Stranica 73 od 112 PrviPrvi ... 2363717273747583 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,601 do 3,650 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa mi moramo uprijeti na boravak, prijevoz, školu u prirodi i naknade za novorođenčad
    kao i prošle godine, samo 100 puta jače

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

i privatne i vjerske vrtiće

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, da...
    svakako
    problem je što se to nama podrazumijevalo
    njima nije

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

apri samo da smognemo snage, jer ovo traje godinu dana, pa u sapunici se vec nesto dogodi sa tim glavnim junacima, a ovo stoji. skupstina ima svoju cijenu, a bandic salje svoju akontaciju, roditelji placaju ono sto im je povoljnjije.

sad jos u kampanji kad krene............................
    mislim da cu izbjegavati vjesti sljedecih mjesec dana

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne postam već dugo na ovoj temi, jer se ne smijem uzrujavati. Neki dan sam išla na pregled (jedini izlazak iz kuće dok se ne ulovim termina za porod) i instant se uzrujala kad sam vidjela predizborne plakate i jumbo Bandića. Mi i dalje dobivamo "samo" uplatnice na 2.000 kn, još nitko nije spomenuo opomenu. Meni nek je i ne spominju. Slažem se da se već godinu dana borimo s vjetrenjačama, ali ne treba posustajati, treba udariti još žešće, ovo je jedino doba i zadnja prilika da dobijemo nazad ne samo deklarativno, stare cijene vrtića, i da se u tu grupu uključe privatni i vjerski vrtići, a da i školarci dobiju stanje boravka kako je prije bilo kao i druge ukinute "pogodnosti" (prijevoz).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    i privatne i vjerske vrtiće
    ni slučajno ne zaboraviti!!!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mara nije prošli tjedan bila u vrtiću, dok Jana je i dočekala nas je kod J. uplatnica, kod Mare ni jutros nije bilo. E sad, meni tu smrdi da će me dočekati iznenađenje u računovodstvu (jutros zaboravila pitati), jer plaćam po Skupštinskom, pa sam tako za Janu u preplati, a za Maru u minusu. Pa me živo zanima koji je tu razlog. Javim vam sutra.

Anais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

pa taj čovjek stvarno nema srama.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je, treba uprijeti, tko još ima volje i snage. Ali što možeš očekivati od ljudi koji izjave, da ah eto, neće im pomoći povlastica za stambeni kredit jer im nekretnina nije prva, ali na pitanje hoće li ipak glasati za gradonačelnika na izborima, odgovori vjerojatno da . Mislim. Pitam se je li samo gradonačelnik izgubio razum ili i zaslijepljeni, nezainteresirani i tupavi građani?!? Ne želim nikog uvrijediti, ali zaista se sve svodi na šačicu angažiranih, koji su već dali sve od sebe i vjerojatno im ponestaje sape. Drugi kukaju, ali i dalje bi glasali za pravednika! Ajde me molim vas razuvjerite da je ipak riječ o iznimci (mislim na izjavu mlade dame na novoj tv).

Čini mi se da napisano nema smisla, ali već je općepoznata činjenica da sam ja duboko isfrustrirana ovom temom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koja mlada dama i koja nova tv?
    što je bilo?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Neka bezimena. Pitali je ispred vrtića hoće li joj biti povoljnije s olakšicom za stambeni kredit. Kaže ona da neće, jer joj nije prva nekretnina. Na to ju pita hoće li svejedno glasati za gradonačelnika na izborima. Kaže žena - najvjerojatnije da. Zapravo, vjerojatno ima besplatan vrtić, samo je to prešutjela.
    Drugi sugovornici nisu ni znali koliko plaćaju vrtić - kaže, žena vodi financije Uglavnom, bez veze s vezom, iz šupljeg u prazno, a gradonačelnik je svetac.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Problem je i u tome što većina ni ne zna za odluku skupštine iz 4. mjeseca (uglavnom se misli na stari sustav) i olakšice koje su tamo propisane.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nadajmo se da će skupština ovaj put imati bolji PR

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Drugi sugovornici nisu ni znali koliko plaćaju vrtić - kaže, žena vodi financije
    To bi vjerojatno i MM rekao

luth avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    zlo mi je od svega.

No, mi nakon pisanog odgovora ili prigovora Ravnateljici, nismo zasad ništa više dobili. U međuvremenu mi je gđa iz Udruge Vrtić za sve poslala šprancu od pravnika kao odgovor budućim Opomenama ili obavijestima.
    Sad smo dobili prvu uplatnicu za mlađeg, pa nakon 25. očekujem novu Obavijest ili Opomenu.
    Da li bi mogla proslijediti tu šprnacu? Naime, prije neki dan smo dobili uplatnicu za 9mj na koju sam poslala prigovor GU i platila po Odluci skupštine, a sad također očekujem kojekakve obavijesti, opomene i sl. pa da se pripremim s odgovorima. Thnx.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

šprancu su na fejsu objavile cure iz Vrtića za sve

IME I PREZIME RODITELJA

ADRESA

DJEČJI VRTIĆ ....

adresa

n/r gđa. ravnateljice

Predmet: odgovor na obavijest od datum

Poštovana gđa. ravnateljice

Sukladno Vašoj obavijesti od datum kojim nas kao roditelje djeteta (ime djeteta) pozivate na plaćanje razlike u iznosu ____,00 kn jer smo isti dužni temeljem Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi Grada Zagreba za 2011 a sukladno Službenom glasniku 20/2011 navodim slijedeće.

Navedena Odluka odnosno Program stavljen je izvan snage odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba na način da je ista donijela novu Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja Klasa:021-05/11-01/164; URBroj:251-01-06-11-6 od 20. travnja 2011.g.

S obzirom da je pravni osnov za naplatu razlike cijene pravno neosnovan i neutemeljen jer je Odluka o naplati cijene vrtića temeljem Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi Grada Zagreba za 2011 prestala važiti molim Vas da mi dostavite temeljem kojeg pravnog osnova i na temelju kojeg pravnog pravila Vi crpite pravo za naplatu razlike.

Usputno napominjem da je sukladno Zakonu o predškolskom obrazovanju u čl. 48. st. 4. jasno navedeno:

„Dječji vrtić, koji je osnovala jedinica lokalne uprave i samouprave, naplaćuje svoje usluge od roditelja – korisnika usluga, sukladno mjerilima koja utvrđuje predstavničko tijelo te jedinice“, što u ovom slučaju je Skupština Grada Zagreba.

Stoga je Vaša obavijest kojom nas pozivate na plaćanje razlike iznosa direktno kršenje i nepoštivanje Zakona o predškolskom odgoju, te je istovremeno prekoračenje Vašim ovlasti i dužnosti kao ravnateljice vrtića.

Stoga Vas pozivamo kao roditelji da nam dostavite temeljem kojih zakona i pravila smo dužni platiti razliku, a to posebno iz razloga jer nam niste dostavili konačni obračun, s obzirom da ste nam poslali akontaciju što prednjeva da to nije prava i konačna cijena usluga vrtića.

S obzirom na gore navedeno molim Vas da nam odgovorite na postavljene upite u najkraćem mogućem roku jer u suprotnom biti ćemo, kao roditelji i zakonski zastupnici našeg djeteta, prisiljeni potražiti zaštitu pred nadležnim tijelima prvenstveno od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na način da se zatraži kontrola rad tijela vrtića, odnosno pravna osnovanost Vaše obavijesti i istovremeno od Gradske skupštine Grada Zagreba koja je vlasnik vrtića i Pravobraniteljstva za djecu.

S poštovanjem,

Roditelji i zakonski zastupnici

Mldb. (ime i prezime djeteta)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Mara nije prošli tjedan bila u vrtiću, dok Jana je i dočekala nas je kod J. uplatnica, kod Mare ni jutros nije bilo. E sad, meni tu smrdi da će me dočekati iznenađenje u računovodstvu (jutros zaboravila pitati), jer plaćam po Skupštinskom, pa sam tako za Janu u preplati, a za Maru u minusu. Pa me živo zanima koji je tu razlog. Javim vam sutra.
    Ipak je razlog banalan, uplatnica je ostala kod tete jer nas nije bilo prošli tjedan kada su im uplatnice stigle.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pratim cijelo vrijeme ovu temu na forumu ali ovo mi je prvi put da ću i ja komentirati.
    Kakve veze ima „prva nekretnina“? To je vrli gradonačelnik preuzeo iz poreznog zakona. Ako već nešto onda bi trebalo biti za „jedinu nekretninu“! Mislim da nas ima puno takvih koji smo živjeli u malom stanu i kad smo dobili djecu, prodali taj i kupili veći. Ali to nam je jedina nekretnina za koju ćemo do penzije otplaćivati kredit(čitaj: veći kredit). Smatram da se time samo ide iz jedne nepravde u drugu. A što je sa onima koji plaćaju najam?
    Uostalom, zašto uopće ta diskusija ako cijene vrtića određuje gradska skupština.
    A oni su rekli svoje. Pa neka gradonačelnik priča što hoće.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na špranci

spremam si

luth avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala na špranci

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Blago si ga nama: http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtica_314638

Možda jednom u budućnost shvati da ni niže cijene ni priznavanje kredita ne čini njegov sustav (puno) pravednijim. Ostaju siva i crna zona, koja uopće ne plaća vrtić.

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da,Freja, u pravu si.
    Umjesto da se sankcioniraju oni koji poreze ne plaćaju, kažnjavaju se oni koji poreze plaćaju.
    Letimično sam pogledala "novu pravdu". I dalje vrijedi ona - pošten i glup dva brata.
    Posljednje uređivanje od kamen : 16.11.2011. at 18:48

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da se ne informiramo preko novina, službeni prijedlog je ovdje
    http://www1.zagreb.hr/sjednice_skups...W?OpenFrameset
    Posljednje uređivanje od kamen : 16.11.2011. at 18:54

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Je, treba uprijeti, tko još ima volje i snage. Ali što možeš očekivati od ljudi koji izjave, da ah eto, neće im pomoći povlastica za stambeni kredit jer im nekretnina nije prva, ali na pitanje hoće li ipak glasati za gradonačelnika na izborima, odgovori vjerojatno da . Mislim. Pitam se je li samo gradonačelnik izgubio razum ili i zaslijepljeni, nezainteresirani i tupavi građani?!? Ne želim nikog uvrijediti, ali zaista se sve svodi na šačicu angažiranih, koji su već dali sve od sebe i vjerojatno im ponestaje sape. Drugi kukaju, ali i dalje bi glasali za pravednika! Ajde me molim vas razuvjerite da je ipak riječ o iznimci (mislim na izjavu mlade dame na novoj tv).

Čini mi se da napisano nema smisla, ali već je općepoznata činjenica da sam ja duboko isfrustrirana ovom temom.
    Potpisujem.

Još uvijek imam snage. Da mi je sad pri ruci, mogla bi ga zadavit.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da ćeš nakon sjednice imati više ljudi na popisu za davljenje.
    Ili, u prijevodu, kladila bih se da će skupština glasati za prijedlog.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ćeš nakon sjednice imati više ljudi na popisu za davljenje.
    Ili, u prijevodu, kladila bih se da će skupština glasati za prijedlog.
    I ja se toga bojim. Zaključit će da je smanjio iznose, dodao povlastice i da su njima ipak fotelje važnije. Strašno.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da se ne informiramo preko novina, službeni prijedlog je ovdje
    http://www1.zagreb.hr/sjednice_skups...W?OpenFrameset
    Koliko vidim on je još i povećao cijene po razredima u odnosu na ovu godinu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad se glasa o ovom prijedlogu?

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

A jeste li primjetili da opet šalje Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (točka 2. dnevnog reda)? Tu mijenja članke 17. i 18. i stavlja najnojvije cijenovne razrede, a trebalo bi vrijediti od 01.01.2012.
    Ništa mi nije jasno.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A jeste li primjetili da opet šalje Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (točka 2. dnevnog reda)? Tu mijenja članke 17. i 18. i stavlja najnojvije cijenovne razrede, a trebalo bi vrijediti od 01.01.2012.
    Ništa mi nije jasno.
    Tu mijenja odluku skupštine iz 4. mjeseca (služb. glasnik 6/11).
    Rekla bi se da ipak priznaje tu odluku. Zanimljivo. I stvarno totalno nejasno.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ma, Milan je genijalan, genijalan. Još nedavno smo bili neosjetljivi bogataši koji su se snašli u pretvorbi i privatizaciji, a sad suosjeća s nama koji imamo stambene kredite. Kako je samo napredovao! Nekako se bojim da će ovo smeće od prijedloga proći u skupštini.

Ja i dalje smatram da nakon što platim državi i gradu njihovo, da je ostatak moj i moja je stvar kako ću potrošiti i na što. Da je podstanarstvo kod nas uređeno kao u Njemačkoj, ja bih rado stan iznajmila jer mi kroz razna razdoblja života odgovaraju i različiti kvartovi i različite veličine stana. Mislim da moj izbor načina stanovanja nema nikakve veze s cijenom vrtića.

Ako je itko imao dvojbi kako plaćati vrtić, mislim da nakon ovoga više dvojbi nema:

OBRAZLOŽENJE
    Prijedloga odluke o izmjenama Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece
    i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja-korisnika usluga

1. Pravni temelj za donošenje odluke

Zakon o predškolskom odgoju i naobrazbi (Narodne novine 10/97 i 107/07) u članku 48. stavku 4. utvrđuje da dječji vrtić, koji je osnovala jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, naplaćuje svoje usluge od roditelja – korisnika usluga, sukladno mjerilima koja utvrđuje predstavničko tijelo te jedinice.
    Odluka se donosi sukladno odredbama članka 38. stavka 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 – pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09 i 10/10), kojom je određeno da Gradska skupština Grada Zagreba donosi odluke i druge opće akte kojima uređuje pitanja iz samoupravnog djelokruga Grada Zagreba.

On se obrazloženju svog prijedloga poziva na odluku skupštine za koju tvrdi da je nevažeća

Ono što je pozitivno je to da je ovaj put izjednačio civilne osobe s invaliditetom s HRVI (čitaju mu savjetnici forume). Više nemamo kućanstvo, sad imamo članove obitelji. Više ne traži samo potvrdu porezne uprave, sad su se sjetili i porodiljne naknade, čak i naknade s burze za nezaposlene, ali isplaćene dobiti ni u tragovima. I kaže da ovo ne narušava proračun, a s ovim će besplatnih biti još i više, a oni "bogati" će platiti nešto manje, nego prema prvoj genijalnoj ideji.

Cirkus se nastavlja, show must go on

Inače, ja plaćam po odluci skupštine, dug na uplatnici raste, opomenu dobili nismo. Žalbu na kraju nisam slala jer zadnja dva mjeseca jedva stižem disati, a i frend odvjetnik mi je rekao da čekam nekakav obračun jer da mi nema smisla žaliti se na nekakvu akontaciju.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.vecernji.hr/regije/bandic...-clanak-347126

O njemu se tek nagađalo, poneke informacije puštane su u javnost, ali danas je gradonačelnik Milan Bandić napokon predstavio najnoviji model cijena vrtića. Prema tom planu [COLOR=#018d25 !important]cijene[/COLOR] vrtića trebale bi biti i do 30 posto niže, tvrde u Gradu.
    Sva će [COLOR=#018d25 !important]djeca[/COLOR] biti upisana?

– Imamo četiri bitne značajke novog prijedloga, a ni u jednom trenutku nismo remetili načelo socijalne pravednosti – uvodno je rekao gradonačelnik Bandić.
    Prva je i najvažnija značajka da će Grad izjednačiti subvencije za privatne, vjerske i gradske vrtiće.
    – To bi značilo da će 1500 djece koja su ove godine ostala neupisana sljedeće godine naći mjesto u privatnim ili vjerskim vrtićima – objasnio je Bandić.
    Druga je promjena u novom modelu, o kojoj je Večernji list već pisao, da će cijena vrtića biti niža za obitelji koje imaju stambeni kredit za prvu nekretninu.
    – Ukupni prihodi po glavi obitelji bit će jedan od elemenata prema kojima će se mjeriti taj dohodovni princip, umanjen za prvu nekretninu mlade obitelji. Konkretno – tročlana obitelji koja ima godišnji prihod od 200 tisuća kuna, umanjen za godišnje anuitete prema [COLOR=#018d25 !important]banci[/COLOR] za dvosobni stan od, primjerice, 4000 kuna mjesečno, a to je 50 tisuća kuna godišnje, plaćat će vrtić 25 posto manje – objasnio je gradonačelnik.
    Treća je značajka najnovijeg prijedloga, kako kaže Bandić, da se obiteljima koje imaju prihod iznad 8000 kuna [COLOR=#018d25 !important]cijena[/COLOR] vrtića smanjuje za 20 posto.
    – Odnosno, neće ga plaćati 2000 kuna kao dosad, već 1600 kuna. Građani s prihodima od 2000 do 2500 kuna plaćat će vrtić 100 kuna, oni od 2500 do 3000 plaćaju 200 kuna, od 3000 do 3500 plaćaju 300 kuna i tako dalje, dok obitelji s prihodima od 6000 do 7000 kuna plaćaju vrtić 1200 kuna, a građani koji ulaze u skupinu od 7000 do 8000 kuna 1400 kuna – tvrdi gradonačelnik.
    Promijenila se i ekonomska cijena vrtića, koja više ne bi bila 2000, već 1900 kuna.
    Podstanari “izvisili”
    Na pitanje što je s roditeljima koji su podstanari, hoće li se i njima izaći ususret, gradonačelnik je odgovorio da nikad ne može biti idealno. A što o tom najnovijem modelu, koji je predstavljen uoči parlamentarnih [COLOR=#018d25 !important]izbora[/COLOR], misle zastupnici reći će na sjednici Skupštine 22. studenog. Ipak, još su donedavno poneki esdepeovci iznosili mišljenje da se o novim cijenama vrtića može raspravljati tek kada se prihvati njihova odluka, a to je 400 kuna za vrtić i 200 za jaslice.
    Proračun za 2012. godinu 200 milijuna kuna manji
    Proračun Grada Zagreba za 2012. godinu iznosi 6,65 milijardi kuna, što je 200 milijuna kuna manje u odnosu na plan za 2011. godinu. Kako je to u četiri točke objasnio gradonačelnik Milan Bandić, prijedlog proračuna za 2012. je realan – “koliki je poplun, toliko smo se i pokrili” – kaže.
    Nijedno se socijalno pravo ne uskraćuje, proračun je uravnotežen jer vodi računa o ravnomjernom razvoju grada i razvojan je, nabrojio je gradonačelnik Bandić.
    Najviše novca iz proračuna, oko dvije milijarde kuna, planirano je za Gradski ured za obrazovanje i šport. Više novca planirano je, kazao je gradonačelnik Bandić, i za Holding, za koji je predviđeno 1,87 milijardi kuna, što je oko 60 milijuna više nego u 2011. godini.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sjajni su komentari u večernjaku!

ako je po onom dojučerašnjem cjeniku, uz uvjet da svi plaćaju svoje račune, grad imao nešto veće prihode nego po starom modelu, sada mislim da grad više ni teoretski nije u plusu
    što znači da više ni nema potrebe za rebalansom proračuna zbog vraćanja na stari model, a koji tvrdoglavi gradonačelnik nije htio predložiti
    ma, neka mu, izdržat ćemo još mjesec dana, pa ga više nećemo gledat (osim na suđenjima)

Ništa nije slučajno i sve je dio Bandićevog scenarija. Ponaša se kao trgovci. Najprije se cijena neopravdano digne, a onda nastupa akcija sniženja cijene. A narod pohrli računajući da će profitirati. Ali mi nije jasno da li će zagprepčani nasjesti na trikove ili neće nasjesti na trikove. Ako ne nasjednu na trikove za koje će oni sami prosuditi da li su trikovi ili ne, onda su vrlo ozbiljni i odgovorni i takvi će biti na izborima.

Bandić se izgubio i sada baulja kao bijesna lisica.

Prije prošlih izbora je pojeftinio poskupjelo parkiranje u gradu Zagrebu. Milan Bandić, Predsjednik Republike Hrvatske. Nismo onda popušili, zašto misli da ćemo sada?

Očito smatra da su Zagrebčani glupavi ljudi,jer podići cijenu pa je spustiti i to u vremenskom razdoblju od par mjeseci,mislim jako jadan potez! A najžalosnije je što će moron ući u sabor iako mu je mjesto tamo gdje i Sanaderu i mnogima ostalima.

drugim rijecima, sad vam nece samo virit u to kolko zaradjujete vec i gdje trosite. ali ako se stiscete kod roditelja ili ste postanari i ne mozete skupiti za kredit ne brinite, viste zanimljivi.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme pa ovo je nevjerojatno

on je zapravo poskupio cijenu vrtića! pogledajte nove razrede!

ovo je još nepravednije nego je bilo!

MJERILA ZA OLAKŠICE RODITELJIMA U PLAĆANJU REDOVITOG PROGRAMA
    MJESEČNI IZNOS SUDJELOVANJA RODITELJA U CIJENI REDOVITOG PROGRAMA
    10-SATNI
    POLUDNEVNI
    1. prosječni mjesečni prihod po članu obitelji (ostvaren u prethodnoj godini) jednak ili veći od 7.001,00 kn
    1.600,00 kn
    1.040,00 kn
    2. prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva (ostvaren u prethodnoj godini) od 4.501,00 do 7.000,00 kn
    1.200,00 kn
    780,00 kn
    3. prosječni mjesečni prihod po članu obitelji (ostvaren u prethodnoj godini) od 4.001,00 do 4.500,00 kn
    800,00 kn
    520,00 kn
    4. prosječni mjesečni prihod po članu obitelji (ostvaren u prethodnoj godini) od 3.501,00 do 4.000,00 kn
    700,00 kn
    455,00 kn
    5. prosječni mjesečni prihod po članu obitelji (ostvaren u prethodnoj godini) od 3.001,00 do 3.500,00 kn
    600,00 kn
    390,00 kn
    6. prosječni mjesečni prihod po članu obitelji (ostvaren u prethodnoj godini) od 2.501,00 do 3.000,00 kn
    500,00 kn
    325,00 kn
    7. prosječni mjesečni prihod po članu obitelji (ostvaren u prethodnoj godini) od 2.001,00 do 2.500,00 kn
    400,00 kn
    260,00 kn
    8. prosječni mjesečni prihod po članu obitelji (ostvaren u prethodnoj godini) do 2.000,00 kn
    Besplatno
    Besplatno

9. drugo dijete iste obitelji u redovitom programu
    50% iznosa određenog po prihodovnom cenzusu
    10. dijete samohranog roditelja
    11. treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu bez obzira na prihodovni cenzus
    Besplatno
    Besplatno
    12. dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (invalidnost 100% i 90%)
    Besplatno
    Besplatno
    13. dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (invalidnost 80% do 60%)
    200,00 kn
    130,00 kn
    14. dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (invalidnost 50% i manje)
    400,00 kn
    260,00 kn
    15. dijete iz obitelji s troje i više malodobne djece
    200,00 kn
    130,00 kn
    16. drugo dijete u redovitom programu iz obitelji s troje i više malodobne djece
    Besplatno
    Besplatno
    17. dijete za koje se koristi doplatak za djecu
    Besplatno
    Besplatno
    18. dijete čija obitelj koristi stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi
    Besplatno
    Besplatno

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pomakle su mi se kolone 10-satni i poludnevni, ali mislim da je jasno na što se koja brojka odnosi

razred od 4500-7000 kn je 1200kn za vrtić!

npr tročlana obitelj s roditeljima koji zarađuju po 6800kn i podstanari su treba plaćati 1200kn

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kulacima, tj. mojoj obitelji bi pojeftinilo 200 kuna da nam je dijete još u vrtiću.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ups pobježe mi post

sad je cijena onima koji imaju 2001kn po članu obitelji biti 400kn - znači jednaka kao skupštinska

jedino oni kojima je besplatno profitiraju ovim prijedlogom, SVI ostali su na gubitku

ako Skupština prihvati ovaj prijedlog, moći ću samo zaključiti da tamo sjede glupan do glupana

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    sad je cijena onima koji imaju 2001kn po članu obitelji biti 400kn - znači jednaka kao skupštinska
    Osim ako imaju jasličara, onda im je skuplje.
    Nisu glupani, već dobro proračunati ljudi kojima nije interes ljudi koje navodno zastupaju uopće na pameti.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    ako Skupština prihvati ovaj prijedlog, moći ću samo zaključiti da tamo sjede glupan do glupana
    koja je logika da sad (ponovno ) prihvate ovaj prijedlog koji je opet baziran na identičnom modelu protiv kojeg su se već nekoliko puta svi skupa izjasnili
    opet se radi o prosječnom mjesečnom prihodu po članu domaćinstva što nije prihvatljivo neovisno o tome koliko tko plaća (osobno sam u nižem razredu samo zato jer je MMova porezna prijava po kojoj je morao platiti porez već bila obrađena, a moja po kojoj sam dobila masni povrat nije, a sljedeće godine tko zna što svi skupa možemo očekivati...)
    doduše, znamo da čuvaju fotelje i ne rade ništa konstruktivno da ovaj problem riješe, nego ostavljaju roditeljima da se sami bore za svoja prava i zbog toga to uopće ne bi bilo čudno
    i to je zapravo najgore od svega

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu glupani, već dobro proračunati ljudi kojima nije interes ljudi koje navodno zastupaju uopće na pameti.
    da, to sam zaboravila naglasiti

ovdje nemaju što čak ni biti proračunati - ako sam ja dobro shvatila, ovo nije dio priče o proračunu za iduću godinu, ovo je promjena odluke za proračun od ove godine
    i nakon što im je zapravo priznao da je njihova odluka zakonita (da je cijena 200 i 400kn za sve osim za posebne kategorije), ako sad prihvate ovaj prijedlog (a neprihvaćanjem ne gube ništa) - onda se stvarno moram zapitati razmišljaju li uopće

mislim da im je sad prilika da poentiraju, da još jednom ponove da je njihova odluka iz travnja zakonita, da je ovim prijedlogom to priznao i gradonačelnik, i da je njihova odluka značajno pravednija

ima da mi se muž odseli ako ovaj prijedlog prođe (još uvijek su ostavili onaj dio da članovi obitelji žive zajedno)

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mirjana, ne razumijem, ova tvoja tablica je u suprotnosti s ovim što je Pepi bila ovdje zalijepila

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mirjana, ne razumijem, ova tvoja tablica je u suprotnosti s ovim što je Pepi bila ovdje zalijepila
    Tako piše ovdje: http://www1.zagreb.hr/sjednice_skups...W?OpenFrameset

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne kužim šta se čudite?!
    pa tako je bilo i prošle godine. prijedlog je bio nepovoljniji, i onda ga na prvom čitanju nisu prihvatili jer je kao grozan
    pa su spustili cijene i onda su ga prihvatili jer je, kao, bolji i povoljniji
    da, bolji i povoljniji od čega? od prvog prijedloga?

to ti je kao kad dođeš u dućan i vidiš da majica košta 500kn - ne pada ti na pamet to kupit
    ali ako uđeš u isti dućan i vidiš istu majicu koja isto košta 500kn, ali na njoj piše popust i prekrižena je cijene od npr. 800kn - onda ćeš razmisliti o kupnji jer je prilika. ipak je ta majica prije bila 800 a sada 500kn, prilika je, povoljno je, smanjila se cijena (iako nije)
    to je sve jeftina demagogija, na koju se bandić uspješno fura već godinama

pa sjećate se i naknada za novorođenčad? brutalno su ih smanjili (za 1. dijete s 3600kn na 1000kn). i onda su ih robinhudovski 'povećali' na 1500kn
    i svi sretni, povećali su naknade, klap klap
    a zapravo su ih smanjili za skoro 60%

osim toga, sad će skupština, naravno, odbiti prijedlog proračuna
    ići će se na drugo čitanje
    a to drugo čitanje i glasanje će biti nakon izbora
    pametnom dosta

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pepi je kopirala članak iz Večernjaka - nemam pojma odakle su oni izvukli cifre, ali ova tablica je iz službenog prijedloga poslanog 14.11.2011.

također u tablici na službenim stranicama upće nema razreda od 7000-8000kn
    meni se čini da su u gradskom uredu totalno pobrkali lončiće

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jel bi se smijala ili plakala http://www.zagrebancija.com/hr-aktua..._314638Gradski ured šalje jednu tablicu novinarima, a drugu na Skupštinu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je i mene začudilo, jer po novinarima bilo bi mi upola jeftinije, a po službenom prijedlogu duplo skuplje. Hebe lud...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vidim da po novom prijedlogu i mi bogatasi koji smo se okoristili privatizacijom imamo pravo na makar simbolicnu subvenciju od 400kn.
    Naravno, kako nam nije prva nekretnina (pa nismo mogli dobiti olakšicu na kamate) nego nekretnina kojom smo rješavali stambeno pitanje (pa nismo morali platiti porez na promet nekretnina), normalno da je Bandiceva ekipa odabrala verziju koja je za nas nepovoljnija... Da ne spominjem jadne podstanare.

Ovo sirenje uvjeta, liste dokumentacije i svega ostalog - nakon cega opet naravno imamo i dalje nepravedan sustav - jasno pokazuje da se radi o modelu koji je sustinski nepravedan i stoga nepopravljiv... Najvaznija stvar u tom modelu je da se poziva na izmjenu odluke iz travnja... znaci priznaje tu odluku kao zadnju vazecu. Tu bi se trebala Skupstina fokusirati i traziti od Bandica da sad napravi prijedlog proracuna uskladjen s vazecom odlukom a ne da salje Skupstini prijedloge izmjena njene odluke da se uskladi s njegovim prijedlogom proracuna.

PS - smijesni detalj - da stupa na snagu 1.12.2011! Pa tko bi do tada prikupio svu tu dokumentaciju jos jednom i obradio je???

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A šta je s nama koji nismo uzeli stambeni kredit u cijelom iznosu (jer ga nismo mogli dobiti kao stambeni), nego smo uzeli 1 manji stambeni za adaptaciju i 3 nenamjenska, a koja smo isto utrošili u rješavanje stambenog pitanja???

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam jel ste pisali o tome ili ne, ali kaze mi mm da ce po novom i privatni i drzavni vrtici imati isti model placanja. jel to istina?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A šta je s nama koji nismo uzeli stambeni kredit u cijelom iznosu (jer ga nismo mogli dobiti kao stambeni), nego smo uzeli 1 manji stambeni za adaptaciju i 3 nenamjenska, a koja smo isto utrošili u rješavanje stambenog pitanja???
    Šta sve ovi neće izmisliti rekao bi gradonačelnik.

To je jučer rekao za podstanare, pa bi vjerojatno rekao i tebi.
    Iako nemam vrtićare, pratim temu i zgražavam se od svega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •