Pozdrav; ja sam mama dječaka kojem je u dobi od 3,5 godine (sada ima 5god) postavljena procjena da se radi o djetetu s poremečajem socijalne komunikacije (Aspergerov sindrom). Do sada nisam pronašla niti jednog dijagnostičara, stručnjaka koji se slaže sa tom procjenom,dapace svi su ismijavali taj nalaz jer je on jedno veselo, empatično dijete koje se nikako nemože smjestiti u te okvire. I ja sam u početku puno istraživala, a onda sam odlučila ne zamarati se time i ne pokazivati nikome taj nalaz. Malo je stručnjaka,čak i onih koji se bave djecom iz autističnog spektra koji bi ti mogli reci da se adi o Aspergeru. Bitno je da je tvoje dijete uključeno u sve terapije koje su mu dostupne a ti sigurno već puno znaš obzirom da je dijete uključeno na senzoriku i ostale th. Preporučila bih knjigu Tony Attwood; Aspergerov sindrom. Mnogo je stvari koje se u opisu ne poklapaju s mojim djetetom, a u nekima sam imala osjecaj da se govori upravo o njemu. Razgovarala sam s nekoliko roditelja koji su dobili sličnu procjenu i našoj djeci je zajedničko što su drugačija, posebna i u srži svi imaju poteškoće u senzomotorici ali su kognitivno i intelektualno u granicama normale. Preporučila bih ako niste da napravite obradu na ERF-u (mi smo bili kod prof Ljubešić) iako od njih možete dobiti uglavnom samo procjenu i savjetovanje. Pitaj što te zanima, opiši svoje dijete.