa od toga), ali kak je bio prošao virus, sad je već 3 tjedna super..čisti, čak su i prstići čisti..ako i dođe koji mali osip prođe od kreme od propolisa za jedan dan..on je na aeriusu cijelo vrijeme, i sad na flixotide 5o..ukinuli su mu singulair..i tak..samo da tako ostane..svaki čas smo u toplicama..kupa se, uživa i sve je ok..jede isto..kvas smo opet uveli prije još 4 mjeseca i u redu je...pa mi je lakše s prehranom..(njegovi klipići koje obožava)..
    nadam se da će tako i ostati..njemu su jesen i zima u redu..pa valjda se bude i to dobro razdoblje produžilo.. pozdrav svim atopičarima..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo i nas..pogorsanje, nakon sto se sve povuklo s unutrasnje strane bedara na proljece dobili smo nove flekice na ledjima..nekako sam bila sklona vjerovati da smo imali problema sa stramplama pa da je to potenciralo ali sad na ledjima nema veze s robom pretpostavljam, sve nosimo pamucno..

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo i nas mi tek idemo na more, ali od kada smo izbacili brašno, gluten, svinjetinu i junetinu koža za 5. Sad još da more odradi svoje i nadam se ugodnijoj zimi.

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pozdrav!

moja malena je atopičarka i alergičarka. alergene smo ispitali iotklonili, ali dugo smo u fazi otkrivanja koja joj neutralna krema paše, i mislim da smo je konačno otkrili. isprobali smo mustelu, aveden adermu, nevenovu, bepanten,.... kolegica mi je slučajnu rekla za kremu Lipikar od la roche Posay. molim Vas da li je netko već probao ovu kremu???? tražila sam ovdje po temi i sličnima,ali je nigdje nisam mogla naći,...

molim vas iskustva sa ovom kremom!! pozz

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nova nada, svakome su iskustva različita..moraš probati sama jer svakome drugačija krema odgovara..
    jer nama npr. ta krema nije bila dobra, čak najlošija od svih, ali moje iskustvo ti ništa ne pomaže jer možda je vama upravo ta krema najbolja.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    nova nada, svakome su iskustva različita..moraš probati sama jer svakome drugačija krema odgovara..
    jer nama npr. ta krema nije bila dobra, čak najlošija od svih, ali moje iskustvo ti ništa ne pomaže jer možda je vama upravo ta krema najbolja.
    Nama slično, a i ja sam ju probala na sebi pa me jako pekla. Srećom, nisam ju kupila nego sam dobila poveći tester. Nova nado, javi mi na private adresu pa ću ti poslati što mi je ostalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim da već nema tu žive duše više od mjesec dana,pa da ja uletim.

Počeli upražnjavat homeopatiju, izbacili krumpir ( to nam na zadnjem testu bilo jako pozitivno, uz 15 starih alergena od prije) ,pa se malo pomalo nekak čistio, pa pred tjedan dana dobio trodnevnu groznicu ( 4 dana temperature) pa osip 2 dana, pa sve ljepo otišlo ( na rjetkim mjesetima gdje je prioje bilo čisto).

Pa sad nastupa problem jeo je poriluk ( baš užival u tome ) u petak, ( inače smo imali problema s špinatom, kojeg ne jede), pa sirovu ciklu ( to smo i prije jeli), jučer prokulice ( to nismo dugo jeli) i kuhanu ciklu , jučer zgrabio jednu mandarinu ( imal samo u rukama) ( to nije jel, nit mu ne mislim davat ove sezone). Od jučer se flekal u licu baš jako ( čak i malo vlažno), a danas već ima fleke po leđima ( to nam je inače čista zona), jako se grebe, i opet smo na poćetku.

Zanima me kaj bi od ovog bilo najgori krivac ( sumljam na poriluk,prokulicu, kuhanu ciklu kupljenu, i koricu od mandarine).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nije loše da je ta tema malo zamrla, znači da je svima dobro..

jelena, teško je sad reći kaj mu je od toga smetalo..možda sve pomalo, možda od toga jedna stvar nešto jače..
    ili uopće ništa od toga, nego sasvim nešto drugo..
    ili je to možda samo reakcija na virus koji je imao..
    mojemu se uvijek poslije virusa pogoršalo..kao da se atopičarima virus izlučuje putem kože..u biti njima ide sve na kožu, a ne na druge organe..
    probaj mu ne davati nove namirnice, smao one na koje znaš da ne reagira..nek se očisti, pa onda uvedi jednu po jednu..

znam, nisam ništa pomogla..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda si u pravu kaj se tiče virusa,ali dok se on bude ponovno očistiop bu već prošlo ljeto. ništ vratili smo se staroj prehrani

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa namaži ga s onom posuškom kremom, pa ti se bude brzo očistio..i namaži ga odmah čim se počne vraćati..
    onda mu probaj davati novu namirnicu jednu po jednu..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja se sjećam kad je moj mali bio oko godinu i pol, on nije pio niti nikakvo mlijeko (ukinula sam i hipoalergeno)..umjesto mlijeka voda plus ostala hrana..znači jeo je žgance na vodi, griz na vodi..užasan period..za sve sam krivila hranu..ali, sad kad malo vratim film unatrag..najviše problema s kožom su mu stvarale bolesti ( virusi, zubi itd), pelud trave i korova...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma mi smo sad i to njegovo mlijeko ( koje je pil cca 100 ml na dan) isto ukinuli, , mala mi je bila alergična na Pregomin.Ja mu sve radim na vodi od kuhane puretine, još cica.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bok svima,
    imam curicu od 6mj., već dugo se mučim sa osipima, pedijatrica kao da ni sama nije sigurna što je to. po licu, iza uha, nekakvi lišajići oko lakta na ruci, iza koljena je najružnije... uglavnom, pomažu joj kreme tipa a-derma exomega i kupka iz iste linije, dodatno ispiranje, pamučne tutice, a ja (dojena je beba) ne jedem mlijeko ni mlječne proizvode, agrume, orašasto ni bobičasto voće, pasatu, soju, ništa konzervirano.... primjetila sam da od kad izbjegavam mlijeko, lice joj se očistilo ali iza koljena ne prolazi. unazad mjesec dana joj se zacrvenio pupak. Pedijatrica dala rifocin koji nije pomogao, zatim plimicol mast, na kraju propisala blagu kortikosteroidnu kremu, jer ne prolazi. nije jako crveno, više ružičasto, ali ne prolazi.. da li je to isto dio AD ili je to neka druga alergija?
    stariji, sin 2g. je isto kao beba bio osut, ali ne ovako jako, danas nema niti jednu točkicu. doduše, nije imao ovako jake osipe, ali.. nadam se da je i ovo prolazno???!!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iza koljena i oko laktova je tipično za AD

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pošto beba ima već 6mj..ja bi izvadila ukupni ige i sige na mlijeko, jaje, prašinu i pelud trave i korova..za početak da se ustanovi alergija.
    jer ako nije na mlijeko i jaje da se ne mučiš s prehranom..ali, vjerojatno je na mlijeko kad kažeš da se lice očistilo..
    to bi mogao biti itekako ad..i moj je imao na tim mjestima crvenila..isto i oko pupka..išlo je mic po mic..ali, kod vas može biti i drugačije..može se i do godinu dana povući..samo ustanovi da li ima kakve alergije , to izbaci ( dijete ti nije premalo za to kaj god ti bude tko rekao)..kad izbaciš alergene, ako bude još gdje crvenila kupi si neku biljnu kremu ( ja koristim od propolisa posušku, ta je najbolja), s tim ga maži po crvenilu i onda bude sve ok..

evo, to bi ja napravila da sad imam još jedno dijete s ad-om..sve totalno drugačije, i vjerujem da bi mu već s godinu dana bilo za 80% ,bolje nego mom sadašnjem sinu..mada i njemu je sad super..da nema intreneta još bi valjda sad bil na kortićima, ali srećom sad je super..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo, to bi ja napravila da sad imam još jedno dijete s ad-om..sve totalno drugačije, i vjerujem da bi mu već s godinu dana bilo za 80% ,bolje nego mom sadašnjem sinu..mada i njemu je sad super..da nema intreneta još bi valjda sad bil na kortićima, ali srećom sad je super..
    sad to ovisi o detetu, mojoj klinki se smanjivala i ad i alergije, a malcu ( kojem sam predrasložno s mjesec dana počela ja jest nealergenu hranu,sve na kaj je klinak ikad bila alergična+ gluten) to nakon godine dana drastično pojačalo i ad i alergije.jedino je pozitivno da je on skoro bez kortića ( e to je iskustvo), i na posuškoj kremi i homeopatiji
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.10.2011. at 14:31

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da me krivo netko ne skuži ni klinki ni malcu nije bilo ništ bolje od kortića,možda dan -dva pa još gore zato smo bili u potrazi za nečim što daje rezultate na malodulje staze.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda nešto na bazi cardiospermuma? Vrlo bliska osoba ima odlične rezultate. Ova krema: http://www.dhu.com/products/halicar.htm ima za kupiti u ljekarni u Pokornoga i košta ~110kn. Djeluje polako, ali temeljito.
    Po vani ima i kremica Defensil koja je isto na bazi cardiospermuma.
    Tvrde da cardiospermum jede kortiće za doručak, prirodan je i nažalost egzotičan, a djeluje dugotrajno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

super, da postoje i neke druge kreme koje djeluju a, da nisu kortići..a, ta ljekarna gdje se prodaje ta krema je u zagrebu ili?
    mada je i ta posuška krema jako dobra, ali ne djeluje mi baš na prstiće na ruci, pa bi probala još neke kreme..

jelena, da svakome je to drugačije..pogotovo alergije.. moj nije niakd jeo mlijeko i jaje, pa ima ogromnu alergiju, kaj ćeš..
    ali, već je velika stvar da si imala veliko iskustvo s prvim djetetom , tak da ti drugo uopće nije na kortićima..to je ogromna stvar, a ostalo se bude posložilo kad bude malo stariji..

ja sam uvijek govorila kad mi je sin bio mlađi da nema šanse da idem na treće dijete pa da mi slučajno opet dobi ad, da ne mogu kroz to opet prolaziti..a, sad uopće tak ne razmišljam..da i ima baš mi je svejedno, ne bude to tragedija..sa svojim iskustvom mislim da bi mu itekako olakšala tu dosadnu bolest..
    a, što se tiče alergija, navikneš se neke stvari ne jesti i to je to..s vremenom alergije na hranu prerastu, ali inhalacijske ostaju nažalost zauvijek kod pravih atopičara..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je tomalo ipak teže prolaziti jer za sve njegove alergije ja jako moram pazit kaj i ja jedem, a tek to grebanje cijelu noć i dan, treba imat jake živce. Ponekad baš puknem .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Tvrde da cardiospermum jede kortiće za doručak, prirodan je i nažalost egzotičan, a djeluje dugotrajno.
    kaj ti ovdje znači egzotičan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je tomalo ipak teže prolaziti jer za sve njegove alergije ja jako moram pazit kaj i ja jedem, a tek to grebanje cijelu noć i dan, treba imat jake živce. Ponekad baš puknem .
    i kod nje sam jako pazila kaj jede i sad se pazi na svaku sitnicu (i ja dok sam dojila) , ali njena lista jedajućih alergena je ništ prema njegovim

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ta ljekarna gdje se prodaje ta krema je u zagrebu ili?
    Da, nalazi se u ulici Pokornoga kod Kvatrića.
    Naveo sam da je cardiospermum egzotičan jer dolazi sa Šri Lanke i ne raste u našim krajevima. Dakle egzotičan.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znam jelena da pukneš..ja sam se prve 2 godine njegovog života skoro svaki dan plakala..
    jednostavno suze su išle same od sebe..ali, pronalaskom ove posuške kreme mi smo se preporodili, a i stariji je sad pa je drugačije..nije više to tak izraženo..znaš po svojoj starijoj curi..

on se svrba i po čistoj koži ili?..da li mu uspijevaš ovom posuškom kremom totalno izliječiti kožu? jer koža mora biti pod kontrolom.
    u noći ako se svrba, stavljaj mu vlažne obloge..to je mojemu uvijek pomagalo..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nikad se još nije skroz očistil, na putu je prema boljem pa onda mu nekaj novo zasmeta pa ispočetka, sad je relativno ok, ali se ipak pogrebe

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene, neke nas znaju s teme astme. uglavnom, K. imam dermatitis po pregibima u vrijeme cvatnje njenih alergena.

No sada joj se strašni ekcem pojavio na stopalima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda gljivice?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

znači, ad je jedno, a alergije su drugo? zar nije ad alergijska reakcija sama po sebi?
    pitala sam pedijatricu za alergotest, uvjerila me da nije potreban, i da je bolje da primjenim metodu eliminacije. mislim da je stanje sada ipak bolje, i da sam bila nekako previše nestrpljiva, i gotovo sam sigurna da je uz mlijeko krivac bio i Nivein šampon, ne mogu sa sigurnošću tvrdit ali sigurno pomogao nije. iza uha su joj sada grozne kraste, pucaju i ima i malo krvi. probati ću s ovim kremicama, možda je aderma preblaga.. pupak je i dalje crven tj. ružičast..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda gljivice?
    to smo cijelo vrijeme i mislili, ali nisu. Od krema protiv gljivica je bivalo sve gore i gore. Dobili smo preporuku za kremu- pa kada ju nabavim, javiti ću kakvi su rezultati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nadia prvotno napisa Vidi poruku
    znači, ad je jedno, a alergije su drugo? zar nije ad alergijska reakcija sama po sebi?
    da ali ad često nastaje uslijed alergija,bar je mojima tako

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa ad i je alergijska reakcija na koži, i preosjetljivost organizma na neke stvari i svaka reakcija je na koži..to je po meni ad..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nadia, super da je bolje..i mislila sam si da pedijatri budu protiv ikakvog testiranja..tak je njima najlakše..
    sistem eliminacije..pa onda eliminiraj sve, pa buš vidla..možda joj čak samo brašno smeta..
    ja bi na tvom mjestu bar izvadila ukupni ige da se vidi da li uopče dijete naginje alergiji..čisto da znaš..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

to kaj sam napisala za eliminaciju svega, krivo sam se izrazila..htjela sam samo reći da je pedijatrima to najlakše reći, ali kaj buš ti jela onda, može joj smetati smao brašno, a ti eliminiraš mlijeko, ili jaje ili obrnuto..bezveze..

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da, to je kao najbolje rješenje, eliminiraj sve i onda vidi na što reagira. ja sam makla samo one očite namirnice, ali npr. eto to brašno nisam, (brašno znači gluten? ) niti govedinu, svinjetinu ionako baš ne preferiram.. čini mi se da se lagano smanjuje, pa za sada neću mijenjati ovaj bogati moj jelovnik
    pedijatrica nam je dala uputnicu radi melanocitnog madeža, pa ću dermatologa zamoliti da pogleda i te njene flekice i krastice.. ako se ne povuče sve do tada

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa kad si već kod dermičke,možeš i nju molit da ti napravi ukupni ige i pojedine na što sumljete ili da preporuke,odmah bu ti dala uputnicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •