Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Orline, u prvom IVF-u u Mariboru da (taj je bio pred 4 godine), u drugom i trećem - ne. U prvom sam imala normalne vrijednosti hormona i 30, godina, u drugom i trećem bliže 40 i s poremećenim hormonima. Ženina situacija se mijenja, i protokol bi se trebao prilagođavat, ako prilagodba ima smisla. Oni mijenjaju protkole, sad traže i AMH, nije to baš ono fiksno zapisano u stijeni. Ti si radila AMH, ako je bilo u Jevremovoj, po drugim tablicama, naše idu u drugim mjernim jedinicama - imaš sve na topicu kod nable, forum Kutak za društvance.

Ukratko, ovo su ref. vrijednosti:

AMH izrazen u ng/ml:

<0.3 = nisko (insuficijencija ovarijuma)
    0.3-0.7 = granicno
    0.7-3.5 = normalno
    3.5-5.0 = granicno (za PCOS)
    >5.0 = visoko (PCOS ili tumor granuloza celija)

AMH izrazen u pmol/L:

0.0-2.2 = vrlo nisko
    2.2-15.7 = nisko (nizak fertilitet)
    15.7-28.6 = zadovoljavajuce
    28.6-48.5 = optimalno

Konverzija jedinica za AMH: ng/ml x 7.14 = pmol/L

I po tim jedinicama tvoj AMH je loš, ali, kolko kužim, on mjeri samo kvantitetu. Opet, to je novi marker i nije ono tako piše tako će sto posto i biti, ali je jedno dodatno bitno usmjerenje. I ja imam dobru reakciju, a opet, embrije koji su loši. Jesu li kod tebe u podlozi u mladosti mikrocistični ili policistični jajnici?

Vidim da takvi jajnici količinski na stimulaciju još brojčano znaju i u visokoj dobi dat dobar odgovor, i u natoč tome što na UZV-u izgledaju "sasušeno". Opet, koja korist od brojki... I nije baš neka.

Glavni kunst je imat dobar embriji i postić normalnu trudnoću, a, na kraju, ako je žena u visokoj dobi ili lošem AMH-u dobila dosta js, to ništa ne znači - rubrika kuriozitet, vitalna trudnoća je ono što se pika.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.10.2011. at 09:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •