Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: mješoviti razvojni poremačaj i Aspergerov sindrom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Matanica prvotno napisa Vidi poruku
    Bori se za asistenta, mi smo ga imali jedno vrijeme i isplatilo se, dobili smo ga preko erf-a u sklopu jednog njihovog projekta koji je bio financiran iz donacija. Neki roditelji sami pronađu i plaćaju asistenta, sve ovisi o politici vrtića.

Što se dijete tiče meni je to bolna točka i ne mogu reci da nisam probala ali smo možda pokušali prekasno kada je on već imao neke izričite i teško iskorjenive prohtjeve u prehrani pa sam to još nekako kontrolirala u kućnim uvjetima alli u vrtiću nikako. Imala sam jedno vrijeme dogovor s tetama, nosila poseban kruh, posebno mlijeko, ma uzalud kada njih 23 jede nešto drugo on bi otkinuo od usta drugom djetetu, uzeo tuđe pecivo, puding..
    Što se dijete tiče, ako dijeta daje pozitivne rezultate, treba je se strogo pridržavati ALI dijeta treba biti skrojena po mjeri - ne ovako s foruma ili iz literature, nego treba obaviti testiranje i otkriti što daje rezultate, a što ne daje.

To vrijedi i za sve drugo - odgoj djece s pp u ovom se ne razlikuje od odgoja "obične" djece (gdje li je granica, uostalom???) jer za svako dijete treba tražiti i pronaći odgovarajući ključ. To znači da ćemo često dugo isprobavati različite pristupe (u odgoju, prehrani i svemu drugom) i ako imamo sreće i strpljenja, dijete će nam sve to vratiti. Ali rijetko se dogodi da za dvoje djece možemo primijeniti isti pristup. Svako dijete je posebna priča.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Što se dijete tiče, ako dijeta daje pozitivne rezultate, treba je se strogo pridržavati ALI dijeta treba biti skrojena po mjeri - ne ovako s foruma ili iz literature, nego treba obaviti testiranje i otkriti što daje rezultate, a što ne daje.

To vrijedi i za sve drugo - odgoj djece s pp u ovom se ne razlikuje od odgoja "obične" djece (gdje li je granica, uostalom???) jer za svako dijete treba tražiti i pronaći odgovarajući ključ. To znači da ćemo često dugo isprobavati različite pristupe (u odgoju, prehrani i svemu drugom) i ako imamo sreće i strpljenja, dijete će nam sve to vratiti. Ali rijetko se dogodi da za dvoje djece možemo primijeniti isti pristup. Svako dijete je posebna priča.
    Slažem se s tobom,ali isto tako i razumijem Matanicu. Najiskrenije, ja sad uopće ne znam kako bi krenula da mi stvarno nalazi pokažu netoleranciju na gluten. Moj sin ima već 5 god. i uopće ne znam kako bi mu obijasnila da sada ne može jesti određenu vrstu hrane koju je do sada obožavao. a i ovako je dosta težak na hrani i stalno se brinem jel dovoljno i kvalitetno jede.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

slažem se samo se nepotrebni štetni sastojci u prehrani smiju i trebaju izbaciti iz dječje prehrane bez konzultacije s lječnikom. isitna je da djeca s neurorazvojnim odstupanjima često imaju i preosjetljivosti i/ili alergije, ali treba dobro procijenit štete i koristi eliminacijske dijete i najbolje je voditi pod vodstvom stručne osobe i uz dosljednu dijagnostiku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •