Pokazuje rezultate 1 do 50 od 199

Tema: Što se to dešava u RI rodilištu?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    S jedne strane teško se izboriti za prirodan porod (osim ako nemaš ludu sreću pa ti se potrefi takva smjena), s druge strane izgleda da je cilj pošto-poto smanjiti postotak CR-a, pa forsiraju vaginalni i kad se može i kad se ne može - a posljedica viđam svakakvih.
    Mislim da je problem puno kompliciraniji, jer % CR-a se već nekoliko godina povećava za 1% na godinu i nikoga to pretjerano ne briga jer "takvi su trendovi u svijetu". Sad smo na 19% (na nacionalnoj razini), a bojim se da nećemo stati.

Jučer sam pričala sa jednom pravnicom koje mi je komentirala da joj se sve nekako čini da se puno stvari (intervencija) "radi" zbog toga da ako dođe do tužbe da će izgledat da se puno toga "radilo" (nepotrebno) i da se "radilo sve što se moglo" tako da na sudu ispadne da se "nije moglo više od toga napraviti" i presudi se u korist bolnice/liječnika.

Uz to su mislim trzavice između bolničke hierarhije, jer primalje pitaju samostalnost (i EU kaže da trebaju dobiti), liječnici ne žele dati (i moraju se na neki način opravdati tako da zakompliciraju jednostavnu trudnoću/porod toliko da moraju onda spašavat situaciju i ispadnu heroji). Ne smijemo ni zamariti ogromnog problema plavih kuverti (mita) -to je velik, raširen problem od kojeg puno ljudi zarađuju vrlo velik novac.
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 30.06.2012. at 09:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •