Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pitaj što to znači suradnja sa osobljem: dogovor i informiranost ili prihvaćanje svake sugestije

A za primalju:
    - da li je pod normalno da ne rade epizio ili treba posebno zahtjevati (ne samo kod nje već i kod drugih primalja) ukoliko nema potrebe za tim
    - mislim da ovo za pijenje možeš ponovo pitati, jer mislim da primalje dozvoljavaju da se pije, doduše kontrolirano, mali gutljaj povremeno
    - da li je moguće vaganje i kupanje obaviti kasnije, nakon poroda posteljice i nakon prvog kontakta sa djetetom od barem sat vremena

možda se još nečeg sjetim....

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    pitaj što to znači suradnja sa osobljem: dogovor i informiranost ili prihvaćanje svake sugestije

- pa za "suradnju" mislim da je mislio ovo drugo: prihvaćanje svake sugestije,... tako je barem intonirao "kao pokoravanje", jer naime postoji i pristup da osoblje surađuje s rodiljom u trudovima, ali on uglavnom nije tom intonacijom pričao...više je htio ostaviti dojam da "je njemu ili njima "lakše-bolje-prihvatiljivije" da se što manje "natežu" sa ljudima. I koliko sam vidjela svi ljudi koji su prisustvovali tečaju se s tim slažu i nemaju nikakvih pitanja i sve to im je normalno.....čini mi se da su informacije s tečaja ujedno i jedine koje su valjda potražili....NAravno. čim je spomenuo plan poroda i skidanje s ctg-a na zahtjev, jasno je da postoje i rodilje koje su "angažiranje" prema svojoj trudnoći i porodu i one se same stavljju u centar- fokus zbivanja pa tako i oni onda se prilagođavaju....moguće da ima i onih (dr-a) koji to nisu "sposobni" tako prihvatiti,ali ti se uvijek možeš postaviti na način da tražiš "obostranu" suradnju....naravno, ovisi u kojim okolnostima i kojem trenutku otvorenosti dođeš (dođemo hehehe) u rodilište...
    Naravno, ja imam razloga da iz zg-a idem u Vž, pa tako je jedan od razloga i taj što znam da bez obzira na koga naletila MOGU tražiti, moliti sve o čemu sam se unaprijed informirala: i pijenje vode i ctg i šetanje i wc i stolčić itd..itd....a naravno da u toj komunikaciji veliku ulogu (ako ne i presudnu) igra i pratnja koja to može "iskomunicirati" za tebe

primalja -
    mislim da se epiziotomija ne radi na stolčiću..a ako si na onom krevetu možeš tražiti da te ne reže tj . moliti da "se uspori" izgon (promjenom položaja ili sl.) radije nego da se reže.....pitat ću za sve kombinacije...majko mila meni fali još samo kamera i eto ti "reporterke iz Zagreba
    a" hahahahaha)
    - je ja i računam na koji guc vode minimalno......
    piši još
    kaj je tebi termin tjedan dana prije neg meni?

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    - mislim da ovo za pijenje možeš ponovo pitati, jer mislim da primalje dozvoljavaju da se pije, doduše kontrolirano, mali gutljaj povremeno
    .
    hihihihi
    sad mi je palo na pamet na bih ja u bunilu mogla i zapjevat "sa-mo-boooorke, piju z demižonke".....
    hahahahaha pošto sam ja snaha udata u taj kraj jel'te ( hahahaha ko mi kaj može

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pozdrav curke,
    evo da se ukratko javim, prosli cetvrtak sam bila na prvom pregledu (37t), i sljedeci je sad opet u cetvrtak (38+4). Dr. je bila ugodna i kod pregleda, a i komunikacija je bila na nivou tako da sam zadovoljna. Nisam jos nista s njom pricala o mojim zeljama za porod, stignem u cetvrtak....

Inace, prvi porod mi je bio u VZ, prosle godine. Samo da se osvrnem na neke od Canaj-inih crtica:

ja sam tijekom poroda pila vodu iz velike litrene Jane i nitko mi nista nije rekao, a i grickala sam jednu milky way minute cokoladicu i takoder se nitko nije pobunio. Primalja nas je redovno dolazila obici u radaonu, ali samo je napravila kratki pregled, provjerila otvorenost i pitala me ukoliko trebam sto, te otisla. Tu smo imali svoj mir. Nije inzistirala na CTGu iako se ja nisam ni sjetila setati ili traziti da mi ga se makne - trudnoca je bila uredna.
    Nakon poroda na stolcicu, jos dok sam malenu drzala na rukama sam porodila i posteljicu bez ikakvih intervencija od strane lijecnika. Napomenula sam prethodno da ne zelim nikakve injekcije, niti bilo sto, i zbilja nitko nije inzistirao. Nisu radili epi, ne rade inace pogotovo ne kad je stolcic u pitanju, primalja masira medicu, no malo sam popucala i prije sivanja sam dobila dozu za sprecavanje krvarenja. Kasnije sam samo dobila dozu rhesonativa i pustili me da odspavam.
    Sto se tice plana poroda, ja sam ga nosila, ali nije bilo potrebe za inzistiranjem na tom papiru, kad su ionako postivali moje zelje i zahtjeve mimo toga. Htjeli smo jedino pustiti da pupkovina otpulsira ali nismo uspjeli jer je mm pao u nesvijest pri pogledu na posteljicu koju sam htjela izbliza vidjeti, () pa su nas brzo razdvojili i bebi presjekli pupkovinu prije. No, na to se nije u tom trenu moglo utjecati, visa sila...

Vidjet cemo kako ce biti drugi put. Nadajmo se najboljem...

i da, sretno svima!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

little star - riječi ti se pozlatile

i nek ti bude bajno i ekstatično i ovaj put - držim fige!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •