makita, jesi probala sa školama koje su dalje od Splita (do 100km) i sa otocima? Iz iskustva znam da često bude potpuno nestručnog kadra a natječaje je prilično teško uloviti.
makita, jesi probala sa školama koje su dalje od Splita (do 100km) i sa otocima? Iz iskustva znam da često bude potpuno nestručnog kadra a natječaje je prilično teško uloviti.
i onda na prijevoz potroši pola plaće ...
ono što se svakim danom sve više uvjeravam da je Split specifična sredina
nekako učmala i teško je zainteresirati ljude - ma kao da je fjaka cijeli dan ...
znam da je teško pronaći posao, ali ja bih, ako je ikako moguće, tj. da moja obitel nije kruha gladna, sačuvala dostojanstvo struke i pokušala pronaći neku ideju i prodala ju sugrađanima ... (a i kasnije će se bolje vidjeti u životopisu da sam radila nešto u struci nego bila telefonski operater - naravno, svaka čast poslu, ali ako je makita završila za profesora onda je to ipak niža razina od njezinih kvalifikacija)
evo neki dan je netko stavio na forum da se pojavio prvi privatni logoped u vašem gradu; donedavno su cure govorile kako nije bilo igraonica, rođendanionica i sl.
ovo nije problem organizirati: http://www.creatus-in.com/ potrebno je malo uložiti u najam prostora ili uređenja nekog postojećeg; proguglati i pronaći kreativne ideje
ili osnovati udrugu i pod njezinom krinkom držati tečajeve jezika - ako treba i spustiti cijenu
razgranati aktivnosti po okolnim mjestima (Dugopolje, Omiš, Makarska, i sl.)
Prijevoz jest plaćen, ali čak ni u udaljenim školama nema posla na neodređeno, a kamoli na punu satnicu. Kad radite samo dio satnice do sela do kojeg nema prijevoza, onda se šlepate kolegama koji imaju auto, a koje ne poznajete...al nije ni to neko zlo...al je nekako bezveze. Kad prihvaćate posao i ravnatelj vas pita: kako ćete dolaziti na posao, znate, nema linije iz Splita, nije neka opcija reći, znate, pitat ću vaše druge djelatnike pa ću im se uštekat...
Postoje i oni koji će biti svjesni takve situacije i ponuditi vam takvu "suradnju" s kolegama, to je ok...i to sam čula da ima...
Dakle, kad imate plaćene putne troškove, a radite na par sati tjedno, pitanje je kakav je raspored i koliko vam put odgriza od plaće
Osim toga, da je na nneodređeno, kupila bih i tandrkalo jeftino, al kad je za ponekad, ne mogu
Ili možda da ipak kupim nešto jeftino...
Posljednje uređivanje od makita : 20.04.2012. at 17:57
A ne znam, ja već 10ak godina opslužujem škole udaljene od Splita do 100km, naravno da ne možeš očekivati rad u jednoj školi. Nisam imala nikakvih nerješivih problema oko prijevoza i rasporeda, uvijek su mi svi izlazili u susret, a rijetko sam imala čitavu satnicu. Tek sam prošle godine dobila na neodređeno i nabavila tandrkalo (gorivo mi je u pravilu pokriveno putnim troškovima, amortizacija auta naravno ne).
Nemoj me krivo shvatiti, takve udaljenosti svakodnevno prelaziti je užasni atak na organizam (nije da bi nekom preporučila), stalno si na cesti i glava je u torbi. Ali plaća je relativno dobra (u odnosu na hrvatske prilike) i najvažnije redovita.