Stranica 78 od 288 PrviPrvi ... 2868767778798088128178 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jezic i Tina cestitam na deckicima

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure, evo da se i ja prijavim ovdje iako me još uvijek strah i pomisliti da sam stvarno trudna...

naravno, odmah imam pitanje: jeste farbale kosu u trudnoći? meni je izrast već očajan a nisam sigurna jel se smijem farbati...

i da, čestitke novim mamama ježić i tina2701!
    kitty cestitke na trudnoci, i mene je takodjer bilo strah povjerovati da sam trudna, jos uvjek ne vjerujem, dok ne dodjem na UZV i vidim moje slatkice.
    Meni je doktorica rekla da se ne moram brinuti za preparate koji idu na tijelo, boje za kosu, kreme i sl. Jedino da ju pitam za sve sto mislim unositi u organizam, lijekovi, cajevi i dr. Tako da mislim da bez problema mozes na uredjivanje

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

tina čestitam

kitty dobrodošla među trudnice i želim ti školsku trudnoću!
    Možeš se slobodno farbati.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Čestitke novim mamama i dobrodošle bebice, a naravno i nove trudnice! Neka sve ide glatko i po planu.
    Posljednje uređivanje od dagnja : 27.06.2012. at 10:24

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    tina i ježić cestitam !!!
    potpis

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

samo na brzinu da vam se javimo...tak smo teški da mama više nemre ni držat bucu na ramenu za podrignut a kak pišem s dugom rukom ovo je zaista teško..puse svima drage moje....idem da mi biceps ne pukne

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj sanja001 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je doktorica rekla da se ne moram brinuti za preparate koji idu na tijelo, boje za kosu, kreme i sl. Jedino da ju pitam za sve sto mislim unositi u organizam, lijekovi, cajevi i dr. Tako da mislim da bez problema mozes na uredjivanje
    Ovo baš i nije točno - koža je najveći organ i ono što je u kontaktu s njom itekako može utjecati na bebu tako da se u trudnoći nikako ne preporučuje upotreba agresivnih kozmetičkih preparata poput anticelulitnih krema i sl. Oko farbi za kosu su podijeljena mišljenja... Osobno sumnjam u to da to kratkotrajno nanošenje farbe samo na tjeme može uzrokovati probleme... Ali neke agresivne kreme nikako ne bih koristila - upijanjem svi ti sastojci dolaze i do bebe.

ježice i Tina, čestitke

Destiny child avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Kitty čestitke još jednom i dobrodošla u klub trudnica! Sada samo polako, mazi trbuh i uživaj u trudnoći...

Što se tiče farbanja ja sam ipak čekala do 5 mjeseca trudnoće... Tada pitala frizerku koja je rekla da ako već želim da je onda bolje pramenove nego bojanje kose jer kod pramenova boja gotovo i ne dodiruje tjeme za razliku od bojanja. Sve te boje sadrže teške metale, iako meni je smetao onaj intenzivan miris boje i svih onih ostalih sastojaka sa kojima ih miješaju tako da sam tijekom bojanja disala na škrge i definitivno odlučila da to više ne želim udisati dok sam trudna.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

odgovorit cu na to farbanje iako ima posebna tema o toj kosi i oprečnih mišljenja.ja osobno nisam se farbala prvih 12tjedana...zapravo 4.ti mjesec sam se sama farbala i zatim u 6tom mjesecu i u krajem 8og mjeseca trudnoće.farbala sam se sve do tjemena...razvjetravala prostoriju gdje sam se farbala da tih udisanja bude što manje...a da od tih 3 farbanja sa razmakom najmanje 2 mjeseca ima kakvog štetnog učunka, mislim da je to premala količina toksina da bi prek kože tjemena ili udisanjem štetila ili meni ili bebi.pusa

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

da i ja cestitam mamicama jezic i tini, i malim bebonima veeeliki pozdrav

e mirna26 moja bebuska ima samo 4kg i otpala mi ruka a tek sta me ceka

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

e lasta...a moj blizu 7kg..i zaista više nemrem ga držat..sve više ga dajem tati...a kao nemre još u klokanicu..tek sa 3mj smije...ali nekak mislim da do tada više neće niti moć u klokanicu jer je ograničena na 9kg...pa da se ubiješ...a koštala 500kn

donatela avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

da i ovdje proslavim svama...moja beta na 18dpt je 4916,6 prvi uzv je sljedeci tjedan i nadam se da cemo vidjeti srceko...i da ce bit sve u redu i dalje..

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

donatela..čestitam ti i želim ti dalje svu sreću da budeš što bezbrižnija....puse

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

donatela čestitam

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    odgovorit cu na to farbanje iako ima posebna tema o toj kosi i oprečnih mišljenja.ja osobno nisam se farbala prvih 12tjedana...zapravo 4.ti mjesec sam se sama farbala i zatim u 6tom mjesecu i u krajem 8og mjeseca trudnoće.farbala sam se sve do tjemena...razvjetravala prostoriju gdje sam se farbala da tih udisanja bude što manje...a da od tih 3 farbanja sa razmakom najmanje 2 mjeseca ima kakvog štetnog učunka, mislim da je to premala količina toksina da bi prek kože tjemena ili udisanjem štetila ili meni ili bebi.pusa
    Potpisujem.
    Isto sam čekala do 12 tt i ofarbala se i evo prije par dana ponovo, i planiram još jednom prije poroda.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ježić i tina čestitke od srca!!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tina i ježić čestitke!!!

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala svima na čestitkama....

Tina i Ježić čestitke!!!

P.S.što se tiče farbanja/pramenova ja sam od 3. mj trudnoće....

Pozz svima od mene i mog dečka koji evo ima skoro 5 kg (samo malo,malo fali) .....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

curke, je bila koja od vas na OGTT-u na Vuk Vrhovec?
    Zanima me da li se narucuje i koliko se ceka na red.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

naručuje se za ogtt

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo nas s uzv zatvorena skroz, plodna voda ok. Termin nam za 10 dana. Nije mi jasno zasto nas dr svako 2 dana na ctg naruciva kad kaze da je sve uredu.
    JEDVA CEKMO DA MRVICA IZADE VANI. NJOJ LIPO U MAMINOJ BUSI.....

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nama je termin za 15 dana,danas se vratili sa mora u užareni Zagreb.

u utorak idemo u bolnicu na pregled pa se javimo sa novostima.

terminuše kako vi podnosite ove zadnje dane,jeli naotičete kao ja,kako spavate?

puse svima!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bok cure.. nekako ni sama još ne vjerujem da tipkam na ovoj temi, ali imam jednu dilemu pa da vas pitam za mišljenje.
    vezano je za utrogestan, jel ga bolje piti ili stavljati vagin.? meni je dr. kod koje sam počela voditi trudnoću rekla da je bolje da preko dana pijem a navečer stavim vag. jer tad će se u potpunosti apsorbirati a preko dana više iscuri.
    a moj mpo dr. kaže bolje je stavljati. sad više ne znam .
    tako da sam npr. jutros stavila utriće i za pola sata morala na toalet i naravna oba dva su mi izašla.. šta sad?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tikice78 čestitam još jednom!
    što se tiče utrića - meni je uvijek savjetovano da je bolje djelovanje lokalno - znači vaginalno.
    I tako sam uvijek radila - popila bih tek one prije pregleda. A što se tiče curkanja - odmiruj pola sata nakon stavljanja i to je to.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

misliš da je pola sata dosta? a ova dr. mi kaže da je bila na seminaru na kojem je dokazano da je bolje da se piju i da se što manje dolje čačka..
    a stavljat ću ih i ja onda kao i dosad. eventualno ako baš ne budem mogla odležati popijem.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

tikice, bolje je stavljati utrogestne u rodnicu. odmiruj pola sata, to je dovoljno da se aktivna tvar upije u orgaizam. ono što iscuri kad se ustaneš su uglavnom pomoćne tvari u lijeku koje nisu ni namjenjene da se upiju.
    ne boj se stavljanja kapsula, čiste ruke i nema frke ni straha, ništa neće se dogoditi...
    Posljednje uređivanje od Inesz : 01.07.2012. at 12:09

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

....evo da se i ovdje javim da sam i ja trudnica, što još uvijek ne mogu vjerovati ili se bojim povjerovati u to čudo.....nakon 7. god. čekanja i nadanja.....danas sam vidjela malo srce kako kuca....

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

tikice i mari mar čestitam na trudnoči, neka vam sve do kraja protekne u miru i bez problema

Što se tiče utrića, meni je moj dr. uvijek govorio da je bolje stavljati ih u rodnicu, a kako imam problema s kukovima i kičmom tražila sam da pijem pa mi je dao duphaston.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mari mar čestitam!
    Uživaj o uvim čarobnim trenucima

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala svima......

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala svima od srca na čestitkama. Moj mali ježić je stigao na svijet 25.6. s 52 cm i 3630 g. Dobro smo, upoznajemo se i privikavamo.

Čestitam svim novim trudnicama!

tina2701, posebne čestitke i dobrodošlica tvojoj bebici!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

jutros krenulo malo crvenkastosmeđe.. tako se bojim.. 7 sam tjedan strah me , zašto ne može biti sve u redu?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tikice, probaj se smiriti i miruj. Ja sam u dvije trudnoće krvaruckala i jako dobro znam kakav je to srets; može ti biti od stavljanja utrića (da ti je pukla kakva žilica); ja sam krvarila od hematoma i polipa, a u ovoj trudnoći nisu uspjeli dokučiti od čega. Umjesto utrića doc mi je uveo duphaston i crinone i krvarenje je hvala Bogu prestalo.
    Ako se pojača, svakako odi do doktora. Drži se, biti će sve u redu

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bilo mi je prvo smedje i onda odem na wc i na papiru jedan onako mali zgrušani komadić , nakon toga opet na wc .. svijetlo smeđe.
    joj da nisam izgubila već trudnoću ne bi paničarila.. ali sad me strah jako..
    idem u 12h na uzv..samo da bude sve dobro..

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tikice ~~~~~~~~ da sve bude u redu s bebicama...........probaj se do uzv a malo smiriti koliko možeš i probaj mirovati.
    Znam da te jako strah ali netreba biti ništa strašno........ja sam isto krajem 6 tjedna dobila tako smeđi iscjedak i užasno se prepala.....jer
    tako inače izgleda prvi dan kad dobijem menstruaciju........na gačicama nije ničeg bilo ali svaki put kad bih išla na wc na papiru opet to smečkastocrveno.
    Ja sam otišla na hitnu jer je bila nedelja........pregledali me i napravili uzv i sve je bilo u savršenom redu.....rekla je doktorica da je vjerovatno pukla neka kapilara i
    da dok se ne formira posteljica da žene često znaju imati takve iscjedke. Dobila sam terapiju duphastonom......kojeg još uvijek pijem jedino sam sad na puno manjoj dozi
    i kroz dva tjedna bih trebala skroz prestati to uzimati i od tada se iscjedak više nije pojavljivao i s bebicom je sve u redu.
    Drži se i bit će sve u redu . Šaljemo puno ~~~~~~~ za bebice.
    Posljednje uređivanje od bubiloo : 02.07.2012. at 10:08

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Tikice i ja sam negdje 5/6 tt imala smeđi iscjedak i prepala se, ali sve je na kaju ispalo dobro...prošlo samo od sebe.
    Probaj se opustiti i miruj, sigurna sam da će biti sve u redu

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

joj hvala vam beskrajno.. nadam se da će i kod mene tako biti.. javim vam se čim dođem s uzv..

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

opet ja.. bojim se sad i tog čačkanja sa uzv, hoće li mi biti šta što sam bila u petak na uzv i sad opet idem.. znam da nije dobro stalno ići, li moram otići danas.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam si uvijek mislila da mojoj bebici više šteti moj stres nego uzv.. lijepo ćeš se umiriti i time ćeš napraviti najbolje za tvoje bebice.
    Ja sam tek sada (u 16. tjednu) počela lakše disati, kad je trbuh već tu

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Tikice bude sve u redu

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I ja sam krvarila 5/6 tt. Samo miruj. Sve će biti ok.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tikice miruj, držim fige da sve bude u redu. Što se tiče utrogestana, mpo dr je meni uvijek govorio vaginalno, popiti samo ako nemam uvjete sa stavljanje ili slično, i da je dosta 20-30 minuta ležanja nakon stavljanja...

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tikice mislimo na tebe i mrvice!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

evo me.. doktorica me primila odmah , na 3d uzv bebe su super , kaže ona imaju pravilne dvije posteljice nigdje nikakvih hematoma sve je baš onak uredno i lijepo.
    srčeka smo čuli..
    poslala me za svaki slučaj vaditi crp i leukocite u hitni labos tak da sad za pola sata će biti nalaz ..
    kaže možda sam stavljanjem utrogestana zakačila neku žilicu pa se preko noći to nakupilo i izašlo ujutro.
    sad više ne krvarim nema ništa..

ali jako sam se uplašila

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tikice

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Super tikice, sada si se barem smirila, a i prestalo je krvarenje...ma bit će to neka sitnica, al dovoljno da digne paniku...sad samo hrabro naprijed

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pozdrav svim dragim suborkama - budućim mamicama Evo me na ovoj temi prvi puta, prvi IVF prošli smo u Petrovoj u 4.mjesecu, 23.05. vidjeli smo 2 srčeka kako predivno trepere Sad kad mi je počeo rasti trbušćić imam osjećaj da se nešto predivno događa s mojim tijelom
    No ipak, jučer sam proživjela najveći strah u životu, ujutro kad sam išla mokriti na papiru sam vidjela krv, na hitnoj sam bila vjerojatno prije nego sam se stigla razbuditi do kraja... Bebice su na mjestu, ja pravilno zatvorena...imala sam mali hematomić pa doktorica misli da je puknuo i iscjedio se.. ja se duboko nadam da je to jer još danas ponekad vidi mala sukrvica.. kontrolu imam sutra..jedva čekam da opet čujem da je sve ok.

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hej pozdrav svim novim trudnicama čestitke, da li netko zna što je sa king da li je već rodila ili?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tlukaci5, evo o king http://forum.roda.hr/threads/70811-T...trojke-)/page6

svaka joj čast!

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pa sad mi je sinulo da se sad mogu ovdje prebaciti Jer nakon pozitivne bete i prvog uzv-a imamo jedno malo

king avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure drage,
    nisam još rodila ali imam ovaj tjedan carski.Tlukaci...samo miruj, sada si i ti već dobro dogurala. Mene jedino ove vrućine ubijaju, premda u sobi imamo klimu.
    ČESTITAM i radujem se sa svim novim trudnicama

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj king prvotno napisa Vidi poruku
    cure drage,
    nisam još rodila ali imam ovaj tjedan carski.Tlukaci...samo miruj, sada si i ti već dobro dogurala. Mene jedino ove vrućine ubijaju, premda u sobi imamo klimu.
    ČESTITAM i radujem se sa svim novim trudnicama
    sretno i vibram da sve prodje kako treba!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •