Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Zasto odgadjate upis u skolu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Isteklo mi vrijeme za edit.
    Jer činjenica jest da nisu sve odgode uvjetovane spremnošću djeteta već postojećim trendom.
    Nek se igra još jednu godinu, bit će sigurno zreliji za godinu dana. Naravno da će biti.
    Iz grupe starije ima 6-7 školskih obveznika i svi osim jedne curice će tražiti odgodu. I razlozi su većinom takvi, imaju vremena za školu, godina ništa ne znači, a dobro će im doći.
    I onda dolazimo do tih umjetnih razlika među prvašićima.

Opet edit. Razumijem razloge kada ih ima, ali sve mi se čini (a i frendica psihologica u školi mi potvrđuje) da ima podosta i ovih "bez razloga".
    Ja imam dojam da dosta ljudi razmišlja da traži odgodu , ponekad i sa nedovoljno dobrim razlozima, ali većina takvih na kraju odustane od ideje jer im profsionalci kažu da nije potrebno (pa onda i oni shvate da im i razlozi nisu baš neki).

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam dojam da dosta ljudi razmišlja da traži odgodu , ponekad i sa nedovoljno dobrim razlozima, ali većina takvih na kraju odustane od ideje jer im profsionalci kažu da nije potrebno (pa onda i oni shvate da im i razlozi nisu baš neki).
    kod nas je pak suprotno, naša školska psihologinja voli predlagati odgode djeci rođenoj u 2. i 3. mjesecu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je pak suprotno, naša školska psihologinja voli predlagati odgode djeci rođenoj u 2. i 3. mjesecu.
    Ja znam za izjavu (bar do ove godine bez pritiska na oslobađanje mjesta u vrtićima) da ni ne računaju ozbiljno na djecu rođenu 1.-3. mj te godine.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A kakve veze ima zapravo školski psiholog sa odgodama? Dok se dođe do školskog psihologa već se prođe sito i rešeto da bi se dobila odgoda (barem je u mom kvartu tako), pa je mišljenje školskog psihologa čista formalnost (barem je moje iskustvo takvo) .

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A kakve veze ima zapravo školski psiholog sa odgodama? Dok se dođe do školskog psihologa već se prođe sito i rešeto da bi se dobila odgoda (barem je u mom kvartu tako), pa je mišljenje školskog psihologa čista formalnost (barem je moje iskustvo takvo) .
    mi nismo za odgodu tražili ništa prije predupisa, tada nam je školska psihologinja napisala preporuku i uputila nas još na obradu psihologu u suvag.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi nismo za odgodu tražili ništa prije predupisa, tada nam je školska psihologinja napisala preporuku i uputila nas još na obradu psihologu u suvag.
    ja sam prvo došla kod dr. školske koja ga je htjela poslati u školu (visok je iznad prosjeka), a ja sam tražila odgodu, tada nas je ona poslala na komisiju (psiholog, defektolog, psihijatar) i kad sam sve obavila sam išla u školu (bila sam naručena kasnije u školu na testiranje) pa sam tamo već i imala papire.
    Posljednje uređivanje od sirius : 26.02.2012. at 19:18

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam prvo došla kod dr. školske koja ga je htjela poslati u školu (visok je iznad prosjeka), a ja sam tražila odgodu, tada nas je ona poslala na komisiju (psiholog, defektolog, psihijatar) i kad sam sve obavila sam išla u školu (bila sam naručena kasnije u školu na testiranje) pa sam tamo već i imala papire.
    kod nas se termin za školskog dobije na testiranju u školi, a komisiju nismo nikakvu vidjeli. i ovo na suvagu smo otišli jer sam se ja dvoumila, pa sam mislila da će mi pomoći još jedno mišljenje, ali na kraju opet moraš odlučiti sam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •