Stranica 6 od 11 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 507

Tema: Liječničke novine objavile opasan tekst protiv cijepljenja

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    uf što je ovdje postalo vruće, kokice će same od sebe popucati

moram priznati da je meni tek sad postalo zanimljivo
    idem po radler

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam dojam da je jako velika veza tih gurua sa cijepljenjem.

Oni koji plaše roditelje cijepljenjem su često isti ti koji ih plaše i ostalim teorijama zavjere. I mislim da nisi u pravu kad kažeš da su to posve odvojene stvari. Sjeti se samo tko su najveći gurui protiv cijepljenja: Icke, Burgermeister i naša nova dika Gajski. Jako jako tijesno povezani sa globalnim zavjerama, tajnim društvima, depopulacijom i sličnim.....

I na žalost, često od nekih forumaša ovdje vidim da to dvoje ide ruku pod ruku.

Nena, možeš li se sjetiti kad je na ovom forumu netko zadnji put tražio informaciju o cijepljenju?

Ja se ne sjećam više.

Sve što se zadnjih mjeseci ovdje piše je uvjeravanje da je cijepljenje zlo vs. uvjeravanje da je cijepljenje korisno.

Nitko više ne traži informaciju.

Ne misliš valjda da dadica, zmaj, solange, stray i ostali s kojima se uzaludno dopisujem traže informaciju?
    Možda će biti malo off topic, ali samo se sjetite kad se tražilo ukidanje emisije Krešimira Miška i njegove čiste pseudoznanstvene emisije Na rubu znanosti. Emisija koja se bavi Philadelphia projectom( dakle nosači aviona se teleportiraju), UFO-ima, pamćenjem vode, bioenergijom, indigo djecom, kreacionizmom, energijom piramida, reinkarnacijom, parapsihologijom i kad bi dalje nabrajao nebi bilo kraja i to pod obrazvnom programom. Sjećam se kad sam čitao njegov blog pa je bio pomalo zgrožen i začuđen što u udžbeniku njegovog djeteta iz prirode se priča o teoriji evulocije. Onda najbolji dio čak se i skupe znanstvenici s peticijom da se takva emisija izbaci iz znanstvenog i obrazovnog programa i prebaci u zabavni jer ona se očita bavi pseudoznanošću. Ali onda također okupi par znanstvenika isto tako i nekoliko doktora znanosti i akademika koji novom peticijom podržavaju Miška. I sada prosječan čovjek koji nije skroz upućen u sve te teme što da misli kad su i jednu i drugu peticiju potpisali „stručni“ ljudi. Mislim evo sada gledam ovaj podforum i vidim temu: Negativna zracenja, Hartmannov cvor, podzemne vode.. Znam da nije dopušteno komentirat na podforumu nekonvencialne medicine pa neću i ovdje ništa reći osim što ću pitat moderatore kako to da ta tema nije tamo premještena ?
    Pisao sam ovo jer se apsolutno slažem s Mujicom da ljudi koji plaše oko cjepljenja(kao Gajski koja je čisti paničar i Mišak koji se isto bavio tim temama i u emisiji i na blogu) su često puta ljudi koji vjeruju u druge teorije zavjere, pseudoznanstvene teme i pobornici su alternativnih metoda. Često puta kad se nađe nekakav znanstveni članak ili istraživanje koje ne ide na ruku anti-vaccine pokretu ide se branit financirano je od stane farmaceutskih kompanija, a ako to ne uspije onda se ide napadat ljude koji su direktno to istraživali kao što se ovdje spominje Poula Thorsena za kojeg ne odbacujem da nije možda kriv za pronevjeru novca, ali to nije utjecalo na njegova istraživanja i rezultate. Ali dobro da se izostavio Andrew Wakefield. Čovjek koji je priznao da je lažirao rezultate i znanstveni članak oko uzročnosti cijepiva i autizma i bio potplaćen od strane odvjetnika koji su zastupali roditelje koji su htjeli dokazat tu istu uzročnost i koji su tužili proizvođače cjepiva za odštetu.

Ljudi su jednostavno postali, grublji riječnik, ali razmaženi. Pošteđeni su slika punih odjela djece zaraženih poliom, hripavcem, ospicama i drugim bolestima. Koji si to na kraju pameti ne mogu predočit kako je izgledalo to u doba naših prabaka i njihovih roditelja i još prije. Po nekim statistikama barem svaki peti čovjek danas nebi bio živ da nije bilo cjepiva. A u današnje vrijeme kada se ima izbor primiti cjepivo ili ne primiti samo zbog velikog uspjeha cjepiva i eksponencijalnim smanjenjem tih bolesti (dakle gdje prosječan čovjek te bolesti ne viđa tako često kao prije) se onda ta odluka uzima zdravo za gotovo. Naravno uz faktor teorije zavjere kako farmaceutske kompanije ne rade ništa nego tretiraju ljude kao pokusne kuniće i gledaju na novac, anti-vaccine pokret ne može ne uspjet( ali na svu sreću ni uspjet). Ako se netko boji za život djeteta uz 1.8/ 1 000 000(milijun) šansu da će se dogodit ono najgore. To je u redu. Nemojte se onda ni vozit autom ni avionom jer statistički je to veća šansa od tih 1.8/1 000 000. Šansa da vas udari grom bilo gdje u svijetu je 1/700 000 pa se i toga pazite. Ako se bojite žive u cjepivima onda nemojte više ni jesti konzerviranu tunu jer je tamo ima i više, iako ona u cijepivima nije u elementarnom stanju. Procjenjuje se da prosječan čovjek sa svojom zapadnom prehranom unese oko 20 puta više alumunija nego što to dobi iz cjepiva.

Uopće mi nije jasna ova debata o tome jesu li cjepiva djelotvorna ili ne kad se radi o čistoj statistici. Za hripavac 157/ 100 000 ljudi SAD-u prije cijepiva, a u 1970-im kad se cjepivo već naveliko koristilo manje od 1 /100 000. I to samo za hripavac. Za ospice u SAD-u prije uvođenja cjepiva od 500 000 do preko 700 000 oboljelih godišnje, a danas oko 30 slučaja godišnje(i to većinom turisti i emigranti). Te iste ospice svaki sat ubiju oko 18 ljudi(djece), ali zato je cjepivo izvor zla...

Od svega još što nabijaju cjepivima najviše me osobno smeta ta povezanost sa autizmom. Osim par senzacionalističkih naslova u novinama tu i tamo i pokušaja traženja korelacije, nemamo apsolutno nikakvog dokaza da cjepiva uzrokuju autizam. Štoviše čak i kad postoji nekakva "povezanost". Kao od 1980-ih imamo više cjepiva, pa imamo više autistične djece, a većina autistične djece je cjepljeno – to je jednostavno još uvijek korelacija. I korelacija nije isto što i uzročnost. Nekome je moglo past na pamet da okrive i cd playere koji su bili od 80-ih jer ih prije nismo imali, a taman kad je povećan broj autistične djece počelo se proizvodit više cd playera. Korelacija postoji isto oko mog starenja i povećanja prosječne temperature na Zemlji. Pa je li to znači da moje starenje uzrokuje povećanje temperature na Zemlji ? Znanstveni dokaz za uzročnost autizma i cjepiva ne postoji, a u Americi je anti-vaccine pokret postao toliko jak, ne i prejak na svu sreću, da već sam može financirat svoju studiju i dokazat suprotno kad bi se to željelo. Uostalom isto tako postoji švedska studija na 537 303 djece http://ebm.bmj.com/content/8/3/93.full koje nije našla ni korelaciju ni uzročnost(ispričavam se ako je već bilo). A zašto se za to ne pročuje ? Pa zato što takvi rezultati nekim ljudima ne mogu biti uzbudljivi. Cjepiva jednostavno moraju biti kriva za nešto pa makar za autizam...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako znaš da iza onoga što govoriš stoje istraživanja, ako je sve potkrijepljeno , onda ne moraš svekolikom puku servirati milijun stranica i linkova o tome, dovoljno je suvereno odgovoriti na konkretna pitanja. To ste vi prepucavači u međuvremenu zaboravili, lako za Davora, on je tu laik, ali ti radiš za malo više ljudi pa to uzmi u obzir.
    Zaboravi nekad ovaj forum, ne obraćaš se uvijek ljudima s tog foruma, ima masa drugih koji slušaju.

OK, ovdje je tako kako je, ali kad si izvan - zaboravi i usredotoči se na bitno, radi ostale publike.
    primljeno na znanje.

(Da pokušam odmah: Davore, zmaj, ne brinite, vaši su strahovi neutemeljeni. Cjepiva koja se koriste u masovnoj upotrbi su vrlo sigurna i korist nadmašuje rizik)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    zašto bi ja jedinka trebala izložiti svoje zdravlje na pladanj da bi eventualno spasila tebe bolesnu jedinsku
    men se čini tvoj interes vs mog
    ..
    drugačiji odgovor s tvoje strane nije bio ni za očekivati. istovremeno mi je drago vidjeti da je seni itekako skužila o čemu je riječ. nisam ni sumnjala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš. Kad tuđim q.... mlatiš koprive onda je to po tebe minimalan rizik. Bez brige, skužili smo te.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Nije stvar zanemarivanja, iako ima i toga kad čovjek malo previše zabrije. Kao ovdje na forumu ti i Davor i još nekolicina.
    .
    Oprosti, ali ovo što si napisala me toliko boli, da ne mogu ne pokušati se opravdati.
    Doista mislim da ja nisam nikad uletio sa nepotrebnim statistikama, biokemijama, epidemiologijama na ijedan normalan upit ili komentar.
    Međutim, kako se ovdje svako malo postavi link ili citira neko "otkriče" koje se obilato iskoristi uz svu maštu za izvrtavanjem činjenica kako bi se cijepljenje prikazalo opasnim i štetnim, javljam se da ih demantiram čisto radi ravnoteže. Da se medijski prostor ne kontaminira dezinformacijama bez da se čuje i razumna strana.
    A onda sve počne.
    "Gdje su ti argumenti?" "Gdje su ti linkovi?" "A kako ćeš onda ovo protumačiiti?" "A vidi što ovdje piše" itd....
    I onda tako u nedogled. Jer ako ne odgovorim, nepristojan sam ili nemam argumenata.
    Uđem u prilično ružan zatvoreni krug iz kojega ne znam izaći.

I onda dođe tvoja kritika kao hladan tuš.
    OK. Prihvaćam ju.
    Ali kako istovremeno reći na kratak način ono što je bitno a da ovdje ne ostanu cinični repovi u smislu pokaži, dokaži, nisi nas uvjerio, nacrtaj nam, mi imamo ljepše, veće i bolje argumente, tvoji su pod utjecajem farmaindustrije itd......

?????

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam gledala emisiju..mala mi se bliži 5g a nakon nje ne može dobiti neka cijepiva (mada je po nekim starim kalendarima cjepljenja mogla-svake godine druga priča) uglavnom...ima problema s zdravljem i neruopedijatrica je rekla da nije sigurna jel li uzrok organski ili psihološki, ali da ne žurim s cjepivima jer i tako su djeca danas procjepljena a ja cjepljenjem u ovoj situaciji ( i ako su nalazi EEga OK) više riskiram nego profitiram- naravno nije to napisala u nalaz...pa ti sad budi pametan

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali kako istovremeno reći na kratak način ono što je bitno a da ovdje ne ostanu cinični repovi u smislu pokaži, dokaži, nisi nas uvjerio, nacrtaj nam, mi imamo ljepše, veće i bolje argumente, tvoji su pod utjecajem farmaindustrije itd......

?????
    Pa uz iskrene namjere to bi već napravio triput, a da se toliko ne busaš ne bi te toliko cimali. Ovo što zoveš cinizmom uglavnom je posljedica opreza, a povijest cjepiva ga jednostavno nameće. Tvoji pajdaši nemaju baš nikakvih problema s prekoračivanjem etičkih barijera i znamo da su Albert Sabin i Hilary Koprowski pokuse radili nad djecom štićenicima umobolnica, a Saul Krugman je djecu hranio izmetom s HepB u ustanovi Willowbrook.
    Tko misli da se to nas ne tiče neka razmisli ponovno: Koprovski vakcina je masovno testirana nad Hrvatima. Našim roditeljima nisu rekli da sudjelujemo u pokusu.

Uostalom, kad bi cjepiva bila tako sexy kako se busaš ne bi postojao ovaj reket od zakona. Ovako dok nas držiš "na nišanu" sasvim je svejedno što neargumentirano pričaš. Možeš eventualno održati autoritet goniča robova, ali ne i bonafide sugovornika.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kakve su moje namjere? neiskrene? u kom smislu?
    ti smatraš busanjem to što ja ukazujem na tvoje iskrivljene poglede na svijet i pogrešne interpretacije svega čega se dotakneš?
    što bih trebao? šutjeti nad tvojim obmanjivanjima?
    kakve veze imaju greške iz povijesti koje tako rado navodiš s onim o čemu mi ovdje pišemo - sa svojstvima današnjih cjepiva koja koristimo?
    bonafide sugovornik prema tebi ne mogu biti kad si tako ogorčen i pun otrova u svakom postu. kako očekuješ da ti onda tepam?

mislim da mi treba odmor od ovog foruma. ovo okruženje samo šteti živcima, a kao što Nena kaže, nikome niti ne pomaže. Ovdje smo ostali samo nas nekoliko zagriženih zagovornika, čija prepucavanja nikome nisu od koristi.
    bit će mi žao ako se odavde povuku i ostali koji su razumni, pa dadica i "ekipa" zatruju forum svojim idejama, ali stvarno se nikome ne smije zamjeriti odlazak odavde.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

primljeno na znanje.

(Da pokušam odmah: Davore, zmaj, ne brinite, vaši su strahovi neutemeljeni. Cjepiva koja se koriste u masovnoj upotrbi su vrlo sigurna i korist nadmašuje rizik)
    Odlično, sve ostalo je (iako u najboljoj namjeri) nasjedanje na navlakuše, jednu za drugom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imaš pravo

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    nego, kad je sutra ta emisija? slutim da će ovdje bit direktan forumski prijenos uz analize post festum :mislavbago:
    mislim da je u 16i25 u hrvatskoj uživo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čula sam se s novinarkom

ako ste mislili gledati zbog zgodnoga Kaića, morat ću vas razočarati
    u emisiji je Tešović
    nekima je i on zgodan

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ah, onda ništa.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 08.11.2011. at 10:33

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    čula sam se s novinarkom

ako ste mislili gledati zbog zgodnoga Kaića, morat ću vas razočarati
    u emisiji je Tešović
    nekima je i on zgodan
    Hm.
    Nije.
    Al sad mi više nije žao što me nema doma.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti smatraš busanjem to što ja ukazujem na tvoje iskrivljene poglede na svijet i pogrešne interpretacije svega čega se dotakneš?
    što bih trebao? šutjeti nad tvojim obmanjivanjima?
    To bi ti trebalo biti poticajno za argumentirati tvoje teze. Čudi me da ti to tako teško pada.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad će Lidija Gajski i Tešović oplesti po HZJZ svaki sa svoje strane

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na tragu sam razmišljanja Anonomnoga, a razumijem i mujicu u smislu da ne pali uvjeravanje nikakvim argumentima, pa vidim i po sebi da najjače djeluju zastrašujuće slike, mislim ja sam trtarila ono, tresle mi se gaće prije cijepljenja. Na kraju, možda bi stvarno najbolji išlo dokazivanje apsurdnim putem, najbolje sjelo kao PR u beskrajnoj borbi linkom na link, izvorom na izvor - kao oko onog kreacioniste što su ljudi pokušali dokazati neki primjer koliko ima ljudi imena Stephen ili ona The Church of the Holy Spaghetti priča - kao ovo povezivanje CD-a i autizma, starenja i povećanja temperature na Zemlji. Također mi je koma da državna TV pušta ove na rubu pameti stvari kao išta drugo od zabavnog programa i samo širi platforme za propitkivanja koja ne donose nikakav value add, samo zbunjivanje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uvjeravanje argumentima pali. Svaki put
    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Sad će Lidija Gajski i Tešović oplesti po HZJZ svaki sa svoje strane
    A oni siroti nevinašca.
    Iako za Tešovića znam da je frik na virusne vakcine, poštujem ga jer se svojevremeno argumentirano suprotstavio onom bunilu od MoPaRu. Može mujica sada pričati o pogrešnim interpretacijama koliko ga volja, ali je (nažalost) i vrijeme pokazalo o kojoj katastrofi se radi.

Kaić puno priča, a ništa ne kaže. 0 argumenata. Šum u kanalu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A bas sam se veselila Kaicu.
    Meni je drag i volim "cuti" njegovo misljenje.

Meni nikako nije za usporedbu davanje dijela dohotka za opce dobro i izlaganje riziku od posljedica cijepljenja (kratkorocnih i dugorocnih) za, nekima upitno, opce dobro. Otkad sam procitala Senin post, razmisljam o tome, osobno mi je totalno neusporedivo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je senin argument baš OK legao.

Naime, ona je ljepše rekla ono što čujem u RL-u od ljudi koji cijepe svoju djecu, a ne pišu ovdje jer se ne žele svađati (a moram napisat ogoljeno jer se neće shvatit ako politčiki korektno popeglam), je stav da djeca necjepiša mogu imat takav stav na račun ovih koji se cijepe, tj. neko je morao "izložiti kožu svog djeteta" da bi se moglo imati taj stav i reći - ta je bolest iskorijenjena, zašto da ja onda cijepim svoje dijete i dam da ga bodu iglom i uštrcavaju mu otrove, kad je to inoako zavjera farmaceutskog lobija?

Opet, skupina koja to tvrdi "vjeruje" (koliko je sve ovo, u stvari, bezveze, stvarno kao da su religije) da su cjepiva učinkovita i da se zbog cjepiva iskorijenila bolest, a ne zbog pranja ruku/povećanja životnog standarda.

A kontraskupina to ne "vjeruje" pa se ljuti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Kaić puno priča, a ništa ne kaže. 0 argumenata. Šum u kanalu.
    Rekla bih da bi ovo trebao biti "amen" (iako znam da neće) na ovu i slične teme.
    Nećete nikad približiti gledišta, nikad argumenti koje podastire BK, Mujica i slični s jedne strane, te Gajskica, Davor i ekipa s druge strane, neće suprotnoj ekipi značiti ništa.
    Kao što netko (cvijeta?) reče, nema dvije istine, samo jedna. Oni drugi lažu ili su samo u zabludi.
    Tko će cijepiti, cjepit će. Tko neće, nema te sile koja će ga uvjeriti da je Stray i njezino posvemašno povezivanje svega s autizmom u krivu.
    A tko ima nedoumice, pitat će.
    I vjerujem da (iako mujica kaže da će na GO) uvijek će biti odgovoreno.
    I još bih se samo složila s Anonimnim o prebacivanju zabludjelih tema i tekstova iz sfere preko ruba pameti u nekonvencionalnu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Anonimni prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi su jednostavno postali, grublji riječnik, ali razmaženi. Pošteđeni su slika punih odjela djece zaraženih poliom, hripavcem, ospicama i drugim bolestima. Koji si to na kraju pameti ne mogu predočit kako je izgledalo to u doba naših prabaka i njihovih roditelja i još prije. Po nekim statistikama barem svaki peti čovjek danas nebi bio živ da nije bilo cjepiva. A u današnje vrijeme kada se ima izbor primiti cjepivo ili ne primiti samo zbog velikog uspjeha cjepiva i eksponencijalnim smanjenjem tih bolesti (dakle gdje prosječan čovjek te bolesti ne viđa tako često kao prije) se onda ta odluka uzima zdravo za gotovo. Naravno uz faktor teorije zavjere kako farmaceutske kompanije ne rade ništa nego tretiraju ljude kao pokusne kuniće i gledaju na novac, anti-vaccine pokret ne može ne uspjet( ali na svu sreću ni uspjet). Ako se netko boji za život djeteta uz 1.8/ 1 000 000(milijun) šansu da će se dogodit ono najgore. To je u redu. Nemojte se onda ni vozit autom ni avionom jer statistički je to veća šansa od tih 1.8/1 000 000. Šansa da vas udari grom bilo gdje u svijetu je 1/700 000 pa se i toga pazite. Ako se bojite žive u cjepivima onda nemojte više ni jesti konzerviranu tunu jer je tamo ima i više, iako ona u cijepivima nije u elementarnom stanju. Procjenjuje se da prosječan čovjek sa svojom zapadnom prehranom unese oko 20 puta više alumunija nego što to dobi iz cjepiva.

Uopće mi nije jasna ova debata o tome jesu li cjepiva djelotvorna ili ne kad se radi o čistoj statistici. Za hripavac 157/ 100 000 ljudi SAD-u prije cijepiva, a u 1970-im kad se cjepivo već naveliko koristilo manje od 1 /100 000. I to samo za hripavac. Za ospice u SAD-u prije uvođenja cjepiva od 500 000 do preko 700 000 oboljelih godišnje, a danas oko 30 slučaja godišnje(i to većinom turisti i emigranti). Te iste ospice svaki sat ubiju oko 18 ljudi(djece), ali zato je cjepivo izvor zla...

Od svega još što nabijaju cjepivima najviše me osobno smeta ta povezanost sa autizmom. Osim par senzacionalističkih naslova u novinama tu i tamo i pokušaja traženja korelacije, nemamo apsolutno nikakvog dokaza da cjepiva uzrokuju autizam. Štoviše čak i kad postoji nekakva "povezanost". Kao od 1980-ih imamo više cjepiva, pa imamo više autistične djece, a većina autistične djece je cjepljeno – to je jednostavno još uvijek korelacija. I korelacija nije isto što i uzročnost. Nekome je moglo past na pamet da okrive i cd playere koji su bili od 80-ih jer ih prije nismo imali, a taman kad je povećan broj autistične djece počelo se proizvodit više cd playera. Korelacija postoji isto oko mog starenja i povećanja prosječne temperature na Zemlji. Pa je li to znači da moje starenje uzrokuje povećanje temperature na Zemlji ? Znanstveni dokaz za uzročnost autizma i cjepiva ne postoji, a u Americi je anti-vaccine pokret postao toliko jak, ne i prejak na svu sreću, da već sam može financirat svoju studiju i dokazat suprotno kad bi se to željelo. Uostalom isto tako postoji švedska studija na 537 303 djece http://ebm.bmj.com/content/8/3/93.full koje nije našla ni korelaciju ni uzročnost(ispričavam se ako je već bilo). A zašto se za to ne pročuje ? Pa zato što takvi rezultati nekim ljudima ne mogu biti uzbudljivi. Cjepiva jednostavno moraju biti kriva za nešto pa makar za autizam...
    Meni je tvoj doprinos ovdje konstruktivan

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla bih da bi ovo trebao biti "amen" (iako znam da neće) na ovu i slične teme.
    Nećete nikad približiti gledišta, nikad argumenti koje podastire BK, Mujica i slični s jedne strane, te Gajskica, Davor i ekipa s druge strane, neće suprotnoj ekipi značiti ništa.
    Kao što netko (cvijeta?) reče, nema dvije istine, samo jedna. Oni drugi lažu ili su samo u zabludi.
    Tko će cijepiti, cjepit će. Tko neće, nema te sile koja će ga uvjeriti da je Stray i njezino posvemašno povezivanje svega s autizmom u krivu.
    A tko ima nedoumice, pitat će.
    I vjerujem da (iako mujica kaže da će na GO) uvijek će biti odgovoreno.
    I još bih se samo složila s Anonimnim o prebacivanju zabludjelih tema i tekstova iz sfere preko ruba pameti u nekonvencionalnu.
    Potpis.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Baš. Kad tuđim q.... mlatiš koprive onda je to po tebe minimalan rizik. Bez brige, skužili smo te.
    de, ne lupetaj. cijepim dijete po (neobaveznom) švicarskom kalendaru. znači, ne moram, ali ipak to činim.

izlaganje riziku od posljedica cijepljenja (kratkorocnih i dugorocnih) za, nekima upitno, opce dobro.
    razumijem da je teško razmišljati globalno , ali u svačijem mikrokosmosu sigurno postoji/e osoba/e (stare, mlade, neurorizične, bolesne) koje su nam toliko prirasle srcu da bi za njih bile spremne učiniti i puno više od (običnog) cjepljenja.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    drugačiji odgovor s tvoje strane nije bio ni za očekivati. istovremeno mi je drago vidjeti da je seni itekako skužila o čemu je riječ. nisam ni sumnjala.
    ovo me uopće ne vrijeđa
    al vrijeđa moju inteligenciju sklop tvog navijanja pro choice eliminiranja bolenih mrva u trbuhu (il i zdravih) % no choice vaccination
    koja je razlika?
    ne sumnjam da si i odveć inteligentna da to shvatiš
    no de daj već jednom, let the people breathe.. i ne nameći svoje tzv humane stavove jer ti, draga, humanost nije ni u peti

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MC, polazno uvjerenje (o stetnosti i koristima cjepiva) nam je potpuno razlicito zato se valjda ne mozemo sloziti oko ovoga.
    Ja zaista ne vjerujem da bi cijepljenjem svog djeteta bilo kojim cjepivom (a osobito SVIM cjepivima koja se nalaze u kalendaru cijepljenja od prvog dana rodjenja) ucinila dobro bilo kome, a najmanje svom vlastitom djetetu, a za njega sam prvo odgovorna, a onda za ostalo.
    I ne zelim ulaziti u rasprave jer niti mislim da mogu niti mislim da je na meni da uvjeravam druge u ispravnost mog (trenutnog) misljenja i stava o svemu.

U stvari sam htjela napisati da sam naletjela na novi dokumantarac The greater good, o cjepivima i nuspojavama. Moze se pogledati na vimeo.com ako nekog zanima (cini mi se ok, suceljava medicinare razlicitih stavova o cjepivima, nije nagnut samo na jednu stranu).

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koprovski vakcina je masovno testirana nad Hrvatima. Našim roditeljima nisu rekli da sudjelujemo u pokusu.
    mujice, najiskrenije te molim da mi ovo pojasniš
    zar stvarno roditeljima niš nisu govorili??

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne razumijem. Zašto tražiš Mujicu da ti ovo pojasni?
    To su Davorove riječi, zamoli njega da ti objasni. Sigurno ima potvrdu rečenog.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    čula sam se s novinarkom

ako ste mislili gledati zbog zgodnoga Kaića,
    šteta
    vidjet ćemo jel GT zgodniji

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne razumijem. Zašto tražiš Mujicu da ti ovo pojasni?
    To su Davorove riječi, zamoli njega da ti objasni. Sigurno ima potvrdu rečenog.
    za moj pojam, jednostrano je informirati se samo na jednoj (jednostranoj) strani

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Na tragu sam razmišljanja Anonomnoga, a razumijem i mujicu u smislu da ne pali uvjeravanje nikakvim argumentima, pa vidim i po sebi da najjače djeluju zastrašujuće slike, mislim ja sam trtarila ono, tresle mi se gaće prije cijepljenja. Na kraju, možda bi stvarno najbolji išlo dokazivanje apsurdnim putem, najbolje sjelo kao PR u beskrajnoj borbi linkom na link, izvorom na izvor - kao oko onog kreacioniste što su ljudi pokušali dokazati neki primjer koliko ima ljudi imena Stephen ili ona The Church of the Holy Spaghetti priča - kao ovo povezivanje CD-a i autizma, starenja i povećanja temperature na Zemlji. Također mi je koma da državna TV pušta ove na rubu pameti stvari kao išta drugo od zabavnog programa i samo širi platforme za propitkivanja koja ne donose nikakav value add, samo zbunjivanje.

i ovaj mije šušmurast ina
    al evo da podijelim neka svoja razmišljanja
    čitala sam neke članke znanstvenika koji govore kako nema konkertnih dokaza za evoluciju
    pa ak je tak, što onda ne bi i pretpostavku o kracionizmu učili u školama,isto kao i pretpostavku evolucije
    ...no to ja hipotetski, jer se ne zamaram toliko time i ne uzimam strane...
    očito ima pro i contra znanstvenika..a navodno nema ni valjanih dokaza...

o povećanju temp. na Zemlji
    čitam da ima znanstvenika koji govore da su to laži
    al ih ovi drugi stišću i njihov glas slabo dopire...
    pa kad pogledaš ko se zalaže sa smanjenje emisije co2...i kakve koristi mu to smanjenje donosi...
    hmmm...Qui bono???

tekovine civilizacije sa sobom nose i pregršt različitih razmišljanja..pa imali Špageti Crkva, tko smo ti i ja da im to zabranimo??...
    tak nekak

a što se tiče Anonimnog, prolistala sam postove..i sam je se diskreditira.. kaže, bješte od hrv kirirga... zbog svog, nažalost, negativnog iskustva...
    ja pak mišljah da će takav valjda vjerovat..makar kirurgiji, kraljjici medicine!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tešovića .... se svojevremeno argumentirano suprotstavio onom bunilu od MoPaRu. Može mujica sada pričati o pogrešnim interpretacijama koliko ga volja, ali je (nažalost) i vrijeme pokazalo o kojoj katastrofi se radi.
    da, istina
    nasmiješnijemi je kad čitam "opravdanja" - ali pa radi se o blagim meningitisima.... sva djeca se uspješno oporave..bla bla bla

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mislim, što vas to čudi?
    Pa jesu li vaši roditelji tih godina glasovali na demokratskim izborima?
    A ne. Zaboravila sam. Bio je tu neki totalitarni režim, jel tak?
    Premlada sam, ne sjećam se dobro.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ali u svačijem mikrokosmosu sigurno postoji/e osoba/e (stare, mlade, neurorizične, bolesne) koje su nam toliko prirasle srcu da bi za njih bile spremne učiniti i puno više od (običnog) cjepljenja.
    na nekoj prijašnjoj stranici je postavljeno pitanje - a što će neurorizično dijete koje se ne smije cijepiti?? necijepljeni ga ugrožavaju...

a da nitko nije spomenuo muljažu oko MoPaRu i kako su se roditelji zarazili od cijep. dijetat
    opravdano je pretpostaviti da je neko neurorizično dijete konkretno bilo ugroženo upravo cijepljenim djeteom od kojeg su podlegli čak i cijepljeni roditelji
    ko odgovara???...
    pretpostavljam da je to jedan od rizika koji uzimamo cijepljenjem

a čitam da je mujica reko da nema takvog što kao što je neurorizik...
    eto, meni je to on vs neuro dr.
    pa nek se zabavljaju linkanjima i sl

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cubana, odgovorila sam ti gore negdje povrh
    malo sam zamela postovima..nadoknađujem

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cubana, odgovorila sam ti gore negdje povrh
    malo sam zamela postovima..nadoknađujem
    Razumijem.
    Nije mi jasno zašto vas to čudi i kakve to ima veze sa stanjem danas, četrdeset godina poslije.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

od kad je čovjeka,ima veze
    jer nas povijest uči da se povijest ponavlja
    pa su se slične stvari i u 20., i u 21. st. dogodile
    npr, kontaminirana cjepiva kontra tetanusa za žene negdje na, mislim,istoku.. čime su kontaminirana?? ajd pogodi.... hCG-om
    i to sam, mislim, pročitala na baš nekom nezagađenom izvoru...
    povlačenja u medijima povlačenje MPR, a onda čuješ susjeda di mu pri upisu djeteta u školu nude upravo to cjepivo...
    ...
    ak sam dobro uspjela uć u tvoje razmišljanje, ti misliš da je takvo što sad nemoguće..da su se "dječje boelsti" proizvodnje cjepiva prerasle i sl..
    shvaćam te
    al za moj pojam to nije cijela slika..

uostalom, kriminal je ne reći roditeljima zmaja da će im mali zmajić bit pokusnjak za Koprovoskog.... tj tražit njihovo dopuštenje !!!!!!!
    Posljednje uređivanje od zmaj : 08.11.2011. at 13:23

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mislim, što vas to čudi?
    Pa jesu li vaši roditelji tih godina glasovali na demokratskim izborima?
    A ne. Zaboravila sam. Bio je tu neki totalitarni režim, jel tak?
    Premlada sam, ne sjećam se dobro.
    uostalom, kriminal je ne reći roditeljima zmaja da će im mali zmajić bit pokusnjak za Koprovoskog.... tj tražit njihovo dopuštenje !!!!!!!
    Na stranu to što je cjepivo bilo već testirano prije upotrebe kod nas, i dalje stoji ovo moje gore rečeno.
    A ako vi iz toga možete vuči paralele sa sadašnjošću, ok. Vaše pravo.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    MC, polazno uvjerenje (o stetnosti i koristima cjepiva) nam je potpuno razlicito zato se valjda ne mozemo sloziti oko ovoga.
    nisam blesava da toga nisam svjesna. nema razloga za toliku brigu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

naravno
    tvoje pravo
    moje pravo
    i to je ured
    iz mog kuta gledišta, zastrašujuće mi djeluje tvoje bezprigovorno povjerenje, bez obzira što ima toliko primjera di se to povjerenje svjesno izigravalo..a nije da moraš pogledat 40god unazad..dosta je i godinu....
    draga ja se stvarno divim tebi što nemaš nimalo sumnje..
    ja baš imam, upravo i zbog tih primjera, i zbog svnjarije, i zbog MPR........itd...toliko primjera...me definitivno sili na sumnju..i nisam ja tom kriva., sami su izigrali povjerenje

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne moraš mi se diviti.
    Ja samo znam puno više od tebe.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ko ti brani da znaš
    samo ti znaj
    uz svo znanje svijeta, konstanta u izigravanju povjerenja mi je itekako dovoljna za sumnju (što se događalo prije 40god i što se događa sad se jednostavno nije smjelo tako događati....)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne moraš mi se diviti.
    Ja samo znam puno više od tebe.
    Kako si to točno napisala. Neka joj je već jednom netko to rekao.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, ona je ljepše rekla ono što čujem u RL-u od ljudi koji cijepe svoju djecu, a ne pišu ovdje jer se ne žele svađati (a moram napisat ogoljeno jer se neće shvatit ako politčiki korektno popeglam), je stav da djeca necjepiša mogu imat takav stav na račun ovih koji se cijepe, tj. neko je morao "izložiti kožu svog djeteta" da bi se moglo imati taj stav i reći - ta je bolest iskorijenjena, zašto da ja onda cijepim svoje dijete i dam da ga bodu iglom i uštrcavaju mu otrove, kad je to inoako zavjera farmaceutskog lobija?
    sjetimo se samo straha forumašice z. kad se u njenoj okolini pojavila (navodno iskorijenjena, navodno potpuno bezazlena) dječja bolest.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zaista ne vjerujem da bi cijepljenjem svog djeteta bilo kojim cjepivom (a osobito SVIM cjepivima koja se nalaze u kalendaru cijepljenja od prvog dana rodjenja) ucinila dobro bilo kome, a najmanje svom vlastitom djetetu, a za njega sam prvo odgovorna, a onda za ostalo.
    Vjera je zaista čudna stvar, pa se tako vjeruje u ono što nije, ne vjeruje u ono što jest. Bolje je znati, nego samo vjerovati.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

m.c., ak misliš na mene, podsjeti me
    ne trebaš tak uvijat

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prelistah sve tražeć sebe
    i tek poslije skužim z i z
    iahj, nisam čitala
    idem na uvodni post

Cubana, hvala ti što si kulturna i što poštuješ (bar je moj dojam takav..makar u odnosu na mene)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cjepivo se nije teestiralo na hrvatima, već se primjenjivalo cjepivo koje je testirano prije puštanja u promet i bilo u masovnoj upotrebi u drugim zemljama prije Hrvatske.

Stranica 6 od 11 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •