Hvala, morat ću to odraditi do ljeta.
Hvala, morat ću to odraditi do ljeta.
U Jysku su bili dosta skupi kad sam zadnji puta gledala. Jedino ako se pojavi kakva akcija.
OT, moj svemirski brod iz Lidla jučer ispekao marmeladu od naranača, danas umijesio tijesto za quiche.
Posljednje uređivanje od laura29 : 14.01.2012. at 12:02
Ja sam na kraju odustala... uplasilo me to sto nemam podnice, a ne baca mi se 750kn na neuspio projekt. Izgleda da cu ipak morati iskesirati 2kkn a neki zicani madrac...
Čekaj, a što ti je problem otići u bilo koji dućan s prodajom letvica i piljenjem po mjeri i zamijeniti šperu s najobičnijim letvicama?
Pa evo imam emmezetin katalog, i tamo je podnica najjeftinija 160*200 ca. 560kn. To je vec 1.300 kn za madrac (koji nisam ni isprobala) i letvice koje mozda nece pasati jer krevet nije standardni (kupovni) vec ga je radio neki majstor. Pa mozda zahtijeva letvice po mjeri a te su vjerojatno jos skuplje - i onda dolazim blizu cijene nekog novog zicanog madraca koji makar mogu isprobati u ducanu kakav je i znam da ce pasati na krevet...
Ima netko možda novi katalog?
Treba mi info od kad budu u ponudi zakrpe za odjeću...
Cars, winni pooh i sl....
Vidjela sam neki dan u letku da bude, al smo ga bacili.....
Skokni na njihovu stranicu! Nije baš potpuno pregledna kad prvi put pogledaš, ima makarsvakakve sličice i čudnu terminologiju ... akcija ... ponuda ... od sada ... od onda ... ali za par minuta će ti sve biti jasno.
od idućeg ponedjeljka (23.) http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=24209
znam da ima u mulleru, al tamo je jedna od 15-20kn nadalje...
A tu je set 16,99kn...
to su one za peglu? meni su se sve nakon par pranja odlijepile. nisu bile iz lidla, odustala sam od tog, a rupa na svakim drugim hlačama![]()
Posljednje uređivanje od rayna : 16.01.2012. at 09:17
da, na peglu....
Ja sam prvo peglom zaljepila, a zatim je mama još mašinom prešila preko rubova.....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 16.01.2012. at 09:20
One lignje narezane na kolutiće koristim za crni rižoto ako nemam sipu pri ruci (crnilo od sipe iz Interspara ili iz ribarnice na placu). Jako dobro! Nikad mi nije palo na pamet frigati bilo kakve smrznute lignje, pa ne znam kak bi to išlo. Znam napraviti i one lignje na seljački (složenac s krumpirom, pa u pećnicu) i isto je ok... Vidiš, to dugo nisam radila, a baš bih mogla.
Peterlin, ajde molim te stavi na recepte te svoje lignje na seljački. Ili na PP. Hvala.
peterlin - možeš recept i na temu "što danas kuhate"....
plizzzz.......
OK!
Lignje na seljački (nije to neki recept, to je samo praktično jelo koje pripremim recimo na Badnjak dok imam hrpu drugog posla, pa ne stignem nadgledati). Ubacim u pećnicu i zaboravim na njih:
Jedan paket liganja iz Lidla (he he he, mogla bih ovo napisati za njihovu knjižicu) odledim u vodi ili u mikrovalnoj pećnici, pa ocijedim
5-6 krumpira ogulim i narežem na tanke ploške
U pleh (zapravo češće uzmem kaserolu ili vatrostalnu posudu s poklopcem) stavim na dno maslinovo ulje, pa polovicu krumpira, pa lignje, pa drugu polovicu krumpira pa začine (sol, papar, malu žličicu crvene paprike samo da oboji krumpir, 3-4 češnja češnjaka nakosano na krupno, pola glavice luka naribam na rezance na ribež za zelje ili samo ostavim narezan na krupne komade, obavezno svježi ružmarin nasjeckam, ali ne preveliku količinu - za 1 žličicu. Može se staviti i cijela grančica, pa poslije izvaditi - nemojte pojesti previše ružmarina, ima laksativni učinak). Podlijem sa 1 dl vode (ne previše) i još malo pošpricam maslinovim uljem. Ne stavljam ni vino ni paradajz da mi se krumpir ne "okameni" ali mnogi stavljaju, pa kako vam drago... Frknem u pećnicu i pustim cca sat vremena da se peče, najprije pokriveno, pa poslije maknem poklopac da ispari suvišna tekućina.
Valjda nisam ništ zaboravila...
Evo našla na Coolinarici nešto slično, pa si iskombinirajte: http://www.coolinarika.com/recept/755406/
Ako se smijem pripicuknut? Da bi se lignje, hobotnice ili riba s krumpirom zapekli s vinom da se krumpir ne zezne,meni moja frendica korčulanka naučila da se maslinovo ulje s vinom i začinima (i žličicom šećera, ako nemate pravo južno dalmatinsko vino) ukuha na ringu dok se ne reducira i onda se zadnjih 2o minuta s tim zapeče i bude fantastičn
Ovu posteljinu s maslačkom sam kupila prije godinu dana i stvarno je kvalitetna i ugodna. I još mi paše uz moj predragi Ikea maslačkasti luster
Pa evo, ako je netko u deficitu posteljine, ovo može biti dobar izbor.
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24355.htm
Jel ima netko ovaj usisavač?
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24426.htm
Zanimaju me dobre i loše strane.![]()
Kupila sam ovu vunu i pletem. Gotovo zaboravljena vještina. No, vrlo je zanimljivo kako ispada s tim kuglicama. Šal i kapa kao prvo. Pa, ako netko želi plesti, preporučam. Uzela sam onu bijelo, roza, sv.plavo, žuto. Pravo curičasto.
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24221.htm
Vidjela, sviđa mi se, ali cijena mi se učinila za Lidl pretjerana, pa sam odustala.
Je li istina da je na Lidlovim računima pdv već povećan na 25% ?
Nije istina. Imam tri (!) današnja računa. PDV je 23%. Falilo mi vune, a kako imamo tri Lidla u blizini, sve sam ih obišla. I našla. Pletem i tipkam.
OK hvala, to sam čula pa me zanimalo je li istina?
Meni je vuna iz lidla super, isto tako i konac. Puno bolja nego iz npr. unitasa. Da je manja cijena, sve bih pokupovala.
Kupila sam i dosta pletaćih igala, ali nisam još probala plesti s njima.
Za štrikalice i one koje bi to htjele postati - u četvrtak u Brežicama
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=23313
jedno pitanjce: je li itko koristio pelene Toujours iz Lidla za najmanje?kakve su vam?
Sve što mi je potrebno, zapravo skoro sve.... nešto malo na placu...
Zadnje što sam otkrila u Lidlu je super mladi grašak, smrznuti, ima naznaku "extra fine", PREDOBAR JE, skuha se za 10 minuta i jako je mlad i mekan, ma
I trenutno imaju već neko vrijeme u ponudi crnu čokoladu s borovnicom i crnim ribizlom. Obje su prefine, ako volite tamne čokolade s komadićima voća unutra... ovo morate probati. Ne stoje tamo gdje su sve čokolade, nego na onim privremenim policama negdje na sredini Lidla, te čokse spadaju u kratkotrajnu ponudu.
I da, krastavci, slatko kiseli, narezani već na ploške - zakon za sendviče![]()
Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 01.02.2012. at 14:29
U Lidlu su odlicne knedle sa sljivama, a danas su bas na akciji, za 12,99 knUkusne su, socne, 20 kom u vrecici.
Osim knedli, cesto uzimam spatzle (i sufnudeln tj. njoke po naski), lisnato tijesto, baquette, obavezno njihov kikiriki u ljusci - nema boljeg, sladoled (moji favoriti karamela i orah).
knedle su stari hit lidlovog topica: već godinama ocjene im šetaju od "genijalne" do "vanzemaljci na obdukciji".
Posljednje uređivanje od čokolada : 02.02.2012. at 11:49
ajme,dobro ste me podsjetile,imam još neku "siću" od njih u zamrzivaču,cure mi sline
osim knedli: najbolji feta sir (bar meni) Sofra, Schwarzwald slanina,čokoladne grožđice,mramorni kolač,čips od luka i vrhnja, onaj "običnjak" sok od narandže(predobar,kao stari Fructalov), obične mliječne čokolade(plavi omot), čokoladni kroasani,....mogla bi unedogled
a što se sladoleda tiče da ne spominjem,prošlo ljeto dok sam bila trudna sam ga "mlatila" svakodnevno( bila je kutija 10tak kn) - moj favorit vanilija i čokolada (kao Ledov onaj stari u kartonu,mljac)
Sok od naranđe mi je super!
haha, vanzemaljci na obdukciji
al meni i mm su njam (jucer smo ih pojeli, sami nas dvoje - cijelu vrecicu, znaci 20 kom, skuhanih, preprzenih u maslacu i prezlama, pa prelivenih sa kiselim vrhnjem sa secerom... bas smo gujde)
da ne kvarim temu, tamo je i najpovoljniji grana padano tvrdi sir za ribanje, i kad nije na akciji