meda fulala si sto posto bit, ono što ti pišeš ja čitam kao da se radi o nekom trećem.
Totalno krivo. Nema veze s menom i mojim životom.
Možda sam bila nejasna, ne mogu pisajući sve prikazati kako jest.
Ono što se svakako može postaviti pitanje prije nego se napiše ovakav zaključujući post.
Ništa ne kritiziram nego ti samo skrećem pozornost ako želiš pomoći da zaboraviš napisano jer nema veze s vezom.

Ja ne mogu secirati svoj život. Ovo je težak način komunikacije.
Ako mi želite pomoći morate mi vjerovati.

Nisu problem postavljene granice, nije problem popuštanje, nije problem seka.

Imala je manje od dvije godine kad smo bili kod psihologa, zbog vještačenja radi produženog porodiljnog.
Tada mi je psihologica rekla da su zadaci koje je riješila ustvari za djecu iznad dvije godine.
Spomenula je kao da je jako bistro dijete i da će s njom biti sve samo ne lako živjeti i odgajati je.
Jednom mi je to rekla i fizijatrica.
Je li to zaista to???

Zaista mi nije bitno da li je dijete darovito ili ne...ja samo vidim da je drugačija od vršnjaka i ja više ne znam način s njom.
Upravo o tome se radi, ne pomicati granice ili pomicati radi nje...

Njen perfekcionizam, uočavanje detalja u svemu, kontroliranje svega i svačega je drugačije.
Ne znam opisati...

Svakako ću potražiti savjet!

I još nešto, ona ostvaruje komunikaciju s odraslima i djecom na isti način.
Nema onog "poštovanja" ili kako to da već nazovem...nema sputanosti kad razgovara...

Ovo ljeto se igrala s curicama koje idu u osnovnu školu, ona je njih pratila savršeno, igrala se kao da su joj vršnjaci.
Kada sam skužila da upija stvari koje nisu još za nju, jer ih ne tumači kako bi trebalo, počela sam lagano gurati opet ka vršnjacima.
Može se igrati sa djecom sve dobi i s onim najmanjima, s njima je obično pažljiva, ali ipak nekako se bolje snalazi sa starijima.

Jedan primjer koji smo primjetili svi:
Kad je nastupala bila je prva i najuočljivija dok je nastupala plesnu točku sa svojim vršnjacima.
Bila je ta koju su svi gledali.
Kad je došla na red plesna točka gdje su bile s njima i curice od 4. godine ona je poštivala to što su one bile u prvim redovima i nije se pokušavala izdvajati.

Na plesu, petkom su grupe od 3. i 4. godine zajedno.
Dok pleše jedna grupa ova druga sjedi.
Jedino moja L. hoće plesati i s curicama od 4. godine i ljuti se na tetu, jasno joj pokazujući što želi i kaže joj "ti si teto zločesta jer mi ne daš plesat".
Teta joj objašnjava da nije njena grupa, ali ona to ne želi poštivati i hoće plesati.

Mislim ja sada ovako pišem i pišem, da dočaram nju kao osobu što je teško.