U Sloveniji dobivaju prve prave (brojčane) ocjene tek u trećem razredu , tako da su određeni broj godina pošteđeni pritiska barem što se ocjena tiče, meni je to značajna razlika .
U Sloveniji dobivaju prve prave (brojčane) ocjene tek u trećem razredu , tako da su određeni broj godina pošteđeni pritiska barem što se ocjena tiče, meni je to značajna razlika .
I mi smo bili, nekad.
Sjeća li se još netko opisnih ocjena?
Ja sam jedna od tih generacija kojima su brojčane ocjene uvedene tek u petom razredu. I mislim da je to bilo super.
Ali u to vrijeme su roditelji, naravno, masovno rogoborili protiv takvog sustava ocjenjivanjaa i djeca skupa s njima. Nikad se ne može svima ugoditi...
Po meni je glavni problem našeg školstva upravo to što daje minimalnog prostora za individualizirani pristup djetetu. Svi u isto vrijeme moraju naučiti čitati, svi u isto vrijeme računati do deset....u toj dobi ja sam vidjela ogrumnu razliku kod svojeg djeteta u periodu od šest mjeseci.
Netko je spomenuo i ambiciozne roditelje koji guraju djecu na hrpu dodatnih aktivnosti. Sto kada to nije odluka roditelja nego želja djeteta? Moj uopce nije odusevljen skolom ali svako poslijepodne ima izvanskolsku aktivnost i ne želi odustati niti od jedne. Njih je sam birao, one mu očito više paše organizacijom, individualizacijom, sto ja znam zbog čega sve ne...Zašto mu to ukidati?