da, odlično procjenjuješ ljude ... pogotovo kada je frigidnost u pitanju ... no, trenutno sam savjetnica ministra znanosti, prosvjete i športa ...
Nisi u potpunosti iznijela raspored svoga djeteta, niti ne moraš, no ovako slobodno, ne moram ti vjerovati jer smatram da pretjeruješ ili nisi obraćala pažnju na raspored djeteta na početku školske godine pa si sada shvatila da ima previše svega ...
3. razred
5 sati hrvatskoga
4 sata matematike
3 sata tjelesnoga
2 sata prirode
1 sat likovnog
1 sat glazbenog
2 sata stranog jezika
1 sat razrednog odjela
19 sati OBAVEZNE nastave
Kada se to podijeli, možemo zaključiti da dijete ima jedan dan tri sata, ili jedan dan uopće nema nastavu pa zato ima 3 puta po 5 sati ...
Nadalje, svi ostali sati su izbor učenika i njegovih roditelja koji se vrši na početku školske godine (osim dopunske nastave) i krajem 10. mjeseca se ne može više odustati od tih aktivnosti/nastave:
2 sata izborne nastave vjeronauka
1 sat dodatne nastave (napredne)
1 sat izvannastavne aktivnosti (likovna skupina, zbor, ekolozi ...)
1 sat dopunske
Dakle, ako smatram da je mom djetetu previše biti 3 puta po pet sati u školi onda ga neću upisati na likovnu, dodatnu iz matematike, nastojat ću s njim doma vježbati da ne mora niti na dopunsku itd.
Učiteljica je očito djeci rekla da moraju ići na zbor, jer za sve dodatne, izvannastvane, izborne nema odustajanja tijekom školske godine,kao što sam i gore navela.
Op.a. - ovo nije kopirano iz nekog pravilnika, zakona ili sl. nego su podaci iz rasporeda moga djeteta - učenika 3. razreda
I da se referiram na tvoju rečenicu o zaštićenoj vrsti s drugog topica: mislim da si danas roditelji previše toga dozvoljavaju ... neću dalje ...