Ah, čuj, ako jedu vani (djeca i odrasli) ili naručuju hranu izvana svaki dan, lako ti dođe na toliko (red veličine 1000 eur)...
Ja sam se tako čudila susjedi koja je godinama djeci plaćala obroke u školi (ne samo mliječni nego i ručak), ne samo maloj djeci nego klipanima u višim razredima, koji bi uredno mogli podgrijati, pa i skuhati nešto. Dodaj tome jedan obrok vani za odrasle (gablec u štajaznam Mercatorovom restoranu, svaki radni dan) i eto ti cifre! ALI to nikako nije za ovaj topic, a još manje za moju kuću.
Odnedavno postoji mogućnost da i moja djeca jedu ručak u školi (mliječni obrok jedu otkad su izašli iz boravka). Pitala sam ih, ali ne žele, nisu više bebe i radije si griju ručak doma. Odahnula sam, jer za lovu koliko košta obrok vani, mi uredno jedemo svi četvoro kuhano doma. Istina, to ne može svatko (ne radi se samo o lovi, mnogi ne stignu, ima raznih razloga) ali mi pojedemo gablec vani možda 2 do 3 puta godišnje, naručimo pizzu doma isto toliko (kad je veliko čišćenje ili kad nešto slavimo) a dečki si sami kuhaju tjesteninu, polako dolazimo i do krumpira i tako ... sve korak po korak. Hrana vani puno košta, a i volimo domaće.