Pokazuje rezultate 1 do 50 od 243

Tema: kad najranije test?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ovulacija je tako individualna kao uostalom i sve drugo.
    ja sam s oboje zatrudnila odmah nakon menge, znači tada mi je bila i ovulacija, jelte. nekih 20-ak dana prije "iduće" menstruacije.
    A kako možeš znati kad bi ti bila menstruacija, ako je nisi uopće dobila?

I da, zatrudnjeti se može svaki dan ciklusa. Ovulaciju možeš sa 100% sigurnošću utvrditi samo retroaktivno, znači ako ne dođe do trudnoće. Ili, naravno ako si svaki dan kod doktora.

I može biti i više od jedne ovulacije u jednom ciklusu. Naprimjer ,izazvana silnom ljubavlju (ustvari, silnim hormonima) kada vidiš dragog nakon dužeg vremena.

Ljudsko tijelo nije stroj. Ima par pravila izvan kojih nema odstupanja, ali većina je podložna mnogim faktorima. Od kojih ni ljubav nije zanemariva.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A kako možeš znati kad bi ti bila menstruacija, ako je nisi uopće dobila?
    pa recimo zato što sam godinama mengu dobivala ne samo svaki 28. dan, nego skoro i točno u sat.
    bilo bi čudno da mi baš ta dva puta ciklus traje 21 dan.
    kod druge trudnoće sam 24. dan ciklusa imala veliki debeli plus.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    pa recimo zato što sam godinama mengu dobivala ne samo svaki 28. dan, nego skoro i točno u sat.
    bilo bi čudno da mi baš ta dva puta ciklus traje 21 dan.
    kod druge trudnoće sam 24. dan ciklusa imala veliki debeli plus.
    Ovo boldano je potvrda. Da li bi bio veliki debeli plus da je prošlo tek 10 dana od ovulacije?

No, neću začatavati. Nije bitno, dan simo, tamo. Glavno da bude plus kad se želi i da ga ne bude kad ne treba. Sve su ostalo nijanse.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ovo boldano je potvrda. Da li bi bio veliki debeli plus da je prošlo tek 10 dana od ovulacije?

No, neću začatavati. Nije bitno, dan simo, tamo. Glavno da bude plus kad se želi i da ga ne bude kad ne treba. Sve su ostalo nijanse.
    pa da to boldano je potvrda za ono o čemu pričam - ovulacija mi je puno ranije, a mengu sam trebala dobiti 28. dan kao i svaki drugi ciklus godinama.
    ja sam za raniju ovulaciju znala i prije trudnoće pa mi je opet ciklus trajao 28 dana.

i danas kad imam mirenu i kada mi se ciklus produžio na 30 dana točno znam kad mi je ovulacija, 14-ti dan od prvog dana ciklusa, a 16 dana prije "iduće" menge.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I može biti i više od jedne ovulacije u jednom ciklusu. Naprimjer ,izazvana silnom ljubavlju (ustvari, silnim hormonima) kada vidiš dragog nakon dužeg vremena.
    postoji li za ovo neki znanstveni dokaz ili se radi samo o tvojim osobnim nagađanjima?
    jer ja svog muža zbilja zbilja jako volim i par puta se dogodilo da smo bili razdvojeni i kad smo se ponovno sreli nisam ovulirala po drugi put

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •