Betty prvotno napisa
Pa nisam ni ocekivala dojagnozu , nego vasa iskustva sa vasom djecom , kako se ponasaju djeca u tom uzrastu . Bas zato sto nemam sa kim da uporedim .
Nije bas da smo mi zatvoreni u kuci. Mi setamo svaki dan ( evo upravo se spremamo za setnju ) Ima jedna mama cija je curica napunila 13 mjeseci i setamo svaki dan od H. rodjenja , druzimo se . Ali on ni na nju ne reaguje , dok znam da dok je ona bila njegovog uzrasta da je itekako reagovala i na njega i na mene i na ljude koji su prolazili pored nas. Ja u pocetku nisam obracala paznju na to , rekoh mali je jos , ali i dalje ne vidim neke promjene kod njega , dok je kod te curice napredak u komunikaciji svakim danom bio sve veci i ocigledniji u tom uzrastu. E sad svako je dijete za sebe , ona je inace pricalica i dosta komunikativna ... A slab kontakt ocima je procijena mnogih koji su stupili u kontakt sa njim duze od 10 minuta.Jedna djevojka ga je zvala i zvala i zvala . Kada ju je na kraju pogledao , prokomentarisala je da on ne gleda u nju , nego u masnu na njenoj glavi. Ja sam u pocetku mislila da je strah od nepoznatih jer je sa nama imao vise nego odlican kontakt , ali kako i to sada slabi ne znam da li je u pitanju faza ili nesto na cemu ja trebam raditi sa njim ??
Zanima jesu li vasa djeca imali faze kada ih je samo zanimalo da istrazuju -sami ?