Citiraj Matanica prvotno napisa Vidi poruku
Bori se za asistenta, mi smo ga imali jedno vrijeme i isplatilo se, dobili smo ga preko erf-a u sklopu jednog njihovog projekta koji je bio financiran iz donacija. Neki roditelji sami pronađu i plaćaju asistenta, sve ovisi o politici vrtića.

Što se dijete tiče meni je to bolna točka i ne mogu reci da nisam probala ali smo možda pokušali prekasno kada je on već imao neke izričite i teško iskorjenive prohtjeve u prehrani pa sam to još nekako kontrolirala u kućnim uvjetima alli u vrtiću nikako. Imala sam jedno vrijeme dogovor s tetama, nosila poseban kruh, posebno mlijeko, ma uzalud kada njih 23 jede nešto drugo on bi otkinuo od usta drugom djetetu, uzeo tuđe pecivo, puding..
Što se dijete tiče, ako dijeta daje pozitivne rezultate, treba je se strogo pridržavati ALI dijeta treba biti skrojena po mjeri - ne ovako s foruma ili iz literature, nego treba obaviti testiranje i otkriti što daje rezultate, a što ne daje.

To vrijedi i za sve drugo - odgoj djece s pp u ovom se ne razlikuje od odgoja "obične" djece (gdje li je granica, uostalom???) jer za svako dijete treba tražiti i pronaći odgovarajući ključ. To znači da ćemo često dugo isprobavati različite pristupe (u odgoju, prehrani i svemu drugom) i ako imamo sreće i strpljenja, dijete će nam sve to vratiti. Ali rijetko se dogodi da za dvoje djece možemo primijeniti isti pristup. Svako dijete je posebna priča.