Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 237

Tema: Topic za male alergičare

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

malo je zamrla tema pa da ju podignemo ako ima zainteresiranih
    mene trenutno interesira koliko često testirate djecu (IgE i RASTovi iz krvi) i da li su vam alergolozi rekli svakih koliko bi bilo potrebno?
    mi smo alergičari na pšenišno brašno/gluten, jaja, kravlje mlijeko, teletinu, janjetinu i dr. mesa osim piletine/puretine, oarašasto, citrusi.
    najviše je muka zbog glutena (kruh - "normalni") i mlijeka (jogurti i sl.)
    vi svojima dajete ono na što su "malo" alergični (npr. razred 1, 2)?
    pokušavate svako malo nešto novo unijeti? isprobavate "kritične količine"? mene ovog strah dok neki kažu da bolje malo po malo dijete "senzibilizirati" na određeni alergen... (ako nije, naravno, velika alergija u pitanju i mogućnost anafilaktičkog šoka)- ali kako to znati?!?
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 28.02.2011. at 15:18

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja velika se testira svao 6 mjeseci i to traži gastrička.
    kakvi su ti sad testovi, ak si napravila.
    Ja inače svojoj nikad nisam dala ni 1, ni 2.osim brašna koji joj je mali 1, jer je u kasnijoj dobi to nekaj izašlo i sad skoro 1.5 nakon tog otkrivanja je isto. Kravlje mlijeko je dobila na testiranju, ali se osipavala, tak da to čeka iduće ljeto. Mada alergologica veli da bi ona mogla ti 1, 2 pa čak i neke 3(!!!!!).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

za jedno mjesec dva moramo na kontrolu, mali će tada biti cca 26-27 mj. star, na zadnjoj nam je kontroli rekla da "nema potrebe" tako "ubrzo" testirati /a zadnji put je za osnovne alergene - brašno, mlijeko, jaja - bilo kad je imao 6 mj., za ostale kad je imao oko 10 mj.!!!/ , da se alergije dosta zadržavaju i prije 3. godine nema smisla opet testirati
    kako mi svakodnevna eliminacija svih tih namirnica zadaje nekad glavobolje, stvarno bi mi bilo olakšanje da je i jedan alergen "smanjen" tj. da ga u nekoj (minimalnoj) mjeri može konzumirati, ne očekujem čuda, ali ipak je prošlo dosta vremena i moglo se štogod promijeniti

Haydi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj D ima 36 mjeseci i danas smo bili na Srebrnjaku. Imali smo uvid u nalaze. Do sada su nam govorili da ono što je 2 razred možemo davati ako mu ne smeta. Danas je bila jedna izrazito "pametna", "draga" i "ljubazna" doktorica koja je rekla da mu NE davati jaja joja spadaju u 2 razred. Inače, jaja je jeo u kolačima i na njih nema nikakvu reakciju. Nisam se htjela s njom prepirati i objašnjavati joj. Nalazi pokazuju i alergiju na brašno i gluten, ali niti na to nema reakcije. Barem ne vidljive. Ima 3 godine i teško mi je sve braniti

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je najgore što ima "reakcije" i kada je na potpunoj eliminaciji onih alergena koji dokazano smetaju
    (očito mu još nešto smeta, a teško je dokučiti što obzirom da više-manje sve izbjegavamo: jedino eventualno kupovne jabuke su upitne i banane)

možda ono najočitije: prašina, grinje? (do sada mu nije smetalo - po nalazima...)
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 01.03.2011. at 13:58

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo prije tjedan dana bili kod dr. R na Rebru i nije nam radio nove testove, a stari su rađeni prick u 5. mj 2010, a RAST u 9. mj 2010. ukupni IGe nam je bio 1. put 360, a 2. put 780 iako smo u međuvremenu izbacili sve alergene iz prehrane.
    Sad smo na Neocatu jer je E alergična i na km i na soju tako da nam je po tom pitanju stvarno sužen izbor hrane, pa su tu još i jaja, riba, banane, orašasti plodovi, citrično voće....

- Da li netko ima EpiPen (injekcija adrenalina)? Mi smo dobili da ga moramo nosati uvijek sa sobom jer E alergije ispoljava Ad-om, astmom i angioedemom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sammy, tako mali (vidim 01/2009), a već astmatski napadi?
    kad vam se prvi put desilo?

btw, moj je alergičan na KM, a pije Allernovu, možda mu i te jako hidrolizirane bjelančevine smetaju?
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 01.03.2011. at 17:31

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Maya_78 E je dr R stavio dijagnozu alergološka astma jer u podlozi je alegrija i pet opstruktivnih bronhitisa u zadnjih 6 mjeseci. A prvi opstruktivni bronhitis je imala sa nekih 6 mjeseci. Ona ima AD od rođenja, a sa 15 mjeseci je imala angioedem (oteklo lice, grlo i edem) tad joj je rađen prick test.
    Neocate je na bazi aminokiselina i nema nikakve veze s mlijekom odvratno je za pit ali ona se ne buni. Evo od kad smo na trajnoj profilaksi Fliksotide 2x2 potiska i lice nam je super (možda ima veze s kortićima?).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i Allernova nije ništa bolja, ali izgleda da se oni naviknu (ne znaju za bolje, jadničci...)
    baš ozbiljno zvuči alerg. astma u tako ranoj dobi,
    moj do sada nije pokazivao VEĆE (angioedem i sl. "brze" reakcije) na nešto, valjda i zato što je na strogoj eliminaciji i stvarno pazimo da nešto ne stavi u usta, a na resp. alergene nije jače reagirao pa ga na to nismo ni testirali posebno (u zadnje vrijeme dosta kiše i šmrca što pripisujem nekoj alergiji, ali ništa strašno, nije do sada imao bronhitisa što je, vjerujem, najvažnije)
    s respiratornim problemima je teže jer nikad ne znaš kad će nešto zasmetati, nemaš kontrolu...

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

M i mi strogo pazimo sa hranom ali evo recimo jedna situacija: ja pravila rezance (jaja i brašno) i razvukla trake da se malo posuše E došla i uzele jednu traku i počela ju po rukama valjat, ja joj brzo uzmem ali već je bilo kasno usta joj otekla, a da tjesto uopče nije probala samo što ga je dirala rukama. Nekad ih zbilja ne možeš spasiti pogotovo kad su tako mali i ne razumiju da TO NE SMIJU.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya 78, mi smo u toj dobi i alernovu izbacili...kod jake alergije kravljeg mlijeka, i alernova može smetati..zato jer su te hidrolizirane bjelančevine od km, znači baza je kravlje mlijeko..moj km ne smije niti pomirisat, a kamoli da bi mu čak bila baza nečega..tak mi je jednom to rekla jedna mlada alergologica..i sa negdje godinu i pol sam mu ukinula uopće bilo kakvo mlijeko i prešla na rižino..i već je bilo malo bolje..
    on ima sad ige preko 5000..znam grdo izgleda ta brojka..osim alergije na mlijeko, jaje, ribu i orašasto, ima i na pelud trave i korova (razred 6)..i to je to..ostalo je negativno..
    njegov ad skoro da je i prošao..kortiće ne koristim već valjda godinu dana, kad dobim kakvu točkicu namažem ga kremom od propolisa i to prođe..
    ali, sad ima dijagnozu astme..dobival je bronhitise uslijed neke viroze ( ne uvijek), ali kašlje kkod većeg napora..na sigularu smo već dugo, ali sad je prek jučer dobio i flixotide 50 2x dnevno kao profilaksa..kaže alerg. koža mu je čista, ima ige preko 5000, dolazi proljeće on alergični jako na pleud trave i korova, negdje se bude to ispoljilo, a vjerojatno na disanju..
    i tako. tak da evo astme na vrata..kao i u školskim knjigama, prvo ad, a kasnije astma..
    on je tek prvi bronhitis dobio negdje s 3 godine..ali, niakd nije da bi ono jako teško disal..
    i tako..baš namjeravam ponoviti opet test kod jelića..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da se ja nadovežem maloj smo izbacili Pregomin s nejnih skoro 3.5 godine ( uvelis 14 mjesei) i koža bila nakon toga ko preporođena, radi toga mi se ni neda malom uvađati zamjensko.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sumnjala sam i ja nek vrijeme u Allernovu zato jer on konstantno ima neko žarište, a stvarno je na eliminaciji, onako, strogoj skroz, nema nikakvih prerađevina i sl. (moj i režim moje mame, nema greške ), ali opet svejedno stalno se češe i koža je koma
    opet, s druge strane, nekako sam "mirnija" da uzme sve potrebne vitamine ako pije mlijeko.. .
    evo noćas nismo ni on ni ja spavali jedno 3 sata, stalno je plakao da ga svrbi ruka i ujutro vidim sve krvavo na bodiću jest da mu i petice izlaze pa ga i to nervira dodatno
    (inače, kod takvih rana, čekate da "zacijeli" prije Elocoma? ja sam ujutro pošpricala s Octeniseptom i ostavila pa poslije namackala običnu kremu, a navečer mislim Elocom)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i, još jedno pitanje, da li ste čuli za neku polikliniku alergološku u kranju ili celju (zaboravila sam...)?
    (možda sam ovo već bila pitala, ali sam zaboravila)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    evo noćas nismo ni on ni ja spavali jedno 3 sata, stalno je plakao da ga svrbi ruka i ujutro vidim sve krvavo na bodiću jest da mu i petice izlaze pa ga i to nervira dodatno
    (inače, kod takvih rana, čekate da "zacijeli" prije Elocoma? ja sam ujutro pošpricala s Octeniseptom i ostavila pa poslije namackala običnu kremu, a navečer mislim Elocom)
    a možda je dete ipak alergičan na nekaj vanjsko, moja se jako znala grebati u vrijeme breze

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma nekako mi se čini da do sada (kihanje tu i tamo, svrbež očiju koje povezujem s "nečim" u zraku) nije bio osjetljiv na inhalacijske... čak ni na brašno toliko kao sammyina curica (znali smo radiit nešto u njegovoj blizini i nisam primijeetila jaču reakciju)
    možda je nešto banalno tipa krumpir ili mrkva ili jabuka koje mu dajem
    ili nešto čime su tretirani (iako pazim na porijeklo, uvijek se nešto izmakne kontroli)
    a tko to više zna...
    sad sam se sjetila da je na KM čak bio najmanje u odnosu na jaja i brašno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, ako mu idu zubi, onda mu se to isto odražava na kožu..i to 100%..tak sam točno bila i ja..uvijek sam krivila hranu, i da mu nešto smeta šta svaki dan jede i možda nešto ono bezveze kao što i ti kažeš tipa jabuke, mrkve..ali, kasnije sam shvatila da nisma nikad mislila na zube, viroze, prehlade..moguće da mu malo prelazi i na vanjske alergene..a, ako nije, kasnije sigurno bude..jednostavno to je tako i ti tu ne možeš ništa..mi smo sad 97% čisti, jedino astma..ali, ona se mislim dosta dobro kontrolira..samo me strah tog flixotide jer je to ipak kortić..mada mi je rekla alerg..i ta terapija, znači da cijelu godinu 2 x koristi flixotide, je ko jedna inekcija kortića, toliko je slabi..tak da se ne moram ništa bojati..
    a, što se tiče ruke..stavi mu vlažni oblog..mojemu je to uvijek pomoglo..kadga svrbi najbolje je da odmah namažeš s kortićem, na to vlažni oblog, pa prozirnu foliju, i rukavicu..i imat ćete odmah mirnu noć..to ponovi 3-5 dana i bude mu prošlo--ali, odmah to napravi, nemoj čekati da ga svrbi 3 sata..
    maya, a kaj je s ovim novim kremama , da li si probala eutan bioeliksir? svi ju hvale, nema djeteta kojemu nije pomogla, a nema kortića..kao i za onu kremu od propolisa? nama je krema od propolisa jako puno pomogla i mi zato više ne trebamo kortiće..

Haydi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pitanje- podudaraju li se vama prick i RAST testovi i koji od njih je mjerodavniji?
    Nama je prick pokazao dosta jaku alergiju na oslića, a RAST skoro neznatnu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rast mi je mjerodavniji, moj klinki su svi prikovi bili negativni, a rastovi do neba, i kad smo donekle je isčistili ( s djetom) bila je puno bolje.

mi radimo samo na srdelu ( rast), a osliće ne jede

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nama je rečeno da se oba dva uzimaju u obzir. Recimo na pricku nam je dlaka mačke 10mm, a RAST je negativan. Dobili smo savjet da se mačaka klonimo u širokom luku. A ostale vrijednosti su nam bile pozitivne/negativne u oba testa.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja mislim da je iz krvi mjerodavnije
    na koži ima zakašnjelih reakcija pa zato i puno lažno negativnih nalaza
    ne znam zašto dolazi do lažno pozitivnih

stela, nismo probali Euten jer navodno mentol se ne preporučuje na ranice, a ni za malu djecu (moj ima 2 god., tu je negdje na granici), kako stalno ima neke ranice, peče ga i kad mu običnu kremu (sad je to Lipikar od La Roche Posay) stavljam, a kamo li s mentolom... zato me strah

od propolisa? malo me strah reakcije na med, iskreno, nikad mu ga nisam davala, zato...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

btw. i kod nas sve "stresne" situacije djeluju na pogoršanje neovisno o alergiji...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

stela, kako se zove ta krema s propolisom koju koristite?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

maya, to ti je krema od Galić iz Posušja, ima je kupit u Zagrebu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u ljekarnama? u Puli nisam čula...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, poslala sam ti pp.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo pitali djetetovu dermatologicu smije li ga se mazati Eutenom radi mentola i pogledala je sve sastojke i rekla da smijemo jednom dnevno slobodno, da je količina mentola u kremi vrlo mala. Maleni mi sad ima 11 mj.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i na ovom topicu ću napisati: oduševljeni smo Eucerinom s 12% Omege...
    za sad nam je nakon par dana koža "k'o bebina" , a cijelu zimu je muku mučio s češanjem...
    možda je samo do kože, budući je na eliminacijskoj dijeti oduvijek...

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maleni ima 11 i pol mj. i kad su mu radili prick test reagirao je na pšenično brašno i jaja pa mu po preporuci alergologa nisam davala glutensko ništa. Danas smo bili na kontroli kod gastroenterologa i on je odlučio da je vrijeme da maleni proba glutensko i dali su mu Medolino. Nije reagirao loše i gastro je rekao da mu slobodno nadalje uvodim glutensko, uključujući i pšenične proizvode.
    Kasnije sam pogledala sastav Medolina i vidim da je baza pšenični griz, a pšeničnog brašna nema. Zna li netko da li bi dijete reagiralo i na pšenični griz ako je alergično na pšenično brašno ili ipak ima razlike? Ipak pomalo strahujem od davanja nečega što sadrži baš pšenično brašno iako gastro nije dovodio u pitanje.
    Što vi mislite?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa nema tu razlike..pšenica je gluten..sad da li je to griz, brašno ili šta drugo nema to veze..bitno da je pšenica..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da i dalje mora biti na eliminaciji svega što sadrži gluten (uključivši, osim pšenice, i raž-ječam-zob) kao i "prerađevine" koje sadrže gluten (ima toga....skoro svugdje )

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da i dalje mora biti na eliminaciji svega što sadrži gluten (uključivši, osim pšenice, i raž-ječam-zob) kao i "prerađevine" koje sadrže gluten (ima toga....skoro svugdje )
    Ne kužim te zašto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj znači nije loše reagirao, moja e bila na testiranju s mlijekom, i u bolnici nije dobila osip, nek malo nekaj na putu do doma, ali svaki put kad bi joj davali doma ili mlijeko ili jogurt bi se osipala, tak da to ne jede.
    inače mogli su detetu nekaj dat i kreativnije, btw . piše da to ide od 12 mjeseci. koji je točno sastav medolina, ne vidim na googlu. može se glutein dobit i u raži i zob, ječmu. mozda da prije probaš to, a tek kasnije pšenicu. a sad jel brašno ili gris, svejedno to je pšenica.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena, pod "nije loše reagirao" mislim da uopće nije reagirao na gluten, nikakav se osip nije dogodio niti svrab niti išta neobično. Dajem mu već 2 jutra lagani gris na mlijeku i sve je u redu.
    Slažem se za veću kreativnost pri izboru ponuđenog jela, ali to su imali u tom trenu u kuhinji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda se više baziraj na ječam, zob, raž, jer oni imaju manje gluteina u sebi, a jednako su fini.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno molba

molim informacije o kremi s propolisom u pp! gdje ju mogu kupiti u ZG?
    HVALA!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    maya, poslala sam ti pp.
    mogu te i ja moliti info o tome kako ju nabaviti u Zagrebu? Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

timi stavi neku adresu ili broj telefona da ti pošaljem kontakt za tu kremu

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    timi stavi neku adresu ili broj telefona da ti pošaljem kontakt za tu kremu
    095-8600430 pliiiz!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Još nismo bili na testiranju, ali kaže gastrička da je uvjerena da se radi o alergiji na KM.
    Mala ima 9mj, dojim ju. Ali mi je prepisala Allernovu- da imam za kašice jer mi se problem izdajati.
    Pitanje-meni je osobno ta Allernova nešto preodvratno, mene glava boli od tog mirisa, a ni mala nije bila reoduševljena sa kašicom.
    Pitanje- da li joj mogu eventulano raditi kašice sa rižinim mlijekom? Znam da nutritivno nema vrijednost kao KM, ali me zanima da li je to ok?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

timi evo šaljem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

freya, ja stvarno ne znam zakaj ne znaju stavit neki neutralni okus,moja klinka je pila pregomin od 13mjeseca do 3.5godine, prvo umješano s pahuljicama, pa tek onda ko napitak, ali je htela, čak se i ljutila kad smo ju skinuli, jer je bila alergična i na to.

Klinac je dobil Neocat, koji tak smrdi na vanijiju za poludit, a onaj za male opet smrdi na tvornici.

tam da ja njemu radim jelo na juhi od purećeg vrata, tu i tam zna popis malo rižinog mlijeka i cica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

freya, ja stvarno ne znam zakaj ne znaju stavit neki neutralni okus,moja klinka je pila pregomin od 13mjeseca do 3.5godine, prvo umješano s pahuljicama, pa tek onda ko napitak, ali je htela, čak se i ljutila kad smo ju skinuli, jer je bila alergična i na to.<BR><BR>Klinac je dobil Neocat, koji tak smrdi na vanijiju za poludit, a onaj za male opet smrdi na tvornici.<BR><BR>tam da ja njemu radim jelo na juhi od purećeg vrata, tu i tam zna popis malo rižinog mlijeka i cica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

traži hitno testiranje tak da znaš na čem si, si bila kod gastričke

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ovaj tjedan smo obavili -vađenje krvi u Klaićevoj RASAT i RIST, nalazi za 2tj
    i sutra idemo na očitanje atophy patch testa na KM i soju

Nisam joj više davala Allernovu, preodvratno mi je to....samo cica
    Dok ne budem trebala neću....preodurno mi je to....

SUtra ćemo vidjeti prve nalaze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde javi,ali nemoj se previše veseliti ako ti testeri budu negativni, meni je mjerodavniji rist i rast bar se tak pokazalo kod moje dece.

i da ne znam dal dodaješ maslinovo ulje u kašice,svakak ga stavi.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.03.2012. at 06:59

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Atophy patch test- negativan

Sad čekamo rast i rist na Km i soju

I dalje ne dajem allernovu, odlično papa i cica tako da mi ne pada na pamet dok ne trebam....
    javim čim dobijem nalaz ..za cca 10dana

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

držite se da i to bude negativno.

jel si tražila rast i na te stvari kaj već jede?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Alergija na kazein

Malena ima 7 mjeseci i vađenjem krvi utvrđena joj je alergija na kazein. Vidim da vi svi ovdje imate dosta iskustva s alergijama pa me zanima smije li piti neko biljno mlijeko tipa sojino ili rižino s kojim bi joj se mogle praviti i kašice. Svagdje u sastavu piše proteini, ali nigdje nije napisano točno koji pa bih molila ako netko zna ima li kazeina i u sojinom ili rižinom mlijeku da mi pomogne u nedoumici smije li koristiti ili ne!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vannesa, pitanje a kaj sad dete jede , jer kazein je osnovni sastojak mlijeka životinjskog porjekla ( uključujući i ljude). I zanima me gdi ste radili testove, jer se jaaako rjetko radi baš kazein ( mislim nama su tete iz labosa njega napravile, isto nam je pozitivan,ali moj mali smije cicat), i kaj ste još testirali?

http://www.prehrana-kretanje.hr/clan...na%20hrana.htm

Inače kašice radije radi na soku od voća kojeg kuhaš, ili povrća uz dodatak maslinova ulja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •