KLARA31 jesi ti menopur u toj ljekarni u sinju plaćala oko 100kn?
KLARA31 jesi ti menopur u toj ljekarni u sinju plaćala oko 100kn?
nema više ljekarne u sinju. poljakova žena se preselila u ljekarnu u sinjskom kauflandu, sad je to biljna ljekarna.
a na mjestu ex poljakove je sad prima pharme ljekarna, i imali su neke konkurentne cijene, znam da sam nakon raspitivanja naokolo o cijenama na kraju kupovala kod njih
http://www.primapharme.hr/sinj.asp
Mislim da je bio 120kn, a u cito 150, tako nešto mi je u sjećanju da je razlika bila 30kn po kom. I mene su izvozali,prvo sam bila u ljekarni na kolodvoru,pa da nije ta nego u kauflandu,pa kad sam došla u kauflanda mi je rekla to je ona na kolodvoru,tako sam bila ljuta na onu balavicu u ljekarni na kolodvoru šta je tako smotana. Tako da je ta ljekarna sigurno postojala na kolodvoru u 7mj sam kupila tamo Menopur,Cetrotide i Ovitrelle (230kn).
ok fala cure.samo da znam koja je razlika u cjeni.ovaj put sam koristila 21menopur po 150kn =3150kn.pa samo na njima sam mogla uštedit oko 650kn.i još cetrotide,ovitrelle i 2 brevactida.mogla sam uštedit oko 1000kn.pa nije to malo.
naravno, od splita do sinja goriva potrošiš 60kn, samo nemoj zaboravit neki mali putni frižider,ako ideš ljeti,kao što sam ja,ali nikada neću zaboravit kako smo se snašli, u kesi sam imala smrznute sarme jer smo usput svratili do mojih i onda injekcije bile u kesi sa sarmamai eto bile mi sretne te, još mi je ostao jedan menopur to mi je kompenzirala sestra u cito sa onim dvijema injekcijama poslije ET šta su skupa 500kn.
sarme.......a legenda si.ali bitno je da ste se snašli pa kako tako.
mostarka 86 jesil pitala poljaka da li prihvata zamjene lijekova jer i ja moram kupovati pa da znam
sinoć mi je odgovorio kasno, tako da sam tek sada vidjela...sad ću kopirati sve što mi je napisao, pa odlučite...ja ostajem radije pri menopuru i originalima, jer merional i ostale nisu prošle nikakvu studiju i prisutan je veći br.alergijskih reakcija. ali da ne pričam u prazno, idem copy-paste...
poruka 1-
Poštovana,
Kako Merional nije registriran u RH nemam sa njim iskustva. Sastav je prakticno isti. Načelno je lošiji od MP jer je slabije pročišćen pa ima vise alergiskih reakcija na mjestu aplikacije i ponekad nepredvidiv učinak. Naravno bitno je jeftiniji od MP (valjda i to nešto govori). Šta se mene tiče možete nabaviti Meroinal za postupak. Tada potražite i zamjenu za Cetrotide, zove se Ganerelix Organon. Za Ovitrelle zamjena je Pregnyl, Choragon ili Brevactide od 5000 IU DVIJE ampule (10.000 jedinica).
Za sva ostala pitanja stojim Vam na raspolaganju.
poruka 2-Evo i odgovora zastupnika Menopura u HR koji je naravno očekivan.
Vi odlučite.
"Vezano uz Merional , ne znam puno jer taj lijek nije registriran u Hrvatskoj pa nemam puno informacija.
Kontaktirala sam svog supervisora, koji sjedi u Mađarskoj gdje i imaju Merional i on kaže: Merional nema niti jednu svoju studiju, koristi sve reference od Menopura.
Sa svojoj cijenom je puno napravio u mnogim zemljama ali nakon dužeg iskustva s njim svi se ipak vraćaju na Menopur (ili drugi lijek) jer im se uspješnost smanjila – oni to povezuju s nejednakosti između serija odnosno ampula lijeka.
Ne znam da li sam išta pomogla ali to je sve što u ovako kratkom roku imam."
koliko vidim da se spminje sinj da je najeftiniji za menopur, šta ti o tome znaš?
ja sam samo kopirala odgovor dr. Poljaka na moje pitanje da li može doći zamjena u obzir...on mi je prvo dao svoje mišljenje, a u drugoj poruci i mišljenje zastupnika...
Ja vam mogu reć kad sam koristila Gonal+Decapeptyl imala crvenilo i nateknuće kod uboda i iznenadne živčanosti,nervoze,nekontrolirano znojenje i stalne promjene raspoloženja, a od Menopura i Cetrotide ništa nisam osjetila,niti pečenje pri uzimanju injekcija,niti promjene raspoloženja, baš sam prošla kroz postupak kao bez hormona.
ja jos nisam dobila nikakvu terapiju jer jos vadim nalaze al me zanimalo kako se krecu cjene pojedinih lijekova pa sam vidila da ces ga ti pitati o tim zamjenama.i ja sam isla na cito na razgovor i dobila upute za vadjenje nalaza sad cekam kad trebam dobiti da odem na sljedci dogovor.i ja sam iz mostara pa me bas zanimalo ima li u nas tih lijekova kupiti jer sam isla u lupriv kod neretve a zena me samo zbunjeno pogledala i rekla da ona nezna nista o tome pa me bas zabrinula.
I meni je menopur bio ok.stvarno ništa nisam osjetila.od cetrotide mi je bio crveni osip na stomaku ali jako kratko
cure neznam gdje da ovo smjestim najlogicnije mi je ovde:ako neko zna za neki smjestaj u blizini cita molim da mi napise, sve je nesto oko rive al meni treba kod cita pa ako neko zna spasio bi me
Nemoj slučajno draga moja da kupuješ ljekove tipa gonal/menopur u Mostaru, cijene su prevelika i ja sam iz Mostara i nikada nisam kupovala ljekove u Mostaru. Decapt. sam kupovala u Metkoviću u ljekarni Draženović.
Gonali ili menopure bi ti bilo najbolje kupiti u CITU, imaju najbolju cijenu.
Ako te bilo šta interesira za postupak pitaj u istom gradu živimo.
meboskmo, rozalija je upravu, sa sam pregledala ljekarne po cijelom mostaru, u st.radića, kod pozorišta, na aveniji, privatne...jedino ko išta malo zna o tim lijekovima je ljekarna kod kod butika patricija i slastičarne vili, kod prijektanta. kod njih su 50 km menopuri, što znači da je jeftiniji cito...al sam malo gledala po netu i vidim da se spominju neke ljekarne u sinju (sinj je na pola sata od splita). tamo menopuri koštaju 135 kn, ovitrele 240, a cetrotide 285 kn, znači po 15-tak kn jeftinije. ako kupuješ 30-tak ampula, uštediš malo više od stotinjak km-ovaako znate gdje imaju i jeftinije, pišite, molim vas
![]()
peugeot da li ti uvijek vraćaju šesterostanične?
baš sam je i ja htjela pitati koliko stanica imaju embriji?
rozalija hvala na informaciji mozda je i najbolje da u citu kupim sve na jednom mjestu i makar da to ne kompliciram iovako gdje god upitam svi su nesto rezervisani il neznaju il nemaju uglavnom nikako spojiti sve.pa citala sam dosta rekao mi je da cu ja po dugom protokolu pa me zanima koliko cu trebat dole ostat jer kad saberem koliko mi benzina treba da idem stalno mozda mi je bolje rjesenje naci sobu.eh zanima me gdje si ti bila mislim na smjestaj sve sam evo pretrazila po internetu al nista nisam nasla.
meni je jos ostao HSG da uradim i onda cu na razgovor sve sam drugo odradila od nalaza.
mostarka 86 hvala na cjenama ti si ovo bas konkretno obisla sve pametno bogami.kad ti ides?ja sam negdje citala za apoteku u sinju mislim da cak i pise gdje se tacno nalazi i da je najbolje tu i u zagrebu kupiti osim naravno madjarske koja je meni nedostupna.muz nemoze nikako dobiti sslobodan dan sve do ljeta a i ovi su nam odlasci jedva nabrzinu tako da ce on ici samo bas kad mora a ostalo je na meni
Imate ljekarnu blizu Cita,na glavnoj cesti,preko puta Lidla,menopur 135 kn,cetrotide 285 i ovitrelle 239 kn![]()
Ok, ma svakako me zanima da li su šesterostanični,jer kako sam čula od doktora u Pragu sa njima je najmanja šansa,a znam puno cura sa Firula kojima su uvik šesterostanični vraćani kao i meni, čudno uvik 3. dan i uvik šesterostanični i nijednoj od nas nije uspješno bilo. A to koji je dan i nije toliko bitno,jer su meni sad u CITO vratili 3.dan a blastocistu! Dok su ovoj priji u Pragu vratili nakon 1.dan a četverostanični,i njoj uspješno.
Ma da ti pravo kažem uopće se ne želim zamarat koliko ima stanica. Prva dva puta mi je dr rekao da su embriji savršeni i da ću sigurno ostat trudna pa ništa od toga. Zašto raspravljat koliko imaju stanica? Kad vidim pozitivnu betu znat ću da je embrij kvalitetan pa bio on šestostanični ili osmostanični.
Peugeot206 i meni je dr.P.zadnji put rekao embrij savršen sigurno ste trudni (blastocista 5.dan) pa ništa, prije toga stimulirani i sekundarni 3.dan osmostanični opet ništa, sad čekam sekundarni krajem 4.mjeseca mu se trebam javiti,pa ćemo viditi u međuvremenu sam obavila imunološke pretrage i pretrage za trombofiliju koje trebaju biti gotove krajem 3.mjeseca
ja isto mislim da nema veze koje stanične embrije se vrate, nego jednostavno gtreba se sve poklopiti u tom trenutku
Pea, hvala na informaciji za ljekove.super.nisam znala za njih.
ima li netko tko je sad u postupku u cito
Klara kako si mi ti i tvoja curica,jel sve ok,polako se pripremaš? Čini mi se da si ušla u deveti.
inaa
Ok smo,baš me zanima šta će mi reć na pregledu idući tjedan,to će bit 36+5, sad sam na 35+6![]()
Sve mi brzo proletilo, pripremam se polako,još nisam u sobi složila kolijevku ali torba je spremna
Pozdrav svima. Nova sam na ovom forumu, prije tri dana mi je momku dijagnosticirana azoospermija. Ne mogu vam opisati kako se osjećamo, ali vi to sigurno znate
. Ja sam 76 god i bila sam ranije u braku u kojem nisam imala djece iz nepoznatog razloga (sve pretrage obavljene i sve ok, brisevi, hormoni, laparo, histero, bivši muž, spermogram ok i kasnije dobio dijete sa drugom ženom). U to vrijeme sam dosta posjećivala forum i čitala, tako da sada, kada smo se susreli sa ovom dijagnozom, znala sam gdje ću tražiti pomoć i savjet. Ja sam iz Sarajeva, i nažalost situacija u BiH sa vantjesnom oplodnjom je užasna. kako je nama navjerovatnije jedino rješenje vantjelesna, pomislila sam da bi možda moglu u Split. Koliko vidim dosta hvale tu polikliniku, a nama je to relativno blizu. Moje je pitanje ako neko može da mi pomogne, koliko se čeka na pregled kod njih, da li moramo uvijek oboje da idemo (pitam radi posla i slobodnih dana, koji su nam problem) i koliko bi ukupno mogla da košta vantjelesna u našem slučaju? Unaprijed vam se zahvaljujem i želim da što prije postanete mamice i tatice zajedno sa nas dvoje, trenutno neutješnih ljudi
.
ženske veliki pozdrav!
nova sam tu, 3 god. braka, malo više da se ne čuvamo i krećemo sa pretragama. Zanima me ima li koja od vas iskustva da dr. Mimicom. On je moj doktor ali nisam sigurna dali da ostanem u njega ukoliko budem morala na potpomognutu ili da ipak promjenim doktora?
anaši1507, ja sam sada u postupku u cita, trenutno sam u 6 danu ciklusa, na femari i menopuru sam pa ćemo vidit, inače ovo je moj prvi IVF
pozz
draga Aboni76, u Cito se ne čeka dugo, možeš ih odmah nazvati i biti naručena za dan-dva. kako tebi odgovara, ti i momak morate samo ići na dan punkcije, jer do tad on nije potreban
Posljednje uređivanje od anaši1507 : 19.03.2012. at 08:53
aboni76 nemanego odmah se naručite za razgovor,u postupak ćeš jako brzo,čim obavite sve pretrage koje oni traže. Imaš cjenik na njihovoj web stranici,ali kada pitaš okvirno koliko košta sve će ti doktor objasnit,sigurno nećeš bezveze doć i taj prvi put. Muž čak nije potreban ni pri punkciji,meni je rečeno da mogu doć sa uzorkom u ruci,ali to je vama nemoguće radi udaljenosti,pa eto taj jedan dan koji možda zapadne i na vikend.
draga Jojo, i ja sam ti kod dr.Mimice, on ti je meni stvarno super, bas mi je po gustu i on i sestra , mada sam sada u fazi mirovanja jer sam se odlucila malo odmoriti od svega, pa sta dragi Bog da, a sta se doktora tice ja sam ti prezadovoljna s njim i uvik izidje u susret , mozes lipo popricat s njim i sve ti strpljivo objasni ako imas nekih pitanja, a svi mi koji smo na ovom forumu ih imamo na tisuce...., to ti je moje misljenje mada mozda ima i zena kojima se dr .ne svidja, kao sta ih puno voli dr.P, a meni je odvratan..., eto nadam se da sam ti bar malo pomogla....
Peugeot ~~~~~~~~~~ za veliku betu!
Jojo, za dr Mimicu sam čula samo riječi hvale i vjerujem da je divan ginekolog, ali ukoliko vam bude trebala mpo, ja bih se ipak odlučila za mpo liječnika...
leptirić82 hvala ti na odgovoru, i ja sam uzela malo vremena, skupila snage i odlučila izvadit sve potrebne nalaze i u nove pobjede
maca papucarica predlažeš li nekog? da sad ne čitam sve postove - u koga si ti?
I ja sam u Mimice, i neizmjerno mi je zao...da se on ne bavi mpo-om.Inace on je prvi poceo radit mpo u Splitu s Poljakom,ali su se zakacili i razisli..
Sto se tice njegove strucnosti za mpo..ista je kao i kod onih koji se bave s tim.
Problem je jedino sta ides u dva dr...znaci mimica bi ti radio pripreme.. A onda u mpo postupak kod nekog drugog..
U st-u mozes i kbc firule, oni rade mpo...( neznam kakvi su)
I cito( Poljak,Sparac)
Koliko sam skuzila sparca vise preferiraju( jer ima ljudskiji pristup)...i ja cu kod sparca.
I na citu imaju odlicnog biologa!
Sretno!
Draga jojo
Sto se tice dr. Mimice ja i moja zena (Prag) imamo samo rijeci hvale. Tu dobrotu i ljudski odnos je tesko opisati. Spremnost da odgovori strpljivo na svako pitanje, a pošto sam ja kao MM svaki put ulazio na pregled nemozes niti zamisliti koliko sam imao pitanja.Toplo ti ga preporucam jer on zaista zna smiriti svoje pacijente.
Imali smo srecu da je u trenutku poroda bio dezuran u rodilistu. Ja i moja draga do poda skidamo kapu tom Covjeku
jeste li vi imali kakvih komplikacija ili ste samo kad njega vodili trudnoću?
Ne bih voljela preporučati dr, ukusi se razlikuju u svemu, pa tako i u tome. Ja sam kod Poljaka i meni je Čovjek Legenda.
Kako god okreneš, mora mu faliti iskustvenog znanja, onog dobivenog vrtenjem raznih kombinacija protokola na raznim dijagnozama/slučajevima koje je itekako bitno da se dobije optimalan postupak...
Drage cure hvala puno na odgovorima. Mi smo već malo bolje, najgore je bilo prvih par dana kada smo saznali da imamo problem. To mi puno znači što ste mi rekle da se u Cito ne čeka dugo, čekam da mm ode kod urologa, da čujemo njegovo mišljenje, pa ćemo vidjeti da se što prije naručimo u Splitu da znamo na čemu smo. Klara ja sumnjam da će kod mene moći to sa uzorkom, jer je kod mm azoospermija, nisam ni ja upućena puno u tu dijagnozu, ali ono što sam do sada pročitala je da će mu morati vaditi spermiće iz testisa ako ih i tamo ima, a ja se nadam da ima
. Anaši molim te ako ti znaš, da li u Citu rade zamrzavanje spermija ako ih nađu punkcijom? Još jednom cure hvala puno i želim vam svima da što prije dobijete svoje bebače
![]()
O Mimici pricam iz vlastitih iskustva,tesko da mozes skuzit o cemu ako nisi bila kod njega...
Sta se tice njegova znanja..stojim iza svojih rijeci,,da je strucan koliko i ostali mpo dr...opet..ako nisi bila..neznas o cemu pricam...
Ali nazalost..on se ipak ne bavi mpo-om,tako ako se netko odluci za njega...on moze obaviti pripreme..a sve ostalo je u nadleznosti mpo doktora.
Istina tesko je preporuciti dr..jer se ukusi razlikuju..meni je Sparac dobar,a Poljak too much..za moj ukus..
Tako da draga jojo...ako budes morala u mpo vode( a nadam se da neces) brzo ces uvidjeti..koji je..i nadati se...dobar za tebe..
U svakom slucaju sretno!
Istina o ukusima se neraspravlja (netko voli crnke,netko plavuse, a netko odreda)
Kad se sjetim naseg pocetka i cudnih reakcija nekih doktora uf...
Dozivili smo da nam je pregled trajao 2 min kod odredenog doktora. Još uvjek mu racunam tarifu jer za te dvije min smo platili 250 kn.
Jojo nadi moje postove i postove od moje zene p a kad sagledas sta smo sve prosli pogledaj. Jer pored svih tih problema moja zenica nikada kod doktora M.nije pustila niti suze. Svaki put nas je smirivao i uvijek imao vremena za svako pitanje. Bez panike i zurbe odgovarao je na sve-bez obzira na red u cekaonici.
Strucnost i iskustvo, oprema vrhunska.
Jednostavno uljeva povjerenje i smirenost. A samo mala cinjenice trudnicka knjizica moje drage je puna njegovih komentara i analiza.Uvjek sam govorio da izgleda kao slikovnica. Jednom prilikom nam je rekao da on to sve upisuje ne radi sebe vec radi ljudi i doktora koji te prime u bolnici.
Sve u svemu Jojo to je tvoja odluka, ali vjeruj mi, sto se tice naseg iskustva- i kad bi u nekom zivotu imao brata ili sestru ginekologa opet bi izabrao Mimicu.
Za nas cu uvjek reci da smo tijekom trudnoce imali veliku srecu ali i pomoc svih dobrih ljudi na ovom forumi i naravno doktora Mimicu.
Iskustva s drugim doktorima u Splitu ostavljam za sebe, ali vjeruj mi nisu bila ugodna.
prag_mm, još su mi u živom sjećanju priče od tvoje ženice...i ne mogu doći k sebi-a čula sam jedan komentar-a on je jednostavno takav...(svašta)
Da Mare41,
Zato i nebi volio da me cure krivo shvate na ovom forumu. Da imaju dojam da ja navijam za neke doktore.
Ali drage cure, vjerujte mi pored svega sto prolazite potreban Vam je mir, pogotovo nakon svega i kroz trudnocu.
Mi nismo jedini par koji je to dozivio ima ih jako puno u Splitu, stoga drage cure dobro razmislite tko ce vam pratiti trudnocu i postupak.
Mare41 drago mi je sto se tog sad prisjecam sve rjede, i nadam se da cure s ovog foruma to nece doziviti jer je gorcina velika i tesko zaboravljiva.
Ciao cure, da vam prvo zaželim puno sreće ~~~~
Dali kojoj od vas iz Splita treba Fragmin 2500 iu? Ostalo mi skoro dvije kutije. Ne bi slala poštom jer je već vruče.
prag_mm ne znam zašto bi vas se krivo shvatilo,pa nije ovo mjesto samo za hvalospjeve već za iskustva iz prve ruke,pa kakva god ona bila...
Pokušavala sam naći te stare postove al ne ideMolim te ako možeš opisati svoje iskustvo ili bar staviti linkove na stare postove.
Jako me zanima vaše iskustvo,bila bih zahvalna
P.s i najvažnije čestitam tebi i tvojoj ženi na stvarno prekrasnoj Mariji![]()