Ne bi rekla da ono što su bake i dede jeli da bi i mi trebali jesti. Dakle jeli su malo kvalitetnog mesa, puno uh, ajde jedino jeli su puno zdravog povrća i voća ali pitanje na koji način su ih pripremali. Recimo to su jeli kada su bili mali. Kasnije su jeli više mesa, ali najčešće pripremljeno na krivi nači(pohanci, pečenja + krumpir, tijesto) i vrhunac priče o zdravoj prehrani je bilo da se jede žlicom.
Gledam kako moja baka i sveki kuhaju, juhe su najčešće mesne s puno tijesta(jel im je prazna), jako puno uh i za doručak, ručak i večeru..i meni to nikako ne paše.
Ja bi recimo više volila bazirat svoju prehranu na juhama od povrća(bez rezančića, noklica i sl) i kombinacijama mesa i povrća, ok su mi ugljikohidrati ako se ne pretjeruje.
I mislim da nije problem ako nekad pojedemo pohance ili neko pečenje s masnim krumpirima,mlincimai sl., ali nekad...
Prehrana koju bi dijabetičari trebali provodit ili recimo montijeva pravila mi djeluje prihvatljivo.