AndrejaMa prvotno napisa
pitaj što to znači suradnja sa osobljem: dogovor i informiranost ili prihvaćanje svake sugestije
- pa za "suradnju" mislim da je mislio ovo drugo: prihvaćanje svake sugestije,... tako je barem intonirao "kao pokoravanje", jer naime postoji i pristup da osoblje surađuje s rodiljom u trudovima, ali on uglavnom nije tom intonacijom pričao...više je htio ostaviti dojam da "je njemu ili njima "lakše-bolje-prihvatiljivije" da se što manje "natežu" sa ljudima. I koliko sam vidjela svi ljudi koji su prisustvovali tečaju se s tim slažu i nemaju nikakvih pitanja i sve to im je normalno.....čini mi se da su informacije s tečaja ujedno i jedine koje su valjda potražili....NAravno. čim je spomenuo plan poroda i skidanje s ctg-a na zahtjev, jasno je da postoje i rodilje koje su "angažiranje" prema svojoj trudnoći i porodu i one se same stavljju u centar- fokus zbivanja pa tako i oni onda se prilagođavaju....moguće da ima i onih (dr-a) koji to nisu "sposobni" tako prihvatiti,ali ti se uvijek možeš postaviti na način da tražiš "obostranu" suradnju....naravno, ovisi u kojim okolnostima i kojem trenutku otvorenosti dođeš (dođemo hehehe) u rodilište...
Naravno, ja imam razloga da iz zg-a idem u Vž, pa tako je jedan od razloga i taj što znam da bez obzira na koga naletila MOGU tražiti, moliti sve o čemu sam se unaprijed informirala: i pijenje vode i ctg i šetanje i wc i stolčić itd..itd....a naravno da u toj komunikaciji veliku ulogu (ako ne i presudnu) igra i pratnja koja to može "iskomunicirati" za tebe
primalja -
mislim da se epiziotomija ne radi na stolčiću..a ako si na onom krevetu možeš tražiti da te ne reže tj . moliti da "se uspori" izgon (promjenom položaja ili sl.) radije nego da se reže.....pitat ću za sve kombinacije...majko mila meni fali još samo kamera i eto ti "reporterke iz Zagrebaa" hahahahaha)
- je ja i računam na koji guc vode minimalno......