Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: Stalno bolestan, da ga ispisemo iz jaslica?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bubilo, iz mojih cipela i iz mog iskustva - ja bih ga ispisala to jest ne bih ga na dulje vrijeme vodila (posebno u zimskom periodu), ovako kako je opisala forumašica frnjok.

Mislim da čak dojenje-nedojenje nema neku veliku ulogu, to jest, da veću daleko ima podneblje u kojem dijete ide u vrtić i veličina vrtića. ZG gdje je centralno, djeca ogroman period zime u zatvorenome,magla i memla, državni vrtić s tipa 26-28 djece u grupi (barem veliši), sve hermetički zatvoreno, u parku do proljeća nikoga, poboli su česti ili mi se čini (iako naravno i da ovisi o djetetu), nego u recimo Dalmaciji, gdje se i preko zime na ugodnih 14 izlazi na sunce itd.

Vezano za infekte, a to sam i s pedijatrom provjerila, utjecaj duljine boravka se pokazuje jedino na upale uha (jer tete u preopterećenoj grupi ne stižu brisat nos koliko bi trebalo), to jest ako je tipa 4-satni bolje je nego 9-satni, ali za sve druge infekte mi je dr. potvrdio da jedino igra ulogu veličina grupe i godšnje doba, jer da je svejedno bilo 1 h ili 9 h, da će pobrat, ako je takvo, čim takne kolektiv.

Iz mojeg iskustva, "klin se klinom" stav nam nije pomogao. Iz mojeg iskustva iskustvo moje nedojene splitske nećakinje koja je tek u 5. godini života (od treće uredno ide u vrtić) popila prvi antibiotik zvuči kao nemoguće i kao da je to laž. Ta mala je jedino, kao i njena starija sestra, dobila kozice i to je to. Djeca iz mog (ZG) okružja redaju zimi viroze i infekte ono... u kontinuitetu... Ili se ja družim s takvim osjetljivcima, stvarno ne znam.

Ja sam zaključila da jednostavno postoje djeca koja su preosjetljiva za prenapučene ZG državne vrtiće i da je to tako, i da takvih ima nemali broj, sve je više i alergičara, pa alerigčna sluznica dijete neučinkovito brani od infekata itd.

Uputu za ponašanje nemam. Ovo što je navela frnjok zvuči super - čuvanje u manjem kolektivu. Nemam niti rješenje za nas, isto se mučimo i de facto će mala ove godine u vrtić ići onako... sporadično, kao da sam je upisala na neku dodatnu aktivnost, a stalno je doma s bakom. Možda bi i meni bilo bolje da prelomim, ispišem i nađem neko bolje rješenje (čuvalicu s manjim brojem djece, privat vrtić s manjim brojem djece itd.). S tetama sam i s vrtićem super zadovoljna, ali što mi to vrijedi kad će ona ići od 12 mjeseci vjerojatno 3, uzevši sve pobole, hospitalizacije itd. u obzir. Još je najbolje bilo 1. godine, tad je išla, više manje, do 3. mjeseca.

Da pitaš liječnike tipa Richtera i Jovančevića, oni bi ti rekli da su državni vrtić s ovolikim brojem djece no-no, pogotovo za jasličare, Richter kaže da ako želite zdravo dijete do 3. ne upisujte u vrtić... a sad koliko mišljenja teta mogu ići kontra toga...

Valjda svako vidi svoju stranu priče - tete ove koji idu normalno, a doktori ovu drugu polovinu, preko koje tutnje infekti itd.

Želim ti da iznađete neko rješenje, ali nemoj misliti da si jedina ili neki freak. Meni se čini da je takve djece, barem u ZG-u, fakat masu. Sretno!!!!

BTW, moja mala je od 5. mjeseca do 12. svaki mjesec bila na antibiotiku, osim 9.-toga, to je bila indikacija za vađenje mandula, znači, ne može dijete ono svaki mjesec u godini dana bit na antibiotiku, postoje neke smjernice, ako sam dobro zapamtila do 5 upala grla ili uha i onda se razmatra vađenje mandula. I mi smo bili kod dr. Baudoina, super čovjek!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.01.2012. at 13:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •