Stranica 29 od 41 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

ok, a nikad ne znaš što se može promjeniti ako nisi u toku događaja

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure evo mene
    ne znam dal vas zanima ili ne (mene bi zanimalo) ali evo nabacit ću par informacija sa trudničkog tečaja (prvo predavanje održao dr. V):

- PREGLEDI: na pregled ne treba doć prije 39 t.t. a tad osim uzv-a i ctg-a pod normalno rade i amnioskopiju, a ako ste imale prethodni carski onda bi "bilo poželjno da se izmjeri rez u 38 t.t kod svog dr-a"

- POROD - rodilja treba surađivati s osobljem (odaberite smajlija po izboru hahahah)
    - pod prirodnim porodom se smatra vaginalni porod (ali taj može biti i asistirani i aktivno vođeni "malo dripeka da vam to ubrzamo" blabla)
    - ne dozvoljava se jesti ili piti (samo vlažiti usta)
    - poslije poroda (i poslije rezanja pupkovine) daje se injekcija sintocinona za porod posteljice i za sprečavanje krvarenja, bez obzira jel vam je dijete na prsima i doji..a kaže dr. da "ako ćemo baš po knjizi", onda bi to trebalo učiniti već kad se porodi prednje rame

evo - ovo su po meni bili highlights of the evening..a na svako moje dodatno pitanje, kaže dr - "to je tako sukladno pravilima medicinske struke" s intonacojom "nema se tu kaj ispitivati o biločemu kad je to tako...iliti "you're not kvolifajd"

bilo je puno ljudi i svi su bili jako zadovoljni s predavanjem

po meni dobre / pozitivne stvari koje sam saznala su da je uobičajeno da rodilja donese plan poroda....i da se sve informira rodilju prije intervencija, osim u opasnosti....i također kaže dr. da "su olabavili sa trajnim praćenjem na ctg-u" uslijed masovnih i učestalih zahtjeva rodilja za tim. Svaka njihova rutina (pored konstantnog ctg-monitoringa) može biti preskočena, odgođena ako rodilja ima urednu trudnoću....(ili živaca da nekaj traži kak joj paše...valjda,.....ili pratnju hehehe)

ok to je to.
    sutra predavanje drži primalja

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pitanje

jel zna netko gdje se može ubit vrijeme po Vž-u kad je kiša i hladno i kad se trudnici ne šeće okolo (hihihihi)?
    (caffe, slastičarna..može blizu rodilišta ili negdje drugdje)
    Posljednje uređivanje od Canaj : 12.12.2011. at 11:37

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pitaj što to znači suradnja sa osobljem: dogovor i informiranost ili prihvaćanje svake sugestije

A za primalju:
    - da li je pod normalno da ne rade epizio ili treba posebno zahtjevati (ne samo kod nje već i kod drugih primalja) ukoliko nema potrebe za tim
    - mislim da ovo za pijenje možeš ponovo pitati, jer mislim da primalje dozvoljavaju da se pije, doduše kontrolirano, mali gutljaj povremeno
    - da li je moguće vaganje i kupanje obaviti kasnije, nakon poroda posteljice i nakon prvog kontakta sa djetetom od barem sat vremena

možda se još nečeg sjetim....

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    pitaj što to znači suradnja sa osobljem: dogovor i informiranost ili prihvaćanje svake sugestije

- pa za "suradnju" mislim da je mislio ovo drugo: prihvaćanje svake sugestije,... tako je barem intonirao "kao pokoravanje", jer naime postoji i pristup da osoblje surađuje s rodiljom u trudovima, ali on uglavnom nije tom intonacijom pričao...više je htio ostaviti dojam da "je njemu ili njima "lakše-bolje-prihvatiljivije" da se što manje "natežu" sa ljudima. I koliko sam vidjela svi ljudi koji su prisustvovali tečaju se s tim slažu i nemaju nikakvih pitanja i sve to im je normalno.....čini mi se da su informacije s tečaja ujedno i jedine koje su valjda potražili....NAravno. čim je spomenuo plan poroda i skidanje s ctg-a na zahtjev, jasno je da postoje i rodilje koje su "angažiranje" prema svojoj trudnoći i porodu i one se same stavljju u centar- fokus zbivanja pa tako i oni onda se prilagođavaju....moguće da ima i onih (dr-a) koji to nisu "sposobni" tako prihvatiti,ali ti se uvijek možeš postaviti na način da tražiš "obostranu" suradnju....naravno, ovisi u kojim okolnostima i kojem trenutku otvorenosti dođeš (dođemo hehehe) u rodilište...
    Naravno, ja imam razloga da iz zg-a idem u Vž, pa tako je jedan od razloga i taj što znam da bez obzira na koga naletila MOGU tražiti, moliti sve o čemu sam se unaprijed informirala: i pijenje vode i ctg i šetanje i wc i stolčić itd..itd....a naravno da u toj komunikaciji veliku ulogu (ako ne i presudnu) igra i pratnja koja to može "iskomunicirati" za tebe

primalja -
    mislim da se epiziotomija ne radi na stolčiću..a ako si na onom krevetu možeš tražiti da te ne reže tj . moliti da "se uspori" izgon (promjenom položaja ili sl.) radije nego da se reže.....pitat ću za sve kombinacije...majko mila meni fali još samo kamera i eto ti "reporterke iz Zagreba
    a" hahahahaha)
    - je ja i računam na koji guc vode minimalno......
    piši još
    kaj je tebi termin tjedan dana prije neg meni?

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

- mislim da ovo za pijenje možeš ponovo pitati, jer mislim da primalje dozvoljavaju da se pije, doduše kontrolirano, mali gutljaj povremeno
    .
    hihihihi
    sad mi je palo na pamet na bih ja u bunilu mogla i zapjevat "sa-mo-boooorke, piju z demižonke".....
    hahahahaha pošto sam ja snaha udata u taj kraj jel'te ( hahahaha ko mi kaj može

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pozdrav curke,
    evo da se ukratko javim, prosli cetvrtak sam bila na prvom pregledu (37t), i sljedeci je sad opet u cetvrtak (38+4). Dr. je bila ugodna i kod pregleda, a i komunikacija je bila na nivou tako da sam zadovoljna. Nisam jos nista s njom pricala o mojim zeljama za porod, stignem u cetvrtak....

Inace, prvi porod mi je bio u VZ, prosle godine. Samo da se osvrnem na neke od Canaj-inih crtica:

ja sam tijekom poroda pila vodu iz velike litrene Jane i nitko mi nista nije rekao, a i grickala sam jednu milky way minute cokoladicu i takoder se nitko nije pobunio. Primalja nas je redovno dolazila obici u radaonu, ali samo je napravila kratki pregled, provjerila otvorenost i pitala me ukoliko trebam sto, te otisla. Tu smo imali svoj mir. Nije inzistirala na CTGu iako se ja nisam ni sjetila setati ili traziti da mi ga se makne - trudnoca je bila uredna.
    Nakon poroda na stolcicu, jos dok sam malenu drzala na rukama sam porodila i posteljicu bez ikakvih intervencija od strane lijecnika. Napomenula sam prethodno da ne zelim nikakve injekcije, niti bilo sto, i zbilja nitko nije inzistirao. Nisu radili epi, ne rade inace pogotovo ne kad je stolcic u pitanju, primalja masira medicu, no malo sam popucala i prije sivanja sam dobila dozu za sprecavanje krvarenja. Kasnije sam samo dobila dozu rhesonativa i pustili me da odspavam.
    Sto se tice plana poroda, ja sam ga nosila, ali nije bilo potrebe za inzistiranjem na tom papiru, kad su ionako postivali moje zelje i zahtjeve mimo toga. Htjeli smo jedino pustiti da pupkovina otpulsira ali nismo uspjeli jer je mm pao u nesvijest pri pogledu na posteljicu koju sam htjela izbliza vidjeti, () pa su nas brzo razdvojili i bebi presjekli pupkovinu prije. No, na to se nije u tom trenu moglo utjecati, visa sila...

Vidjet cemo kako ce biti drugi put. Nadajmo se najboljem...

i da, sretno svima!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

little star - riječi ti se pozlatile

i nek ti bude bajno i ekstatično i ovaj put - držim fige!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

alo Nata - ođe CIA

ajde javi šta's isposlovala na pregledu i sve ostalo - hvala.

(sad mi se vratila scena iz "Bourneovog identiteta" kad on (agent) objašnjava onoj crvenoj kako da snimi situaciju akd uđe umjesto njega u hotel: "snimi koliko ima ljudi u sobi..ko s kim priča..kokliko ima službenika, onda nađi neku točku u predvorju i od tamo broji korake prema liftu ....balbalblablabllblaaaaaaa. u kojem sam ja raspoloženju)

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

canaj,
    moj termin je 14.01.
    jučer sam prvi put počela osjećati kontrakcije, pa sam se malo primirila.
    Odležala cijelo popodne i večer, što i nije moj običaj, odspavala cijelu noć.
    Nekako mi se beba jako spustila, osjećam probadanja upri samoj rodnici.
    Upire se beba jako, nemirna je.
    Ja ću biti sretna ako pređemo 38 tjedan, odnosno da uđemo u slijedeću godinu.
    Oboje djece sam rodila po tjedan dana ranije, pa se moram polako pripremiti.
    Trebala bih spremiti torbu, zar ne???

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure...doma sam sa malim Olijem
    Pila sam vodu, isla na WC...na zalost rezana sam, ali stvarno to ne rade rutinski.
    Svaka cast sestrama i doktorima...imaju punooo zivaca i strpljenja.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

canaj,
    moj termin je 14.01.
    Oboje djece sam rodila po tjedan dana ranije, pa se moram polako pripremiti.
    Trebala bih spremiti torbu, zar ne???
    samo se ti spremaj heheheh i ja ću, čim malo popusti ova prehlada, baš je gadna, sašilo me već treći dan..tj eto vježbam strpljenje

Calista - čestitam!!!!!!!!!!!!!!!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Calista, čestitke!!!

Čekamo malo detalja....

Canaj, ja se spremam u Vž na pregled u četvrtak/petak slijedeći tjedan (29. ili 30.).

Zna li netko tko radi u ambulanti?
    Provjeravam još jednom, samo dođem sa uputnicom iza 8 ili? Do kada radi ambulanta? Do 15?
    Trebala bi uloviti i nekog da uplatimo tečaj (imamo odrađeni i u Vž, čak imam i uplatnicu iz 2007.) pa da tatu "puste" sa mnom.
    To se obavlja gdje?? na šalteru??
    Kolika je cijena??

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Tečaj se može platiti na blagajni bolnice,to je u upravnoj zgradi.300 kn.S tom uplatnicom se ide dr.magaš,ona izdaje potvrdu.Tak sam ja to riješila.Meni su rekli da priznaju samo vž.tečaj.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sad vidim da je andreji 3 porod,za 3 ne treba platiti ništa;dr.mi je rekla da je gratis;e sad dal se šalila ili je tako neznam.Nazovi neonatologiju i pitaj;jer ako platiš ne mogu ti vratiti novce.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Bonavia prvotno napisa Vidi poruku
    sad vidim da je andreji 3 porod,za 3 ne treba platiti ništa;dr.mi je rekla da je gratis;e sad dal se šalila ili je tako neznam.Nazovi neonatologiju i pitaj;jer ako platiš ne mogu ti vratiti novce.
    prvi put ovo cujem i ja mislim da se salila
    najbolje je doci oko 10, manja je guzva nego rano ujutro

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

AndrejaMa ... pise na neonatoloskoj ambulanti (koja se nalazi u prizemlju pored Trudnicke (na kraju hodnika) sve o tecaju. Trebas samo platiti tecaj na blagajni i onda ici po potvrdu kod dr. Magas (MM je isao na drugi kat pitat za potvrdu)
    U cetvrtak radi dr. Karadja ako se ne varam...vrlo simpa doktorica (ona je bila u rodilistu u petak kad sam rodila i stvarno je bila divna).

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

evo, ja opet bila danas na kontroli. danas je dr. karadza.
    mi smo rjesavali potvrdnicu za porod (drugi je porod, ali nismo isli u vz na tecaj ni za prvi, priznali su nam tecaj iz druge bolnice). samo smo platili za oba poroda. umjesto dr. Magas, potvrdnicu moze dati i Dr. Sajko ukoliko Magas ne radi u smjeni taj dan.
    mi dolazimo na kontrole rano ujutro vec u 7, i danas je tako bilo. bila sam druga na redu skoro svaki put, i stigla sve obaviti do 9.15. i vec u 10 bila doma.... uopce ne bude guzve do 9 - barem sto sam uspjela vidjeti zadnja tri cetvrtka koliko sam nahodavala po kontrolama.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

ja sam u svojoj trudnoći uvijek išla na kontrole u petak i uvijek je bilo gužva, ne znam kako je sada petkima ali prije je uvijek bilo napeto...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja idem u petak, pa kako bude. Ne mogu se drugačije izorganizirati.
    Do kada rade, još mi nije nitko odgovorio....
    Nadam se da će to biti jedina kontrola prije poroda...
    Evo danas nosila GUK na Vuk Vrhovec, čekam sutra nalaze, baš me zanima....
    Ipak je dan ranije pala purica s mlincima...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Rade do 15 h,a uputnice primaju do 11 h.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala, nadam se da neće u petak raditi skraćeno...ipak je pred staru godinu...
    Nalaz GUKa uredan, nadam se da neće biti prijevremene hospitalizacije.
    Znači ako dođem do 11, to je OK.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da li netko zna kada je predavanje od sestre erike na redu?i u koliko sati počinju?
    i tko drži predavanje ovaj utorak 3.1., ako uopće ima?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

llella, jel trebamo čestitat?

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja mislim da je predavanje od sestre erike drugo po redu...prvo (ovo 03.01) bi trebao držat dr.....kad sam ja išla - prvo i treće predavanje je držao dr. Vidaković. počinju u 18h

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

dunja, nije za mene, pitam za sestru, i ona odlučila roditi vareždinca
    canaj, hvala

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je predavanje od sestre erike drugo po redu...prvo (ovo 03.01) bi trebao držat dr.....kad sam ja išla - prvo i treće predavanje je držao dr. Vidaković. počinju u 18h
    da tako je bilo i kad sam ja išla..

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Obavili pregled u petak, beba bila nemirna na CTGu, nisu radili UZV, popodne ponovili CTG, poslana kući, vidimo se u četvrtak.
    Istina je da za treći porod ne treba platiti tečaj/potvrdu.
    Kontaktirala sa dvije dr., obje ugodne.

Vi koje ste rodile nedavno, da li još uvijek vrijedi pravilo da se beba ne mora držati u jastuku?
    Vidjela sam jednu bebicu kad smo čekali na potvrdu koju je sestra presvlačila i bila je u jastuku (bolničkom), pa ne znam da li je tako mama htjela (beba je bila mala, 2.300) ili je pravilo?
    Kad sam rodila Petra, nisu trebali biti u jastuku.
    Ne povijaju široko više? I to sam primjetila....

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

andrejama - jel te pregledala dr Tot u taj petak? ja bi rado kod nje....pa to zbači i da ja gađam petak....

i zakaj si morala ostati još popodne - zbog ctg-a ili nečeg "svog"? zakaj moraš opet u čet (ak smijem pitat?)...

ja inače imam jednu komplikacijicu sa jednom "gornjom rupom"...prije nego ova donja dođe u pitanje...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Oni sve bebe stave u rađaoni u jastuk.U sobi su bebe u jastuku,ali nitko ništa ne komentira ako si mama izvadi iz jastuka.Nema širokog povijanja u Vž.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, u petak je bila dr. Tot, ali koliko sam ja shvatila, njihov raspored se mjenja svaki tjedan ovisno o dežurstvima i sl., popis je bio samo za taj tjedan, sa datumima, tako da pretpostavljam da je tako. Mogu sutra pitati.
    Mislim da je sasvim normalno da te naruče ponovo na pregled za tjedan dana, dakle bila u 38. tt prvi put.
    Čak nisu radili UZV, što me iznenadilo. Kratak pregled, koji je trajao par sekundi i CTG i razgovor.
    Ponavljali su mi CTG popodne jer je ujutro beba bila jako nemirna i otkucaji su jako "šetali" ali u granicama. Popodne se beba malo smirila.
    Kažu da sam možda bila gladna ili malo uzbuđena.
    Inače imam osjećaj da jako često beba štuce. Znam primjetiti i nekoliko puta dnevno.

Znači, svi odustaju od širokog povijanja...
    Super da su bebe bez jastuka jer ja ne znam kako bi držala bebu u jastuku .

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jesi pilakavu ujutro prije pregleda? nedavno sam citala clanak koji objasnjava da neke bebe imaju jako nisku toleranciju na kofein (ukljucujuci npr. i sastojke iz cokolade slicne kofeinu) i da na ctg-u u zadnjim tjednima trudnoce i samo jedna kava moze dovesti do toga da izgleda kao da je beba jako nemirna sve dok se nakon 4-5 sati kofein ne iscisti iz tijela

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kavu uopće ne pijem, doručkovala sam zobene pahuljice sa suhim voćem i mlijekom, dakle nije ni previše slatkog.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Da, u petak je bila dr. Tot, ali koliko sam ja shvatila, njihov raspored se mjenja svaki tjedan ovisno o dežurstvima i sl., popis je bio samo za taj tjedan, sa datumima, tako da pretpostavljam da je tako. Mogu sutra pitati.
    Mislim da je sasvim normalno da te naruče ponovo na pregled za tjedan dana, dakle bila u 38. tt prvi put.
    Čak nisu radili UZV, što me iznenadilo. Kratak pregled, koji je trajao par sekundi i CTG i razgovor.
    Ponavljali su mi CTG popodne jer je ujutro beba bila jako nemirna i otkucaji su jako "šetali" ali u granicama. Popodne se beba malo smirila.
    Kažu da sam možda bila gladna ili malo uzbuđena.
    Inače imam osjećaj da jako često beba štuce. Znam primjetiti i nekoliko puta dnevno.

Znači, svi odustaju od širokog povijanja...
    Super da su bebe bez jastuka jer ja ne znam kako bi držala bebu u jastuku .
    tako sam i ja prošle godine imala slučaj sa svojom bebom sa otkucajima pa doktor nakon pregleda ponovio ultrazvuk, al prije ultrazvuka sam morala napraviti 10 čučnjeva kako bi se beba malo umorila, pa je sve bilo ok

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo i mene tu....opet.
    andrejama -fala
    onda bum tam nekog nazvala da vidim kad bi sljedeci tjedan isla na preglen ,ajme i ja sam već u 38 tjednu (37+5) mamma mia

i meni se čini da mi je beba stucala svaka dva dana...u zadnje vrijeme. heheheh mica mala

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Čini mi se da je dr. Tot petkom, ali nije bilo rasporeda za slijedeći tjedan, čula sam kad je govorila jednoj trudnici.

Ja, na žalost, neću imati porod kakvog sam priželjkivala.
    S obziromm na gestacijski dijabetes, na to da sam u 40. tjednu - punim 39.TT u ponedjeljak, beba po UZV ima oko 3.900-4.000, predlažu indukciju za slijedeći tjedan.
    U ponedjeljak hospitalizacija, dalje ćemo vidjeti....
    Eto....

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

andrejama -

bobač avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

bok,pošto sam nova i ne mogu naći gdje piše šta sve treba ponjeti sa sobom u rodilište(Varaždin)pa bih molila pomoć oko toga

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj bobač prvotno napisa Vidi poruku
    bok,pošto sam nova i ne mogu naći gdje piše šta sve treba ponjeti sa sobom u rodilište(Varaždin)pa bih molila pomoć oko toga
    ovdje imaš općenito o rodilištu pa i o stvarima

http://www.roda.hr/article/read/rodiliste-u-varazdinu

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja idem na prvi pregled u petak....lalallalallalaaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

canaj, koji si tjedan sad? jel se prvi put ide oko 36-tog ili?

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    Na tečaju doktor pričao da ako je u trudnoći sve u redu da tek u 39. tt. a ukoliko dođe do kakvih poteškoća onda prije

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pujica prvotno napisa

Citiraj katarinam prvotno napisa Vidi poruku
    Na tečaju doktor pričao da ako je u trudnoći sve u redu da tek u 39. tt. a ukoliko dođe do kakvih poteškoća onda prije
    da, tako je ...na tečaju, (i dr. i primalja) kažu 39 t.t. ako je sve u redu, ja sam to komentirala i sa svojom gin. i još sam dodatno ih preispitala, dal je to možda prekasno....eto, nije...
    blažena sam u 39 t.t. (u subotu punim 39).......lalalalalla,

al vjerojatno, ko želi - može doć ranije (il kasnije) il direkt na porod....(ne znam-koji.smajli)
    Posljednje uređivanje od Canaj : 12.01.2012. at 02:19

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ok, jer meni moj ginic kaze da bi trebala prvi put u bolnicu na pregled u 36tt. a obzirom da na tecaj necemo ic u varazdin nego cemo ga obavit u zagrebu, svakako bi htjela doc tamo bar jednom prije poroda

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    ok, jer meni moj ginic kaze da bi trebala prvi put u bolnicu na pregled u 36tt. a obzirom da na tecaj necemo ic u varazdin nego cemo ga obavit u zagrebu, svakako bi htjela doc tamo bar jednom prije poroda
    ma da- sve kak se ti osjećaš...

meni se moja gin isto čudila, ali ne previše....kod nje sam imala zadnji pregled prije mjesec dana (?u 35 t.t.) a onda sam u 37 imala samo neki bris i tak malo konzultacije...
    a u prvoj trudnoći sam bila na prvom pregledu u bolnici već u 30 t.t ili 33 t.t (?sad mi je to malo čudno?)...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma i mene je ginekologica iz ZG frknula već oko 35 t.t. u VŽ bolnicu na preglede (inače živim u ZG, a rodila sam u VŽ). Moguće da me poslala toliko ranije zbog gestacijskog dijabetesa koji su mi taman u to vrijeme utvrdili.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

da i ja sam već u 36. tt. otišla u vž na pregled pa su me tamo pitali kako to da me tako rano poslala tamo, a razlog je bio to što sam se već otvarala i beba bila na zadak pa me odma poslali za vž a na kraju prenosila par dana

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U četvrtak se rodila Klara.
    3.630 i 51 cm.
    Porod induciran dripom i prokidanjem vodenjaka u 8:50, Klara se rodila u 10.40.
    Osjećam se super, detalji kad uhvatimo malo više vremena, borimo se sa dojenjem, stalno doji.
    Pohvale osoblju u rađaoni.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

čestitke maloj Klari

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja čestitam