Pokazuje rezultate 1 do 50 od 567

Tema: Tete čuvalice - cijene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je upravo to najveći problem, što većina misli kako je s djecom lako i jednostavno raditi.
    Mnoge tete koje uz mizernu penziju žele namaknuti još malo novca, kao i studentice koje čuvanjem djece žele skupiti novčiće za novu garderobu ili šminku misle kako je to lako zarađen novac. S druge strane mnogi roditelji isto misle kako je realna cijena cjelodnevnog čuvanja djeteta 1500kn jer je recesija i kaj ti ja znam kaj sve ne, a u isto vrijeme očekuju da dijete ima vrhunsku njegu, pažnju, skuhano, ( pa kad se već kuha, onda usput i ručak za cijelu familiju) a dok dijete spava da sve stan počisti i veš popegla i jako im je bitno da je dadilja pedagosški obrazovana i da aktivno govori barem tri jezika ( jer će tako uštedjeti na školi stranih jezika) Na kraju dijete sjedi pred tv-om, a teta pegla satima hrpetine veša. I ne, ne karikiram ništa jer znam jako puno takvih primjera.
    Roditelji prvenstveno treabaju razmisliti koji su im prioriteti i zašto angažiraju dadilju. Ako je dadilja tu na par mjeseci dok se ne dobije vrtić, a roditelji nemaju novca za privatni, onda je simpatična "teta Ana" vitalna penzionerka iz susjedstva super izbor i ona će to raditi za 1500kn i super kuhati i sve ostalo i biti presretna jer joj je mirovina 1000kn i nije joj dosta ni za režije, ALI
    ako roditelji imaju želje i mogućnosti priuštiti djetetu vrhunsku, školovanu dadilju uz koje će dijete napredovati i učiti, a ne samo "biti čuvano" takva dadilja košta od 4000kn na više uz plaćeni godišnji, mobitel, a znam i jednu koja ima i auto na korištenje. I to nije puno, ni previše.
    Po satu se čišćenje plaća 40kn i to nije puno, a za čuvanje je puno? Ne kužim. Za povremeno čuvanje je 40 kn sasvim ok cijena, pogotovo ako je to navečer ili vikendom.
    I još nešto. Dadilje koje to ne rade za đeparac, dakle nisu studentice, ni penzionerke već osobe kojima je to poziv, zanimanje i žive od toga i svoje račune plaćaju od tog posla ne mogu raditi za kikiriki jer i one moraju nahraniti svoju djecu.

totalno potpisujem Tanči.Studentica sam predškolskog i trenutno radim kao dadilja (ne baby sitterica , dva razlictia pojma).Imam placu koju se bojim napisati jer mi nitko nebi vjerovao.Tempo koma naporan ali uzivam u svakom trenutku na poslu jer je to nesto sto volim raditi.Obitelj zadovoljna samnom ja sa njima.Smijesno mi je sto me stalno pitaju dali sam zadovoljna i dali me nesto smeta da to znaju promjeniti.

Povremeno im uletavam i navecer i tada sam placena 50 kn po satu.
    Ja apsolutno razumijem da je onome tko placa cuvanje djeteta svaka cifra previse.I sama sam bila u situaciji da sam trebala nekoga da mi cuva dijete i pritome kalkulirala isplati li mi se uopce vrcati na posao.Sada znam kakav je to posao i znam da nikada (ako cu trebati za svoje dijete) ali NIKADA necu stediti na placi eventualne dadilje ili sitterice.

I apsolutno me odusevila ova usporedba koju je Tanči napisala.Čišćenje po satu 40 kn a za cuvanje djeteta je 25 previše?
    I mrzim komentare- koliko placas?toliko?pa manje te kosta privatni vrtic!!!! (kao da je privatni vrtic mjerilo necega)

i sjecam se jednog oglasa-trazili su dadilju, fakultetski obrazovanu , sa znanjem barem dva jezika, osobnim automobilom.Nudili su radno vrijeme 7 dana u tjednu za citavih 2000 kn (na crno-naravno).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    I apsolutno me odusevila ova usporedba koju je Tanči napisala.Čišćenje po satu 40 kn a za cuvanje djeteta je 25 previše?
    Ne bih rekla da je dobra usporedba: ne plaća se 40 kuna po satu ženi koja čisti svaki dan po 8 sati, kao što se dijete čuva.
    Pa i sama si napisala da je u tom slučaju cijena 5p kuna po satu, kako tebi plaćaju tvoji poslodavci.
    Apsolvirali smo već da je različit cjenik za svakodnevni posao na puno radno vrijeme, od cjenika za povremeni, na nekoliko sati.

Ja se slažem da je svaki novac koji damo nekome da nam čuva dijete - malo.
    Neću sada ulaziti u opis poslova budući da je to, kako nažalost znamo, podložno vlastitim interpretacijama i poslodavca i one koja čuva; jedno dogovriš, drugačije ispadne.

Djevojka koja je čuvala naše dijete, imala je plaću 3500 kuna (2004.). Moja plaća je tada bila 5000.
    Ona nije morala raditi ništa, ali baš ništa.
    Dočekao ju je i doručak i ručak za obje (ja sam se dizala u 5 kako bih im sve priredila).
    Imala je sobu sa krevetom i svojom posteljinom kako bi se mogla odmoriti dok dijete popodne spava...

Ja znam da je njoj 3500 kuna bilo malo, ali meni je bilo jako puno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •