-
X potpisujem cvijetu.
kad sam spomenula novine u kontekstu straha od djece i roditelja mislila sam konkretno na ovo: http://www.vecernji.hr/vijesti/nasta...-clanak-416976 
istina je da 3, 4, 5... - 10 roditelja pacijenata, kojih neminovno u općoj populaciji ima, pa tako i u svakoj školi, može dugotrajno držati u šah-mat poziciji i iscrpljivati cijelu zbornicu do samog očaja.
sustav im to omogućava i takvu praksu podržava.
međutim, mislim da su generalizacije tipa kako su nam SVA djeca neodgojena, nezainteresirana, predelikventna, bahata i agresivna a SVI roditelji arogantni, nesuradljivi, permisivni, nerealni, neprijateljski nastrojeni, ..... nastavi niz, iracionalna, nelogična i van svake pameti.
POJEDINCI su takvi.
nisam mislila da ću to ikada ovdje napisati:
škola je odgojna ustanova i mi u školama zapravo trebamo više roditelje nego li oni nas.
mislim da je jedna od zabluda svih nas u školama zacementirano shvaćanje da je odnos između učitelja/profesora/stručnog suradnika s jedne strane i roditelja s druge odnos između stručnjaka i nestručnjaka. škole još uvijek šlepaju breme autoritarne kulture i generacijskih normi iz vremena koja su davno prošla.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma