jedeš EU čokolade.
sramota
jesu Godive :D
DA
NE
jedeš EU čokolade.
sramota
jesu Godive :D
ajd vidjet ćemo šta će bit. moja prognoza između 60 i 70%.
ajd još malo filozofije.
nego, zanimljiva je ova situacija sve skupa. da ne kažem smiješna.
smiješna mi je prvo situacija što se na istim stranama nalaze npr kosor i milanović, pa bozanić i pusić, pa šnajder, šeks i hvidra. a pak na drugoj strani krajnja desnica i krajnja ljevica, hrast i masa, zmaj i prima
onda od retorike strane koja je protiv, naročito desnice sa svojim suverenitetom, vodama, morem i netočnim informacijama, neodlučni će glasati "za".
a od retorike strane koja je "za" (kako kaže jedan novinar, vesna pusić ko da ju je ugrizao franjo tuđman) neodlučni će glasati "protiv".
onda opet, ako se i ostvari ova moja prognoza, još uvijek to znači da 40% građana smatra da nam nije mjesto u eu, a u saboru samo jedan zastupnik protiv. od njih, kolko, 150.
a zašto je sad pak to tako?
zato jer imamo politiku koja je katastrofa.
informiranost? koliko smo u pregovorima? šest godina. i šest godina je svima bilo dosadno slušati o tome. i medijima pisati o tome.
citiram:
a smiješna mi je i ova ljevica koja je baš sad našla prosvjedovati protiv neoliberalizma i kapitalizma. u hrvatskoj. kojoj ne bi škodio model kapitalizma kakav je u eu. za početak. lijeva kritika eu najjača je gdje? pa baš u toj eu. šta će masa sama? ako se bude izlazilo na ulice, izlazit će se prvo u berlinu i parizu. pa onda nek im se i zagreb priključi, nemam ništa protiv.Da se, recimo, glavni pregovarač, ili netko od njegove ekipe skinuo gol (makar do pasa) i popeo na stol u Bruxellskom kafiću pjevajući »Vilu Velebita«, ne bojte se, imao bi sve naslovnice. Izborena prijelazna razdoblja u poglavljima pregovora, primjerice, nisu prolazila ni blizu tako dobro. Zbog svega se stvorio dojam da su pregovori nešto supertajno, što i Zagreb i Bruxelles pažljivo kriju od očiju javnosti, pa je objava cjelokupne dokumentacije ispregovaranog materijala nekoliko dana u domaćem medijskom eteru živjela kao super senzacija, iako su sve bitnije stvari već dotad zapravo bile odavno poznate.
ovo zadnje je za primu![]()
ja sam se predomislila. pa idem glasati .
sve u svemu vidjeti cemo kako ce biti. Ne mogu rec da sam 100% protiv, iako cu tako glasati jer mi neke stvari prevazu (koje ja mislim da su bitne).
Zao mi je da smo tako lose sve to skupa ispregovarali...ustvari na svakoj strani ima i dobrog i loseg.
Meni je lose to sto cemo dobit mrkvicu a uzet ce nam njivicu. Bar tako ja to vidim. Ustvari Eu mi dodje ko stambeni kredit, u konacnici ga trostruko vise platis...rado bi da sam u krivu.
moja prognoza je ugrubo 50:50 (+1 glas protiv ), ni jedna strana neće sigurno imati više od 53 %
aktivnost ljevice je stalno istog intenziteta, samo ono što si gore pisala o pažnji medija je skroz primjenjivo i na praćenje ljevičarskih aktivnosti. sad im je trebao netko da kaže koju protiv, pa su se sjetili izvještavati i o toj grupi, a i nekako je lakše pričati s nama nego sa Kaćunkom
u berlinu i parizu radnici na ulice izlaze otkako nema istočnog korektiva klasne nepravde zapada. mi možemo i hoćemo ponovo preuzeti vodstvo i olakšati zapadnim drugovima
lijeva kritika nije svrha sama sebi, ljevica u EU može laprdati i mahati zastavama do mile volje, no to nije cilj, cilj je spriječiti ovo http://www.index.hr/vijesti/clanak/mjere-stednje-ubijaju-grcku-roditelji-presiromasni-da-bi-se-brinuli-o-vlastitoj-djeci-ostavljaju-ih-u-domovima/593055.asp
MM i svekar su bili čvrsto za i čvrsti neizlazak na izbore, nakon što su sinoć vidjeli kako su policajci se ponijeli prema prosvjednicima, još dva glasa protiv u mojoj kući. Da se razumijemo, ja sam za to tek jutros saznala i nisam imala utjecaja
nije im smetalo sto je to sve izrežirano bilo?
pretpostavljam da bi im, da su jucer gledali nogometnu utakmicu s takvim namjestenim prekrsajem, proizvelo sasvim suprotne reakcije
kad Prenar nešto izrežira, odmah mi se javi ljubav prema građanskom neposluhu
aha.
Pernaru daleko kuća, odvratnije stvorenje neznam, možda Pusićku. Zašto ih se nije pustilo da skinu zastavu? Možda nekome odgovara da se poklope oni prekrasno izrađeni profili ˝euroskeptika " kao maltene retardiranih, ratobornih mrzitelja svega nehrvatskog.
isvetica, kasno marko na kosovo stiže
vidi ovo:
http://www.razbor.hr/konferencija/pd...Bajde_MMPI.pdf
slajd 18, popis projekata za financiranje kohezijskim i strukturnim fondovima u sektoru promet.
projekt br 10 Izgradnja terminala Zračne luke Dubrovnik, zgrada C
i br 22. Izgradnja brze ceste Dubrovnik - Čilipi.
Jbg, da živim u Konavlima- super, ja se udala na Pelješac, kontala da ću skupo prodati zemlju za autocestu, kad ono šipak
Sve da se delegacije sto ugodnije osjećaju na putu od zračne luke do luksuznog hotela. A cesta prema zapadu je nas problem.
Jel' ima već negdje kakvih rezultata?
totalno jadno
bez obzira za kog ljudi glasovali, jadno mi je da su toliko nezainteresirani za odluke o svojoj budućnosti
a lako je s.aćkat kasnije da ne valja ovo ili ono, ali kad treba obuć cipele i otić 150m do glasačkog mjesta, e, to je problem
baš me zanima od nas 200tinjak iz ankete jesu li svi i izašli
Ja mogu to i shvatiti.
Nekima je svejedno, neki misle da je sve već odlučeno...
Baš lijepo da imamo ovu anketu ovdje.
Pa ćemo večeras vidjeti u kolikoj se mjeri stavovi forumaša poklapaju sa stavovima opće hrvatske javnosti.
jad i bijeda ...
ako ostane ovih 34 % nema nama spasa niti u EU niti bez EU ...
zato je divno što su nas lipo preduhitrili i promijenili Ustav
snalažljivi, nema što
još kad te dopadne koji glasački listić više...
divno
eto, žalosna sam i razočarana
političari su uspješno odradili svoje: ljudi nisu izašli, tj, jedva izašli
a sto sad sto je tu je
nije kraj svijeta
iako sam protiv nisam tuzna. Razumijem ljude koji su glasali za i vjerujem da su to napravili jer misle da je to najbolje za svih-
Vrijeme ce pokazati. Nadam se da cem se nac tu opet za 10god na ovakvoj temi i vidjeti di smo -)
joj, pa ja nisam glasala. u anketi.
uopce nisam iznenadjena postotkom.
BP, ah da.... ne znam što bih to rekla
vjeruj mi da bih bila radosnija da ih je, ne znam, 70% izašlo i 60% od tog glasalo za
vako, ne znam ko jest onda odlučio za cilu Hrvatsku
a od političara mi se bljuje, doslovno
skoro pa svih, čast izuzetcima
oni su svoje pokazali ovom brainwashing lobirajućom kampanjom i mijenjanjem Ustava
Prima,
tako je
ne znam zaš osoblje nije zatovrilo ovo biračko mjesto LOL
ali to je ono sto je nas najveci problem vec godinama uvijek i oduvijek. guranje glave u pjesak = ne izlazak na referendum = sutnja pod svaku cijenu
ja sam sigurna da se parlamentarni izbori ne moraju desavati svakih 4 god mi bi svi sutili jos narednih 10 godina...takvi smo.
Meni i nije za očekivati da će više od 40% ljudi izaći na birališta. Mogu samo primijetiti da ovo što je prima 108:117 zabilježila (sad je 109:118) je razlika 9 glasova. Definitivno je na početku rasprave bilo više EU skeptika od CRO skeptika
Mi bili još ujutro. I naši starci i sestre i moja baka (nema internet, al svejednoza baku). Naša obitelj je tu totalno složna.
Zar mislite da bi Josipović pozvao 500 uzvanika da ne zna ishod referenduma i brukao se ako ne prođe?!Kako neko može slavit prije proglašenja rezultata ako referendum nije namješten?!Kao da sutra nisu mogli slavit ili žalit nakon današnjih rezultata.Pametnome dosta! Sretno im u EU!
ivana zg, ima načina da se predvide rezultati i bez varanja. tome služe ankete. a onaj tko je želio objektivne rezultate, mogao je napraviti anketu na reprezentativnom uzorku. a mogao je otići na Trg u Zagrebu ili na splitsku rivu i dati ljudima da se izjasne, to definitivno nije reprezentativni uzorak.
gledala sam strane vijesti (kao i uvijek) i onako su nas usput spomenuli. i sirija bira i i finska, tamo je zanimljivije. nas su samo spomenuli i da je prilično sigurno da će referendum biti pozitivan.
Naravno ali domjenak je odaaaavnoo dogovoren,kaj mislite da su prije 2 sata okupil zagrebačku filharmoniju.....a di ću ja, pa u prip...nu kamo idu oni koji su glasali protiv,ha,ha...selim u BiH ili u Južnu Ameriku.........
moja mala je danas izobrnome povjerenstvu rekla;želim živjeti u Hrvatskoj! mrvica mala...............a meni doma; neću selit u EU ...eto i djetetu je jasno puno toga
mogu samo reći da nisam iznenađena rezultatom i pretpostavljam da će tako nekako biti i konačni postotak
kako će nam biti to ćemo tek vidjeti, u svakom slučaju, nadam se da će biti bolje nego do sada (pa makar i u Uniji)
Da će Bog da se raspadne ta tvorevina prije nego mi uđemo.......neš ti rezultata 30% građana....sramota...
ha ha
je, ivana je sigurno Ćiro
lol
da sam Ćiro, bolilo bi me briga (ma možda ipak ne bi)
plačem kad ovo sluša-jer kad ti stranac koji je u EU ovo kaže, jednostavno ti dođe da sve one koji su glasali ZA poliješ hladnom vodom i daš im par sati iz Hrvatske povijesti..guske u magli kako kaže Radić-kao da nas je prokleo
http://www.youtube.com/watch?v=T2AjuEN1gS4
Meni isti kokot. Glasala sam po savjesti, ali sumnjam da će mi moj glas, i ako pobijedi, i ako ne, otvoriti neko radno mjesto u ovoj p.....izdini.