Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: odore u školama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Za neka kućanstva svakako.
    Ali svrha uniformi je zapravo barem vizualno ukidanje klasnih razlika, a to onda financijski treba prilagoditi da bude podnošljivo svim klasama.
    ma da, bas zato i najelitnije skole i sveucilista imaju uniforme.

danas se vecina djece slicno oblaci, bez obzira koliko im roditelji zaraduju. ja stvarno ne kuzim kako vi skuzite da je netko skupo obucen. valjda previse pratite marke i sto se prodaje u skupim ducanima
    to je u proslosti imalo smisla, kada su si samo bogati mogli priustiti odrzavanje skupe odjece, nije bilo asfalta, ves masina itd. pa je trebalo imati kocije, sluge i plocice i parket umjesto zemljanog poda da bi ta odjeca na nesto licila. a danas, traperice bile hm ili neke druge 5 puta skuplje su jos uvijek samo obicne traperice za mene, a to se nadam prenijeti i na djecu.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ma da, bas zato i najelitnije skole i sveucilista imaju uniforme.
    Pa ja bih možda baš te najelitnije pitala koje pozitivne efekte u današnje vrijeme vide u nošenju uniformi, mislim, hajdemo učiti od najboljih.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa ja bih možda baš te najelitnije pitala koje pozitivne efekte u današnje vrijeme vide u nošenju uniformi, mislim, hajdemo učiti od najboljih.
    jel gleda ko (kao ja ) tračericu?
    najelitnije od elitnih - privatna škola na upper east side-u.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nekako mi ne stoji objašnjenje da bi uniforme riješile problem diskriminacije u klupama, ovo za neprimjereno oblačenje već mi ime nekog smisla.

U članku iz Večernjeg lista piše da se u toj jednoj privatnoj školi uniforma za dječake sastoji od hlača, prsluka i sakoa za dječake. Malo mi je taj sako bez veze, ne znam za druge ali meni sako uopće nije udoban odjevni predmet, ne mogu si svoje dečke niti zamisliti u sakou u školi.

Iako bi mi uniforme riješile problem previše pranja i peglanja koji imam, ne znam nekako si mislim a što ako se djetetu ta uniforma ne sviđa, pohađanje škole je samo po sebi prestresno pa im još nametati odjeću u kojoj se ne osjećaju dobro, nisam baš oduševljena idejom.

A da će uniforme riješiti problem da - citiram "djeca siromašnih roditelja i skromnog statusa", (šta god ovo skromnog statusa značilo), ne budu odbačena, osamljena i marginalizirana, ne vjerujem da će uniforme riješiti taj problem, voljela bih kada bi bilo tako ali mislim da je problem ipak puno dublji. Jednostavno živimo u društvu opsjednutom materijalnim i mislim da uniforme neće kamuflirati ničije materijalno siromaštvo. Mislim da bi se prije tih uniformi trebalo poraditi na tome da se djeci usađuju prave životne vrijednosti - i u školi i kod kuće. Ta današnja opsjednutost materijalnim je jednostavno otišla predaleko, takav je moj dojam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda stvar prestiža i isticanja socijalnog statusa - snažnije i jače nego "civilna" markirana odjeća koja je ipak dostupna u svakoj dr trgovini?!
    Posljednje uređivanje od no@ : 31.03.2012. at 20:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •