Results 1 to 50 of 372

Thread: Što vama znači izraz "zdrava prehrana"?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Kosjenka's Avatar

Ne bi rekla da ono što su bake i dede jeli da bi i mi trebali jesti. Dakle jeli su malo kvalitetnog mesa, puno uh, ajde jedino jeli su puno zdravog povrća i voća ali pitanje na koji način su ih pripremali. Recimo to su jeli kada su bili mali. Kasnije su jeli više mesa, ali najčešće pripremljeno na krivi nači(pohanci, pečenja + krumpir, tijesto) i vrhunac priče o zdravoj prehrani je bilo da se jede žlicom.
    Gledam kako moja baka i sveki kuhaju, juhe su najčešće mesne s puno tijesta(jel im je prazna), jako puno uh i za doručak, ručak i večeru..i meni to nikako ne paše.
    Ja bi recimo više volila bazirat svoju prehranu na juhama od povrća(bez rezančića, noklica i sl) i kombinacijama mesa i povrća, ok su mi ugljikohidrati ako se ne pretjeruje.
    I mislim da nije problem ako nekad pojedemo pohance ili neko pečenje s masnim krumpirima,mlincima i sl., ali nekad...
    Prehrana koju bi dijabetičari trebali provodit ili recimo montijeva pravila mi djeluje prihvatljivo.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Ne bi rekla da ono što su bake i dede jeli da bi i mi trebali jesti.
    Slažem se, sve treba stavit u kontekst. U kontekstu života da se 9+1 sat vožnje sjedi, doma uglavnom stoji (kuhanje), a sva fiskultura najčešće prohodavanje od spavaće do dnevne, što će meni ujutro slanina, mast i jaja. Ja bi, valjda, trebala jesto one alge ko Japanci.

Naravno, zašto da, primjerice, Kostelići strepe od takvog nekog doručka...

Ja, realno, od takvog nekretanja prije moram strepit i strepim, nego od hrane.
    Last edited by ina33; 30.11.2011 at 12:07.

anchie76's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Slažem se, sve treba stavit u kontekst. U kontekstu života da se 9+1 sat vožnje sjedi, doma uglavnom stoji (kuhanje), a sva fiskultura najčešće prohodavanje od spavaće do dnevne, što će meni ujutro slanina, mast i jaja. Ja bi, valjda, trebala jesto one alge ko Japanci.
    Pa da, ali isti ti ljudi koji se ne kreću će po cijele dane jesti ugljikohidrate (pa samo pogledajte količinu otvorenih pekara u ZG u zadnje vrijeme ), toliko ugljikohidrata ne konzumiraju ni profesionalni biciklisti

Tako da bih ja rađe pojela i slaninu i mast i jaja nego bilo koje od onih "zdravih" žitarica za doručak poslije kojih ću biti gladna za pola sata pa onda ubiti zub na opet nešto iz pekare.