Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1135

Tema: Nalaz OGTT

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

7,8 nakon 2h?
    prema mom nalazu s VV to je u granici normale.
    ja bi, da imam aparatic, napravila profil po rezimu kakav ti je sada, znaci bez dijete i vidjela secere sat i dva nakon jela. prije uvodjenja dijete.

trudnicama se ogtt radi na 60. zapravo pravi ogtt se radi 0, 30, 60, 120 (a za produzeni i vise). VV je uveo restrikcije pa se sad standardni radi 0, 60, 120. s nalazom od 0 i 120 ne mozes nista jer mnogi imaju povisene vrijednosti unutar 2h koje u takvom vadjenju ne vidis. a nakon 120 min je sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

trudnicama se ogtt radi na 60. zapravo pravi ogtt se radi 0, 30, 60, 120 (a za produzeni i vise). VV je uveo restrikcije pa se sad standardni radi 0, 60, 120. s nalazom od 0 i 120 ne mozes nista jer mnogi imaju povisene vrijednosti unutar 2h koje u takvom vadjenju ne vidis. a nakon 120 min je sve ok.
    Točno.

S tim da se i te granice urednog OGTT-a mijenjaju. Nedavno je govorio jedan liječnik iz Petrove koji radi s trudnicama s dijabetesom, kako su vani korigirali ref. vrijednosti, na način da su smanjili granicu urednog GUK-a kod trudnica natašte (čini mi se na 5,1), a povećali granicu nakon 120 minuta (čini mi se čak na 13 za dijagnozu "pravog GD-a"). I obrazloženje mu je logično: tijekom noći dijete "pojede" šećer u krvi, zato natašte trudnici treba biti manji GUK nego ne-trudnici, a nakon 120 minuta puštaju nešto veći GUK jer se pokazalo da na takav način beba dobija više hrane, a ne dolazi do makrosomije (preveliko dijete).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Točno.

S tim da se i te granice urednog OGTT-a mijenjaju. Nedavno je govorio jedan liječnik iz Petrove koji radi s trudnicama s dijabetesom, kako su vani korigirali ref. vrijednosti, na način da su smanjili granicu urednog GUK-a kod trudnica natašte (čini mi se na 5,1), a povećali granicu nakon 120 minuta (čini mi se čak na 13 za dijagnozu "pravog GD-a"). I obrazloženje mu je logično: tijekom noći dijete "pojede" šećer u krvi, zato natašte trudnici treba biti manji GUK nego ne-trudnici, a nakon 120 minuta puštaju nešto veći GUK jer se pokazalo da na takav način beba dobija više hrane, a ne dolazi do makrosomije (preveliko dijete).
    tocno.
    no nije samo da korigiraju trudnicama...prije 2mj. tata je bio u VV radi reguliranja doza inzulina i iznenadio me kad je rekao da je granica za 2h nakon jela 8.

i da...htjela sam pitati, u DZ kada uzimaju urin? ja sam ga davala na taste, a tad nema jos glukoze u mom organizmu

i HbA1c bi uredno trebala napraviti svaka trudnica s povisenim vrijednostima.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 05.06.2012. at 09:40

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    Sto je onda ovaj koji mene ceka, zapravo, normalan? Nema 0, postoji samo 60. Nije pravi OGTT, vec nekakav challenge. Tek ako to ispadne lose, onda se ide na 0, 60, 120.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •