Stranica 57 od 288 PrviPrvi ... 747555657585967107157 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sela ako gin kaže da je sve ok onda i je,recimo ja bi se mogla brinuti jer imam stomak samo poviše pupka,cili nekako visoko,ono ispod kao da je mala trudnoća a ne 7mj,a zapravo imam ogromni stomak i cili je nekako samo napred,al to objašnjavam time šta mi je cila beba gore,dolje joj samo glava,guza joj stalno poviše pupka i smješno mi kad mrda s njom pa mi iskoči kao lopta teniska koja šeće amo tamo. Vječito je sa glavom prema dole.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

joj cure moje, u Splitu snijeg ne prestaje padati od sinoć i opći je kolaps prometa. Pravo me je trta da mala ne urani i da mi ne počnu trudovi po ovoj mećavi jer ne znam kako bi došli do bolnice.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mojoj cimerki koja je primljena u srijedu zbog visokog pritiska u 28tt su danas dijagnosticirali HELLP sindrom. Odlucili su da je posalju u Univerzitetsku bolnicu koja ima savremeni neonatoloski centar jer bi je svaki dan mogli poroditi,a onda su je bukvalno morali vezati na nosila i odvuci jer je ona odlucila da ide kuci posto ima tek otvoreni restoran i ima puno posla.Ostala sam u soku

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

prag, nadam se da Marija neće požuriti dok se snijeg ne otopi!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Tika i Valamala iskrene čestitke sa malim zakašnjenjem

Beti..opet ti je inbox krcat draga

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    joj cure moje, u Splitu snijeg ne prestaje padati od sinoć i opći je kolaps prometa. Pravo me je trta da mala ne urani i da mi ne počnu trudovi po ovoj mećavi jer ne znam kako bi došli do bolnice.
    Mila moja ajd nek te tjesi da ja moram proći oko 200-ak km do zg...da bih došla roditi...drži palceve da me ne uhvati do pon/uto...kad ću biti u zg

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja sam jucer bila u petrovoj ostavili me preko noci jer su mi radili GUK profil i nije tako strasno je poviseni secer ali prolazim samo s dijetom a s obzirom da sam vec mj dana na njoj vec sam se navikla da sma nekad gladna
    Radili su mi i test senzibilizacije kao da je to zbog toga sto sam Bneg krvna grupa ..iako meni nije bas najjasnije sta to tocno je ali nisam zabrinuta jer je sve ok Razveselilo me sto su mi u jutarnjoj viziti stavili aparat na trbuh da se cuje srce to mi je bas bilo super i bas sam bila sretna da je moj misic mali ziv i zdrav i odmah mi je sve drugo nebitno jedino cekam još nalaz urinokulture a to fakat neznam kako ce biti ..em sma dobila malu casicu pa nikak nisam mogla naciljati em sam primila cep s unutrasnje strane em od ciste muke jedva pustila malo ..nije to ko kad si ti doma pa ti to komotno u svom domu sve napravis Ali ok ako nebude dobar traziti cu dr da ponovimo ali ovaj put nosim od doma Tako sma zadnji put i sve bilo ok
    I s obzirom da je sve ok odmah sam se nagradila s malim napolitankama za dijabeticare i s gustom pojela kockicu za uzinu Prvi slatkis u mj dana

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nije me bilo 6 dana i vidim lijepe vijesti
    cestitke Vali, Siskici i Tiki !!

vidim da je tikica izgubila mrvu uzas
    a ja sam isto imala problema Boze sacuvaj, u nedjelju ujutro sam obilno prokrvarila tada tocno 12tt
    zavrsila u bolnici , danas dosla doma, kad nisam umrla od straha za svoju mrvu, sve je u redu hdB...krvarenje je stalo u nedjelju navecer onda samo iscjedak smeđi , juce i danas nista, u biti 2x dnevno smeđa sluz kad se obrisem
    hematom nemam , kaze dr. vjerojatno krvarenje nastalo od stvaranje posteljice
    jel tko cuo tako sto , jel bude sve ok kasnije, na googlu nisam nasla nista sl.

vidim raspravljalo se jos o onome sto sam pisala u svom zadnjem postu, znaci nisam jedina takvog misljenja...
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 03.02.2012. at 19:22

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Mila moja ajd nek te tjesi da ja moram proći oko 200-ak km do zg...da bih došla roditi...drži palceve da me ne uhvati do pon/uto...kad ću biti u zg
    aj jaj držim fige draga! ti želiš roditi u Zg ili baš nema rodilište bliže?

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Za krvarenje znam više manje da nastaje zbog hematoma. Zbog njega sam preležala I tromjesečje. A posteljica može biti uzrok, valjda.
    Žao mi je što imate krvarenja i što proživljavate stresove zbog toga.
    Prag, držim ti fige, ali ti si tu negdje. Kod mog dragog u Hercegovini 30 cm. Dobro da sam svekrvi kupila čizmice prije 2g kada mi je u štiklama došla u zg.
    Ja sam goranka po starom pa mi ovo paše...da je ljeto i vrućine riknula bih (bez obzira što imam pola južnjačke krvi). Ja bih mogla u kratkim rukavima van kako grijem.
    Jednu večer je muški dio priče poludio od hladnoće, tresao se ko prut u krevetu. Kada ga je termo peć mama +2 zgrabila otopio se ko onaj mravoklop u crtiću.
    Od tada me zove MEDO. Trebam mijenjati nick!

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

aj jaj držim fige draga! ti želiš roditi u Zg ili baš nema rodilište bliže?
    Želim, jako!!! Tamo se osjećam sigurno...

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

simiscv, ma nije mene strah hladnoće i zimogriznosti već ovog prometnog kolapsa koji vlada splitom..znam da je vama u zagrebu teško predočiti to, vi ste navikli na snijeg i ceste se redovito čiste a ovdje u nas jedan snijeg i opći kolaps..danas nije radio ni javni prijevoz. auto ispred zgrade je toliko zatrpao snijeg da je muž lopatom čistio bar uru ali problem je što je toliko nanijelo od zgrade do glavne prometnice da sad treba krenuti ne znam bi li uspijeli..srećom moji žive odmah do nas stan pa je tata na svoje auto koje je bliže prometnici stavio lance..pa ako ne daj Bože mala odluči krenuti na put valjda će jedno auto upaliti..a ja sve imam osjećaj da će prije termina, nekako mi se i stomak spustio dosta niže a to kažu da je pred porod tipično..

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    nije me bilo 6 dana i vidim lijepe vijesti
    cestitke Vali, Siskici i Tiki !!

vidim da je tikica izgubila mrvu uzas
    a ja sam isto imala problema Boze sacuvaj, u nedjelju ujutro sam obilno prokrvarila tada tocno 12tt
    zavrsila u bolnici , danas dosla doma, kad nisam umrla od straha za svoju mrvu, sve je u redu hdB...krvarenje je stalo u nedjelju navecer onda samo iscjedak smeđi , juce i danas nista, u biti 2x dnevno smeđa sluz kad se obrisem
    hematom nemam , kaze dr. vjerojatno krvarenje nastalo od stvaranje posteljice
    jel tko cuo tako sto , jel bude sve ok kasnije, na googlu nisam nasla nista sl.

vidim raspravljalo se jos o onome sto sam pisala u svom zadnjem postu, znaci nisam jedina takvog misljenja...
    ja sam na početku trudnoće imala krvarenja u 2 navrata, drugi put je teklo krvi kao pravi menzes, ugrušci, mislila sam kraj...ali hvala Bogu na uzv je malena bila ok, nisam imala vidljivih hematoma iako su rekli da je hematom u pitanju..
    uglavnom, znam što si prošla, sve smo se prepale koje smo to prošle ali evo koliko pratim forum ispalo je to dosta česta pojava na početku trudnoće i bez velikog rizika tj svima je ok završilo pa će tako i tebi. no sikiriki!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam se dogovorila sa dr. da idemo na carski 10.02. Tad cu biti 36+3,ako naravno ne prokrvarim jako do tada pa da moram na hitan carski.Ne smijem vise da rizikujem.Sinoc sam imala jake i ceste kontrakcije,na srecu smirile su se nakon lijekova ali sam opet morala popiti tabletu cim sam oci otvorila jer su ponovo pocele kontrakcije.

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ipak će almino dijete izgleda biti rođeno 37tt. Po meni tijelo se već priviklo na probleme, pa ne vidim razloga da ne doguraš do 10.2.

Prag, moj stari i mama su po snijegu iz Slunja autobusom krenuli za Petrovu bolnicu kada su trudovi počeli (buraz se tada rodio).
    Nisi otvorena pa ne treba paničariti ako beba krene. Pa uvijek postoji opcija hitne, oni imaju prednost u prometu. Samo laganini.
    Joj, ja bih sada pješice za Petrovu da mi je pred termin, samo da ne moram čekati još 4mj. Cerviks drži ali već je na 27mm

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj cerviks 4,06cm to je dobro zar ne?Za sad je beba nisko,ali mogao bi kao takav jos dugo posluziti

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je cerviks i prije dva tjedna i sad u srijedu cijelo vrijeme na 4 T, doktor ništa ne komentira posebno osim da sam "zatvorena" pa pretpostavljam da je to u redu. Sad kad gledam ovo vrijeme vani, i ja se nadam da će još duže vrijeme tako poslužiti, bar do termina

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sto znate o pupcanoj kili na pupku ?
    meni je na uzv dr. vidjela i kaze mora nestat do 14tt , ne kuzim jel to normalno da se vidi u 12tt?
    googlala sam ali nisam nasla nista

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

andream ja, ti i IvaMia smo sljedeće..samo meni je cerviks bio na zadnjem pregledu F= x/3 cerviks malo skračen, smekšan, za prst prohodan do ovoja i glavice.a i stomak mi se znatno spustio pa zato mislim da neću izdržati do 19.2.
    ovo za snijeg nije da trtarim, ali tko nije iz splita ne može zamisliti stanje ovdje..sinoć je padala kiša i onda je to poledilo..muž i tata stružu led s auta, lopatama otkopavaju prilaze do ceste isl. ma ima hitna naravno da me nije strah ali isto bi mi bilo draže da nema tog faktora kad krenu trudovi:)
    ali što kaže simicv kad su njeni stigli iz Slunja na vrijeme ovo stanje je dječiji kašalj

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ma naravno prag samo splićani razume šta je to kad snig padne u Splitu,izvanredno stanje

joj cure sitno brojite

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

crvenkapice prvi put čujem za to,a da ti kada se smiri ovo nevrime da ti duša bude na mistu odeš na uzv u cito, oni su najstručniji sa najboljom opremom, to znaš i sama, ovi soc. gin. znaju lupetat svašta,kao i moja s.gin. dok sam samo jajnike pregledavala u nje

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drage moje curke, vidim da je nety javila nasu lijepu vijest i hvala vam svima na cestitkama! Nakon 2 mjeseca bolnice, sveukupno 4 u ovoj trudnoci, puno puno brige, komplikacija, strahovanja... rodila sam u 37+4 savrsenu malenu djevojcicu.

Nasa pikulica se rodila s 2350g i 44cm, 24.1., zdrava i predivna. Volimo se i mazimo, a ona je jedno zadivljujuce maleno cudasce, zilavica i pravi borac. Sva je smjehuljica, totalno kuzi moj glas i muzev, odmah bi se mazila. S 10 dana vec ima duga razdoblja njezne budnosti kada samo gleda okicama okolo, istrazuje moje lice i mase rukicama i nogicama. Ponekad je gledam i ne mogu povjerovati da sam je nosila pod srcem, toliko beskrajno zeljenu. Malena je, malena, malena, a vec je postala cijeli moj svijet. Cure moje, ja sam mama. Moje narucje vise nikada nece biti prazno.

Sve vas grlim i hvala vam na svim molitvama. Ne mozete ni zamisliti kroz sto sam sve prosla i cvrsto vjerujem da su vase lijepe misli i molitve puno pomogle. Velike cestitke svim novim mamama, mojim dragim terminusama i puno srece svim trudnicama i onima koje ceznu to postati!

Vole vas i pozdravljaju mala vesela Pikulica i njena mama
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 04.02.2012. at 22:03

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

draga Vala
    evo čitam tvoj post i plačem od dragosti! nemaš pojma kako mi je drago da je tvoja priča dobila happy end i da sad grliš svoju malu princezicu! nisam ni sumnjala da ćete vas dvije uspijeti, borci ste obje! svaka čast! sad uživajte u svakom trenutku jer ste zaslužile, trnjem do zvijezda ste došle!
    puno puno poljubaca od mene i mog muža!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vala, užitak te je čitati...
    Još jednom čestitam na predivnom malom biću, želim vam bezbroj lijepih trenutaka, da svi budu protkani nježnošću i ljubavlju. Pusa Pikulici!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bravo, Vala!!! eto ipak je skoro pa termin

čestitke od srca na mrvici ! mazite se i uživajte!!!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Vala baš lijepo te ponovo vidjeti ovdje. Čestitke i maloj Pikulici puno poljubaca

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

joj mama od male Pikulice suze si mi natjerala na oci,bas mi je drago da je sve super i da si se javila

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Vala, Prag je sve rekla!

draga Vala
    evo čitam tvoj post i plačem od dragosti! nemaš pojma kako mi je drago da je tvoja priča dobila happy end i da sad grliš svoju malu princezicu! nisam ni sumnjala da ćete vas dvije uspijeti, borci ste obje! svaka čast! sad uživajte u svakom trenutku jer ste zaslužile, trnjem do zvijezda ste došle!
    puno puno poljubaca od mene i mog muža!!!

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Valamala čestitke!

Prag zezam te da prestaneš brinuti i da se skuliraš. Važno je da ne nastane panika. Znam po sebi. Imala sam ovaj tjedan gadan stres i to utječe na cerviks. I na otvaranje. Sada pogotovo moraš okrenuti sve na užitak u trudnoći. Meni pomogne gledati robicu za bebe. Jako mi je smiješna, i na internetu i uživo. Ima puno klipova sa klincima i bedastoćama. To si pogledaj.
    Inače gorani zimski ugođaj koriste za druženja, pečenje palačinki, kartanje, malecke tulume. Snijeg zna zamesti da se ne može van iz kuće. Većina namirnica se preventivno drži u ostavama i koristi upravo u vrijeme nepogoda. I sam pojam majke (tako je i kod crnogoraca) vezan je uz održavanje vatre u kući. Majka je ona koja sjedi uz ognjište i održava vatru. Drugim riječima, muškarci su ti koji moraju brinuti o dolasku u bolnicu. Ti, po starinski, sjedi doma i sanjaj o bebici!
    Uf što sam pametna

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

simicv super si to napisala, prag draga mazi busu i odmaraj sebe i Mariju, ona ce pricekat da se snijeg otopi. Vala bas me dirnuo tvoj post, kad primis u narucje svoju bebu nikad nista nije kao prije, ta ljubav je najljepsi osjecaj na svijetu. Uzivajte!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

valamala,predivno!! uživajte u svojoj sreći,zaslužili ste ... čestitam!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pusa Pikulici!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Valamala tvoj bi post i led otopio.Sretno!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Valamala, čestitam ti na tvojoj Pikulici, mazite se i pazite i još više volite do besvjesti (ok, malo pretjerujem?!)!

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Šumskovoće, kako je sa bebama? Snalaziš li se sama, ili imaš pomoć? Spavaš li? Često pratim tvoje postove i "učim". Vidim da si imala i carski.
    Boli li te rana, ili si pokretna? Jako me zanima dosta detalja, a posebno vezano za trbuh i pokretljivost. Kada "aktivnosti postaju otežane? Sada sam 21tt, ali trbuh je malo nezgrapan, zamaram se i pod zadnje me je uhvatila žgaravica ponovno.
    Znam da je posla oko klinaca, ali ako uhvatiš vremena napiši koji redak.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Simicv sigurno si vec i sama dosta toga izgooglala,meni se ovaj forum cini ok -blizanci.forumn.net/forum

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    Šumskovoće, kako je sa bebama? Snalaziš li se sama, ili imaš pomoć? Spavaš li? Često pratim tvoje postove i "učim". Vidim da si imala i carski.
    Boli li te rana, ili si pokretna? Jako me zanima dosta detalja, a posebno vezano za trbuh i pokretljivost. Kada "aktivnosti postaju otežane? Sada sam 21tt, ali trbuh je malo nezgrapan, zamaram se i pod zadnje me je uhvatila žgaravica ponovno.
    simicv, ne znam znaš li da je malo niže na forumu pdf Blizanci, trojke,... evo link http://forum.roda.hr/forums/78-Blizanci-trojke-četvorke...

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vala i Pikulica, čestitam!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure znam da je off topic ali evo ja upravo bjesna nakon što sam otvorila svoj mail box moram vam ovo ispričati...
    dakle, ova nova građanska inicijativa '' i ja sam embrij '' mi šalje 2 e -maila ( ne znam samo odakle im moj e-mail) u kojima me poziva da ih podržim, pišem ministru, vladi itd protiv novog zakona..ma našli su crkvu gdje će se Bogu moliti..
    Dakle pišu sljedeće:
    PODRŽITE I ŠALJITE DALJE!
    Građanska inicijativa „I ja sam bio embrij“ – 2. faza

Poštovani,
    MI NISMO SPAMOVI, NEGO GRAĐANI KOJI BRANIMO LJUDSKA PRAVA EMBRIJA (NOVOG ČOVJEKA)! Prvo - hvala svima koji ste se do sada uključili u ovu akciju. Drugo- pozivamo vas da se uključite u novu protestnu e-mail peticiju predsjedniku Hrvatske Vlade, kao odgovor na neprimjerene izjave ministra zdravlja Rajka Ostojića o početku ljudskog života i izjave predsjednika Vlade Zorana Milanovića da preko 1500 mailova zabrinutih građana nije ništa drugo nego „mali spamovi“.
    Kako?
    1. Pročitajte niže navedeno pismo za predsjednika hrvatske Vlade g. Zorana Milanovića.

2. Ako se slažete sa sadržajem, onda copy/ kopirajte sadržaj i paste/ zalijepite na vaš osobni e-mail račun. Na dnu pisma navedite vaše ime i prezime. Upišite ove adrese u 'to:' predsjednik@vlada.hr ; zoran.milanovic@vlada.hr , a u cc: embrij@vigilare.org (kako bismo mogli pratiti koliko je premijer dobio pisama). Onda Send/ pošaljite.

3. Ako imate malo vremena, nazovite osobno Ministarstvo zdravlja (tel: 01/4607506 ili 01/4607555) i Vladu (tel: 01/4569220 ili 01/4569210) i iskažite svoje nezadovoljstvo.

4. Informacije i vijesti o inicijativi vidite i pratite na www.vigilare.org

5. Like Facebook stranicu inicijative: „I ja sam bio embrij“: http://www.facebook.com/pages/I-ja-sam-bio-embrij/144255262357360?sk=wall

6. Šaljite ovu poruku dalje svojim prijateljima i znancima.
    Hvala vam što ste obavili svoju građansku i demokratsku dužnost.
    Krešimir Miletić
    Voditelj inicijative
    embrij@vigilare.org
    www.vigilare.org
    095/8306391 ili 098/1631295

(pismo za copy/ paste)

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
    n/p predsjednika Vlade
    gosp. Zorana Milanovića

Zagreb, 24. siječnja 2012.

Predmet: Nisam SPAM nego sam građanin koji je bio embrij!

Poštovani g. Milanoviću,
    S obzirom da se Vi i ministar zdravlja Rajko Ostojić još niste očitovali u svezi sa konkretnim pitanjima koja Vam je prošli tjedan uputilo preko 2000 građana, a nastavljaju ih upućivati i dalje, a koja se odnose na izjavu dr. Ostojića na portalu danas.hr (4.1.2012.), prisiljen(a) sam Vam se (ponovno) obratiti.Prije svega, građani koji Vam šalju pisma elektronskom poštom NISU SPAMOVI, kao što ste izjavili u Hrvatskom Saboru18. siječnja 2012., nego su građani koji koriste svoja građanska prava kako bi unutar demokratskog sustava u ovom slučaju izrazili svoje nezadovoljstvo. Na Vama je kao izabranom predstavniku naroda (još više, predsjedniku Vlade) da odgovorite na postavljena pitanja! Jednako tako, tražimo da se što prije nađete s vodstvom građanske inicijative „I ja sam bio embrij“ kako biste odgovorili na naša ranije postavljena pitanja i razmotrili naše zahtjeve. Još jednom tražimo javnu ispriku ministra zdravlja, kao i zaustavljanje donošenja Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji bez otvorene, javne i stručne rasprave.S poštovanjem,
    (ime i prezime)

a evo što sam im odgovorila sva crvena u licu i s parom u ušima...

oštovani,

Molim da mi ne šaljete daljnje e-mailove jer s prijezirom gledam na vašu inicijativu budući da sam upravo noseća zahvaljujući potpomognutoj oplodnji!
    Razumijem da imate svoje stavove protiv zamrzavanja embrija ali svatko za sebe može odlučiti da li pristaje na nešto ili ne ali je bezobrazno i nehumano da vi sebi uzimate za pravo da odlučujete za druge ljude i parovima kojima je to jedini način da dođu do djeteta to spriječite.
    Upravo je dr Ostojić dao slobodnu volju svim građanima, dakle ja to hoću a ti to nećeš i nemoj pa gotova stvar.
    I da, rasprava da li je embrij u stadiju od 3 dana kad se obično zamrzava živo biće je predmet spora filozofa, vjere, politike, etike već godinama. Osobno smatram da embrij postaje živo biće s 5 tjedana trudnoće kada počne kucati srce.
    Ja svoje zamrznute embrije neću baciti, sve ću ih iskoristiti i borim se za svoju sreću, svoje djete u naručju i ako je to grijeh onda neka sam grješnica, Vi me možete osuđivati ali mi nemate pravo oduzeti pravo slobodne volje i izbora.
    I da, ja sam vjernik i smatram da koliko god su mi dr pomogli u nastanku mog djeteta bez Božje volje tj Duha Svetog djete se ne bi rodilo.

Dakle molim vas solite pamet nekome drugome a meni ni slučajno više niti jedan jedini e mail.

I još za kraj pretpostavljam da ste svi vi iz udruge sretni biološki roditelji koji nisu imali problema s začećem pa sad filozofirate a da vam se ne daj Bože dogodi ovakva situacija vidila bih vas.

Bez srdačnog pozdrava

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Draga Prag,
    o tome sam ti i ranije govorila kao pravnik. Kada sam polagala kazneno materijalno i obiteljsko pravo, izričit stav je bio da čovjekov život započinje kada prvi puta zrak udahne plućima. Do tada je sastavni dio ženinoga tijela i samo ona odlučuje. Bioetički faks u Rimu, vatikanska kurija, zastupa stav da život započinje začećem. I taj stav je pod novo zauzeo Ustavni sud RH. Ma nitko sretniji od mene da oni mogu živjeti i van moga tijela u svim fazama embrionalnoga razvoja, no to je vulgarno izvrtanje svih ovih muka koje mi na ovom forumu prolazimo. Za mene je to parafraziranje patrijarhata i pokušaj da se ženi oduzme pravo odlučivanja o sebi samoj.

Kao što sam rekla, neka muški krče snijeg i neka to bude njihova zadaća. Mi imamo svoju i odlučujemo o rađanju. Lako je palamuditi dok se tebi ne desi trudnoća. Lako je držati se mamine suknje i ne brinuti o egzistenciji, već ostati trudna pa neka drugi rješavaju što će biti samnom i djetetom.
    Osobno ne dozvoljavam ni vlastitom ćaći da mi njake o bioetičkim stavovima jer po defaultu (kao muško) nije kompetentan.
    Ja 20g nisam mogla zanijeti, ali sam uvijek upozoravala na primitivizam i uporne pokušaje da se održi.
    Stvarno ne znam kome koristi da nekom tko ima problema sa začećem zagorčava život.

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cure, duže vas čitam, a nikako da nešto i ovdje napišem...
    ja sam u 19 tt i nosim blizance, za sada sve teče dobro, ja se dobro osjećam

simicv pridruži nam se na http://forum.roda.hr/threads/70811-T...(dvojke-trojke...)

ValaMala cestitam i uzivaj u dugo cekanim trenucima!

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Vala Mala čestitam, zaslužila si happy end... I sigurna sam da ćeš znati uživati u svakom trenu...

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure da li je u redu da osjetim nisko dole udarce u 26tt/27tt a kada sam bila na pregledu beba je bila dole se okrenula na glavicu, pa mi nije jasno, da se nije opet okrenula pa je opet na nogicama, jel to uopće moguće, a malo mi sam to ćudno šta opet osjetim dole udarce?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro su cure napisale za topice, pogledaj si malo. Inače ja sam OK, dečki su većinom jako dobre bebe koje jedu, spavaju i kakaju bude se svaka 2 sata i sve iznova. Imaju tek povremene grčeve. MM pomaže oko svega, ali posla ima jako puno i spavanje od 4 sata je premija
    Rana od carskog boli prvih par daba (cca 5 dana), ja sam se pokrenula istu večer nako poroda, nije lako ali da se isfurati. Meni je s trbuhom postalo teško u 8. mjesecu, dakle nakon nekog 26-og tjedna, kraj je bio jako jako težak. Makar moji dečki su bili jako veliki (Sven 2780 gr i Damian 3300 gr) i imali plodne vode dovoljno i tako...na kraju nisam baš mogla spavati, okretati se i dizati iz kreveta, tuširala sam se samo kad nisam bila sama doma, pred porod me prepona bolila za plakati, na kraju je krenula i preeklampsija... umor da, cijelo vrijeme, žgaravica isto. Makar kad bi mi gin rekao mjere beba sve sam zaboravljala i bila sretna. Porod je bio relativno ok, mene je pogodila operacijska sala, pogled na sve instrumente, jako sam se bojala svega i još se naježim kad se sjetim svega. BTW išla sam roditi sa 87 kg težine (zatrudnila sa 62kg) vratila se kući sa 72 kg, sada imam cca 69 - tako da ti preporučam da jedeš i ne brineš se za kile (osim ako nemaš problema s trudničkim dijabetesom ili imaš neku preporuku gina) jer se kile brzo tope.
    Raspitaj se u bolnici gdje ćeš roditi da li imaju praksu stavljat bebe s mamom odmah od početka, mene je to ubilo - ja u bolovima od carskog s dvije bebe pored sebe, zastojem mlijeka u grudima, cimericom i njenom bebom i još me oprao neki blues treći dan - još imam traume od rodilišta. Čim sam došla doma, sunce je opet zasjalo nad mojim nebom
    Dođi na pdf blizanaca, tamo ćeš naći još puno iskustava (super je tema kad sami s blizancima)
    Morska vilo, ti se isto pridruži!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure jel moguće da je beba prvo na zadak pa se okrene na glavu, pa jel može tokom trudnoće opet se okrenuti na zadak ?pa prvo me dole lupkala pa onda jedno vrijeme gore pa sad opet dole?

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj hop prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jel moguće da je beba prvo na zadak pa se okrene na glavu, pa jel može tokom trudnoće opet se okrenuti na zadak ?pa prvo me dole lupkala pa onda jedno vrijeme gore pa sad opet dole?
    Može se hop okrenuti 5 dana prije termina...sve je moguće..mojoj seki se to dogodilo..sjela mala i sjedi..al nemoj se s tim opterecivati...imaš ti još ohoho do poroda..stigne i salto napraviti

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Prvo je bio na zadak, pa se okrenuo na glavu, pa sam mislila jel je moguće da se je okrenuo sada opet na zadak, kada osjetim tak dole nisko lupkanje!?
    Uff al bole leđa i trbuh dole onak ko pritisak neki bolni, al leđa za poluditi, ja neznam sam boli i boli i to od 7tt, malo je bilo mira ,al sada opet i to jako.

sali avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ValaMala uživajte u maloj princezi, zaslužili ste......

Hop meni se bebač u 31 tj. okrenuo poprečno na zadak, a u 35 tj. je opet bio na glavicu tako da je sve moguće, ali ne brini se, kao što ti je i Iva Mia napisala imaš još dosta vremena do poroda

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Zaboravih vam zahvaliti za preporuku, a tebi šumskovoće puno hvala. Imam ja dosta do poroda, ali bojim se da mi prijeti bolnica, pa sve pokušavam unaprijed skicirati. Sve vam je na meni curke drage, i muškom dijelu publike. Prva žena nakon 20g u familiji mi je ova mala u buši!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vala iskreno se radujem,čestritam od srca

Uživajte,zaslužili ste

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •