Pokazuje rezultate 1 do 50 od 171

Tema: Nezdrava školska prehrana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Mene najviše čudi to što roditelji daju djeci da jedu ono što oni sami ne bi pojeli za marendu. Koji odrasli bi ponio vrećicu čipsa ili bombona za užinu? A svojoj djeci to daju
    Ne znam, ali prisla mi je jedna od mama i u razgovoru spomenula koliko njezino dijete ima kilograma. Ravno 15 vise od mog djeteta (zajedno su u razredu!). I njoj su preslatki njegovi slaufici na trbuhu, njezin mali medo. Sto da ja toj zeni kazem?

Ok, moj je zilavi suhonjavi mrsavko i dobro bi mu doslo dodatnih 5 kilograma, ali to je genetika sa oceve strane, takvi se radjaju i umiru. Svi su zivahni, radisni, u pokretu, sportasi i izgledaju blago pothranjeno.

Ali nije stvar niti u kilogramima kao takvima. Nego u dovoljnom unosu vitamina, minerala, svih tvari koje su neophodne za zdrav rast i razvoj. Nazalost, misljenja s kojima se ja susrecem su "sto deblji to zdraviji", "samo nek nije gladno" i slicno. To je naprosto jedan mentalitet koji treba mijenjati iz korijena i ja sam tu nemocna, ne vjerujem da moze ista dobro ispasti od mene jedne koja bi solila pamet drugima. Djelujem gdje mogu i to je to.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ali prisla mi je jedna od mama i u razgovoru spomenula koliko njezino dijete ima kilograma. Ravno 15 vise od mog djeteta (zajedno su u razredu!). I njoj su preslatki njegovi slaufici na trbuhu, njezin mali medo. Sto da ja toj zeni kazem?
    to je isto vjerojatno obrambena reakcija
    meni je ok da mama voli svoje dijete i sa šlaufićima, ali da istovremeno pazi da dijete ima cjelovite i zdrave obroke
    želim reći, za dijete je najbolje da ga mama voli kakav god da je i da se mama trudi usaditi mu zdrave prehrambene navike
    ne bi mi bilo ok da ga mama kljuka junkom a onda ga špota i ponižava kako je debeo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •