Samo da se osvrnem na "kontradikciju" nastalu površnim shvaćanjem, tvoje je pravo da čitaš europske ugovore, uredbe i direktive koliko hoćeš, nešto ćeš sigurno i naučiti, ali ne možeš neke stvari shvatiti kako treba bez podloge koju ima netko tko je život posvetio području o kojem pišeš, u tom smislu je ružno da se ismijavaš predsjednikovom razumijevanju onoga što je potpisao. Reci da ne podržavaš takvu odluku, ali nemoj se postavljati kao da si otkrila tajnu Lisabonskog ugovora jer si pročitala par euroskeptičnih tj. eurofobnih članaka i forwarduša.
A što se tiče ministra koji ne dolazi iz struke, to sam objasnila na onoj temi s naglaskom da je ministar politička funkcija, svojevrstan, da se slobodno izrazim, CEO u svom upravnom području. Njegov stručni tim i ljudi oko njega važni su barem koliko i on sam. Vjerujem da bi učiteljima bilo draže da je ministar iz njihove struke i to razumijem, no izrazila sam svoje mišljenje da jedan takav mlad i obrazovan čovjek koji mi djeluje dosta odlučan zaslužuje priliku.