Stranica 45 od 65 PrviPrvi ... 35434445464755 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 3229

Tema: inseminacija

magnolija13 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala puno..sad napokon znam)
    nestrpljiva sam i ne mogu dočekati sutra prvi uzv...inače u Petrovoj sam)

Znači da bi početkom drugog tjedna mogla dobiti štopericu)

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Odlucih se i ja pridruziti ovom topicu posto se i ja spremam za prvu inseminaciju. Moj ginic me odmah stavio na Klomifen 1x2tbl. U subotu 7 dc je prvi UZV. inace on meni radi UZV OD 7 dc svaki dan dok folikuli ne narastu na cca od 17 do 20mm, onda mi da stopericu. Do sada sam dobivala Decapeptyl, ali sjecam se da mi je ranije rekao da se za inseminaciju daje stoperica hcg-a. Pozzz svima

magnolija13 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

još jedno pitanjce....da li trebam nakon inseminacije ostati doma do dolaska M.? vidim da neki ostaju neki ne, pa ne znam koji je uvjet

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da ne moraš, osim ako radiš neki fizički naporan posao.
    By the way, nisam pisala i ovdje jer sam pisala na svim drugim temama , moj 2. Aih je urodio pozitivnom betom koja je nažalost danas počela padati, ali nešto se ipak oplodilo i uhvatilo, makar na kratko.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Drage cure, pisala sam pre nekih petnaestak dana cekajuci na svoju prvu inseminaciju i evo mog slucaja......kasni meni nekih dva dana i kupim ja test....uradim i sacekam koji min te ugledam jako blijedu drugu crticu koja je posle 10 min postala crvena crtica , u utorak idem na prvu kontrolu da mi potvrde trudnocu... ja jos ne mogu vjerovati...zato drage moje glavu gore i docice sigurno...javim sta je bilo...zelim vam svima puno srece

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Maco, žao mi je što je beta počela padati, ali dobro je znati da ima nekih pomaka. Želim ti da nastaviš istim putem, ali da se idući put zadrži. Jesi imala kakvih simptoma ta dva puta?

magnolija13 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ne radim fizički naporan, ali radim stresan posao....u petak opet idem na uzv pa ću pitati doktora, jer naime, nisam još nikome ništa na poslu rekla
    zato i pitam, jer bi ih trebala pripremiti

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ovo je pitanje za cure koje su ostale trudne na AIH. Jeste li osjetili neku promjenu prije vadjenja bete? I prepisuje li se obavezno progesteron?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dagnja, jedina razlika između simptoma 1. i 2. Aih je da su me nakon ovog drugog (.)(.) počele lagano boluckati tek 2 dana prije bete, a u 1. i u ciljanima bi bolile već od štoperice. Zašto me ovaj put nisu bolile od štoperice i utrića, stvarno ne znam...
    I trbuh mi je bio malo napuhan i smetale su mi i guma na trenirci i pasica na hlačama iako nije bio toliko napuhan da su mi bile tijesne, nego mi baš smetalo. To sam primjetila kad sam se vozila na vađenje bete, ostalo je došlo par dana kasnije (lagana glavobolja, mučnine u podne i nenormalno napuhivanje i podrigivanje, bez obzira što pojela), ali i netragom nestalo sa padom bete.
    Ja051 za plusić, želim ti školsku T

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Maco, jesu li ti rekli da miras mirovati?

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

E da, kazu li vam kakvi su bili spermiji od dragog? MM je napravio samo jedan s-gram prije malo vise od godinu dana. Je li postupak davanja isti kao i za s-gram? Mislim,ono, apstinencija najmanje 4 dana prije?

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja051 čestitam na plusu, sretno i dalje.
    Maco hvala na odgovoru! Meni je zanimalo budući da sam i ja prva dva puta imala nenormalno puno simptoma, ali sam ih tek u drugom pokušaju pripisala štoperici jer su mi se javili isti dan nakon inseminacije i nije bilo logično da bi tako rano došli zbog trudnoće, a u konačnici nisam ni bila trudna. Zato se pitam kako bi bilo ili će biti ako ili kada ostanem trudna.
    Magnolija, ja sam radila svaki put nakon inseminacije, a imam isto poprilično naporan posao. Mislim da je stvar u tome kako se ti osjećaš, meni rad pomaže da ne mislim toliko na to pa mi i vrijeme brzo prođe, a i nisam osjetila potrebu da mirujem. Čak su mi i doktori rekli da nastavim sve kao i obično: i aktivnosti, posao, sport, sve...Pa eto, ali ne mogu tvrditi da mi nije naškodilo budući da još uvijek nisam vidjela plus na testu.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Inače, moja prijateljica je nedavno ostala trudna nakon 2 AIH, nakon dvije godine borbe i ciljanih odnosa, tako da ima nade za sve.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovčice, postupak davanja sjemena je isti kao i kod spermiograma, mi smo dobili nalaz sp prije i nakon obrade ejakulata, onako detaljan. Mirovanje mi je dr napisao na povijesti bolesti, ali mislim da je to u svrhu ako hoćeš tražiti bolovanje, nije mi ga spominjao, tako da sam se ja ponašala normalno samo bez dizanja jako teških stvari.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj crna ovca prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je pitanje za cure koje su ostale trudne na AIH. Jeste li osjetili neku promjenu prije vadjenja bete? I prepisuje li se obavezno progesteron?
    ..mene su jako cice boljele..smatao mi je i grudnjak čak..od ostalih simptoma ništa...i to me počelo boljeti na 12 dpo...a tad sam naveliko već znala da sam trudna pošto mi je test na 9 dpo bio pozitivan ..i utrogestan uzi,mala 3x2 skroz do sada.... (12+4)
    E da, kazu li vam kakvi su bili spermiji od dragog? MM je napravio samo jedan s-gram prije malo vise od godinu dana. Je li postupak davanja isti kao i za s-gram? Mislim,ono, apstinencija najmanje 4 dana prije?
    ..mi smo se keksnuli na dan štoperice..tak da je bilo točno 36 h (spermio normo)
    Posljednje uređivanje od tina2701 : 01.12.2011. at 16:04

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

A koliko nakon stoperice se ide na postupak i koliko on uopce traje? Mislim s obradom sjemena??

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

A koliko nakon stoperice se ide na postupak i koliko on uopce traje? Mislim s obradom sjemena??
    nakon 36 h od štoperice...

obrada sjemena...nekih 45 minuta mislim...a postupak traje 5 minuta...

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja nisam imala nikakvih simptoma a betu sam vadila 21 dpo jer mi je test 13 dan bio negativan. Apsolutno nikakvih simptoma ... ali tako mi je bilo i s neuspjelim postupcima prije. Jdino što mi se spavalo (vjerojatno od utrogestana) i češće sam morala piškiti (mjehur mi inaće nije neki reprezentativni).
    Što se s-grama tiće - mi smo nalaz dobili pred inseminaciju. Sam postupak inseminacije traje jedno pola sata - 45 min (s ležanjem poslje AIH), dok obrada S traje jedno sat vremena.
    Cure od srca vam želim uspješne inseminacije

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

O pa mora se poslije i lezati?

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj tina2701 prvotno napisa Vidi poruku
    nakon 36 h od štoperice...

obrada sjemena...nekih 45 minuta mislim...a postupak traje 5 minuta...
    A sta ako tih 36 sati pada na noc?!?
    Oprostite na mojim mozda glupim pitanjima.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Crna ovca, ne znam kako je bilo drugim curama, ali ja kada sam bila na zadnjoj folikumetriji kada mi je određeno da je folikul dovoljno velik i da trebam primiti štopericu, prvo se dogovorimo kada će biti inseminacija, znači kažu tipa dođi u ponedjeljak u 12 i onda od tog vremena odrede 36h ranije kada moram primiti štopericu. Može se zbog toga dogoditi da štopericu moram uzeti u 2 u noći ili pola 6 ujutro kako mi je bilo zadnja dva puta, ali to nije nikakav problem. Nadam se da sam pomogla.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

štopericu dobiješ (uglavnom) oko 22-23 h, tako da 36 h bude uvijek u jutro!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ma samo pola sata tamo odmiruješ malo

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj dagnja prvotno napisa Vidi poruku
    Može se zbog toga dogoditi da štopericu moram uzeti u 2 u noći ili pola 6 ujutro kako mi je bilo zadnja dva puta, ali to nije nikakav problem. Nadam se da sam pomogla.
    dagnjice, sta si ti sama sebi morala dati stopericu?

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Da, ja sama sebi uvijek dajem štopericu, ali ja nisam u MPO u Hr.i vidim da ima neki razlika, ali mislim da je u principu istu. Ja nakon same inseminacije ležim 10-15 minuta.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ja sam štopericu dobijala u 22 h i onda mi je padala ujutro insminacija...
    dagnjice, sta si ti sama sebi morala dati stopericu?
    ..i ja sam sama sebi davala...to uopće nije problem...i sad se pikam svaki dan heparinom..već mi prešlo u naviku

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Potpisujem Tinu, nije nikakav problem dati si štopericu, ja je ni ne osjetim.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

cure kolika je cijena inseminacije u privatnim klinikama u Zg?

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj misekica2011 prvotno napisa Vidi poruku
    cure kolika je cijena inseminacije u privatnim klinikama u Zg?
    IVF CENTAR, dr. Lucinger cca 2000 kn. Uz to da ja UZV i folikulometriju radim privatno kod svog ginosa.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Skupo, kod mene je 1000 kn zajedno sa folikulometrijama. Al samo neka bude uspješno, pa onda neka košta koliko košta!

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Skupo, kod mene je 1000 kn zajedno sa folikulometrijama. Al samo neka bude uspješno, pa onda neka košta koliko košta!
    A gdje si ti maco?

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure kada najranije radite test nakon inseminacije? Meni su rekli ne prije 14-og dana zbog štoperice. No do sada nisam ni dočekala 14.dan jer bi prije toga već procurila.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A gdje si ti maco?
    Mislim u Cita u Splitu ... tamo sam i ja bila.
    Dagnja 14. dan od AIH Nadam se da će ovi put biti uspješan.

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj nea0902 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim u Cita u Splitu ... tamo sam i ja bila.
    Ne mogu vjerovati da je razlika 1000 kuna izmedju privatnih klinika?!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

a što reći ... ali je istina - kako je maca navela to je točna cijena.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

evo da se i ja malo javim - mm i ja u ned idemo na prvi AIH u prirodnom ciklusu, samo cu danas stopericu dobit.....nadam se da ce biti prvi i jedini

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj nea0902 prvotno napisa Vidi poruku
    Znači ništa prije 14-og dana, i mislila sam si, ali rekoh da provjerim. Mrzim ta dva tjedna iščekivanja, ali vjerujem da nisam jedina. Hvala ti, i ja se nadam da će ovaj put biti uspješno!

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

BillieJean, sretno, nadam se da će ti prvi put biti dobitni!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Sretno cure.....

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam napravila 13. dan navecer (u ponoc konkretno ) pa je bio test negativan a kao sto mozes vidjeti iz mog potpisa, na moju neopisivu sreću, test se pokazao kao pogresno negativan

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nea, čestitam i drago mi je što je u tvom slučaju negativan test bio u krivu. Jesi li radila još koji test kasnije ili si išla vaditi betu? Kada?

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jesam 20., pa 21. pa 22. dpo jer nisam virovala pozitivnim testovima te sam 22. vadila i betu

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hehe, kužim te, ali glavno da su bili pozitivni i tvoja beta dobra.

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

UPDATE!

Danas prva FM. U oba jajnika veselo. 6 folikula, iako ce od tih izrasti jedan do dva. Endo naravno pretanak 5,7 cm. U desnom jajniku najdominantniji folikul je oko 15,6mm, a u lijevom cca 13mm.

Jedem ananas i ciklu sve u sestnaest, pa cemo vidjeti. Nije mi ginos nista spominjao kada bi mogla biti stoperica... Sutra idem ponovo poslijepodne pa cemo vidjeti sto smo skuhali...

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj BillieJean prvotno napisa Vidi poruku
    evo da se i ja malo javim - mm i ja u ned idemo na prvi AIH u prirodnom ciklusu, samo cu danas stopericu dobit.....nadam se da ce biti prvi i jedini
    Billie, kako je proslo sve danas?? Sto detaljnije to bolje.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovčice, to je lijepi i veliki dom folikulić za 8 dc, bit će to rana inseminacija (po dc mislim). Nemoj se začuditi ako već sutra ili prekosutra bude štoperica. Želim ti puuuno sreće, da bude prva i zadnja inseminacija!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

UPDATE!

Danas prva FM. U oba jajnika veselo. 6 folikula, iako ce od tih izrasti jedan do dva. Endo naravno pretanak 5,7 cm. U desnom jajniku najdominantniji folikul je oko 15,6mm, a u lijevom cca 13mm.

Jedem ananas i ciklu sve u sestnaest, pa cemo vidjeti. Nije mi ginos nista spominjao kada bi mogla biti stoperica... Sutra idem ponovo poslijepodne pa cemo vidjeti sto smo skuhali...
    MA NIJE TO PRETANAK ENDOMETRIJ..OKO 7-8 CM KAŽU DA JE OPTIMALNO ZA IMPLANTACIJU..A DO TVOJE OVULACIJE ĆE BITI TOLIKO... (sorry na capslock-u)..meni je u ovom ciklusu bio jako tanak endometrij pa sam ostala trudna...

..a čitala sam na nekoj stranoj stranici da endometrij čak možda i nema veze sa implantacijom..jer se onda nebi događale i trudnoće u jajovodima..pa sad..o tome se da malo razmišljati...to je kao ono..šta je bilo prije - jaje ili kokoš...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Milimetri, endometrij se mjeri u milimetrima, za nove cure, da ih ne zbuni (znam da je bio lapsus )

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Milimetri, endometrij se mjeri u milimetrima, za nove cure, da ih ne zbuni (znam da je bio lapsus )
    da..naravno...zeznula sam u tipkanju a da nisam primjetila

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dagnja, hvala na podršci

crna ovca, i ostali, naravno, koje zanima, evo izvješća s mog prvog AIH-a: radili smo u Vg, dr T....i sve je super prošlo, tj nije bilo uopće bolno.....preporučili nam keksić na večer i sutradan.....međutim, stvari su se malo okrenule u popodnevnim satima - počeli strašni grčevi, ono, svaki pokret me bolio, hodala pogrbljeno....ne kužim :/ da li se to ikome dogodilo?? Danas je ok.....e da, al sam još jučer i temperaturu dobila (38,6)....doduše, ulovila me i prehlada, ali nije to tak strašna prehlada pa mi palo i to na pamet da je i to možda bilo povezano s AIH-om....malo sam guglala pa sam našla ovo: "U blaze komplikacije spadaju bolovi (grcenje materice), mucnina, povracanje i povisena temperatura." Tako da to valjda ne bi trebalo bit zabrinjavajuće.....Dobila utriće (3x1 oralno) i sad čekanje....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •