Stranica 39 od 60 PrviPrvi ... 29373839404149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Aha dobro znam da sam pročitala ali nisam upamtila sve detalje

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

U Pragu ne vjeruju u važnost imunoloških i trombofilijskih pretraga, al će dati svu moguću terapiju, imunosupresivnu i andol 100 za prvi pokušaj, a plus antikoagulantnu od trećeg neuspjeha na dalje (i bez nalaza).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A a propos pondera prijateljskih komentara iz labova... Evo, pred godinu dana mene su pred dvije godine prijateljski upozorili u Vinogradskoj kad sam išla vadit AMH i kad su čuli da mi je to za MB da su čuli da Maribor prestaje raditi i da su njima tako rekli, pa mi govore, čisto da se organiziram...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Dex stalno, a fragmin nakon nekoliko neuspjeha.
    Dex djeluje da "nabilda" organizam, pa na neki način lakše dolazi do "prihvata" stanice.

Heparin je druga priča.
    Prvo ta trombofilija, bezbroj je kombinacija, ovako onako + ovo + ono... Fakat, svako izvuče svoju kombinaciju, čisti Poker...
    Ali vrijedi napravit pretrage.
    Ne samo zbog mogućih implantacija... Ako postoji problem endometrioze, veća je vjerojatnost da endometrioza sprrečava začeće nego trombofilija...
    Ali ako onda ideš gledat kad se namučiš da začmeš pod endometriozom, zašto riskirat trudnoću pod trombofiliom ako već postoji vrlo dostupna terapija.

Ja sam do moje tromb. došla tako što je trudnoća krenula naopako, da nije, tko zna kad bi krenula na te pretrage, možda nikad, a tko zna koliko mi je začeća spriječila...
    Moja mama ima barem pola mutacija koje imam i ja, i rodila je troje bez heparina, a danas bi za te mutacije dobila terapiju...
    Vrlo je relativno...
    Ali kad nemamo za što, onda se hvatamo i za slamku...

Mare, samo sam se nadovezala na tvoj citat, endometrioza nema veze s tobom...
    Posljednje uređivanje od sweety : 22.10.2011. at 17:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Pragu ne vjeruju u važnost imunoloških i trombofilijskih pretraga, al će dati svu moguću terapiju, imunosupresivnu i andol 100 za prvi pokušaj, a plus antikoagulantnu od trećeg neuspjeha na dalje (i bez nalaza).
    Pa da. Onda je dovoljno naći ginića ili kliniku koja će to prepisat, bez vrćenja pretraga. Tako će napravit i Ameri, barem po onome što sam čula. Maribor neće. Itd. Ovi ovako, oni onako.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mama ima barem pola mutacija koje imam i ja, i rodila je troje bez heparina, a danas bi za te mutacije dobila terapiju...
    I ne bi bilo cristal clear treba li joj uopće....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sweety, zapravo se stalno ponavljamo, al za nove-heparin za spontane (s nalazima) obavezan, za implantaciju (s nalazima) utjeha (al aj se usudi ne tješit se kad si prošao sve i svašta).
    Posljednje uređivanje od mare41 : 22.10.2011. at 17:20

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sweety, zapravo se stalno ponavljamo, al za nove-heparin za spontane (s nalazima) obavezan, za implantaciju (s nalazima) utjeha (al aj se usudi ne tješit se kad si prošao sve i svašta).
    Potpis. Ali, neki se usude,ima baš tvrdih oraha i baš su na liniji neću ja prepisivat ono što mislim da je placebo (MB, IVF Centar, IVF Poliklinika)... Sve ti to ovisi... na koga naletiš. I što u tom trenutku želiš. Istine nema... ne zna se ko je u pravu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.10.2011. at 17:23

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E sad ste me svu smotale...! Napravila bi sve samo da se jednom ne lupam po glavi kako sam bila bedasta i nisam napravila sve šta je u mojoj moći. Ok! Pitam MPO dr. šta on misli i šta bi on savjetovao npr. svojoj ženi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hebiga, ovisi kojeg ćeš MPO pitat. Vlaisavljević, Lučinger - ne. Itd. Znamo ti već nabrojit, više-manje, što bi koji svojoj ženi rekao. Upravo ti ovo govorim da vidiš koliko je to sve skupa frustrirajuće i na tebi je kome ćeš se priklonit, sve da i napraviš te nalaze. Doslovno... ko izbori. Relativni beauty contest - iz perspektive pacijenta. Čije ti bolje legne u tom trenu.... a to ovisi i tome ko ti je odgovorio na ovo tu pitanje, jel zo, jel pinky, jel ja itd. - svako svoju priču pjeva.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.10.2011. at 17:26

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E sad ste me svu smotale...!  Napravila bi sve samo da se jednom ne lupam po glavi kako sam bila bedasta i nisam napravila sve šta je u mojoj moći. Ok! Pitam MPO dr. šta on misli i šta bi on savjetovao npr. svojoj ženi.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ode moj post dvaput. Jer dvaput je dvaput

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kad ne ide-treba iščekirat sve-štitnjaču, trombofiliju, koagulaciju, redovne briseve, (ja ponavljala histero)...tek onda možeš reći: napravila sam sve što sam mogla, više od toga nema.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

. U istim smo dilemama bile.... Sretno, pa makako presjekla, pa ma što odgovorio tvoj MPO što bi on svojoj ženi/sestri, ako je MPO žensko.

S tim da ovo što kaže kadauna - to nije medicinski, to je pacijentski razlog. I on je validan, definitivno. Učini ono čemu si ti sklonija, jer ti objektivnog odgovora nema, imaju samo subjektivni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.10.2011. at 17:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo kako sam ja svojedobno presjekla što ću, svojedobno - ono, ako HZZO može snosit relativnu besmislenost krio postupaka, može i moje pretrage. Pa sam ih odradila. Nakon odrađenih pretraga stvar nije bila ful jasna.

Pa sam postpuala ovisno od trenutka i o dostpunosti terapije - jel' bi stizala nabaljvat lijekove ili ne i o drugim okolnostima - ako bi bila već bolesna ili je sezona gripe, ne bi uzimala kortiće, heparin najčešće da. Ali, ono.. .bez vjere.. .jer su se pozitivne bete redale neovisno o svemu - jedna bez ičeg (i dex i kortići), jedna samo s dexom, jedna s heparinima. Na kraju, tijek svega, iz moje perspektive, određivao je konkretni embrij. Ako je "mrtvo puhalo", ništa mu neće udahnut život i bolje je da se agonija završi čim prije, a ne da mu moram radit čeku na prenatalnom testiranju, ako je fajter, izborit će se već i sam i bez tih pomagača.

I to je sasvim iracionalno, i bezvezno, i pacijentsko postupanje.

Ali, to je tako... nema crno-bijele upute. Ima teorije i naše priklanjanje njima.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.10.2011. at 18:02

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mare41,koliko miligrama Dexamethasona dnevno daju u Pragu i od kojeg dana.Thanks!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo mene opet ,da li netko može ovo protumačiti.....

Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Molim pomoć, molila bih interpretaciju nalaza za prijateljicu,do sada imala biokemijsku trudnoću i jedan sponatni u 8tj trudnoću. Obje su bile prirodnim putem.

FII (G20210A), genotipizacija protrombina
    G/G homozigot divljeg tipa

PAI-1 (5G/4G), genotipizacija inhibitora aktivatora plazminogena-1
    5G/4G heterozigot

MTHFR (C677T), genotipizacija metilentetrahidrofolat reduktaze

T/T mutirani homozigot

Unaprijed hvala

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

freya7, za MTHFR ref. genotip je C/C, evo što kaže za homozigote T/T: kod njih enzimska aktivnost metilentetrahidrofolat reduktaze iznosi samo 35% od aktivnosti kod osoba s genotipom divljeg tipa, što predstavlja mogući uzrok hiperhomocisteinemije. Dakle, treba odrediti i homocistein (VV), a već su cure napisale da su ovakvi nalazi Pai i MTHFR indikacije za antikoagulantnu terapiju.
    nina977, imunsupresija je u Pragu prednison, i daju prvo po pola tablete od 5, kasnije cijelu (od nakon transfera), a kod nas je to decortin i dexametasone.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mare41 počinje se davati od punkcije tih pola tablete?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mimi, od transfera (iako, ja sam antipropaganda za sve te reapije).

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zašto misliš da je bespotrebno ili zbog nekih nuspojava?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mimi, da mislim da je bespotrebno ne bi se šopala sa svačim, al meni nije pomoglo, što ne znači da drugima neće.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 23.10.2011. at 12:01

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

freya7, za MTHFR ref. genotip je C/C, evo što kaže za homozigote T/T: kod njih enzimska aktivnost metilentetrahidrofolat reduktaze iznosi samo 35% od aktivnosti kod osoba s genotipom divljeg tipa, što predstavlja mogući uzrok hiperhomocisteinemije. Dakle, treba odrediti i homocistein (VV), a već su cure napisale da su ovakvi nalazi Pai i MTHFR indikacije za antikoagulantnu terapiju.
    nina977, imunsupresija je u Pragu prednison, i daju prvo po pola tablete od 5, kasnije cijelu (od nakon transfera), a kod nas je to decortin i dexametasone.
    hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis. Ali, neki se usude,ima baš tvrdih oraha i baš su na liniji neću ja prepisivat ono što mislim da je placebo (MB, IVF Centar, IVF Poliklinika)... Sve ti to ovisi... na koga naletiš. I što u tom trenutku želiš. Istine nema... ne zna se ko je u pravu.

-izgleda da je IVF centar promijenio politiku -dr. L. sad prepisuje fragmin ( barem meni je,a i još nekim curama)naravno nakon nalaza

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Wow! Od kojeg dana - transfera, bete?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja kad sam proljetos otišla kod lučija sa kompletnim nalazim trombofilije reko mi je da je malo skeptičam ali ako baš inzistiram jer sam imala hrpu izgubljenih trudnoća,od mrtvorođenće do vanmaterićne i par spontanih,tako da ja idem na heparin od 2500,u biti šta mi bude jeftinije ,još prije par dana sam i saznala od koga sam si to nasljedila od moga tate potvrđeno 100%,

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Wow! Od kojeg dana - transfera, bete?
    Ja od transfera.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Cure, oprostite na upadanju, ali ako mi netko može protumačiti nalaz.
    Dakle:
    1. FII (G20210A) genotipizacija protrombina - genotip G/G
    2. PAI-1 (5G/4G), genotipizacija inhibitora aktivatora plazminogena-1 - 4G/4G mutirani homozigot
    3. MTHFR (C677T), genotipizacija metilentetrahidrofolat reduktaze - C/T heterozgot

Sve drugo, mislim, da mi je u redu. I homocistein sam radila, isto je OK, ali ovo gore navedeno, nemam pojma šta bi to značilo.
    Molim vas, ako netko zna...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ribica, FII-nalaz uredan, PaI i MTHFR-indikacija za heparin (ili od transfera ili ako je prirodna T od pozitivnog testa).

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

cure, imam jedno pitanje:
    naime da li je neka od vas radila denzitometriju kostiju prije terapije heparinom, mene su uputili da to napravim prije nego počnem s heparinom jer on utječe na gustoću kostiju(naravno negativno), pa ako nalazi nisu u redu da baš nije preporučljivo ići s heparinom;
    e sad, ja danas dobila nalaze denzitometrije i kažu, jedan od njih," osteopenia", nisam još išla s njima kod doktora, planiram sutra, ali već vidim neprilike, muči me da neću smijeti koristiti heparin, a polagala sam velike nade u idući pokušaj ivf-a, baš zbog njega..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aj pitaj na zdravlje i život dr R, znam da kortići loše utječu na kosti, al za heparin ne znam....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga tlukaci5, kako ne vjerujem u moć' pozitivnog mišljenja, bit ću malo grublja da ti pokušam pomoći u razjašnjenju tvog potencijalnog hodograma, of kors - ja NISAM doktor, ali ja bi to ovako:

- Realno, koliki može bit utjecaj 2 tjedna heparina na kosti - i ne baš neki (ako realno zaključimo da je veća šansa da do trudnoće ne dođe);

- sumnjam da je heparin toliki make/break IVF terapije, osim ako nemaš povijest spontanih (opet, upitno je koliko i tu pomaže).

Pa i kortikosteoridi poznato loše utječu na koštanu masu, a i trudnoća sama nije baš super za koštanu masu.

Ko te slao na denzitometriju? Nisu te valjda slali samo zbog terapije heparinom - ti bi bila prvi slučaj ako te samo zbog toga šalju, a za koji smo ovdje čuli.

BTW, po meni, valjda 50% žena koje imaju sjedalački posao i tipa 40 godina imaju barem osteopeniju negdje, najčešće mi se čini lumbalni dio, pogotovo ako se k tome prirodaju nepravilni (anovulatorni ciklusi) itd, normalno, niko se toliko ne skrinira baš osim ako ne dođe u neku dob ili ne sudjeluje u nekim testovima.

BTW, za osteoporozu i peniju ona Gajski i ta neka struja govori da je izmišljena bolest.... Koliko god me ta Gajski ono... nervirucka, tu čak nekako mi se čini da ima nešto, jer mislim da svi to imaju, a nije baš da pucaju kosti naokolo svima živima.
    Ja bi napravila ovako - otišla na denzitometriju, pitala dr. R-a, a onda se opustila a propos heparina i njegovog utjecaja na kosti u roku od par tjedana. Ali, ako nemaš još neku dodatnu bolest zbog koje te na to šalju... ne bi se puno brinula.

Ako pak zatrudniš pa to treba uzimat cijelu trudnoću, uvijek imaš vremena ići kod hematologa da ti baš određuje je li heparin apsolutno nužan u tvom slučaju i da ti važe risk-benefit za tvoj slučaj i eventualno se skinut s njega - pretpostavljam da ima i slučajeva skidanja s heparina, ali to ne znam - ili ti mogu propisat još dodatni kalcij itd.

Dakle, po meni - ima vremena i nije nekakva panika sad i odvdje.

Sretno!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.10.2011. at 14:14

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I.. za utjeha kraj... znam jednu pacijenticu dr. R-a koja ima osteopeniju (nepravilni ciklusi) i cijelu je trudnoću bila na heparinu, znači, nije to takav bed da se s osteopenijom ne smije uzimat heparin.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ribica, FII-nalaz uredan, PaI i MTHFR-indikacija za heparin (ili od transfera ili ako je prirodna T od pozitivnog testa).
    Hvala Mare41 na odgovoru.
    Nadala sam se da neće doći do toga, ali valjda je i to bolje, nego da je neki već problem... Samo se nadam da je to uzrokovalo spontane pa da napokon znam uzrok?!
    Hvala još jednom

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga tlukaci5, kako ne vjerujem u moć' pozitivnog mišljenja, bit ću malo grublja da ti pokušam pomoći u razjašnjenju tvog potencijalnog hodograma, of kors - ja NISAM doktor, ali ja bi to ovako:

- Realno, koliki može bit utjecaj 2 tjedna heparina na kosti - i ne baš neki (ako realno zaključimo da je veća šansa da do trudnoće ne dođe);

- sumnjam da je heparin toliki make/break IVF terapije, osim ako nemaš povijest spontanih (opet, upitno je koliko i tu pomaže).

Pa i kortikosteoridi poznato loše utječu na koštanu masu, a i trudnoća sama nije baš super za koštanu masu.

Ko te slao na denzitometriju? Nisu te valjda slali samo zbog terapije heparinom - ti bi bila prvi slučaj ako te samo zbog toga šalju, a za koji smo ovdje čuli.

BTW, po meni, valjda 50% žena koje imaju sjedalački posao i tipa 40 godina imaju barem osteopeniju negdje, najčešće mi se čini lumbalni dio, pogotovo ako se k tome prirodaju nepravilni (anovulatorni ciklusi) itd, normalno, niko se toliko ne skrinira baš osim ako ne dođe u neku dob ili ne sudjeluje u nekim testovima.

BTW, za osteoporozu i peniju ona Gajski i ta neka struja govori da je izmišljena bolest.... Koliko god me ta Gajski ono... nervirucka, tu čak nekako mi se čini da ima nešto, jer mislim da svi to imaju, a nije baš da pucaju kosti naokolo svima živima.
    Ja bi napravila ovako - otišla na denzitometriju, pitala dr. R-a, a onda se opustila a propos heparina i njegovog utjecaja na kosti u roku od par tjedana. Ali, ako nemaš još neku dodatnu bolest zbog koje te na to šalju... ne bi se puno brinula.

Ako pak zatrudniš pa to treba uzimat cijelu trudnoću, uvijek imaš vremena ići kod hematologa da ti baš određuje je li heparin apsolutno nužan u tvom slučaju i da ti važe risk-benefit za tvoj slučaj i eventualno se skinut s njega - pretpostavljam da ima i slučajeva skidanja s heparina, ali to ne znam - ili ti mogu propisat još dodatni kalcij itd.

Dakle, po meni - ima vremena i nije nekakva panika sad i odvdje.

Sretno!!!

hval, na odgovoru

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tlukaci5 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, imam jedno pitanje:
    naime da li je neka od vas radila denzitometriju kostiju prije terapije heparinom, mene su uputili da to napravim prije nego počnem s heparinom jer on utječe na gustoću kostiju(naravno negativno), pa ako nalazi nisu u redu da baš nije preporučljivo ići s heparinom;
    e sad, ja danas dobila nalaze denzitometrije i kažu, jedan od njih," osteopenia", nisam još išla s njima kod doktora, planiram sutra, ali već vidim neprilike, muči me da neću smijeti koristiti heparin, a polagala sam velike nade u idući pokušaj ivf-a, baš zbog njega..
    evo, probala sam dobiti odgovor na tvoje pitanje i dr kaže da heparin ne utječe na prisutnu osteopeniju.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tlukaci5, ko je tražio denzitometriju-MPO dr (koji?) ili neki drugi?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Možete li mi molim vas odgovoriti zašto je važno ne miješati clexan i fraksiparin i tko vam je rekao da se to ne smije. Ja sam naime trudna 8 tjedana, sa 5 tjedana sam bila u Petrovoj radi uvođenja terapije i uveli su mi Clexan 0,4, koji si dajem već tri tjedna. Oni su u međuvremenu moje papire poslali na povjerenstvo HZZO-a i danas su mi telefonom odgovorili da mi je stiglo rješenje da mi se odobrava terapija, ali fraksiparin 0,4 i oni meni kažu da je to isto.
    Znači, ja bi sada nakon tri tjedna korištenja clexana trebala nastaviti sa fraksiparinom, a vi kažete da se to ne smije. Zašto?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

clexan,fragmin,fraxiparin,clivarin...sve je to ISTO...niskomolekularni heparin..

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mare, meni je hematolog napisao da odradim denzitometriju, a uputnicu sam dobila od moje doktorice opće prakse i baš sam bila kod nje s nalazom, pa mi je rekla da je to u biti sve u redu, u granicama normale

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Eto i mene u klubu...rekao mi dr R kad budem trudna, tj od transfera koji ćemo imati nekad u budučnosti, odmah uvodimo heparin

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Dobro nam dosla u ''klub'' i da se sto prije prebacis na pdf MPO trudnoca

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
    Možete li mi molim vas odgovoriti zašto je važno ne miješati clexan i fraksiparin i tko vam je rekao da se to ne smije. Ja sam naime trudna 8 tjedana, sa 5 tjedana sam bila u Petrovoj radi uvođenja terapije i uveli su mi Clexan 0,4, koji si dajem već tri tjedna. Oni su u međuvremenu moje papire poslali na povjerenstvo HZZO-a i danas su mi telefonom odgovorili da mi je stiglo rješenje da mi se odobrava terapija, ali fraksiparin 0,4 i oni meni kažu da je to isto.
    Znači, ja bi sada nakon tri tjedna korištenja clexana trebala nastaviti sa fraksiparinom, a vi kažete da se to ne smije. Zašto?
    I ja sam slican slucaj-sa Clexana 0,2 na Fraxiparin 0,4.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    clexan,fragmin,fraxiparin,clivarin...sve je to ISTO...niskomolekularni heparin..
    sve to jesu niskomolekularni heparini, ali bas da je isto, i nije...
    ponovo link na clanak:
    http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=97498

u petrovoj je uobicajeno to saltanje clexan - fraxiparin i to je uglavnom tako jer je fraxiparin duplo jeftiniji. i svi oni vicu da je to sve isto. mene su negdje u pola trudnoce prebacili s clexana na fraxiparin; nisam se bunila - nisam imala bas ni izbora, osim da sama kupujem clexan, al sve je ispalo dobro

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ajde cure molim vas odgovorite mi treba mi hitno ko zna gdje se može privatno ili u nekoj državnoj ustanovi napraviti pretraga na šečer tip1,nije za mene več za jednu rodicu,uputili su je na vv i dobila je termin tek iza božića jeli se to može napraviti u nekoj privatnoj ustanovi ili baš mora bit striktno vv ,ako može u privtnoj ustanovi gdje me možete uputiti ,pomozite,možda sam fulala temu ali prilično je hitno,hvala.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jo probaj nazvati Sunce, oni rade dosta pretraga pa mislim da bi mogli i to

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Drage cure, stigli moji nalazi za trombofiliju. Može li koja iz znanja i iskustva komentirati?
    Protein S: 70% (70-123)
    Protein C: 86% (70-140)

FII: Genotip G/G (homozigot divljeg tipa)
    PAI-1: Genotip 5G/4G (heterozigot)
    MTHFR. Genotip C/T (heterozigot)

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Inesz, kad ćeš se javiti dr-u koji te vodi? Dobiju trudnice terapiju heparinom za 2 mutacije (iako su ove blaže).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tlukaci5 prvotno napisa Vidi poruku
    mare, meni je hematolog napisao da odradim denzitometriju, a uputnicu sam dobila od moje doktorice opće prakse i baš sam bila kod nje s nalazom, pa mi je rekla da je to u biti sve u redu, u granicama normale
    E, a hematolog je tu pak bog i batina, tu se definitivno slažem. I tu mi je on override nad ginićem.

Iako, hematologica, kažu svi jedna od najboljih u RH, s kojom sam razgovarala treba li pak meni eventualno u nekoj trudnoći fragmin, nije niti spominjala potrebu nekih pretraga.

Nema veze... shvatit ćemo možda čime se rukovode.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.11.2011. at 12:59

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Inesz ja imam snizen S protein(neznam tacno koje su vrijednosti jer su rezultati u comp.kod mog MPO)ali je to bila indikacija za Fraxiparin(mada sam ja pocela sa terapijom i prije dobivenih rezultata,s obzirom na predhodne neuspjehe).Kad je mog MPO ginekolog vidio rezultate rekao je da imam valjda neki oblik trombofilije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •