Stranica 15 od 31 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ne razumijem zašto se Miletiću i Vrčiću dalo toliko prostora. Miletić je imao više od pola emisije (ne mogu vjerovati da jedna tako mlada i, valjda, obrazovana osoba može biti takva konzerva - definitivno živi u pogrešnom stoljeću, ali nažalost Hrvatska je leglo takvih "bisera"!
    I Vrčić je imao dosta prostora koje je nažalost iskoristio na način da gledatelj (naročito onaj koji nema pojima o MPO-i) ne zna na čijoj je on strani.
    Biolog Knivel je imao što reći u korist neplodnih parova samo što nije mogao doć do riječi.
    Jelena je bila odlična. Svaka čast na hrabrosti i angažmanu. Da je Jelena dobila minutažu koja je, ne znam zašto, poklonjena "embriju" tada bi ova emisija imala smisla. Na kraju nije ostalo vremena za raspravu o dobnoj granici žene, o broju postupaka isl.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Na kraju nije ostalo vremena za raspravu o dobnoj granici žene, o broju postupaka isl.
    Ali je dobila najbolji odjavni pozdrav!!! Glavno da je Mili imao praznoh hoda od riječi do riječi bar 2 min...
    Posljednje uređivanje od Snekica : 24.04.2012. at 12:49

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi uvijek imamo nekog Milija (Miletić, Milinović) da mi je znat tko je sljedeći

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Da i još nešto. I Nevena Rendeli je bila odlična, međutim u ovako konceptiranoj emisiji nemamo šanse da nas se dobro čuje.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemo'š od Milija nikako!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jeleni svaka čast! cure predivne ste !
    Posljednje uređivanje od ivarica : 24.04.2012. at 17:09

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...uga-hocu-tatu/

Ovo postaje prestrašno već sad!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da to je još jedna novina:
    Posebno mi upada u oči ovo iz njihovog apela:
    "ne smije se izgubiti potreba za muškarcem kao odgojiteljem u obiteljskoj zajednici;"
    kad znamo da se svaki 3. par u Hrvatskoj rastaje i to svojom voljom, ona šačica žena koja bi možda išla na in vitro oplodnju bez partnera mislim da je stvarno zanemariva prema ovoj prvoj brojci. Možda bi se udruga "Hoću tatu" trebala zapitati što može učiniti po tom pitanju recimo
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 24.04.2012. at 17:54

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

"Hocu tatu!" moglo bi vikati barem 10-ero djece koja me svakodnevno okruzuju a ocevi su ih ostavili iz kojekakvih razloga, naravno vecini nas neprihvatljivih, ne placaju alimentacije, ne brinu, ne zanima ih... Uglavnom su osnovali nove obitelji i sad su "uzorni ocevi" ili uzivaju u svojoj muskoj slobodi... Mozda bi bilo pametnije da gospoda iz udruge "Hocu tatu" pomognu toj djeci i njihovim majkama kad su vec toliki dusebriznici a ne da se guraju u odlucivanje o tudjim zivotima...uh!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

jel ide tko u četvrtak u Palace hotel na okrugli stol o mpo?

Dilena avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Koliko sam shvatila, javna rasprava služi tome da se dadu određene primjedbe i prijedlozi i da se na temelju svega iznesenog prijedlog Zakona poboljša i dopuni, ukoliko se to smatra potrebnim. Dakle, ide se u smjeru poboljšanja, a ne stavljanja u još teži položaj one problematike koja se želi riješiti.
    U raspravi o Zakonu o MPO trebale bi sudjelovati one strane kojih se to tiče. Katoličku Crkvu se uopće u vezi te tematike ne bi trebalo konzultirati, jer je ona apsolutno protiv bilo kakve izvantjelesne oplodnje, pa njezin doprinos ne može nikako poboljšati smjernice tog Zakona, budući da bi Crkva htjela potpuno zabraniti sve njegove smjernice. Udruga 'I ja sam bio embrij' proizašla je iz krila Katoličke Crkve, pokrenuli su je i vode je ljudi bliski Crkvi, pa čak i zaposleni unutar Katoličke Crkve, i uzaludno je očekivati da će predstavnici te udruge imati za promil drugačiji stav od službenog stava Katoličke Crkve o izvantjelesnoj oplodnji.
    Stav katoličke Crkve o medicinskoj oplodnji definiran je naputkom Dar života, kojeg je napisao prije dva desetljeća današnji papa, a kako je Crkva uređena hijerarhijski, unutar Katoličke Crkve nije dopušteno imati i promovirati drugačije stavove od Svetog Oca i općenito Svete stolice. U tom naputku odbacuje se bilo kakva izvantjelesna oplodnja, a osim homologne (unutarbračne), još se više odbacuje heterologna (donacijska) oplodnja. Dakle, s Katoličkom Crkvom i njezinom udrugom 'I ja sam bio embrij' nije moguć nikakav razgovor, niti rasprava, jer to ne dovodi do poboljšanja rješavanja ove problematike. Oni se javljaju tobože kao partner u raspravama, a jedini cilj im je zabraniti bilo kakvu izvantjelesnu oplodnju, odnosno nametnuti svoj svjetonazor kao jedini ispravan po kojem bi trebali živjeti ne samo katolici, nego i ne-katolici. Drugi je par rukava što čak i mnogi katolici razmišljaju drugačije od stavova iznesenih u naputku Dar života naprosto zato jer shvaćaju koliko su ti stavovi pogrešni. No, drugačiji stavovi ne mogu se iznositi službeno, nego samo privatno. Udruga 'I ja sam bio embrij' prihvatit će MPO tek onda kada Papa i Vatikan donesu drugačiji naputak, odnosno „ublaže“ stavove, a to će biti ili nikada ili tek za mnogo mnogo godina. Dotad slušat ćemo i dalje ovakve stavove Crkve koje perfidno iznosi tobožnja građanska inicijativa. A budući da znamo kakvi su to stavovi, uistinu im nije potrebno u medijima davati toliko prostora, kad nisu orijentirani na poboljšanje problematike, nego na njezino dokinuće i zabranu.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

http://www.roda.hr/article/read/okru...nutoj-oplodnji

idem, pa ako uspiješ Bluebella...
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 24.04.2012. at 20:49

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    sad mi je kolegica javila da se ne može mijenjati za smjenu... što znaći da moram raditi do 18h.. pretužna sam
    probat ću nešto smisliti......

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja idem

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ipak idem i ja

tonili.. BigBlue nađemo se tamo?

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Super da netko ide, imat čemo informacije iz prve ruke. Bravo cure....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jedva cekam cuti novosti drito sa rasprave!!
    Cure,nedajte se i hrabro!!
    Uz vas smo

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

milasova slobodno nam se pridružiš

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

idem i ja, idem i ja

bluebella, drago mi je da ćemo se i s tobom upoznati!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vrlo rado drage moje ali na poslu sam do 17 sati..tak da nazalost ne mogu,ali u subotu dokazim definitivno!!!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    idem i ja, idem i ja

bluebella, drago mi je da ćemo se i s tobom upoznati!
    jedva čekam

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni nesto nije jasno u ovom novom zakonu
    jel to tocno da ce se embriji vracat u jajovode ??
    ili sam ja nesto pogresno cula ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

crvenkapica, mislim da se to netko u onoj emisiji In medias res provalio. Ili Mile ili voditeljica, zaboravila sam tko, al i meni je zaparalo uši. Naravno da je to besmislica, a neovisno "o pobudama", mislim da povjerenstvo nije moglo takav propust napraviti.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Postoji takav postupak, zove se ZIVT i ekstremno se rijetko radi.
    Samo onim ženama kod kojih ne postoji nikakva mogućnost da se provede kateter kroz ušće maternice
    Tako da nisu fulali ali svejedno je to toliko rijetko da nije vrijedno spomena

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da voditeljica je spomenula ja i mm ostali u šoku, vec sam se zabrinula , i onako strpimo od vm trudnoce jos nam samo to treba

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da samu sebe citiram s jedne druge teme....

Ma glavno da je tekst opisa MPO metoda na stranicama IVF poliklinike u potpunosti usklađen s tekstom novog prijedloga Zakona, i to prije objave. Šta je bilo prije, kokoš ili jaje?!
    Zato imamo onu notornu glupost u zakonu gdje se zigote i gamete prenose isključivo u jajovod
    Nema više transfera u uterus, jok curke - šta je bilo, bilo je

ZIFT, kao jedna od najinvazivnijih metoda MPO-a, upotrebljava se kod svega 1% parova i u otprilike 35% izaziva višeplodne (znači rizične) trudnoće. Ali mi smo se u Hrvatskoj već navikli na struku koja podržava eksperimentalne metode. Ne tako davno dala se stručna podrška fertilizaciji 3 jajne stanice i krioprezervaciji ostalih pod parolom da će cijela Europa, čak i svijet, slijediti naš primjer. Evo, potrgali su se trčeći... A sad nam slijedi boom GIFTa i ZIFTa u svijetu

A opet, tko zna, možda IVF Poliklinika jedina izvodi GIFT i ZIFT, pa je onda potpuno irelevantno tko će i hoće li itko dobiti licencu za rad?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I da, ta bedastoća stvarno piše u zakonu:

Čl. 9, st. 1, tč. 5: Medicinski pomognuta oplodnja provodi se primjenom sljedećih postupaka:... prijenos spolnih stanica ili zametaka u jajovod.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A što je s nama koji nemamo jajovode

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako doslovno čitaju ovaj zakon (a čitali su ga do sada), i ti ćeš biti jedna od mnogih koja će taj blesavi članak zakona koristiti za traženje novca od HZZO-a za liječenje u inozemstvu

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

O ova država postaje sve luđa i luđa

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    da to je još jedna novina:
    Posebno mi upada u oči ovo iz njihovog apela:
    [COLOR=#090909]"ne smije se izgubiti potreba za muškarcem kao odgojiteljem u obiteljskoj zajednici;"
    kad znamo da se svaki 3. par u Hrvatskoj rastaje i to svojom voljom, ona šačica žena koja bi možda išla na in vitro oplodnju bez partnera mislim da je stvarno zanemariva prema ovoj prvoj brojci. Možda bi se udruga "Hoću tatu" trebala zapitati što može učiniti po tom pitanju recimo
    [/COLOR
    Nek ne kakaju!!! A zašto dozvoljavaju da mm ne može priznati svoje mrtvorođeno dijete????? Neka mi daju suvisao odgovor na to pitanje jer ja to ne mogu i nikad neću shvatiti.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nina70,stvarno smo zemlja apsurda

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nina70 - pun ti je inbox, isprazni!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

nina70 - pun ti je inbox, isprazni!
    evo, ispraznila.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    nina70,stvarno smo zemlja apsurda
    Znam i užasno me sram gdje živim. Nažalost, oni koji bi se trebali crveniti od srama ne crvene se....

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma ja nešto nisam razumjela.. Šta je stavrno istina da će se embriji vraćati samo u jajovode?!

PS. Gabi25 svaka čast!!!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lalala prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja nešto nisam razumjela.. Šta je stavrno istina da će se embriji vraćati samo u jajovode?!

PS. Gabi25 svaka čast!!!
    ma ne, jok... nikako.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma ja prva ne bi isla u postupke vise ako bi to tako bilo !!

Lalala avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajme, stvarno sam se prestrašila! Ma tko zna šta će na kraju ispasti iz tog zakona, najvjerojatnije nešto sasvim deseto! Toliko me živciraju da je to nešto nevjerojatno! U liječenju su bitni pacijenti, i njima je potrebno optimalno liječenje! I svi kojima nije potrebno to liječenje nemaju se šta petljati! Neka se petljaju u donošenje zakona koji se njih tiču, a ovo drugo neka ostave na miru! Stvarno, trebali bi donijeti i takav zakon! Zakon o donošenju zakona! :D

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Lalala prvotno napisa Vidi poruku
    I svi kojima nije potrebno to liječenje nemaju se šta petljati! Neka se petljaju u donošenje zakona koji se njih tiču, a ovo drugo neka ostave na miru! Stvarno, trebali bi donijeti i takav zakon! Zakon o donošenju zakona! :D
    Sviđa mi se ovo: Zakon o donošenju zakona
    Već sam negdje napisala da bi naše zakone bolje napisala dva napušena klinca.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Dilena prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam shvatila, javna rasprava služi tome da se dadu određene primjedbe i prijedlozi i da se na temelju svega iznesenog prijedlog Zakona poboljša i dopuni, ukoliko se to smatra potrebnim. Dakle, ide se u smjeru poboljšanja, a ne stavljanja u još teži položaj one problematike koja se želi riješiti.
    U raspravi o Zakonu o MPO trebale bi sudjelovati one strane kojih se to tiče. Katoličku Crkvu se uopće u vezi te tematike ne bi trebalo konzultirati, jer je ona apsolutno protiv bilo kakve izvantjelesne oplodnje, pa njezin doprinos ne može nikako poboljšati smjernice tog Zakona, budući da bi Crkva htjela potpuno zabraniti sve njegove smjernice. Udruga 'I ja sam bio embrij' proizašla je iz krila Katoličke Crkve, pokrenuli su je i vode je ljudi bliski Crkvi, pa čak i zaposleni unutar Katoličke Crkve, i uzaludno je očekivati da će predstavnici te udruge imati za promil drugačiji stav od službenog stava Katoličke Crkve o izvantjelesnoj oplodnji.
    Stav katoličke Crkve o medicinskoj oplodnji definiran je naputkom Dar života, kojeg je napisao prije dva desetljeća današnji papa, a kako je Crkva uređena hijerarhijski, unutar Katoličke Crkve nije dopušteno imati i promovirati drugačije stavove od Svetog Oca i općenito Svete stolice. U tom naputku odbacuje se bilo kakva izvantjelesna oplodnja, a osim homologne (unutarbračne), još se više odbacuje heterologna (donacijska) oplodnja. Dakle, s Katoličkom Crkvom i njezinom udrugom 'I ja sam bio embrij' nije moguć nikakav razgovor, niti rasprava, jer to ne dovodi do poboljšanja rješavanja ove problematike. Oni se javljaju tobože kao partner u raspravama, a jedini cilj im je zabraniti bilo kakvu izvantjelesnu oplodnju, odnosno nametnuti svoj svjetonazor kao jedini ispravan po kojem bi trebali živjeti ne samo katolici, nego i ne-katolici. Drugi je par rukava što čak i mnogi katolici razmišljaju drugačije od stavova iznesenih u naputku Dar života naprosto zato jer shvaćaju koliko su ti stavovi pogrešni. No, drugačiji stavovi ne mogu se iznositi službeno, nego samo privatno. Udruga 'I ja sam bio embrij' prihvatit će MPO tek onda kada Papa i Vatikan donesu drugačiji naputak, odnosno „ublaže“ stavove, a to će biti ili nikada ili tek za mnogo mnogo godina. Dotad slušat ćemo i dalje ovakve stavove Crkve koje perfidno iznosi tobožnja građanska inicijativa. A budući da znamo kakvi su to stavovi, uistinu im nije potrebno u medijima davati toliko prostora, kad nisu orijentirani na poboljšanje problematike, nego na njezino dokinuće i zabranu.
    Debeli potpis na ovo
    X

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moram se nadovezati na gornji post i reći kako je nedavno papa Benedikt izjavio da je jedini ispravan način dobivanja djece spolnom ljubavlju u bračnoj postelji. Sve ostalo je arogancija

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bože dragi strašno
    ja ipak više vjerujem dragom Bogu koji nam je dao mogućnost izlječenja dao nam je medicinu , a ionako je ON taj koji odlučuje na kraju
    da li će trudnoća ostati..
    ne mogu prihvatiti ove stavove "crkve" strašno je što se uopće pletu..kakvi su to ljudi koji nemaju nimalo srca.. kakvi su to vjernici, svećenici..?
    zar je grijeh željeti biti roditelj? donijeti novi život ? novog vjernika na svijet..
    ma joj strašnooo..

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

na moju veliku sreću ne vjerujem u Boga, i zahvalna sam današnjoj medicini na mpo i ulaganju u istraživanje tog područja.
    A još više ću biti zahvalna svom doktoru kad mi omogući da postanem majka. I to će biti isključivo i jedino njegova zasluga

plavo oko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj tikica78 prvotno napisa Vidi poruku
    Bože dragi strašno
    ja ipak više vjerujem dragom Bogu koji nam je dao mogućnost izlječenja dao nam je medicinu , a ionako je ON taj koji odlučuje na kraju
    da li će trudnoća ostati..
    ne mogu prihvatiti ove stavove "crkve" strašno je što se uopće pletu..kakvi su to ljudi koji nemaju nimalo srca.. kakvi su to vjernici, svećenici..?
    zar je grijeh željeti biti roditelj? donijeti novi život ? novog vjernika na svijet..
    ma joj strašnooo..

Potpisujem

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

i ja i dalje vjerujem u Boga i neće me nikakvi "embriji" ni "kvazibogomoljci" omesti u tome. ALI učinili su velik posao, priznajem, i ogadili mi Crkvu!
    Ja i dalje tvrdim da je Bog na našoj strani i da Njemu kao i nama puno znači svaki novi život i naša borba da na svijet donesemo novi život. Ali ako Crkvi mi smetamo i ne trebamo im, ni mi ni naša "umjetna" djeca, onda ću ja isto to učiti svoju djecu: da vjeruju u Boga i da bježe od licemjera crkvenjaka!

Samo ne razumijem, ako se kunu u svoju vjeru, zašto se ne zapitaju barem na kratko kako će jednog dana pred Njega nakon gadosti koje nama rade? ja ću u tom trenu sjediti u prvom redu, s kokicama.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj *mare* prvotno napisa Vidi poruku
    Samo ne razumijem, ako se kunu u svoju vjeru, zašto se ne zapitaju barem na kratko kako će jednog dana pred Njega nakon gadosti koje nama rade? ja ću u tom trenu sjediti u prvom redu, s kokicama.
    Znaš što se kaže: da se trebaju moliti Bogu da Boga nema...

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moj hubby kaze da u Bibliji negdje stoji: Pomozi si sam i Bog ce ti pomoci! e pa sto onda drugo mi radimo?
    a sto se Miletica tice, ja sam bila jako bezobrazna, vidjeh ga nedavno opet na TV ali drugom zgodom, zali se na to kako ne moze prehranjivati svoju djecu zbog kredita u svicarcima. Znam da ih mnogi i tu imaju ali psovala sam mu sve po spisku ( + navala hormona ) i bila zadovoljna njegovom nevoljom koliko god to odvratno sad zvucalo ali evo, ima Boga... a on ocito mora bit na TVu, jadan on i njegov kompleks za dokazivanjem

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moram se nadovezati na gornji post i reći kako je nedavno papa Benedikt izjavio da je jedini ispravan način dobivanja djece spolnom ljubavlju u bračnoj postelji. Sve ostalo je arogancija
    mah, nazalost svi znamo sto je papa bio prije nego je bio papa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •