Stranica 21 od 43 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2144

Tema: hipospadija

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo u Rijeci čuli da im dolazi dijete iz Splita nakon 9 neuspješnih operacija Hipospadije.To nam je sam kirurg rekao.Tako da ja nebi sa dijetetom u Split.
    I ja sam za to da se bar javie dr Đinoviću.Pošaljite mu Mail.Proći ćete velike muke koje niste u Bg osijetili a tko zna što bi bilo.Nama je dr Đinović ispravljao ono što su napravili u Rijeci a vjerovatno bi svoju operaciju još bolje ispravio.Ovo je samo moje mišljenje.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav svima!
    Jedno vrijeme se nisam javljala jer sam pokušala da malo očistim glavu od svega. Navršava se pola godine od naše prve operacije i polako skupljamo hrabrost za drugu. Ivana uskoro ću se javiti, nisam zaboravila. ...
    Iskreno, malo me zabrinulo iskustvo od Željkice...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ivanaivana ako možeš molim te oslobodi mjesto u privatnim porukama htio bih te nešto pitat. Unaprijed ti hvala. =)
    Posljednje uređivanje od Anonimni : 21.11.2011. at 21:38

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

meni je isto glupo to što niste dr.Djinoviću ni javili da se pojavila fistula,nego već tražite drugog doktora,al nebitno,to je Vaše dijete vi napravite što mislite da je najbolje.samo mi se čini pomalo kao djetinjasto i bedasto ponašanje )

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga buba mara a i ostali zanima me vase misljenje,preko dana sin mi piski bez problema(ne racunam problem sa fistulom) ne zali se da ga boli ali ujutro kada ustane i jednom preko noci ga vodimo da piski i kada zavrsi pocne govoriti da ga boli i to traje par sekundi i onda kaze da ga vise ne boli.Pretpostavljam da ga ne boli jako jer ne place i to traje par sekundi.Nije mi jasno ako ga ne boli preko dana zasto se to desava tijekom noci i ujutro.Da li je moguce kako to tkivo nije jos uvijek dobro zaraslo a preko noci ne ide tako cesto piskiti a i kako se ne krece da se to tkivo ohladi pa ga zbog toga ujutro malo boli.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Draga buba mara a i ostali zanima me vase misljenje,preko dana sin mi piski bez problema(ne racunam problem sa fistulom) ne zali se da ga boli ali ujutro kada ustane i jednom preko noci ga vodimo da piski i kada zavrsi pocne govoriti da ga boli i to traje par sekundi i onda kaze da ga vise ne boli.Pretpostavljam da ga ne boli jako jer ne place i to traje par sekundi.Nije mi jasno ako ga ne boli preko dana zasto se to desava tijekom noci i ujutro.Da li je moguce kako to tkivo nije jos uvijek dobro zaraslo a preko noci ne ide tako cesto piskiti a i kako se ne krece da se to tkivo ohladi pa ga zbog toga ujutro malo boli.
    Mislim da je i mom sinu tako počelo.Ujutro bi ga više bolilo jer nije duže mokrio.Ali pričekajte možda još stvarno tkivo nije dobro zaraslo pa je to peckanje.Neznam dali se Tiko sjeća kako je bilo kod njih?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga buba mara,njemu nije to tek sada pocelo tako je od kako je bez katetera,samo ja sam se nadala da ce kako vrijeme prolazi to prestati.A neznam vise ni sama sta da mislim ipak je proslo samo 10 dana od kako je bez katetera iako se meni cini da je proslo 10 mjeseci jer mi je svaki dan tako dug.A mozda je to ipak samo peckanje,jer njega pocne boliti kada zavrsi a ne dok piski.Samo se nadam da nece biti gore.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga tiko dali je vas sin imao bolove ujutro kada bi piskio.Mog sina preko dana nista ne boli samo ujutro.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo imali nakon operacije u ZG problema sa svakim mokrenjem (od prvog dana). Ujutro bih se budila pola sata prije sina i dok je još spavao davala mu da popije sirup protiv bolova. On je imao neku rutinu jutarnjeg mokrenja pa mi je zato bilo lakše znati kad mu dati sirup i onda bi napunili kadu sa toplom vodom i on bi se namakao i igrao i polagano mokrio u kadu. I preko dana se znao namakati jer mu je tad mokrenje bilo kudikamo lakše, tako da vjerujem da je kod vas problem baš u toj 'dužoj' stanci od mokrenja pa ga ujutro peće dok ne počne mokriti.
    Nama je doktor sam rekao da ga namačemo u kadi pa će mu mokrenje biti lakše.

Željkica1, da, vi ste mogli imati komplikacije i besplatno al nemojte zaboraviti koliko su se naša djeca sa komplikacijama napatila i koliko su danas istraumatizirana zbog tih 'besplatnih' komplikacija
    Niste vi doživjeli da vam dijete otrgnu iz ruku i tako vrišteće odvedu na operaciju, tamo mu govore svašta da bi ga umirile i natjerale da popije onaj sirupić za omamljivanje, da 10 dana bude zavezano, da plače u nesnosnim bolovima (a sestre kažu da je to normalno), da sestre ne znaju da kateter iz piše treba zalijepiti za nogu da on ne visi i da ga ne potežete svaki put kad pomičete dijete (dok ih nije 'oprala' nakon 7 dana gl. sestra), da dobije ranu na guzi od ležanja (nema okretanja), da mora u ležećem položaju vršiti veliku nuždu (prva je bila nakon 5dana u grčevima i bolovima), da mu sestre ne znaju izvaditi kateter.....sve to sigurno niste prošli u BG!
    Dok nismo doživjeli iskustvo u BG mislili smo da je ovo iz ZG moralo tako biti......Ne kažem da su svi u HR doživjeli što i mi al ako smo mi to doživjeli mogućnost da je ili da će još netko to doživjeti nažalost postoji!

Javite se doktoru Đinoviću (što vas osim telefona košta) recite mu što se dogodilo, neka vam objasni i kaže što dalje. To ste platili i glupo je da to ne iskoristite....ne morate nužno ići na kontrolu tamo....pošaljite sliku gdje se vidi problem.....tražite ga objašnjenje.......imate pravo na to. Nemojte zaboraviti da ste iz nekog razloga na početku odustali od naših stručnjaka i otišli dr.Đinoviću. Komplikacije su svugdje moguće al i one se razlikuju jedna od druge kao i cjelokupni pristup problemu.
    U svakom slučaju sretno kuda god dalje krenuli

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zabrinuta ma mi smo se riješili bolova kod mokrenja tek sa meatotomijom, proširenje mokraćnog kanala. Meatotomija se kao i sama operacija radi pod punom anestezijom. Isti dan navečer smo išli doma, doktor nam je najavio još 4-5 meatotomija. Dr. Đ. kaže da to nije dugoročno rješenje već da to upućuje da operacija nije dobro napravljena. Kad se dobro napravi mokraćni kanal se ne sužava. Nakon op. u BG nikad nismo imali problema sa mokrenjem.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tiko prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali nakon operacije u ZG problema sa svakim mokrenjem (od prvog dana). Ujutro bih se budila pola sata prije sina i dok je još spavao davala mu da popije sirup protiv bolova. On je imao neku rutinu jutarnjeg mokrenja pa mi je zato bilo lakše znati kad mu dati sirup i onda bi napunili kadu sa toplom vodom i on bi se namakao i igrao i polagano mokrio u kadu. I preko dana se znao namakati jer mu je tad mokrenje bilo kudikamo lakše, tako da vjerujem da je kod vas problem baš u toj 'dužoj' stanci od mokrenja pa ga ujutro peće dok ne počne mokriti.
    Nama je doktor sam rekao da ga namačemo u kadi pa će mu mokrenje biti lakše.

Željkica1, da, vi ste mogli imati komplikacije i besplatno al nemojte zaboraviti koliko su se naša djeca sa komplikacijama napatila i koliko su danas istraumatizirana zbog tih 'besplatnih' komplikacija
    Niste vi doživjeli da vam dijete otrgnu iz ruku i tako vrišteće odvedu na operaciju, tamo mu govore svašta da bi ga umirile i natjerale da popije onaj sirupić za omamljivanje, da 10 dana bude zavezano, da plače u nesnosnim bolovima (a sestre kažu da je to normalno), da sestre ne znaju da kateter iz piše treba zalijepiti za nogu da on ne visi i da ga ne potežete svaki put kad pomičete dijete (dok ih nije 'oprala' nakon 7 dana gl. sestra), da dobije ranu na guzi od ležanja (nema okretanja), da mora u ležećem položaju vršiti veliku nuždu (prva je bila nakon 5dana u grčevima i bolovima), da mu sestre ne znaju izvaditi kateter.....sve to sigurno niste prošli u BG!
    Dok nismo doživjeli iskustvo u BG mislili smo da je ovo iz ZG moralo tako biti......Ne kažem da su svi u HR doživjeli što i mi al ako smo mi to doživjeli mogućnost da je ili da će još netko to doživjeti nažalost postoji!

Javite se doktoru Đinoviću (što vas osim telefona košta) recite mu što se dogodilo, neka vam objasni i kaže što dalje. To ste platili i glupo je da to ne iskoristite....ne morate nužno ići na kontrolu tamo....pošaljite sliku gdje se vidi problem.....tražite ga objašnjenje.......imate pravo na to. Nemojte zaboraviti da ste iz nekog razloga na početku odustali od naših stručnjaka i otišli dr.Đinoviću. Komplikacije su svugdje moguće al i one se razlikuju jedna od druge kao i cjelokupni pristup problemu.
    U svakom slučaju sretno kuda god dalje krenuli
    Ovo je tako dobro napisano.Točno me je potsjetilo na našu operaciju u Rijeci.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga Željkice slazem se sa Tikom,nas je upravo taj tezak oporavak i tih 18 dana lezanja natjeralo da se javimo dr.Djinovicu.Nadam se da me netko nece krivo shvatiti ali i da mi ovaj nas dr. u rijeci moze garantovati da ce srediti fistulu jos samo sa jednom operacijom ne bi pristala upravo jer i kod te operacije dijete ima kateter i mora lezati 10 dana(tako nam je dr. rekao).Znaci oporavak je isti kao i kod prve operacije.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj željkica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo bili na kontroli jer je na prvoj kontroli nakon operacije sve bilo ok. Zvat ćemo da pitam za cijenu, ali ako nas netko ovdje bude htio primiti nećemo tamo na kontrolu. Ne znam kako ide, hoće li doktori da im se tako dođe ako je drugdje operiran. Hvala što se javili, bitno mi je da znam gdje se može ostati s djetetom i gdje nije bilo problema do sada. Budem zvala onda Rebro da se raspitam, tamo radi profesor Batinica? Naša pedica je rekla da je na Rebru.
    mene zanima zeljkice na koju prvu kontrolu nakon operacije mislite??
    mi smo bili u Beogradu 2 tjedna do skidanja katetera i bili smo u ta dva tjedna 4 puta kod djinovica na kontroli,gledao je pisu,skinuo zavoje i 14.dan skinuo kateter..
    a sada posto smo daleko smo mu slali slike mailom i sve je o.k sto i mi sami vidimo....
    da je nesto poslo po krivu nakon skidanja katetera otisli bi opet,al ovako je sve o.k i nije bilo potrebe

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nismo bili na kontroli jer je na prvoj kontroli nakon operacije sve bilo ok. Zvat ćemo da pitam za cijenu, ali ako nas netko ovdje bude htio primiti nećemo tamo na kontrolu. Ne znam kako ide, hoće li doktori da im se tako dođe ako je drugdje operiran. Hvala što se javili, bitno mi je da znam gdje se može ostati s djetetom i gdje nije bilo problema do sada. Budem zvala onda Rebro da se raspitam, tamo radi profesor Batinica? Naša pedica je rekla da je na Rebru.
    Malo mi je čudna vaša pedijatrica koja vas šalje na Rebro prof.B. koji već duže vrijeme nije tamo nego je u Zaboku. Ako vas već šalje njemu onda bi takve stvari ipak trebala znati.
    Posljednje uređivanje od tiko : 23.11.2011. at 10:13

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ne znam odkud malawi vama pravo da mi tako govorite o mojim odlukama niti tiko da govorite o mojoj pedici koja je odlična i zna jako puno o hypo (sve što je rekla je bilo točno i o operaciji i oporavku). Pitala sam gdje ne vežu djecu i gdje radi dr. kojeg su mi preporučili i to je to. Hvala onima koji su pomogli s informacijom.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

zeljkica mene samo zanima kad se pojavila fistula?da li odmah nakon dolaska s operacije,nakon skidanja katetera ili nekad iza?jeste zvali djinovica da pitate sta sad?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pratim vas i ja stalno. Pozdravljam sve i zelim srecu sa operacijama. Da uspiju i da djeca ne pate!!!
    Mi smo odlicno, dvije godine poslije operacije, obrezani , ali bez hypospadije. Za one nove na forumu koji me ne znaju, javljam se iz Crne Gore, nas mali je operisan kod pok. Prof. Save Perovica, asistirao je dr. Djinovic, kod njega sad idemo na kontrole jednom godisnje.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ivana prošlo je oko mjesec dana nakon operacije kad smo vidjeli rupicu koja se malo pomalo povećala na veličinu od par mm blizu mjesta gdje je bila prijašnja. Dogovaram s MM što ćemo, javit ćemo dr.Đ, ali ćemo ići i tu na drugo mišljenje. Javit ćemo ako bude što novo. Lijepi pozdrav.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tiko prvotno napisa Vidi poruku
    Ardnas, pročitajte si iskustvo Ivanaivane na ovom forumu gdje govori o doktoru iz Splita koji im je odmah najavio nekoliko operacija. Dr.Đinović im je sve sredio u jednoj operaciji. Probajte saznati ime tog hvaljenog doktora u Splitu o kojem govorite da pomognete ljudima ako je uistinu tako dobar. Uostalom kako mislite ići tamo na pregled ako ne znate o kojem je doktoru riječ?
    ja sam samo napisala da idemo na prvi pregled, dr Budimir, e sada ja imam podatke iz sale od operatera koji sa njime radi i koji zna što je dobra operacija a što loša. Sada na zadnjem kongresu urologa je baš on govorio o hipospadiji. Znam za njegove stavove da se dite operira kasnije, na što nikako neću pristati. Želim da mi dite operiraju kada bude oko 18 mjeseci, u opciju dolaze klinike i u Sloveniji i u Austriji.
    Što se tiče Beograda sve stoji i MM koji je liječnik kaže da je dr Perović bio svjetska klasa, a dr Đinović je od njega učio.
    Mi imamo blagi oblik hipospadije, bilo bi dobro kada roditelji pišu o svojim iskustvima da napišu u kojoj dobi je dite operirano, ustanovu , operatera i oblik hipospadije. Meni dok sam isčitala sve stranice samo mi se sve pobrkalo, i ispada da kod Dr Đinovića imamo samo jednu komplikaciju, što je nemoguće.
    puno mi je pomogao forum i informacije koje sam tu našla, samo velim sve to treba sažeti da bude preglednije.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne znam odkud malawi vama pravo da mi tako govorite o mojim odlukama niti tiko da govorite o mojoj pedici koja je odlična i zna jako puno o hypo (sve što je rekla je bilo točno i o operaciji i oporavku). Pitala sam gdje ne vežu djecu i gdje radi dr. kojeg su mi preporučili i to je to. Hvala onima koji su pomogli s informacijom.
    Oprostite ali meni je i dalje čudno da vas pedijatrica šalje na Rebro kod profesora kad on već tako dugo nije tamo. U ZG nema tako puno doktora koji rješavaju hipospadiju pa da se takve stvari ne znaju. Time nisam htjela nikoga uvrijediti.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam samo napisala da idemo na prvi pregled, dr Budimir, e sada ja imam podatke iz sale od operatera koji sa njime radi i koji zna što je dobra operacija a što loša. Sada na zadnjem kongresu urologa je baš on govorio o hipospadiji. Znam za njegove stavove da se dite operira kasnije, na što nikako neću pristati. Želim da mi dite operiraju kada bude oko 18 mjeseci, u opciju dolaze klinike i u Sloveniji i u Austriji.
    Što se tiče Beograda sve stoji i MM koji je liječnik kaže da je dr Perović bio svjetska klasa, a dr Đinović je od njega učio.
    Mi imamo blagi oblik hipospadije, bilo bi dobro kada roditelji pišu o svojim iskustvima da napišu u kojoj dobi je dite operirano, ustanovu , operatera i oblik hipospadije. Meni dok sam isčitala sve stranice samo mi se sve pobrkalo, i ispada da kod Dr Đinovića imamo samo jednu komplikaciju, što je nemoguće.
    puno mi je pomogao forum i informacije koje sam tu našla, samo velim sve to treba sažeti da bude preglednije.
    Super da ste napisali ime tog doktora u Splitu.
    S obzirom da je forum sad već jako dugačak (21 str.) normalno je da vam se sve pobrkalo al vjerujte mi svi smo mi napisali s koliko godina i gdje smo operirani.
    evo mi smo imali najblaži oblik hipospadije, operirani smo uoči 4.rođendana u Klaićevoj. Operacija nije uspjela tj. spolovilo se zakrivilo a rupica ostala gdje je i bila. Bili smo i na meatotomiji 2mj nakon operacije. U BG smo bili na popravku i prva operacija je prošla odlično. U utorak idemo na drugu i zadnju operaciju u BG, nadamo se samo najboljem.
    Ja osobno vjerujem da je kod dr.Đ. broj komplikacija sveden zaista na minimum i zato na forumu imamo samo jedan takav slučaj.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ivana prošlo je oko mjesec dana nakon operacije kad smo vidjeli rupicu koja se malo pomalo povećala na veličinu od par mm blizu mjesta gdje je bila prijašnja. Dogovaram s MM što ćemo, javit ćemo dr.Đ, ali ćemo ići i tu na drugo mišljenje. Javit ćemo ako bude što novo. Lijepi pozdrav.
    zasto odmah niste zvali djinovica pa on vam je to radio?da sam ja kod sina primjetila ista takvo odmah bi u auto i osobno tamo da vidim s đinovicem sta i kako dalje....
    mozda se nije moglo odmah nista uciniti i opet treba cekati,al kad je on obavljao operaciju zar nije trebalo odmah ga obavjestiti o tome?...roditelj se mozda u tom trenu se i zbuni i ne zna sta ce al opet...
    zao mi je...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pa imam pravo iznesti svoje mišljenje,i samo sam pitao zašto niste javili dr.Djinoviću problem,i vidili s njime kako popraviti,nego ste Vi na forum brže napisali kak operacija nije uspjela,kak tražite drugog doktora,a dok Vas ljudi tu pitaju što je dr.Djinović rekao na taj problem koji se pojavio Vi ne znate jer ga još niste kontaktirali nego tražite dalje?ali to je samo moje mišljenje i ispričavam se ako Vas je moje mišljenje toliko uvrijedilo!Sretno Vam što god odlučili!

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiko 29. mislimo na vas!Kada krećete u Bg?Puno sreće na operaciji!
    Iako znam da će biti sve uredu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moramo tamo biti do 8h ujutro tako da krećemo ponoći da stignemo na vrijeme. Tamo ćemo sve nalaze napraviti. I mi vjerujemo da će sve biti ok kao i kod prve operacije. Hvala na podršci

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pozdrav svima. evo i mi smo još u dilemi i prikupljanju informacija.molim vas može li mi netko reći ukoliko zna, zašto se djeca sa hipospadijom operiraju oko 1 god. a u Hrvatskoj kod većine liječnika iza 3. god. dok u Beogradu rade također oko 1. god.
    Imamo objašnjenja da su novije metode oko jedne godine, da je radi dječ. psihe bolje oko godine, ali šta je to MEDICINSKI bolje za djete ukoliko nema većih ili dodatnih komplikacija.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Advisable age for the surgical treatment of hypospadia.
    In order to minimize the psychological impact, the surgical operation should take place during the first 18 months of life (the child will not remember the operation) or when he is 5-6 years old, before he starts attending school- It is advisable to avoid the period between 2 and 4 years of age, since it is difficult to manage the child during the post-operative period : moreover the psychological trauma caused by the operation leaves vivid memories.
    Preuzeto sa http://www.urethralsurgery.com/hypospadia.asp

Dosta koristan članak http://www.chirurgiauretrale.it/alle...0Ipospadia.PDF. Preporučujem da se pročita cijeli, ne samo dio kada diskutira optimalo vrijeme za operaciju.

http://aappolicy.aappublications.org...s;97/4/590.pdf uzeto sa http://aappolicy.aappublications.org...trics;97/4/590 - američka akademija pedijatrije, na 4. stranici teksta je o hypospadiji (o dijetetovoj dobi za operaciju hypospadije).

http://cirugiauretra.grupoaulamedica...oque1/b1_1.pdf. Ako netko hoće dodatne informacije isto preporučujem cijeli taj članak.

Koliko se sjećam prof. Perović je prakticirao operirat od šestog mjeseca života djecu s hypospadiom.
    Pretpostavljam da kad ste pitali što je medicinski bolje ste mislili fizički bolje jer i ono što je psihičkii bolje je isto tako i medicinski bolje. Ali naravno fizički je barem jednako važno kao i psihički, ako ne i važnije.
    Da sumiram nigdje se na ovim linkovima ne preporučuje od 3. godine isprve. Dapače na onom prvom se preporuča izbjeć period od 2.-4. godine jer je teže "obuzdat" dijete u tim godini i psihička trauma od operacije ostaje u jasnom sjećanju. Pa se onda preporuča rađe od 5.-6. godine.
    Nigdje nisam vidio da spominju češće komplikacije u toj mlađoj dobi od onih starijih. Sumnjam da bi operirali djecu samo zbog psihičkih razloga ranije ako su komplikacije češće. Nebi li to bilo onda više posla za kirurga kasnije ?
    Većinom piše da je post operativni tok lakši za mlađe dijete, isto kao i za roditelje. Iz nekog razloga, ne piše kojeg, kaže da je prednost da se riješi hypospadija prije prelaska na kahlicu i stajaćeg mokrenja. Isto tako da rizik od anestezije za dijete od 6 mjeseci nije ništa veći od rizika od anestezije za starije dijete. Dimenzije penisa ne igraju ulogu jer predškolsko dijete ima samo 0.8 cm u prosjeku veći organ (za operirat) od djeteta sa godinu dana. I piše naravno da je psihički više podnošljivo za dijete, ali i za roditelje. Jedan od razloga jer "odvojenost za operaciju" ne padne tako strašno djetetu u tim godinama pa zato ni roditeljima onda.
    Nadam se da svi koji žele čitat ovo razumiju engleski jer mi se prevađat sve neda =)
    Nisam napisao sve što piše zato sve koje zanima neka pročitaju.

I sretno tiko na operaciji =)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Anonimni prvotno napisa Vidi poruku
    Dosta koristan članak http://www.chirurgiauretrale.it/allegati/Riparazione di Ipospadia.PDF. Preporučujem da se pročita cijeli, ne samo dio kada diskutira optimalo vrijeme za operaciju.
    Ovaj link se iz nekog razloga ne otvara pa evo ovdje:
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...04.05128.x/pdf

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Dobar dan.
    I mi imamo hypospadiu.
    Naime, moj malac ima 1 godinu. Do sad smo bili na kontroli u Splitu kod DR. Budimira. On kaže da bi ga operirao oko 3. godine kad se ostavi pelena. I to kaže iz 1 ili 2 akta.
    U međuvremenu ja sam kontaktirala dr. Đinovića i dr. Krausa. Oba dva su nam rekli da nama nije potrebna operacija jer je hypospadia minimalna. E sad, niko nam niej rekao šta sa onom kožicom? Ne može se lijepo navući preko glavića. Jel neko imao slična iskustva?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi kad smo bili u Beogradu bilo je troje djece koji su bili u pelenama.....osobno mi je zao sto i mi nismo to ranije uradili....djete je kasnije svjesnije,moj se zbunio kad je morao pisati na kateter i onda nije htio kakiti jer je isto mislio da ce na kateter to izaci..to mi je bilo uzas,jer ti to djetetu oko 3 god ne mozes objasniti....
    u vecini literature koju sam ja citala vezanu za hipospadiju navodi se od 6-18 mj.....jer djete se nece sjecati,i osobno bi mi bilo lakse da je bilo u pelenama...uredno bi ih presvacila,nema nosanja katetera i vrecice i strahovanja kad ce piskiti....a kad s mu je skinut
    kateter piskio je dva dana u gacice,zapravo poceo bi i onda bi se ukocio i stao jer je shvatio da nema vise cjevcice...
    operacija mi nije bila toliko strasna koliko to s kateterom....jer bi mu govorili da cemo staviti vrecicu kad hoce piskiti ,jer ga je zivcirala vrecica..tako da bi smo zacepili kateter a prikopcali vrecicu kad je htio psikiti.....
    sad se sjeca vecine iz beograda,bar spominje zoloski,trolejbuse,al jos nije spomenuo doktora niti ga ja uopce pitam....ne zelim mu vartiti to sjecanje ako je vec negdje zakopano..a pitala sam pedijatricu tamo u beogradu,rekla je da je vec dovoljno velik da mu se mogu kao bljeskovi javiti i djelovi onoga sto je prozivio...

mislim da se djete u pelenama mozes lakse obuzdati...ima jednu pelenu u koju ide cjev katetera i onda na to pelena za kakicu....samo se uredno presvlaci....
    djete iz bugarske koje je djinovic operirao kad smo mi bili je imalo 10 mj..bio je u pelenama..veseo djecak...njegova mam kaze da kao da i nisu imali operaciju........

a ovako vece djete..ne znam bas......
    da mogu vratiti vrijeme isla bi prije da sam znala.......
    sto se tice velicine pise ne smeta nista,jer se ako je djete manje prije operacije maze kremom koja ima ucinak tipa kao da se postigne erekcija penisa da se moze lakse izvesti operacija...

mislim moj djecak je normalno piskio ,imao divan mlaz al posto je rupica bila na sredini mokraca bi strcala iza noga,al on je inace piskio na Wc solji sjedeci...
    sto se toga tice mogla sam ja do 5-6 god..cekati ili i vise al to bi bilo ja mislim psihicki gore...
    evo sad ide u vrtic i vidio je da muskici piske s noga i mene pita zasto je on piskio sjedeci....
    onda sam mu rekla da i on moze ko i svi muski i pokazala mu......
    sta bi da me je to upitao a da nije bilo operacije ,on
    ne bi mogao tako piskiti ......

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Tiko sretno sutra na operaciji i da se i vi napokon rijesite hipospadije.

Vidim da jos uvijek postoje nedoumice oko koje godine treba obaviti operaciju.Iz vlastitog iskustva savjetujem da to bude dok je dijete jos malo.Moj sin je imao 4 godine i mnoge stvari je shvaćao a opet mu ne mozes sve objasniti.Prvo nije htjeo da kaki u krevet u pelenu jer mi je rekao da on nije beba i da mu ne treba pelena.Kada su mu izvadili kateter prvo pisanje ga je bolilo i onda jos 6 sati nakon toga nije htio da piski jer se bojao da ce ga boliti,to su samo neki od problema a bilo ih je jos puno.Sve se to moglo izbjeci da je bio manji jer ne bi bio svjestan mnogih stvari.On jos uvijek ne da da mu se piso spominje ili dira iako ga hvala bogu za sada ne boli,cak ga ni on ne zeli da dodirne.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

zabrinuta ma kako je sada dečku?Dali ga boli kad piški?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Buba mara ne znam sto bi ti rekla.Nekada se zali da ga boli ujutro nekada ne.Cini mi se da kada napravimo duzu pauzu od 5 sati onda se zali da ga boli a kada cesce preko noci ide piskiti je ok,a opet zao mi ga stalno buditi a i on cvrsto spava jedva ga probudimo.Mislim da je to ipak u pitanju peckanje,preko dana piski bez problema.A sto se tice fistule jos je tu,za sada na nju samo kapa,nekada par kapi nekada vise a zna se desiti i da ne kapa.Ali malo sumnjam da mu je kanal ipak malo uzak,cini mi se da piski pod pritiskom.Idemo na kontrolu u Rijeku za 15-tak dana pa cu vidjeti sa dr.Tomasicem sto on misli.U svakom slucaju cu zatraziti i misljenje dr.Đinovica jer pretpostavljam ukoliko je kanal zaista uzak onda nema nikakve svrhe samo fistulu zatvarati jer ce pod pritiskom opet da se otvori.Onda ce morati i taj dio kanala rijesiti a ne samo fistulu a tada ce nam kao i vama pretpostavljam trebati 2 operacije.Daj bože da se varam i da nam je problem samo fistula.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Tratina prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar dan.
    I mi imamo hypospadiu.
    Naime, moj malac ima 1 godinu. Do sad smo bili na kontroli u Splitu kod DR. Budimira. On kaže da bi ga operirao oko 3. godine kad se ostavi pelena. I to kaže iz 1 ili 2 akta.
    U međuvremenu ja sam kontaktirala dr. Đinovića i dr. Krausa. Oba dva su nam rekli da nama nije potrebna operacija jer je hypospadia minimalna. E sad, niko nam niej rekao šta sa onom kožicom? Ne može se lijepo navući preko glavića. Jel neko imao slična iskustva?
    Ne treba vam operacija zbog funkcije ali izgleda da vam treba estetska.Morate se odlučiti kad ćete to obaviti.Ipak bi taj višak kožice dečku smetao kad dođe u pubertet.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Sretno Tiko!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo nama se izgleda pojavljuje jos jedna fistula.Par milimetata od rupice na vrhu pusta na savu kroz tkivo.Ne primjeti se nikakva rupica ali pretpostavljam da tkivo nije dobro zaraslo pa na kraju kada piski pojavi se par kapi.Ne mogu da vjerujem da se sve to desava.Ne razumjem da nakon 18 dana katetera to nije zaraslo kako treba,zanima me dali je ono probijanje urina van katetera moglo dovesti do ovih komplikacija.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nama se izgleda pojavljuje jos jedna fistula.Par milimetata od rupice na vrhu pusta na savu kroz tkivo.Ne primjeti se nikakva rupica ali pretpostavljam da tkivo nije dobro zaraslo pa na kraju kada piski pojavi se par kapi.Ne mogu da vjerujem da se sve to desava.Ne razumjem da nakon 18 dana katetera to nije zaraslo kako treba,zanima me dali je ono probijanje urina van katetera moglo dovesti do ovih komplikacija.
    Kako je nama rekao dr Đinović to je preuski mokraćni kanal.Rekao je da se onda otvaraju fistule.Baš mi je žao!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

bubamara,
    ma nećemo mu operirati hypospadiu. On normalno piški. Rupica mu je na dobrom mjestu, samo izgleda kao malo okrenuta put dole, ali mlaz mu ide fino, skoro pa skroz ravno. Ostavit ćemo njemu na izbor kad bude veći neka sam odluči. Tako nam je i dr. Đinović savjetovao i mislim da je tako najbolje za sad. Ne želim ga opterećivat nepotrebnim operacijama i rješavat estetiku jer to "roditelju" smeta a ne djetetu. Ali, nama treba sredit tu kožicu, prepucij. Ne želimo ga obrezat jer ako ipak bude jednog dana išao na operaciju, to će mu trebati tako da obrezivanje nije opcija. Moje pitanje je da li se samo prepucij može malo estetski korigirati i kod koga se to radi? Jel kod estetskog kirurga ili urologa?

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Tratina prvotno napisa Vidi poruku
    bubamara,
    ma nećemo mu operirati hypospadiu. On normalno piški. Rupica mu je na dobrom mjestu, samo izgleda kao malo okrenuta put dole, ali mlaz mu ide fino, skoro pa skroz ravno. Ostavit ćemo njemu na izbor kad bude veći neka sam odluči. Tako nam je i dr. Đinović savjetovao i mislim da je tako najbolje za sad. Ne želim ga opterećivat nepotrebnim operacijama i rješavat estetiku jer to "roditelju" smeta a ne djetetu. Ali, nama treba sredit tu kožicu, prepucij. Ne želimo ga obrezat jer ako ipak bude jednog dana išao na operaciju, to će mu trebati tako da obrezivanje nije opcija. Moje pitanje je da li se samo prepucij može malo estetski korigirati i kod koga se to radi? Jel kod estetskog kirurga ili urologa?
    Mislila sam na kožicu.Neznam kako je kod vašeg sina ali obično hipospadija ima dosta kožice odozgora dok dole nema.Koliko znam to rade kirurzi ali njima je najlakše obrezati.Dobro se raspitajte odite i kod više kirurga da ga ne obrežu.Ovo je samo moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tratina, mislim da kod tako blage hipospadije ne triba kožica za popravak hiposapdije (ako se vaš sin odluči za operaciju kad bude veći). Za odrezati viška kožice se ide kod dječjeg kirurga. Ja preporučam prof. Batinicu koji je operirao naše dijete i radi u Zaboku. Ali iako nisam doktor čini mi se da to nije teži zahvat i da to može svaki dj. kirurg napraviti.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Za zabrinutu mamu...
    Kod nas je takpođer bila jedna mala rupica , nakon par dana se stvorila druga mala rupica i na kraju se spojile u jednu veću...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Kod nas se prva fistula napravila tamo gdje nam je i bila rupica odma ispod glavica a ovo sada gdje pusta je par milimetara od rupice na vrhu.A ja ni kod jedne fistule ne vidim nikakvu rupicu izgleda mi bas kao da kapa kroz tkivo koje nije zaraslo,ne znam da li ce se kako vrijeme prolazi bas formirati rupica.Na oba mjesta nekada se zna desiti da uopće ne kapa a nekada izađu dve,tri kapi na kraju ali zna se desiti i da vise kapa.A ne znam vise ni sama sto se tu događa.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala buba mari i aniti na savjetima

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj buba mara prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba vam operacija zbog funkcije ali izgleda da vam treba estetska.Morate se odlučiti kad ćete to obaviti.Ipak bi taj višak kožice dečku smetao kad dođe u pubertet.
    Tratina i naš dječak od 10 mjeseci ima hipospadiju glandis /najblaži oblik/, te smo također bili u Splitu kod dr. Budimira koji nam je također potvrdio da bi ga operirao iza treće godine i to u dva akta. Sad smo misli poslat fotografije dr. Đinoviću, pa da vidimo što će odgovorit.
    Zanima me da li ste vi slali fotografije, pa dobili odgovor da ne treba operirat ili ste djete odveli na pregled, to vas pitam zato što smo daleko od Beograda!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ardnas kažete da imate informacije od operatera iz sale koji radi s dr.Budimirom. Recite mi da li su pozitivne informacije, ima li komplikacija nakon operacije i jel znate da li u Splitu vežu djecu i koliko ostaju u bolnici. Moj sin se isto kontrolira kod dr.Budimira i operacija bi trebala biti iza treće godine, ali ja sam u dilemi da li da ga vodim u Bg jer nam je dr.Budimir rekao da bi operacija bila u jednom ili dva akta dok u Bg tu operaciju rade u jednome aktu . Radi se o subkoronalnoj hipospadiji. Rupica je točno između glansa i tijela penisa. Naša pedijatrica kaže da nema potrebe da ga vodimo u Bg jer se u Splitu to sasvim dobro radi,a ja kad pročitam sva iskustva na forumu toliko se bojim mogućih komplikacija i trauma, pogotovo što će moj sin uskoro imati 3 godine i sve razumije.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiko se javila da je operacija dobro prošla!Već su jučer navečer se vratili u Zg.Sad čekamo da nam se javiš!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drago nam je zbog Tiko i njenog sina,neka su se napokon rijesili hipospadije.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

halo svima, mi se jučer navečer vratili i za sada je sve super Operacija je trajala skoro 3 sata, bila je malo kompliciranija jer je bilo oštećeno tkivo piše al dr.Đ. kaže da su sve što su mislili i napravili. Sad nosimo kateter iz trbuha (to nam je prvi put) i polako se navikavamo kako se s njim nositi. Dijete je ovaj put teže podnjelo operaciju jer je sad već prevelik da ga obrlatim samo tako No sve u svemu mi smo opet super zadovoljni sa svime tamo doživljenim

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tiko super! Bas nam je drago sto ste se rjesili brige
    sto se tice katetera iz trbuha, mi nikako nismo stavljali ni vrecicu nego bi imao cepic i kad kaze da mu se piski otisli bi na wc i skinuli cepic i to je to, opet zatvorili i tako i po noci...prije spavanja na wc, po noci samo cepic bez vrecice, ujutro odmah wc..zavrsetak cijevi na rub hlaca dodatno da drzi ..nakon dva dana smo sami obnovili flaster koji drzi cijev katetera uz kozu tako da se ne odljepljuje sto je bilo vazno jer je nama bilo ljeto i jako vruce pa od znoja bi flaster popustio,a dosta nam je bilo vazno da taj flaster drzi radi zivahnosti (imao je 2,2 god)..
    sretno

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tatica prvotno napisa Vidi poruku
    Tratina i naš dječak od 10 mjeseci ima hipospadiju glandis /najblaži oblik/, te smo također bili u Splitu kod dr. Budimira koji nam je također potvrdio da bi ga operirao iza treće godine i to u dva akta. Sad smo misli poslat fotografije dr. Đinoviću, pa da vidimo što će odgovorit.
    Zanima me da li ste vi slali fotografije, pa dobili odgovor da ne treba operirat ili ste djete odveli na pregled, to vas pitam zato što smo daleko od Beograda!
    I mi smo imali najblaži oblik hiposp. i kao i vama nam je rečeno oper. nakon 3.godine u 1. aktu....ispalo je tako da smo na popravak išli u BG gdje se nije moglo u jednoj op. popraviti što nam je napravljeno u (nakraju) 2 op. u ZG. Sad smo se vratili sa druge op. u BG i žao nam je što prije nismo znali za njih.
    Opet ću ponoviti doživljeno u ZG i BG je 100% suprotno i 100% u korist BG. Dovoljno je reći da je dijete prekjučer operirano jučer hodalo a sad se (dok ja ovo pišem) kod susjeda igra. U ZG bi bili 10 dana u bolnici vezani.

Pošaljite sliku dr.Đ. i pitajte ga sve što vas zanima. Mi smo do prve operacije sa dr.Đ. komunicirali samo mailom i telefonom, al da je trebalo i otići da on sve vidi otišli bi jer bi tada bili i još sigurniji u svoj izbor BG. Javite se dr.Đ. bez obveze i javite što vam je on rekao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •