Pokazuje rezultate 1 do 50 od 182

Tema: Ima li koja trudnica ili žena koja nije išla kod ginekologa dok je bila trudna?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da teeesko mozes u terminu ne znat imas li jednu ili vise beba. A na zadak ili na glavu se beba moze okrenut i zadnjem trenutku. Tako da mi to sto si napisala jednostavno nije argument.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da teeesko mozes u terminu ne znat imas li jednu ili vise beba.
    Meni je pričala jedna žena da nije znala da nosi blizance. Žena rodila, a kad ono, ima još!
    Misliš da bi sve i bez ultrazvuka znale da nose dvojke?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da teeesko mozes u terminu ne znat imas li jednu ili vise beba. A na zadak ili na glavu se beba moze okrenut i zadnjem trenutku. Tako da mi to sto si napisala jednostavno nije argument.
    znači, ima takvih primalja koje bi pristale na PKK trudnice koja nije obavila niti jedan UZV i niti jedan oregled u trudnoći?
    em riskira u drugoj državi s radom na crno, em još ulazi u takav rizik.
    ne vjerujem.
    mislim da takav PKK može proći jedino neasistirano.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    znači, ima takvih primalja koje bi pristale na PKK trudnice koja nije obavila niti jedan UZV i niti jedan oregled u trudnoći?
    em riskira u drugoj državi s radom na crno, em još ulazi u takav rizik.
    ne vjerujem.
    mislim da takav PKK može proći jedino neasistirano.
    Kada govoriš o pregledu misliš na vaginalne? Ili općenito? jer ćak i one žene koje ne žele vaginalce i uzv prolaze određene vrste pregleda (tlak, mjerenje fundusa, pipanje položaja, možda pretrage urina i krvi, slušanje otkucaja...). Mislim da minimalan broj obaveznih pretraga kandidatkinje za pkk ovisi o zemlji iz koje je primalja, a možda ćak se razlikuju i regije sa svojim propisima. Znam da je M.O. bio kod Saradadevii u Londonu, a mislim da ona nije imala niti jedan UZV i vaginalce u toj trudnoći, ali je napravila ove druge preglede. Ali to je ipak Michel Odent, do njega je teško doći ovih dana. :D
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.06.2012. at 09:09

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa prvorotka teško može prepoznati da li se radi o jednoj ili više beba.
    Imam prijateljice koje su blizanke, njihova mama je liječnica i kad ih je rađala, prije skoro 40g, nije još bilo UZV-a u njohovim gradu, i tek su na porodu skužili da izlazi još jedna beba.
    A danas imamo slučajeve da žene i ne skuže da su trudne (nevjerojatno, ali opet moguće), pa onda je sigurno vjerojatnije i svakako moguće da bez pregleda i uzv trudnica ne mora znati da li nosi jednu bebu ili npr. blizance.

A na zadak ili na glavu se beba moze okrenut i zadnjem trenutku. Tako da mi to sto si napisala jednostavno nije argument.
    Može, ali i to je manje često. Meni je npr. moj ginekolog već sa nekih 28tj rekao da nema šanse da se beba okrene, da je u takvom položaju da jednostavno ne može. I bio je u pravu.U obje trudnoće - u prvoj trudnoći sam se nadala da se neće okrenuti i da će ostati na zadak, kako bi imala indikaciju za CR, u drugoj sam se nadala da će se okrenuti na zadak u zadnji čas, kako bi podebljala indikacije za CR, ali ipak nije.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Imam prijateljice koje su blizanke, njihova mama je liječnica i kad ih je rađala, prije skoro 40g, nije još bilo UZV-a u njohovim gradu, i tek su na porodu skužili da izlazi još jedna beba.
    to je zato što je odlazila na pregled kog ginekologa a ne kod primalje
    teško mogu zamisliti da primalja ne bi skužila blizance?!?! pa svaki put opipa trbuh i kuži di je šta. a često procjenjuje težinu bolje i od uzv-a :human machine:
    ginekolozi gledaju samo mjesto odakle će beba/e izaći, i eventualno mjere trbuh (danas se radi i uzv, nekad nije), a primalje gledaju i pipaju trbuh, i slušaju srce trubicom. teško ne bis kužile blizance :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    teško mogu zamisliti da primalja ne bi skužila blizance?!?! pa svaki put opipa trbuh i kuži di je šta. a često procjenjuje težinu bolje i od uzv-a :human machine:
    ginekolozi gledaju samo mjesto odakle će beba/e izaći, i eventualno mjere trbuh (danas se radi i uzv, nekad nije), a primalje gledaju i pipaju trbuh, i slušaju srce trubicom. teško ne bis kužile blizance :/
    Super što ti tako definitivno znaš da je to baš zato. A ustvari nemaš pojma.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    Sve su to nekada radili i ginekolozi, ali je pojava UZ i ctg-a danas potisnula ove metode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •