Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam luda danas,moja curka je stara 26 dana i u 20 dana je dobila samo 350 gr.,i bojim se da nam sutra na kontroli dr.ne kaže da moramo uvest AD,što ne želim nikako.Ona do duše stvarno dobro spava,možda je to problem.Dojim ju na zahtjev,ne kaka bas često,svakih 5-6 dana pokaka veliku količinu,ima 5 popišanih pelena dnevno,ali dosta popiški.Ona zaspi između 8-9 i probudi se tek između 2-3,popapa i onda se budi opet oko 4,pola 5 i do jutra je samnom u krevetu i kad trazi samo joj gurnem cicku.Jutros sam joj poslije podoja jos dala izdojenog i spavala je 3,5 sata,i cjelo popodne je na cici.Jednu cicku joj dam do tri puta da izvuce svo mlijeko,pa joj dam drugu.Ona po meni dobro izgleda,nije cendrava,kad je budna dobra je i lijepo prati sve oko sebe.Dali da se brinem?
Čekaj u 20 dana je dobila 350 g, a što je s ovih šest dana??? Ili krivo kontam.
Tako malena bebica ne bi trebala noć prolazili više od 4 sata bez dojenja, a preko dana bi bilo dobro da ne prelazi 2,5 eventualno 3 sata.
Koliko često mijenjaš dojke?
Koliko ima podoja u 24 sata?
Pokušaj raditi kompresije za dobivanje masnijeg mlijeka, palcom prolaziš ispod pazduha, područja prsa pa sve do bradavice.
Ako zaspi na dojci, radi kompresije da se nastavi dotok mlijeka, obuhvati dojku u obliku slova C, palac gore, ostala četiri prsta dole, malo dalje od areole, stisni lagano i kad počme sisati pusti, okreći ruku na dojci u tom položaju C.