Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Zasto odgadjate upis u skolu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Emocionalna i socijalna nezrelost.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Emocionalna i socijalna nezrelost.
    nekako sam stekla dojam da je to danas, u 21. stoljecu univerzalizam
    a sto bi to tocno znacilo?
    Maruska ne mislim konkretno na tvoje dijete, nego opcenito (vise kao definicija )
    i kakva zrelost (osim dobne) bi bila idealna za upis u prvi razred?
    a, takodjer, mislim da danas uciteljice previse ocekuju od djece u prvom razredu,
    i u svakom slucaju im je lakse raditi s djetetom od 8 g koje je doslo skroz spremno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da danas uciteljice previse ocekuju od djece u prvom razredu,
    i u svakom slucaju im je lakse raditi s djetetom od 8 g koje je doslo skroz spremno
    Misliš da se primarno radi o interesu učiteljica, a ne djece?
    Krene li dijete u školu spremno (dakle u za njega pravo vrijeme), znatno se povećava mogućnost da školsko učenje za njega bude zanimljiva i izazovna aktivnost, a ne muka i frustracija.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    nekako sam stekla dojam da je to danas, u 21. stoljecu univerzalizam
    a sto bi to tocno znacilo?
    Maruska ne mislim konkretno na tvoje dijete, nego opcenito (vise kao definicija )
    i kakva zrelost (osim dobne) bi bila idealna za upis u prvi razred?
    a, takodjer, mislim da danas uciteljice previse ocekuju od djece u prvom razredu,
    Moja mama je učiteljica već 30 god. Kaže da djeca sve lošija i lošija dolaze u školu, zadnje dvije generacije ih uopće ne može zadržati da sjede u klupi, a s isto godina idu u školu kao i oni prije 20 god. Pitanje je zašto su prije djeca bila ozbiljnija i odgovornija u tim godinama, a sada uopće ne žele ni sjediti u klupi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mama je učiteljica već 30 god. Kaže da djeca sve lošija i lošija dolaze u školu, zadnje dvije generacije ih uopće ne može zadržati da sjede u klupi, a s isto godina idu u školu kao i oni prije 20 god. Pitanje je zašto su prije djeca bila ozbiljnija i odgovornija u tim godinama, a sada uopće ne žele ni sjediti u klupi?
    Zato što joj previše dopuštamo, tako kaže moja mama učiteljica za unuku

Ja oko sebe ne primjećujem puno odgoda. Iz vrtićke grupe od njih 16 predškolaca samo je jednom dječaku rođenom krajem trećeg mjeseca odgođen upis, a bilo je još i dečkiju i curica rođenih u 2. i 3. mjesecu.
    Isto tako u razredu su tokom 2. mjeseca bila dva 9. rođendana. Znam da ima barem još jedan 9. krajem trećeg kao i 10. No to je dječak s posebnim potrebama (cerebralna paraliza).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •