-
Tema je stara ali na žalost i dalje aktualna.
Ja sam već neko vrijeme nezadovoljna školskom prehranom (tj. ručkom jer to je jedini obrok koji M. jede u školi). Djeca se masovno žale da su sva jela hladna. Požalila sam se učiteljici, ona mi je objasnila da se hrana ne priprema u našoj školi nego se dovozi iz jedne susjedne škole i da tu zapravo nema puno pomoći, ali da će ipak proslijediti informaciju ravnatelju.
Do sada je jelovnik barem zvučao više-manje prihvatljivo, ali u petak je apsurd zvani "uvođenje zdrave prehrane u školama" (što se često koristi kao glavni argument zašto većina djece ne pojede obrok. Ako niste znali, ne zato jer nije ukusan, nego zato "jer nisu navikli jesti zdrave namirnice"!?) doživio vrhunac. Naime za ručak su imali "tjesteninu s čokoladnim mrvicama"!!!
Ako imate neka saznanja o tome tko kreira jelovnik u školama i tko ga odobrava, lijepo molim informaciju. Zanima me tko je odgovoran za ono što se djeci nađe na tanjuru? Jer ja sam luda od ideje da netko smatra kako dijete (boravkaš) koje je od 8-16 sati u školi može funkcionirati i normalno se razvijati s ovakvim "obrocima".
OK moje starije dijete više nije u boravku i ne mora jesti u školi, može kad dođe doma podgrijat ručak koji joj ja ostavim, ali mlađe mi dijete na jesen kreće u istu tu školu, u boravak, što znači da je iduće 3 godine osuđen na takvu prehranu.
Baš sam ogorčena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma