Stranica 70 od 155 PrviPrvi ... 2060686970717280120 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,451 do 3,500 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leeloo77, meni su trazili: briseve, AMH, HSG, hormone, ispunjen zahtjev od MPO subspecijaliste, potvrdu o pravnom i psiholoskom savjetovanju, suprugove nalaze. sve to ne smije biti starije od 6 mjeseci (osim potvrde o prav. i psih. savje.). Ti svakako prilozi i sve svoje nalaze od vec napravljenih postupaka.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

leeloo77,

vidim da ti je sejla već odgovorila, a ja ti ionako ne bih mogla pomoći oko papira za hzzo jer sam iz Bosne.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 13.04.2012. at 12:09

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Puno hvala cure! Sve drugo osim HSG ću sakupiti pa ću vidjeti što kažu. Ne pada mi napamet raditi HSG samo zbog njih jer mi insemenacija tako i onako više ne dolazi u obzir. Gdje mi je najbolje u Zg otići vaditi hormone i na pravno/psihološko savjetovanje?
    Posljednje uređivanje od leeloo77 : 14.04.2012. at 14:11

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

leeloo, mislim da ti je u Vinogradskoj ok, ja uvijek kod njih vadim hormone...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    leeloo, mislim da ti je u Vinogradskoj ok, ja uvijek kod njih vadim hormone...
    Ok,to mi čak i paše. Daj mi reci samo molim te tko ti je davao uputnicu za hormone ,soc. ginekolog ili opća praksa? Gdje si ti išla na psihološko/pravno savjetovanje? Sorry malo gnjavim

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Uputnicu za hormone mi je napisala soc. ginekologinja.
    Tu psihološku potvrdu smo mi ustvari dobili od psihijatra kod kojeg nas je uputila moja dr opće prakse (još nisam bila na forumu, i nisam znala za psihološko savjetovalište).
    Sretno s obavljanjem, i da bude što prije
    U kojoj ste klinici u Pragu?

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pozdrav cure.. Ja sam trebala ovaj tjedan radit hormone i otici doktoru da mi napise zahtjev ali me neka bolestina uhvatila. 4 dana nisam izasla iz kreveta. Tako da se sada opet sve odgada do daljeg jer se na sve moram ponovo naruciti.Samo se nadam da cu uspjeti sve izgurat prije kakve promjene vezane za MPO.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ajoj monja...držim fige i nadam se da ćeš što prije moć obavit pretrage, probaj nekako na temelju toga što si već imala termin, pa...
    Brzo ozdravi i drž se, sretno s molbom

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Uputnicu za hormone mi je napisala soc. ginekologinja.
    Tu psihološku potvrdu smo mi ustvari dobili od psihijatra kod kojeg nas je uputila moja dr opće prakse (još nisam bila na forumu, i nisam znala za psihološko savjetovalište).
    Sretno s obavljanjem, i da bude što prije
    U kojoj ste klinici u Pragu?
    hmm..kakvo psihološko savjetovalište?

Kod dr. Lazarovske u PFC ... planirali smo u 6.mj ali smo ipak odlucili pričekati do 9.
    Posljednje uređivanje od leeloo77 : 14.04.2012. at 21:35

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Mare! Stvarno hvale vrijedna inicijativa psihijatra/psihologa..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo, obecao sam da cete biti u toku
    Nama danas 1 dan ciklusa, ujutro je zenica uzela Decapeptyl a od sutra mora i Estrofem.
    E sad, dr. Turčinov joj je napisala da uzima Estrofem 1-1-1. Jel to znaci 3x dnevno? Malo nam to nekako puno izgleda s obzirom kako izgleda pakiranje (ono, dan po dan) i s obzirom da u samim uputama piše 1 dnevno pa sad nismo sigurni, pa molimo pomoc

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Markko, ja ću morati piti 4 dnevno (2X2 tabl), tako da ove 3x1 kako će ti piti žena nije previše Vidim i po forumu da se većinom pije 3x dnevno.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Sejla!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Markko nije previše,ne brini...ja sam pila estrofem 3x2

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Eh, što je teško dobit termin u bolnici za uzv, prema ciklusu....

Ipak mi je terapija Estrofemom 2x2mg (danas provjerih, jer mi je Marina prvo napisala 2x2 tabl.). Počinjem krajem idućeg tjedna, kad dođe M.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

halo drage...
    evo, nakon dugog praćenja ovog foruma, vrijeme je da vam se i ja pridružim.
    na žalost, jučer je doktor potvrdio naše sumnje i evo...
    na početku smo prikupnjanja dokumentacije koja je potrebno prikupiti prije odlaska u Prag na konzultacije...
    molila bih vas za savjete ( u biti, probat ćemo na umjetnu oplodnju s doniranim sjemenom.)
    pls.....

od kud da krenemo???

hvala

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav dupinica

Žao mi je što svaki dan dolaze novi članovi na ovaj forum, posebno kad vidim da je u pitanju donacija sjemena, jer strahujem da ćemo i sami se morati odlučiti na to. Najbolje je da kontaktiraš kliniku u Pragu, oni će ti odmah napisati šta sve trebaš od dokumentacije. Ja sam slala upite u obe klinike i Pronatal i PFC i istog dana su odgovorili. Odlučili smo se za Pronatal jer oni misle da vrijedi pokušati mycroTese kod mm, a u PFC su odmah predložili donaciju, a mi bi ipak da sve pokušamo prije odluke o donaciji. Na temi azoostatistika možeš naći dosta članova koji su prošli već sve to. Koga god da kontaktiraš od njih sigurno će te uputiti. Meni su medeni i little ivy mogo pomogli.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

dupinica, i ja sam u istoj situaciji... da li mozda razmisljate ici preko hzzo-a ili o svom trosku? jesi li se odlucila u koju biste kliniku?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Drage moje pražanke i pražani, zamolila bi vas za pomoć ako znate:

Kako su zemlje u kojima je donacija anonimna (Češka) rješile stvar sa Konvencijom o pravima djeteta? Ona kaže da svako dijete ima pravo znati svoje biološko podrijetlo. Ako netko ima neki dokument, neki link, nešto puno bi mi to pomoglo

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Donacija je strogo anonimna, i prije zahvata se potpiše dokument/formular kojim se izjavljuje kako se nikako neće pokušati saznati identitet donora/donorke.

A na prava djeteta da sazna svoje pravo biološko podrijetlo nismo upozoreni, tako da osobno neznam...Moj stav je da treba reći djetetu, ali tek u poodrasloj dobi kad će moći shvatiti o čemu se radi....ne mogu se malom djetetu objašnjavati termini potpomognute oplodnje i donacije stanica....

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ali tek toliko da sazna kako su roditelji imali problema s ostvarivanjem trudnoće pa su morali na taj način. Osobni kontakt s donorom/donorkom se naravno ne može dogoditi.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje pražanke i pražani, zamolila bi vas za pomoć ako znate:

Kako su zemlje u kojima je donacija anonimna (Češka) rješile stvar sa Konvencijom o pravima djeteta? Ona kaže da svako dijete ima pravo znati svoje biološko podrijetlo. Ako netko ima neki dokument, neki link, nešto puno bi mi to pomoglo
    Ne postoji ovakav stav u konvenciji.Konvencija kaze da dijete ima pravo da zna roditelje.Sve i jedan zakon na svijetu kaze da je majka djeteta zena koja ga je rodila.Dakle dijete poznaje majku.
    Drugo,ako je dete začeto uz biomedicinsku pomoć darovanom jajnom ćelijom, materinstvo žene koja je darovala jajnu ćeliju ne može se utvrđivati.

Dakle nema govora o utvrdjivanju bilo kakvog majcinstva.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dupinica dobrodosla, ali i sto prije otišla jeste se odlučili u koju kliniku idete, i kako? U svakom slucaju, oni te točno napute sto moraš obaviti, zapravo sto morate obaviti od pretraga.
    Ja ću cure moje izluditi... Čekam mengu, a ona ne dolazi i ne dolazi... Čini mi se da nikad neću doći do VV i početi skupljati papire za HZZO...već me mm čudno gleda, kao možda... Ma znate sto već

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

helou!!
    evo, još jednom pozdrav svima!!
    što se tiće klinike-najverojatnije Pronatal-barem sa svim doktorima s kojima smo u kontaktu kažu da su mrak pa...
    nama na žalost ništa drugo ne preostaje osim ili donacije sjemena ili posvajanja.
    budući da su muževi nalazi jednaki O, na žalost moramo se odlučiti za ovo ukoliko želimo dijete-a ne trebam vam ni reći da ništa drugo u životu ne želim osim imati malog anđelka na rukama...
    budući da sam se tek počela raspitivati o klinici i njihovim postupcima-naravno svaki savijet mi je dobro došao pa... PUCAJTE!!
    vi ste svi prvi kontakt s bolnicama stupili preko maila-direktno doktoru?? (pisali ste na eng ili hr jeziku...)
    kakva je procedura sa HZZO-om? koliko traje proces ako se njih čeka? (pretpostavljam da ste već sve to pisali ali, nadam se da shvaćate, da od silnih inf. viš niš ne kapiram... već su mi se i bolnice pomiješale...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj _Krol_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne postoji ovakav stav u konvenciji.Konvencija kaze da dijete ima pravo da zna roditelje.Sve i jedan zakon na svijetu kaze da je majka djeteta zena koja ga je rodila.Dakle dijete poznaje majku.
    Drugo,ako je dete začeto uz biomedicinsku pomoć darovanom jajnom ćelijom, materinstvo žene koja je darovala jajnu ćeliju ne može se utvrđivati.

Dakle nema govora o utvrdjivanju bilo kakvog majcinstva.
    Krol, hvala ti, ja sam pročešljala cijelu Konvenciju i nisam našla to na što se "naši" pozivaju!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dupinica, na prvoj stranici ove teme imaš kontakte za obje klinike, komunicira se na hrvatskom, a upite šalješ koordinatorima, s tim da su u PFC-u 2 embriologa iz Pronatala, a i Danica iz Pronatala, kao koordinator je prešla u PFC, naravno Pronatal ima nove ljude koji komuniviraju na hrvatskom, tako da je bar taj dio komuikacije olakšan. I na prvoj stranici je link sa zahtjevom prema HZZo-u.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam za Pronatal kontaktirala prvo sa doktorom Mardešićem, a oko dokumentacije sa Ksenijom Medved i Marinom Mišković, obe znaju naš jezik, tako da nema problema u komunikaciji. Ako pošalješ mail do 16h odgovoriće ti u toku dana, ako ne sutradan.
    Da li je tvoj muž radio punkciju ili biopsiju prije ove odluke?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Što se tiče čekanja doktor mi je napisao da imaju banku sperme, pa osim ako nema nekih posebnih zahtjeva, ne bi trebala puno čekati. Mislim da to ide puno brže nego u slučaju donacije jajnih stanica.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo i ovdje prijedlog Zakona http://www.miz.hr/ministarstvo/zakon...utoj_oplodnji2 (banke spolnih stanica se formiraju 6 mjeseci nakon stupanja zakona na snagu
    Clanak 15.
    (1) Osoba zaceta i rodena uz pomoc medicinski pomognute oplodnje darovanom sjemenom stanicom ili darovanom jajnom stanicom ili darovanim zametkom, ako je navršila 18 godina ima pravo na uvid u upisnik podataka o zacecu i svim podacima o svome biološkom podrijetlu, ukljucujuci i podatak o identitetu darivatelja sjemene stanice ili darivateljice jajne stanice, odnosno darivatelja zametka, a koji se vodi pri Državnom registru o medicinski pomognutoj oplodnji ministarstva nadležnog za zdravlje (u daljnjem tekstu: Državni registar).
    (2) Roditelji su obvezni osobu zacetu i rodenu uz pomoc medicinski pomognute oplodnje darovanom sjemenom stanicom ili darovanom jajnom stanicom ili darovanim zametkom, najkasnije do 18. godine života upoznati da je zaceta uz pomoc medicinski pomognute oplodnje.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hvala svima na inf.

suprug i ja radimo i skupljamo nalaze već 2 godine i na žalost ni u jednom nalazu nemamo spermića....
    tako da... eto.. ostaje nam daljnja borba...

Cassie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Baš ovih dana iščekujem rješenje od HZZO-a u vezi donacije j.s. Kada sam pitala gđu.X iz HZZO-a kakvo je rješenje, prihvaćeno ili odbijeno, nije mi htjela reći već je rekla da ću ga primiti na kućnu adresu tijekom ovog tjedna, ali ukoliko će imati neki hitan zahtjev za liječenje u inozemstvu onda ću rješenje čekati nešto duže. E sad...što da čovjek misli???

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    evo i ovdje prijedlog Zakona http://www.miz.hr/ministarstvo/zakon...utoj_oplodnji2 (banke spolnih stanica se formiraju 6 mjeseci nakon stupanja zakona na snagu
    Clanak 15.
    (1) Osoba zaceta i rodena uz pomoc medicinski pomognute oplodnje darovanom sjemenom stanicom ili darovanom jajnom stanicom ili darovanim zametkom, ako je navršila 18 godina ima pravo na uvid u upisnik podataka o zacecu i svim podacima o svome biološkom podrijetlu, ukljucujuci i podatak o identitetu darivatelja sjemene stanice ili darivateljice jajne stanice, odnosno darivatelja zametka, a koji se vodi pri Državnom registru o medicinski pomognutoj oplodnji ministarstva nadležnog za zdravlje (u daljnjem tekstu: Državni registar).
    (2) Roditelji su obvezni osobu zacetu i rodenu uz pomoc medicinski pomognute oplodnje darovanom sjemenom stanicom ili darovanom jajnom stanicom ili darovanim zametkom, najkasnije do 18. godine života upoznati da je zaceta uz pomoc medicinski pomognute oplodnje.
    Katastrofa.Ovo nigdje ne postoji.Bar ja ne znam a magistrirao sam radno i socijalno pravo sa naglaskom na porodicnom pravu.
    U ogromnoj vecini zemalja pa i u Srbiji i BiH majka je zena koja rodi dijete a majcinstvo iz donirane celije se ne moze dokazivati tj. ako donatorka kojim slucajem to i pokusa ne moze ni pokrenuti postupak dokazivanja majcinstva pred nadleznim sudom.Da pokusam sto jednostavnije reci,donirala si i time se odrekla svih mogucih eventualnih prava.Majka je zena koja je rodila a donatorka dovidjenja.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Krol, ak mi se javi na mail maree41@net.hr

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

maree poslao sam ti mail.
    Meni ovaj predlog vise lici na usvajanje kroz surogat majcinstvo.Ovo veze nema sa humanom idejom o donaciji jc.Mislim da se ovde pokleklo vjerovatno pod uticajem crkve ili ko zna koga a sa druge strane mogu reci onima koji zastupaju drugu stranu evo omoguculi smo vam doniranje.A nisu.Ovime i zene koje bi donirale rizikuju da im za 18 godina neko pokuca na vrata i kaze Vi ste moja majka.Ne daje se sloboda paru koji se odluci na to da izabere hoce li ili ne reci djetetu.
    Jednostavno je promasena sustina,slucajno ili namjerno.
    Zalosno.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cassie, i ja sam slicno iskustvo imala sa HZZO-om. Jos prije nego sam uopce pocela sa ovim, zvala sam da vidim sto mi sve treba, gdje i kome se mogu obratiti, mislim na MPO subspecijaliste, da bi mi gdja. X iz HZZO-a rekla da ona nije informacije, da moram poslati pismini zahtjev sto trazim i pitanje je da li ce mi uopce pruziti te informacije... ja sam u tom trenutku imala tisucu upitnika iznad glave i nisam mogla vjerovati sto cujem. ne vrijedi nam se uopce zivcirati radi njih

Cassie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bmaric, kakav god ishod rješenja bio, mi odlazimo po donaciju u Prag. Imam dogovorene konzultacije u 5mj. u Pronatalu. Više nemam što razmišljati nego smisliti način kako ću pokriti troškove. Sudeći prema novom prijedlogu zakona mogu se načekati da se to sve omogući u HR, ali ne sviđa mi se prijedlog zakona stoga via Prag.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cassie i mi smo tako odlucili, ako ne odobre ili pocnu nesto odugovlaciti, idemo u Prag u PFC o svom trosku u 8. mjesecu

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Cassie, i ja sam slicno iskustvo imala sa HZZO-om. Jos prije nego sam uopce pocela sa ovim, zvala sam da vidim sto mi sve treba, gdje i kome se mogu obratiti, mislim na MPO subspecijaliste, da bi mi gdja. X iz HZZO-a rekla da ona nije informacije, da moram poslati pismini zahtjev sto trazim i pitanje je da li ce mi uopce pruziti te informacije... ja sam u tom trenutku imala tisucu upitnika iznad glave i nisam mogla vjerovati sto cujem. ne vrijedi nam se uopce zivcirati radi njih

draga bmaric, dupinica, Cassie, ali i ostale cure koje čekate donaciju
    (bilo sperme ili j.s.) odnosno plaćeni postupak preko HZZO-a. Surova je stvarnost da vam se sprema zakon u Hrvatskoj koji omogućuje donacije u HR ali NE-anonimne, tako da je za očekivati da donacija neće niti biti. A kad takav zakon stupi na snagu u Hrvatskoj više donacije na teret HZZO-a u CZ ili bilo gdje drugdje neće biti omogućene jer istu skrb - makar na papiru - možete dobiti ovdje u Hrvatskoj. No ovdje je nećete moći dobiti jer su donacije NE-anonimne i neće biti darivatelja i tako u krug. Jedini izlaz će biti plaćeni postupak vani iz vlastitih sredstava, ostali bojim se da ćete ostati uskraćeni. Stoga Vas molim da se uključite u ovu borbu ukoliko želite dobiti postupak kakav je vama potreban! Trebaju nam vaše sudbine, vaše priče, vaše dijagnoze, treba nam vaš pristanak da anonimno ili ne-anonimno izađete s vašom pričom, trebaju nam vaši glasovi kad pišemo javnosti, trebate nam kad organiziramo javno okupljanje, ......
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 19.04.2012. at 11:22

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kadauna, ja sam ZA, samo reci gdje, kada, kako, sto...

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

I ja ču rado pomoć ak mogu jer sam zaaaaaaaaaaaaaaaa da se ovaj zakon malo poboljš za nas patnike a ne da kao i do sada svega ima na papiru a u stvarnosti ničega nema!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dižem http://forum.roda.hr/threads/72927-O...78#post2122878 ako tko želi biti na listi

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Pozdrav svima.Zanima me vaše mišljenje koju kliniku odabrati PFC ili Pronatal?Koliko naplaćuju konzultacije?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

inna28 najbolje da obe klinike kontaktiraš, kontakti bi trebali biti na prvoj stranici, oni će ti reći sve, pa odlučiš sama za sebe. mislim da su mišljenja o obe klinike otprilike ista. ono što znam jeste da u Pronatalu moraš na konzultacije, meni su napisali da to košta € 100,00, a u PFC-u se ne mora doći na konzultacije prije.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drage moje, na neko vrijeme moram odustati... Jučer sam imala prometnu i čudom sam ostala živa.... Sad slijedi oporavak, popravak auta, pa tek onda odlazak na Vuk V na pretrage....ponekad život donese odluke umjesto nas! Živa sam i sretna sam zbog toga, a vama svima želim sreću. Pratit ću vas iz prikrajka

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ajme Rominka Strašno, žao mi je....drži se, želim ti brz oporavak i onda da nam što prije ponovno dođeš! Čuvaj se i sretno

Cassie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dragi moji, brojim dane do odlaska na konzultacije u Pronatal i svaki dan zovem HZZO da mi kažu nešto više o mome zahtjevu i dobila sam informaciju, doktorsko povjerenstvo je odobrilo liječenje u inozemstvu i potvrdilo mišljenje mog spec.za MPO, ali moje rješenje trenutno stoji na stolu nekog gospodina u HZZO-u koji odobrava liječenje od strane navedene ustanove. Kada će se gdin. iz HZZO-a javiti sa svojim mišljenjem ne znaju mi reći.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ajde bar nešto si saznala..
    kada si ti poslala zahtjev? Pitam te to zato jer sam i sama u fazi čekanja, a ja sam poslala početkom travnja.

Cassie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Miny, predala sam zahtjev 14.02.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Drage i dragi naši, evo pročitajte poziv za okupljanje na ovoj temi http://forum.roda.hr/threads/73032-A...reb-28-04-2012 i dođite, da vide da nas ima!!!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •