Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
    zna se kome. onima koji masno naplaćuju svoje usluge zdravim ženama.
    Ja ne znam. Tko je to? Tko masno naplaćuje svoje usluge zdravim ženama?

Čitam, čitam ovo o babicama i zakonu. A nitko, baš nitko ni riječi o pedijatru.

Vama kao da je samo mama bitna. Meni mama nije bitna. U porodu je bitna beba, zato smo i trudne, zato rađamo: da bi dobile bebu, a ne radi poroda. Porod je samo jedan korak na putu postajanja majkom. Nebitan korak.

Treba zakon koji će omogućiti pedijatru da pregleda dijete koje se rodi doma, da vidi da li je to malo biće, koje je cilj svega, zdravo. Bez da se ta mrvica mora tramakati u ambulantu ili još gore, u bolnicu na pregled. Da bude u toplome i kraj svoje mame. Nikako se ne može boriti za babicu doma, ako se istovremeno ne bori i za pedijatra doma.

I to oboje u sklopu zdravstvenog osiguranja. A ne plaćati.

Nisam ni u jednom postu primijetila da to spominjete.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam, čitam ovo o babicama i zakonu. A nitko, baš nitko ni riječi o pedijatru.

Vama kao da je samo mama bitna.
    Svaka takva mrvica se s tri dana života tramakaje od rodilišta do kuće . Ja sam svoju mrvici s 4.5 dana života tramakavala po Rivi (nezaleđenoj, da ne pomisli netko da se kockam životom djeteta, lol).
    Pedijatar kod kuće: apsolutno poželjno i za boriti se.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A nitko, baš nitko ni riječi o pedijatru.

U porodu je bitna beba, zato smo i trudne, zato rađamo: da bi dobile bebu, a ne radi poroda. Porod je samo jedan korak na putu postajanja majkom. Nebitan korak.

Treba zakon koji će omogućiti pedijatru da pregleda dijete koje se rodi doma, da vidi da li je to malo biće, koje je cilj svega, zdravo. Bez da se ta mrvica mora tramakati u ambulantu ili još gore, u bolnicu na pregled. Da bude u toplome i kraj svoje mame. Nikako se ne može boriti za babicu doma, ako se istovremeno ne bori i za pedijatra doma.

I to oboje u sklopu zdravstvenog osiguranja. A ne plaćati.

Nisam ni u jednom postu primijetila da to spominjete.

http://forum.roda.hr/threads/71248-Info-o-porodu-kod-kuće

U postovima #9, #11 i #20 je navedeno što i kako treba obaviti s pregledom djeteta.

Inače, slažem se s tobom da je pedijatrijski pregled važan i prevažan dio logistike kod ppk. I vjerujem da izlaskom babica iz sive zone i sređivanja zakonske procedure oko ppk ni pedijatri više neće odbijati pregled novorođenčeta (iako mislim da to ni sad ne bi smjeli).

Bez da se ta mrvica mora tramakati u ambulantu ili još gore, u bolnicu na pregled. Da bude u toplome i kraj svoje mame.
    Ovo bi meni, npr, bio najjači argument za normalni i legalizirani ppk. Jer u trenutnoj situaciji možemo birati da li ćemo bebu iznositi na -10 oC iz bolnice u auto nakon dva ili tri dana u rodilištu, ili nakon 24 sata ili manje kod kuće. Ispada da ti trenutne okolnosti u Hr nikako ne omogućavaju da poštediš novorođenče iznošenja na zimu. A ja bih najviše voljela da i beba i ja možemo biti na toplom, cijelo vrijeme, uz normalnu i dostupnu medicinsku logistiku koja dolazi kući (primalju i pedijatra)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •