Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Slab kontakt ocima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Potpisat ću ovdje par forumašica koje su odgovarale : nitko ti ne može reći preko foruma ima li dijete poremećaj iz autističnog spektra, pogotovo ne kad se radi o tako malom djetetu, trebaš malo izaći iz kuće i okružiti se ljudima i još bih nadodala da previše očekuješ od jedne 9-mjesečne bebe. Ne možeš od tako male bebe očekivati da se igra s drugom (a još k tome i nepoznatom) djecom, da reagira na tvoje pozive dok je okupirano nečim, da pozitivno reagira na nepoznate osobe, itd. A slab kontakt očima može biti samo tvoja subjektivna procjena, koja ne mora biti točna.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisat ću ovdje par forumašica koje su odgovarale : nitko ti ne može reći preko foruma ima li dijete poremećaj iz autističnog spektra, pogotovo ne kad se radi o tako malom djetetu, trebaš malo izaći iz kuće i okružiti se ljudima i još bih nadodala da previše očekuješ od jedne 9-mjesečne bebe. Ne možeš od tako male bebe očekivati da se igra s drugom (a još k tome i nepoznatom) djecom, da reagira na tvoje pozive dok je okupirano nečim, da pozitivno reagira na nepoznate osobe, itd. A slab kontakt očima može biti samo tvoja subjektivna procjena, koja ne mora biti točna.
    Pa nisam ni ocekivala dojagnozu , nego vasa iskustva sa vasom djecom , kako se ponasaju djeca u tom uzrastu . Bas zato sto nemam sa kim da uporedim .
    Nije bas da smo mi zatvoreni u kuci. Mi setamo svaki dan ( evo upravo se spremamo za setnju ) Ima jedna mama cija je curica napunila 13 mjeseci i setamo svaki dan od H. rodjenja , druzimo se . Ali on ni na nju ne reaguje , dok znam da dok je ona bila njegovog uzrasta da je itekako reagovala i na njega i na mene i na ljude koji su prolazili pored nas. Ja u pocetku nisam obracala paznju na to , rekoh mali je jos , ali i dalje ne vidim neke promjene kod njega , dok je kod te curice napredak u komunikaciji svakim danom bio sve veci i ocigledniji u tom uzrastu. E sad svako je dijete za sebe , ona je inace pricalica i dosta komunikativna ... A slab kontakt ocima je procijena mnogih koji su stupili u kontakt sa njim duze od 10 minuta.Jedna djevojka ga je zvala i zvala i zvala . Kada ju je na kraju pogledao , prokomentarisala je da on ne gleda u nju , nego u masnu na njenoj glavi. Ja sam u pocetku mislila da je strah od nepoznatih jer je sa nama imao vise nego odlican kontakt , ali kako i to sada slabi ne znam da li je u pitanju faza ili nesto na cemu ja trebam raditi sa njim ??
    Zanima jesu li vasa djeca imali faze kada ih je samo zanimalo da istrazuju -sami ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nisam ni ocekivala dojagnozu , nego vasa iskustva sa vasom djecom , kako se ponasaju djeca u tom uzrastu . Bas zato sto nemam sa kim da uporedim .
    Nije bas da smo mi zatvoreni u kuci. Mi setamo svaki dan ( evo upravo se spremamo za setnju ) Ima jedna mama cija je curica napunila 13 mjeseci i setamo svaki dan od H. rodjenja , druzimo se . Ali on ni na nju ne reaguje , dok znam da dok je ona bila njegovog uzrasta da je itekako reagovala i na njega i na mene i na ljude koji su prolazili pored nas. Ja u pocetku nisam obracala paznju na to , rekoh mali je jos , ali i dalje ne vidim neke promjene kod njega , dok je kod te curice napredak u komunikaciji svakim danom bio sve veci i ocigledniji u tom uzrastu. E sad svako je dijete za sebe , ona je inace pricalica i dosta komunikativna ... A slab kontakt ocima je procijena mnogih koji su stupili u kontakt sa njim duze od 10 minuta.Jedna djevojka ga je zvala i zvala i zvala . Kada ju je na kraju pogledao , prokomentarisala je da on ne gleda u nju , nego u masnu na njenoj glavi. Ja sam u pocetku mislila da je strah od nepoznatih jer je sa nama imao vise nego odlican kontakt , ali kako i to sada slabi ne znam da li je u pitanju faza ili nesto na cemu ja trebam raditi sa njim ??
    Zanima jesu li vasa djeca imali faze kada ih je samo zanimalo da istrazuju -sami ?
    Gle, ja ti mogu napisati svoje iskustvo. Moje dijete je najmirnije dijete u kvartu. Svaki dan se djeca igraju grupno na ulici (u rasponu od 2 do 4 god). Kad smo svi skupa išli u šetnju, djeca su trčala i igrala se, a moj je držao mene za ruku i nije se odvajao od mene. Kad su se svi igrali u pijesku, moj je stajao sa strane i gledao. Kad smo išli na rođendane, svi su skakali i igrali se, a moj je sjedio na meni, promatrao i grickao hranu. Naravno, druge mame su bile oduševljene mojim "beživotnim" djetetom (čitaj, djetetom oko kojeg nema nikakva posla). Curica starija od njega samo nekoliko mjeseci veselo je brbljala, igrala se s drugom djecom, spuštala se naglavačke niz tobogan, a ja njega nisam mogla natjerati ni da potrči s njima. Dok nisam krenula na posao, imala sam osjećaj da sam mu valjda najdosadnija i najneutralnija osoba u životu. Sada, kad ima skoro 2 godine veselo se igra sa djecom iz kvarta, a ja svaki dan dobijem porciju maženja i zagrljaja od njega. Nisam ti htjela to napisati, jer bi te možda odvela u krivom smjeru. Možda tvom djetetu stvarno nešto jeste, a ti bi se nakon naših iskustava bezrazložno smirila. Možda tvom djetetu nije ništa, pa bi te to s razlogom smirilo. Opet ću ti napisati, u nekim stvarima previše očekuješ od 9-mjesečne bebe. Opet, možda je tvoje dijete stvarno drugačije, ali ne znaš dobro verbalizirati što je to što ga čini drugačijim. Radi svog mira porazgovaraj sa stručnom osobom, ali ja iz tvog posta nisam isčitala ništa neuobičajeno za tu dob.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ću ti napisati, u nekim stvarima previše očekuješ od 9-mjesečne bebe. Opet, možda je tvoje dijete stvarno drugačije, ali ne znaš dobro verbalizirati što je to što ga čini drugačijim. Radi svog mira porazgovaraj sa stručnom osobom, ali ja iz tvog posta nisam isčitala ništa neuobičajeno za tu dob.
    Od moje 9 mjesecne bebe ocekujem da me pogleda sa vremena na vrijeme. On 90 % pokusaja to ne uradi , makar i ne radio nista.U zadnjih mjesec dana NI JEDAN PUT me nije pogledao ako ga nisam zvala. On ne zeli da sjedi u mome krilu i posmatra druge. On zeli da sjedi sam , okrenutih ledja. Na nepoznate ljude place , a poznate ignorise i ne reaguje kada ga zovu po imenu. Ja NE ZNAM kako izgleda interakcija djeteta od 9 mjeseci sa ostatkom svijeta, zato sam otvorila temu da vidim da li odskace ili ne odskace , ima li jos takve djece , sta je karakteristicno za tu dob. Ja ne znam kako da ucim djete koje ne gleda u mene ??

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa Vidi poruku
    Od moje 9 mjesecne bebe ocekujem da me pogleda sa vremena na vrijeme. On 90 % pokusaja to ne uradi , makar i ne radio nista.U zadnjih mjesec dana NI JEDAN PUT me nije pogledao ako ga nisam zvala. On ne zeli da sjedi u mome krilu i posmatra druge. On zeli da sjedi sam , okrenutih ledja. Na nepoznate ljude place , a poznate ignorise i ne reaguje kada ga zovu po imenu. Ja NE ZNAM kako izgleda interakcija djeteta od 9 mjeseci sa ostatkom svijeta, zato sam otvorila temu da vidim da li odskace ili ne odskace , ima li jos takve djece , sta je karakteristicno za tu dob. Ja ne znam kako da ucim djete koje ne gleda u mene ??
    Ovi nisi napisala u prvom postu, ili sam ja to predvidjela.Normalno je da beba ne voli gužvu i buku u igraonicama, da se ne igra s vršnjacima i da reagira plačem na nepoznate. Nije normalno da nijednom u mjesec dana ne pogleda majku. Mada, opet sam zbunjena jer si prije napisala da te veselo gleda i smije se kad udješ u sobu, a sada da te ne pogleda osim ako ga ne zovneš... Nemam ti što drugo reći, nego da odvedeš dijete oftamologu i dječjem psihologu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •