Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Začeti dijete da bi pomoglo bratu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zar vasa djeca stvarno znaju kako su zaceta? Mislim, do detalja o golfu? Ovo s bracnim putovanjem mi se ne cini problematicnim (a ni golf, zapravo ).

Meni se cak ne cini ogroman problem objasniti pricu oko zaceca da bi se pomoglo bratu ili sestri, a ni dokazivanju ljubavi jer je zacece planirano (iz ovog ili onog razloga). Vise mi razmisljanje krece u ovom smjeru kojeg je emsa upravo spomenula - je li to fer prema zdravom djetetu?

A i ne znam bas za djecu, u razdoblju dok su jos stvarno djeca, bi li stvarno, svjesno i s razumijevanjem, odlucila pomoci braci.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Zar vasa djeca stvarno znaju kako su zaceta? Mislim, do detalja o golfu? Ovo s bracnim putovanjem mi se ne cini problematicnim (a ni golf, zapravo ).

Meni se cak ne cini ogroman problem objasniti pricu oko zaceca da bi se pomoglo bratu ili sestri, a ni dokazivanju ljubavi jer je zacece planirano (iz ovog ili onog razloga). Vise mi razmisljanje krece u ovom smjeru kojeg je emsa upravo spomenula - je li to fer prema zdravom djetetu?

A i ne znam bas za djecu, u razdoblju dok su jos stvarno djeca, bi li stvarno, svjesno i s razumijevanjem, odlucila pomoci braci.
    Ha,ha...niti ja ne znam gdje su mi djeca začeta, to je bilo slikovito. Hoću reći da sam ja u pubetretu nekad mislila da sam usvojena jer su me roditelji naljutili, što bi tek bilo da sam imala ozbiljnog štofa ih za optužiti da su me rodili iz ovog ili onog razloga (iako mislim da je taj dio manje bitan u velikoj slici).
    Ovo sa pomaganjem braći tako da se daje koštana srž je već standardni postupak , i njime se podrvrgavaju mnoga braća i sestre. Vjerujem da bi gotovo svako dijete reklao da je spremno se podrvgnuti zahvatu ako je druga opcija od toga realni gubitak brata ili sestre. U svakom slučaju na kraju ta odluka nije niti dječja nego i o njoj odlučuje roditelj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja dilema i ide u pravcu koji je natuknula MC. Kad imas manje dijete, kao roditelj tom djetetu, mozes ga uvjeriti da cijelo to maltretiranje mora podniejti zbog zivota starijeg brata/sestre. I mozes biti 1000000% uvjeren da to tako mora i treba, al kad ti pubertetlija dodje i kaze, napravili ste me samo zato da biste me boli i uzimali moje dijelove da bi popravili brata/sestru i to je sigurno zato sto ih vise volite i blablabla.... Sto reci na to? Da nije istina? Što je tu uopce istina?
    Hm, zabrinut cu se za sebe, jel se primijeti da starcima kojesta zamjeram?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Moja dilema i ide u pravcu koji je natuknula MC. Kad imas manje dijete, kao roditelj tom djetetu, mozes ga uvjeriti da cijelo to maltretiranje mora podniejti zbog zivota starijeg brata/sestre. I mozes biti 1000000% uvjeren da to tako mora i treba, al kad ti pubertetlija dodje i kaze, napravili ste me samo zato da biste me boli i uzimali moje dijelove da bi popravili brata/sestru i to je sigurno zato sto ih vise volite i blablabla.... Sto reci na to? Da nije istina? Što je tu uopce istina?
    pa istina bi bila upravo to
    žalosna istina
    i ja je sebi ne želim. kao što mi ni umjetna nije bliska, a posebno ne potraga za najbojim "materijalom" u epruveti tj. zdjelici, koja podrazumijeva odbacivanje i usmrćivanje drugih.
    ne znam dal bi me takva istina razarala više u smislu da mene boli "kako sam to mogla" vs. da me samo trenutno boli zato što pubertetliju (možda trenutno koju godinu) boli
    u svakom slučaju, definitivno mi nije čist motiv

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    pa istina bi bila upravo to
    žalosna istina
    i ja je sebi ne želim. kao što mi ni umjetna nije bliska, a posebno ne potraga za najbojim "materijalom" u epruveti tj. zdjelici, koja podrazumijeva odbacivanje i usmrćivanje drugih.
    ne znam dal bi me takva istina razarala više u smislu da mene boli "kako sam to mogla" vs. da me samo trenutno boli zato što pubertetliju (možda trenutno koju godinu) boli
    u svakom slučaju, definitivno mi nije čist motiv
    A činjenica da nisi poduzela sve što je moguće da bi spasila starije dijete, to te ne bi bolilo?
    Jer čini se da to najviše boli roditelje koji su se odlučili na ovaj korak, a gaženje principa (kojih se prilično lako držati sve dok se ne nađeš u situaciji koja od tebe traži da ih preispitaš ili pogaziš zbog druge osobe) ili gnjevni pubertetlija jednog dana čini im se kao manji problem.
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.05.2012. at 21:44

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A činjenica da nisi poduzela sve što je moguće da bi spasila starije dijete, to te ne bi bolilo?
    ...
    ne uključujem spravljanje dizajnerskog dijeteta kao opciju u poduzimanju svega
    uostalom, kad bih i napravila, s druge strane postajalo bi stvarno biće, dijete dizajnirano za glavnu svrhu - poduzeti sve da se spasi prvo..
    a smatram da na to nemam pravo, unaprijed determinirati glavnu svrhu (budućeg) života i koristiti se njime, stvarati (gotovo isključivo, ako ne samo i isključivo) da bi se okoristio, a za kasnije reći, lako ćemo..

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jer čini se da to najviše boli roditelje koji su se odlučili na ovaj korak, a gaženje principa (kojih se prilično lako držati sve dok se ne nađeš u situaciji koja od tebe traži da ih preispitaš ili pogaziš zbog druge osobe) ili gnjevni pubertetlija jednog dana čini im se kao manji problem.
    Meni se sve to skupa cini kao puno velikih problema na hrpi, sto kratkoročnih, što dugoročnih.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se sve to skupa cini kao puno velikih problema na hrpi, sto kratkoročnih, što dugoročnih.
    Naravno da nosi. Roditeljstvo samo po sebi nosi izazove, a biti roditelj teško bolesnog sa rijetkom bolešću još neusporedivo teže. Pogotovo sad kada znanost nudi šansu za život, ali ne sa jednostavnim riješenjima ponekad.
    Ali to je cijena napretka : dvojbe i pitanja.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da tu ne možeš ništa nego biti strpljiv, čekati da odraste i shvati. Pa ako još i postane roditeljem, valjda će onda shvatiti čemu sve.
    I ja sam svojima svašta zamjerala. I još mi neke stvari nisu jasne, ali nemam se prilike obračunati. Ali što je tu je, imaš svoj život, svoju obitelj, dijete i ne zamaraš se previše. Osim ponekad.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da tu ne možeš ništa nego biti strpljiv, čekati da odraste i shvati. Pa ako još i postane roditeljem, valjda će onda shvatiti čemu sve.
    I ja sam svojima svašta zamjerala. I još mi neke stvari nisu jasne, ali nemam se prilike obračunati. Ali što je tu je, imaš svoj život, svoju obitelj, dijete i ne zamaraš se previše. Osim ponekad.
    Od kad imam dijete, ja na zalost neke stvari svojima zamjeram vise nego ikada, jer tek sada ne razumijem kako su mogli raditi neke stvari, prije sam mislila da tako mora biti.

Ali u ovom slucaju ce vjerojatno biti kako kazes.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Od kad imam dijete, ja na zalost neke stvari svojima zamjeram vise nego ikada, jer tek sada ne razumijem kako su mogli raditi neke stvari, prije sam mislila da tako mora biti.

Ali u ovom slucaju ce vjerojatno biti kako kazes.
    Slažem se s tobom. Upravo se meni to dogodilo. Cijeli sam život neke stvari uzimala zdravo za gotovo. I onda kada sam ostala trudna, a tek kada sam rodila dijete, kao da sam progledala. Noći i noći sam proplakala od tuge koja me strefila. Gledala sam svoje dijete i nisam mogla vjerovati da je meni toliko toga zapravo bilo uskraćeno.

No, ovo je obrnuti primjer. Nekako mislim da kada jednog dana od tog djeteta koje je "rođeno da bi spasilo brata" postane odrastao čovjek koji će i sam biti majka/otac - shvatit će što su njegovi roditelji zapravo imali na umu i srcu kada su se odlučili na tako tešku odluku.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i sirius o rezervnim dijelovima....
    Meni uopce nije upitno kako to roditelji vide. Upitno mi je kako ce to ta djeca kasniej vidjeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •