Stranica 39 od 288 PrviPrvi ... 2937383940414989139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure ne brinite za kile, ja sam tu najteza kategorija od svih vas, u trudnoci dobila nekih 15 kg, a sad 5 dana nakon poroda imam cca 8,5 kg manje. Bitno da su bebice ok, kile ce otici dole, ako nista lijepim proljetnim setnjama i cijelim slobodnim ljetom za morske aktivnosti. Pusa svima od Lucije i ponosne mame

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

bugaboo, vama je stvarno ovo najljepši Božić!
    Ma nije me briga za kile. Mislila sam da ću dobiti puno više. Sad sam puna vode pa to grozno izgleda.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ćao
    ja sam imala prvi ultrazvuk kod dr.Vlašića kad mi je rekao da imamo jedno srčeko,tada mi je rekao sretno, javi se svome ginekologu
    tako da sam zaključila da više ne moram na humanu nego idem kod svog ginekologa,sad sam po transveru u 7 tjednu (neki računaju od zadnje M neznam zašto kad se zna kada je rađen transvar)
    i nemam nikakve simtome osim bolnih sisa.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja prvi uzv 6tt. kod mpo dr. culi srceko ,a 3.12 8tt . imam kod soc. gin. i dalje kod njega ....
    mozda onaj 12 tt kad se mjeri NN kod mpo dr. jer ima bolji uzv ,
    ja inace sad gubim kile , slabo jedem , mucnine imam

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma samo ti imaj mučnine, i uživaj u njima proći će to sve brzo, nek je sve drugo kako triba sto pusa

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mia lilly, andream ja vas kuzim skroz, dobila 20 kg i puna sam vode, cak su mi gleznjevi oteceni,a kamoli sve ostalo Ali jos malo...inace i mene je malo trta poroda i ne znam da li da molim da se decki pozure ili da ostanu unutra sto duze.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja se pitam samo otkuda stižu te kile - šećer mi je na minimumu, kaže dr da nemam viška plodne vode, nisam naotečena i nemam proteine, tlak mi je niski. jedem uobičajeno (dobro, jedino se slatkog ne mogu odreći ali opet je li moguće da je samo od toga?).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne znam od kud silne kile...mozda se puno manje krecemo ili je samo nase subjektivno misljenje da ne jedemo puno. Ja se radujem jer ce mi uskoro aktivnosti biti ponovo neogranicene, ovako u paketu se cuvam i dosta toga mi je nedozvoljeno...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam do sad na +6,vidjecemo hoce li se sad ubrzano poceti povecavati,jos sad i ne radim pa samo kontam sta bih jela.Ja imam jedan drugi problem.Hrcem uzasno Cak sam se par puta uhvatila da dok gledam tv cujem sebe da hrcem,a budna!!!! Imam osjecaj da mi se meko nepce spustilo.Danas sam u toku dana htjela malo da odspavam i par puta sam se prenula jer sam skontala da ne disem(a spavam jos uvijek na svom anatomskom jastuku jer imam profesionalno problema sa vratnom kicmom),onda sam zgrabila jos jastuk od MM i uspjela zaspati,ali sam se naravno onda probudila sa bolom u vratu.Znam da je sa vecom trudnocom i disanje otezano,ali sam ocekivala da mi beba pritisce dijafragmu,i da se ''gusim'' odozdo prema gore,a ne obratnoSreca pa ovih dana MM dodje umoran kao pas s posla,pa mu ne smeta ''motorna pila'' koja lezi pored njega

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure samo da vas pozdravim.. i da vam kažem da ipak imam dva bebaća.. sjećate se naše debate oko bete..

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cestitam na duplicima

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj tikica78 prvotno napisa Vidi poruku
    cure samo da vas pozdravim.. i da vam kažem da ipak imam dva bebaća.. sjećate se naše debate oko bete..
    Divno Tikica biti ćeš dupla mama

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj mirjana s prvotno napisa Vidi poruku
    ćao
    dali ideš na pregled na humanu ili kod svog ginekologa?
    jer ja idem isto poslije praznika na pregled ali kod svog primarnog ginekologa
    ja bi ti preporucila da ides ako mozes kod privatnika Meni se dogodilo da sma se jako razocarala u bolnicu i nemam povjerenja u njih vise Trazili me nalaze krvi i urina napraviti ..nisu ih ni pogledali Poslali me na uzv na misljenje genocitologa ...nisam ga ni dobila Individualni pristup je ipak najbolji ...ako si ga mozes priustiti A na zadnjem uzv u bolnici nisu mi ni pokazali bebu

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Čestitam od srca!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Od jučer sam počela jako kašljati. Kašalj je suh i prethodi mu škakljanje u grlu.
    Ne znam može li to naškoditi bebama. Inače sve drugo je ok. Jel ima tko kakav savjet? Ili da posjetim liječnika?

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala vam.. na prvom uzv je bilo dvije lijepe GV sad se nadam da budu i dva srčeka idući tjedan na uzv!
    Eva ne moraš se bojati neće one nikud..ali možda neki biljni sirup da se ne mučiš..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tikice čestitam na dvije bebice i ~~~~ za dva snažna !

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala vam.. na prvom uzv je bilo dvije lijepe GV sad se nadam da budu i dva srčeka idući tjedan na uzv!
    Eva ne moraš se bojati neće one nikud..ali možda neki biljni sirup da se ne mučiš..
    cestitam
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 22.12.2011. at 11:25

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Od jučer sam počela jako kašljati. Kašalj je suh i prethodi mu škakljanje u grlu.
    Ne znam može li to naškoditi bebama. Inače sve drugo je ok. Jel ima tko kakav savjet? Ili da posjetim liječnika?
    možeš uzeti Islamoos pastile,one su odlične za taj kašalj a trudnice ih mogu koristiti

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    ja se pitam samo otkuda stižu te kile - šećer mi je na minimumu, kaže dr da nemam viška plodne vode, nisam naotečena i nemam proteine, tlak mi je niski. jedem uobičajeno (dobro, jedino se slatkog ne mogu odreći ali opet je li moguće da je samo od toga?).
    Ma ne vjerujem. Ja stvarno jedem. Dosta jedem!
    Počela sam jako loše spavati, odnosno ne spavati. Prohodam skoro cijelu noć. Uopće se ne mogu namjestiti i sve živo me boli.
    Šumsko, kako ti sa spavanjem?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure evo mene sa kontrolnog pregleda.Prvi put mi je napravljeni CTG i mogu vam reći da sam uživala.Kako je lijepo slušati malog anđela ispod srca,pa štucanje,neopisivo!!!Dobila sam uputnicu za bolnicu a dr.me rastopio riječima:"Vidite kako je brzo prošlo i ubrzo će stići vaš mali anđeo,kao naručeni za ove blagdane".
    Pitala bih vas nešto.Vama u trudničkoj knjižici tj. papirima piše da ste MPO trudnica?Meni je dr.danas savjetovao da to napomenem kod prijema u bolnicu na porod.Znam da to netreba previše naglašavati ako je kao kod mene trudnoća uredna al možda pomogne kod odnosa osoblja .Šta velite na tu teoriju?

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne vjerujem. Ja stvarno jedem. Dosta jedem!
    Počela sam jako loše spavati, odnosno ne spavati. Prohodam skoro cijelu noć. Uopće se ne mogu namjestiti i sve živo me boli.
    Šumsko, kako ti sa spavanjem?
    Ja sam stalno gladna, i borim se sama sa sobom sa ostanem disciplinirana (zbog gest. dijabetisa). Dobila sam zato samo 7 kg.
    Što se spavanja tiče - ja više-manje cijelu trudnoću ne spavam, ali sad je postalo fakat očajno - upravo to što kažeš - ne mogu se nikako namjestiti, zaležim se na boku, pa me počnu rebra boljeti... Po noći odspavam negdje od 01 do 07, sa jedno tri-četri odlaska na wc. Uffff!
    Po danu još uspijem sat-dva ukrasti, pa se nadam da je to dosta.

Inače, danas smo bili na pregledu. Naša je curica dugačka i tanašna - ima 3kg, i kaže komp. da je teška za 37tt a dugačka za 39tt (danas smo na 38+1). Ma malena će biti manekenka!
    Ctg uredan, ja zatvorena, nema trudova...
    Sljedeći pregled - nakon Božića...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

patuljchica za manekenku

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj tika08 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure evo mene sa kontrolnog pregleda.Prvi put mi je napravljeni CTG i mogu vam reći da sam uživala.Kako je lijepo slušati malog anđela ispod srca,pa štucanje,neopisivo!!!Dobila sam uputnicu za bolnicu a dr.me rastopio riječima:"Vidite kako je brzo prošlo i ubrzo će stići vaš mali anđeo,kao naručeni za ove blagdane".
    Pitala bih vas nešto.Vama u trudničkoj knjižici tj. papirima piše da ste MPO trudnica?Meni je dr.danas savjetovao da to napomenem kod prijema u bolnicu na porod.Znam da to netreba previše naglašavati ako je kao kod mene trudnoća uredna al možda pomogne kod odnosa osoblja .Šta velite na tu teoriju?
    Mislim da pisanje da je MPO trudnoca u trudnicku knjizicu sluzi vise zbog nekih internih evidencija i statistickih podataka koje se standardno rade u bolnici, nego da ce to nesto uticati na sam tretman ili izbor poroda.Cudi me da ti to vec do sad nije bilo upisano.Doduse neznam kako izgleda trudnicka knjizica u Hr ali kod mene je odmah na pocetku zaokruzen ICSI(pored ostalih nacina oplodnje),datum transfera i u odjeljku rizika pise o Fraxiparinu,Aspirinu,Proteinu S i sad jos i Placenta praevia.U mom slucaju mislim da se niko nece obazirati na onaj dio o ICSI nego na ovaj o placentiZnam da su mnogi osjetljivi kad se potegne pitanje zasto dr.inzistiraju da se upisuje npr da je MPO trudnoca,jer je to na kraju krajeva trudnoca kao i svaka druga,ali i ja sam zdravstveni radnik pa znam da nekad neki podaci koji pacjent smatra suvisnim i mozda nepotrebnim meni puno znace za vodjenje neke moje evidencije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

danas ujutro na UZV dvije bebice

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pozdrav svima od jedne novopečene mpo trudnice. I odmah par pitanja, bila bih zahvalna da mi odgovorite, ako tko zna.

Vratili su mi dvije blastociste i obje su se primile, no čini se da se jedna odlučila podijeliti. Na uzv. 5. tt se vide 2 gestacijske i 2 žumanjčane (to su one piknjice u sredini, ako sam dobro shvatila) i još jedan mjehur pored bez piknjice. Doktor mi nije izgledao oduševljen, samo je napomenuo tu mogućnost trećega, i rekao da će se vidjeti bolje za tjedan dana. A tjedan dana je meni jako dugo... Zna li tko za sličan slučaj i kakve su prognoze?

I još nešto. Smijem li uz Folacin uzimati još neki prenatal? Moj soc. gin. kaže neka prvo popijem Folacin do kraja, ali čitam da se višak folne jednostavno izluči iz organizma. Iskustva, preporuke?

Sorry zbog malo dužeg posta, ali znate i same kako je...

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj karlita prvotno napisa Vidi poruku
    danas ujutro na UZV dvije bebice
    OO još jedna s duplicima Krasno ..sam nek rastu i budu zdravi veliki i zlocesti

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tikica, Karlita, Konfuzija za vaša !

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tika08 prvotno napisa Vidi poruku
    da, piše u papirima koji su potrebni za kontrole, ali kod poroda barem meni u prvoj trudnoći nije nitko ništa pitao niti upisivao, štoviše porod je tretiran kao i svaki drugi (iako sam upravo ja priželjkivala carski rez ali više zbog straha od vaginalnog poroda, spominjala doktorima IVF trudnoću pritom na što se nisu obazirali. kasnije mi je bilo drago da je porod bio prirodan uz epiduralnu, što si priželjkujem i drugi put Inače sestra je na jednom tečaju govorila da su IVF trudnoća i godine rodilje mogući uvjeti za carski, što se pokazalo da nije točno jer nema indikacija za isti ako je sve drugo u redu.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima od jedne novopečene mpo trudnice. I odmah par pitanja, bila bih zahvalna da mi odgovorite, ako tko zna.

Vratili su mi dvije blastociste i obje su se primile, no čini se da se jedna odlučila podijeliti. Na uzv. 5. tt se vide 2 gestacijske i 2 žumanjčane (to su one piknjice u sredini, ako sam dobro shvatila) i još jedan mjehur pored bez piknjice. Doktor mi nije izgledao oduševljen, samo je napomenuo tu mogućnost trećega, i rekao da će se vidjeti bolje za tjedan dana. A tjedan dana je meni jako dugo... Zna li tko za sličan slučaj i kakve su prognoze?

I još nešto. Smijem li uz Folacin uzimati još neki prenatal? Moj soc. gin. kaže neka prvo popijem Folacin do kraja, ali čitam da se višak folne jednostavno izluči iz organizma. Iskustva, preporuke?

Sorry zbog malo dužeg posta, ali znate i same kako je...
    za trojčeke ne znam, javit će ti se kordica sa svojim iskustvom, sigurno.
    Što se tiče folne i prenatala, ja sam po uputi moje mpo doktorice, a poslije i dr, koja mi je pratila cijelu trudnoću, do 12 tt pila samo folnu (800mg) i 200mg magnezija, a tek od 12tt pa nadalje prenatal. Kažu da uz zdravu prehranu nije potrebno čak uopće piti prenatale, pregnitale i dr. ali ne može ni štetiti pa se doktori u principu slažu nek se uzima... Ako sam ja dobro shvatila, ti različiti multivitamini u različitim omjerima mogu i biti kontraproduktivni u ranoj trudnoći, pa zato neki dr. (i moja) do 12 tt preporučuju samo folnu.,

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jeli tko od vas pio andol pt i onda kasnije kad je trudnoca potvrđena 6tt. prestao ?
    pila sam zbog nalaza trombofilije a prestala zbog krvarenja
    moze i pp netko tko se razumije u to

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Konfuzija kad se jedan embrij podijeli mislim da onda imaju 2 jednu gestacijsku? Ili ja grijesim. Ne znam sto bih ti rekla, to se zna desiti (zadnje se sjecam kod ValeMale), znat cete vise nakon slijedeceg UZ. Sretno!!!!
    Crvenkapice ja sam pila andol u prvoj trudnoci i prestala s nekih 7 tjedana zbog spottinga, bilo je sve ok. Pila sam ga na svoju ruku (u Mb nije u protokolu) i prestala isto sama, ali ja nemam dijagnoze zbog koje bi mi bio nuzan (nisam radila pretrage), vise sam ga pila jer ne moze stetiti...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    jeli tko od vas pio andol pt i onda kasnije kad je trudnoca potvrđena 6tt. prestao ?
    pila sam zbog nalaza trombofilije a prestala zbog krvarenja
    moze i pp netko tko se razumije u to
    crvenkapice ja sam na Fraxiparinu i Aspirinu zbog snizenog S proteina sto takodje spada u trombofiliju.Prije nekih 10-tak dana sam zavrsila u bolnici zbog krvarenja i od tad se krvarenje 3 puta ponavljalo i evo dok ti sad ovo pisem opet imam krvarenje(na srecu smanjuje se pa ne moram u bolnicu).Ja sam pitala svog MPO da li je krvarenje sad jace jer sam na tim lijekovima a on kaze da je meni sad zapravo stanje ''normalno'' sa fraxiparinom i aspirinom,i da mi je tek sad cirkulacija kako bi trebala biti,tako da oboje jos uvijek koristim i necu ni prestajati vjerovatno do poroda.Cudi me da su ti zbog trombofilije propisali samo andol(vjerovatno je neki blazi oblik),a isto me cudi da su ga tek tako ukinuli.Doduse dr. znaju najbolje,mozda su ti ga samo privremeno ukinuli dok se stanje ne ustabili i dok bebica ne bude malo ''jaca'',pa ce ti ga opet uvesti.U svakom slucaju ja bih porazgovarala sa dr. koji ti je propisao tu terapiju,da se smiris.

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mene su zvali zbog nalaza kombiniranog i vele super je odlican je Jeee sad sam mirna i nema sanse da idem na amniocintezu kad je to ok

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

alma , jeste blazi je oblik
    evo kopiram sa druge teme

1,normalni tip gena faktor V
    2.normalni tip gena za faktor II
    3.MTHFR - heterozigotni tip gena CT
    4.PAI-1 insercijsko-delecijski polimorfizam 4G/5G
    5.ACE - insercijski genotip II

sad ne znam jel se sa ovim nalazom moze iznijeti trudnoca do kraja u najboljem redu
    dalje sam kod soc. gin. a ne kod mpo lijecnika koji mi je uveo andol

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Koliko blizica...curke cestitke na malim srcekima neka ih je sve vise i vise.
    Eto kod mene teska upala mjehura,bolovi u krizima ali nista strasno.

A sto se tice napomene da je trudnoca ostvarena mpo metodom kod mene u trudnickoj je naznaceno da je sve bilo u sloveniji.
    Dr.nam je dala podrsku u borbi sa nebuloznim zakonom i samo je htjela da ne uđe u statistiku. Zakon je zenskica.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mia lilily i ja kao pathuljcica spavam na rate i zbrajam dnevno i nocno spavanje. Prepone me bole za plakat,ponekad jedva hodam Za napomenu o MPO meni pise u trudnickoj,a ja znam i napomenut i u OB Pula me jako lijepo tretiraju,vec nas svi znaju, makar i trbusina doprinosi popularnosti. Btw nasi decki su na oko 3 kg i u utorak me ceka hospitalizacija do poroda... I velike cestitke buducim mamama duplica!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šumskice, pa i ti sitno brojiš! Držim fige da sve bude baš kako treba!

A mame duplića... baš ste se zaredale! Kako lijepo!

Trudnice drage, samo hrabro i veselo! Brzo ćete svoje male zvjezdice ljubiti.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

čestitke novim duplićima, baš ste se zaredali ovih dana..
    šumskovoće sretno i javljaj nam se iz klinike s novostima!

ima li tko vijesti o ValiMaloj??

što se tiče ovog pisanja mpo u trudničkoj meni stoji IVF+ET ali ne piše donacija, ne piše Prag...čula sam da u rodilištu evidentiraju MPO ali da kao ne bilježe gdje je ostvarena trudnoća pa je to išlo u prilog ''statistici'' našeg sad hvala Bogu bivšeg ministra

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i cure...možda će vas ovo zanimati u vezi donacije krvi iz pupkovine o kojoj smo već pisale..ja sam bila zainteresirana pa sam poslala upit na njihov e-mail, prvenstveno me zanimalo da li mogu donirati ako je djete rođeno iz donirane jajne stanice i da li je istina da se ranije reže pupkovina kod tog postupka pa evo što su mi odgovorili...( već smo pisali o tome mi na forumu i čini mi se da je dosta cura odustalo jer smo ''čule'' da se ranije reže pupkovina ali evo kako je Banka odgovorila to ne bi trebalo biti tako)

1) začeće uz doniranu jajnu stanicu ili spermu automatski Vas isključuje iz donacije krvi iz pupkovine jer su nepotpuni medicinski podaci jednog od roditelja

2) Razlozi koje ste naveli za eventualnu pohranu za osobne potrebe se mogu smatrati valjanima, međutim morate biti svjesni da liječenje vlastitim stanicama ima svoja ograničenja odnosnonije moguće ukoliko se radi o nekoj nasljednoj bolesti ili bolesti zbog greąke same matične stanice te da prikupljena količina stanica u trenutku potrebe moľda neće biti dovoljna.

3) što se tiče podvezivanja pupkovine ona se nikad ne podvezuje „odmah“ jer je takav postupak zabranjen međunarodnim ginekoloąkim smjernicama.

Standardi postupak u rađaoni je definiran smjernicama Hrvatskog druątva za ginekologiju i opstetriciju a podrazumijeva podvezivanje pupčane vrpce nakon 30-60 sekundi. Dakle sve aktivnosti oko prikupljanja krvi iz pupkovine se provode nakon tog vremena kada je dijete sigurno zbrinuto i predano majci na prsa. Onda nam prostaje joą par minuta za dezinfekciju pupčane vrpce i prikupljanje preostale krvi iz krvnih ľila pupčane vrpce i posteljice dok spontano ne nastupi treće porodno doba, odnosno porod posteljice.
    Prilaľem izvadak iz naąeg informiranog pristanka: Postupak prikupljanja krvi iz pupkovine: Krv iz pupkovine se prikuplja nakon nekompliciranog poroda (vaginalnim putem ili carskim rezom) jednostavnim postupkom koji ne ąteti niti novorođenčetu ni majci. Postupak prikupljanja ne zahtijeva od liječnika i primalje promjenu uobičajnog postupka vođenja poroda. Ipak, tijekom poroda se mogu, iako rijetko, javiti komplikacije zbog kojih će se odustati od prikupljanja krvi iz pupkovine. Vaąe zdravlje i zdravlje Vaąeg djeteta su liječniku koji vodi porod na prvom mjestu. Prikupljanje će se učiniti tek ako liječnik procijeni da na taj način neće biti ugroľena sigurnost Vas i djeteta. ©to se tiče odgođenog podvezivanja pupkovine to je neąto ąto nije standardna praksa rodiliąta jer za sada nije dokazana osobita korist takvog pristupa za novorođenče. Rodiliąta na zahtjev rodilje mogu provesti i takav postupak, međutim to onda podrazumijeva PROMJENU STANDARDNOG POSTUPKA koja se provodi u dogovoru s porodničarom i naravno isključuje mogućnost prikupljanja krvi iz pupkovine.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pokusavam da sama nadjem slicnu temu,ali se slabo snalazim pa ako neko moze da mi pomogne...Idem u utorak kod svog MPO na kontrolu,i danas je moj MPO zvao MM i rekao da na kontroli moramo razgovarati o dexametazonu koji trebam primiti za brze sazrijevanje pluca kod bebe,jer dr.izgleda planira u 32tt da mi uradi carski....ali ako tako mora zbog rizika za bebu,prihvaticu.Ako je rizik samo to da ja mogu krvariti pokusacu da ''dobijem na vremenu''.Na forumu kolliko sam ja procitala to se samo onako ''usput'' spominje,neznam na kojoj temi da trazim vise o tim injekcijama i ima li kakvih posljedica i sta da ocekujem,na sta da se pripremim(mislim na tako malu bebu u inkubatoru),oj Boze sva sam sad nasekirana,on ima samo 1600gr Sta mislite moze li nagurati na 2kg i jos malo do 32tt? Sad sam u 30tt

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alma koliko znam, u RH se na takav planirani carski ide samo ako su ozbiljno ugroženi život majke i/ili djeteta. Nadam se da kod vas nije tako i da ćete izgurati još koji tjedan 2 u 1! U svakom slučaju ~~~~~~~ da sve ispadne dobro i da će susret s bebicom još malo pričekati! NAdam se da će ti se javiti cure koje znaju više o toj temi, ja ti samo šaljem zagrljaj.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Inesz isprazni inbox

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

alma, imam iskustvo prijateljičine placente previe. Ja sam joj kratila ležeće dane.

Ne znam točno od kojeg tjedna, ali skoro cijelu drugu polovicu trudnoće je apsolutno mirovala. Samo na WC i otuširati se kad baš mora. Svo drugo vrijeme je ležala, jela ležeći, igrala se sa starijim sinom, čitala, surfala, pričala, vrlo mirno ležeći. Po zanimanju je babica u rađaoni i znala je što treba.

Sve je super prošlo, djevojčica je rođena skoro na termin. Ona je cijelo vrijeme bila doma, nije išla u rodilište ležati, ali su je suprug i svekrva tetošili maximalno.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja lezim uglavnom,ustanem samo da na brzinu napravim rucak,jer nemam apsolutno nikog da mi pomogne a MM radi nekad do 10 navece,ako ja ne skuham nemam sta ni pojestiTo pravljenje rucka izgleda tako da sve sastojke pomjesam,poklopim i stavim da se krcka,a onda poslije nekog vremena iskljucim kad ustanem zbog wc.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

alma, nadam se da će sve biti uredu i da ćeš izdržati do termina.

Mi danas bile na ctg-u koji je pokazao trudove. Sljedeći ctg je dogovoren za utorak ako prije ne odemo u rodilište.

Isprintala sam one formulare za doniranje krvi iz pupkovine. U zdravstvenom upitniku koji se popunjuje je pitanje o bolestima zgrušavanja krvi i da li su korišteni ljekovi protiv zgrušavanja, tako da mislim da mi ne prolazimo. Ali vidjeti ću još kad dođem u rađaonu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mia Lilly, jesi li imala kakve bolove kad je ctg pokazivao trudove ili ništa nisi osjetila? Koliko si sada trudna?

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Danas 37+5.
    Jučer navečer sam se počela čudno osjećati. Kao nekakav pritisak dole. Jako sam loše spavala jer je ona cijelu noć skakala po meni.
    Kad sam bila priključena na ctg nisam ništa osjetila. Nadam se da su to samo BH kontrakcije.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

alma čuvaj se! znam da je to lako reći, pogotovo kad nemaš nikoga da ti uskoči... ali organiziraj se nekako - neka muž kad dođe s posla skuha za sljedeći dan, ili neka ti nneka prijateljica uskoči... bebo je ipak najvažniji, a njemu je sada bitno da što duže ostane kod mamice! držim vam fige!

mia lilly joj, ovo će vam stvarno biti uzbudljivi Božić! Ja sam našoj curici objasnila da kad već nije do danas došla, nek pričeka iza Božića, jer će joj inače biti glupo - cijeli život će dobivati jedan poklon za Božić i rođendan .
    Ma samo neka bebolini dođu, živi i zdravi, kad kod im se prohtje! Tako smo ih dugo čekali!

Što se tiče matičnih stanica, preporučam ti da se još malo raspitaš... Mi smo recimo otpali kao donori jer je moj tata preboli melanom (nisam ni pitala za muževu translokaciju ), ali za osobne potrebe (cca 15000 kn košta) možeš uvijek pohraniti. Problem je u tome da se moraš prije odlučiti, pa ako se odlučiš za privatnu banku moraš u bolnicu sama donijeti pribor za prikupljanje... Mislim da u rađaoni baš nećeš moći puno razglabati o prikupljanju matičnih stanica... a moraš osoblju na vrijeme reći da želiš kolekciiju i dati im papire... (tako su nama na tečaju ispričali). Predlažem da na stranicama Zaklade nađeš info broj pa ih direkt nazoveš i pitaš...

nee nam nema već neko vrijeme - jel zna neko jel rodila?

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislila sam baš na doniranje. Na brzinu sam samo preletila preko tih formulara jer sam ih tek danas isprintala.
    Da, ima pitanje teških bolesti u obitelji i o poremećaju kromosoma.
    Na tečaju su nam rekli da prvorotkinje iznad 30 (a u tu skupinu spadam i ja) rađaju od 15- 22 sata pa ću imati vremena za prolistati papire.

I ja sam se sa svojom djevojčicom porazgovarala da dođe poslije Božića jer sam spremila cijeli jelovnik do 27.12. Nakon 27 i stare godine bi mi dobro došlo klistiranje.
    Gdje ćeš ti roditi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •