Pokazuje rezultate 1 do 50 od 257

Tema: Tema o pusenju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamasch;2184210QUOTE prvotno napisa

Ovo mi je upalo u oči.
    Kako bi se osjećala kada bi u taj parkić sa djecom došla mama/tata koji puše, sjeli na klupu kraj tebe jer na drugim klupama nema mjesta, i na tvoj komentar da se maknu odgovorili ti "gospođo vi se maknite, ja želim sa svojim djetetom biti u ovom parku?".
    Pa tko kaže da mora sjediti?? Neka stane sa strane dok ne popuši pa nek sjedne! Mislim, ja neke vas stvarno ne kužim. I onda se pitate kak sam nabrijana! Ako ja već sjedim na klupi i zamolim da ne pušiš pored mene i mog djeteta, ja sam grozna, a ova kaj puši je super baš i ja nju jadnicu maltretiram!? OMG!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tko kaže da mora sjediti?? Neka stane sa strane dok ne popuši pa nek sjedne! Mislim, ja neke vas stvarno ne kužim. I onda se pitate kak sam nabrijana! Ako ja već sjedim na klupi i zamolim da ne pušiš pored mene i mog djeteta, ja sam grozna, a ova kaj puši je super baš i ja nju jadnicu maltretiram!? OMG!
    Mislim da bi bilo lijepo stišati ton i prihvatiti i druga mišljenja bez hrpe uskličnika i zgražavanja.
    Koliko znam kod nas nije zabranjeno pušiti u parku (ako se varam molim ispravak), dakle nema zakona koji brani boravak pušača u parku.
    Isto tako pušač/pušačica imaju slobodu govora reći drugoj osobi "ako vam smeta vi se pomaknite ili otiđite do vašeg djeteta podružiti se sa njime dok ja popušim". Ovo je samo ŠBBKBB situacija, možda je ne bih spomenula da tvoj ton nije svadljiv.
    A možda je jučer mnogima od nas bio PMS-dan.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi bilo lijepo stišati ton i prihvatiti i druga mišljenja bez hrpe uskličnika i zgražavanja.
    Koliko znam kod nas nije zabranjeno pušiti u parku (ako se varam molim ispravak), dakle nema zakona koji brani boravak pušača u parku.
    Isto tako pušač/pušačica imaju slobodu govora reći drugoj osobi "ako vam smeta vi se pomaknite ili otiđite do vašeg djeteta podružiti se sa njime dok ja popušim". Ovo je samo ŠBBKBB situacija, možda je ne bih spomenula da tvoj ton nije svadljiv.
    A možda je jučer mnogima od nas bio PMS-dan.
    potpis

svaki dan dolazimo u situacije kad nam netko smeta, bilo zato što puši, zato što nam se ne sviđa tjelesni miris te osobe, parfem koji nosi, muzika koju sluša, način na koji govori.
    Možda bi se lakše preživjelo takve trenutke kada bi pokušali kontrolirati svoje osjećaje, i zamislili kako bi bilo kad bi svi ti ljudi na isti način reagirali prema nama. Ili samo na takav način mislili, dok nam npr. dodaju kruh u pekari, donose kavu u kafiću, dok kraj nas sjede na poslu.

To ne znači da ćemo sjediti pasivno i trpjeti dim ili ostalo nabrojano. Ali bi svatko trebao i sebe gledati objektivnije.

Meni bi bilo beskrajno ružno nekom tko sjedne kraj mene i djeteta na klupicu i pripali cigaretu reći "maknite se, smeta mi dim".
    Prije bih se sama maknula, ili zamolila pušača da pripazi da dim ne ide na dijete. Ljubazno i s uvažavanjem.
    Nakon toga bi se, vjerujem, svi osjećali bolje. A djetetu bih i primjerom pokazala kako se na miran način rješavaju takve situacije.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Možda bi se lakše preživjelo takve trenutke kada bi pokušali kontrolirati svoje osjećaje, i zamislili kako bi bilo kad bi svi ti ljudi na isti način reagirali prema nama. Ili samo na takav način mislili, dok nam npr. dodaju kruh u pekari, donose kavu u kafiću, dok kraj nas sjede na poslu.
    vidim da smo i ovdje dovukli jedan kauč

to može biti mantra za nekoga tko samo što nije popyzdio u 6 am, a do večeri tko zna što može bit, ono, lud 100%
    očito postalo normalno moliti za malo elementarne kulture i uvažavati izostanak bez da se brecneš.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    potpis

svaki dan dolazimo u situacije kad nam netko smeta, bilo zato što puši, zato što nam se ne sviđa tjelesni miris te osobe, parfem koji nosi, muzika koju sluša, način na koji govori.

To ne znači da ćemo sjediti pasivno i trpjeti dim ili ostalo nabrojano. Ali bi svatko trebao i sebe gledati objektivnije.

Meni bi bilo beskrajno ružno nekom tko sjedne kraj mene i djeteta na klupicu i pripali cigaretu reći "maknite se, smeta mi dim".
    Prije bih se sama maknula, ili zamolila pušača da pripazi da dim ne ide na dijete. Ljubazno i s uvažavanjem.
    Nakon toga bi se, vjerujem, svi osjećali bolje. A djetetu bih i primjerom pokazala kako se na miran način rješavaju takve situacije.
    Jako lijepo i odmjereno, u pomikaki stilu.
    Svimbam, u svom stilu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    potpis

Slažem se, vrlo slično sam pisala na nekoj prošloj temi o pušenju.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Svi se slazemo u cilju ali ne i u sredstvu. Ipak mislim da kulture i ljubaznosti treba svima, s koje god strane bili. I po moralu i bontonu "trebali" ili ne mi biti ti koji ce zamoliti. I MANJE zivcanoce. I nje nam treba manje. Zamislite kako bi svijet bio ljepse mjesto kad bi npr. vozaci manje trubili i sizili ma koliko "bili u pravu"?
    Tko je uopće spomenuo bilo što osim pristojne molbe? Možda površno čitam topic, ali fakat mi nije upalo u oči da je itko spomenuo bilo kakvu svađu ili agresiju.

Ja se osobno čak ni ne mogu sjetiti kad sam posljednji put ikome (poznatom ili nepoznatom) prigovorila zbog pušenja, zamolila da ugasi cigaretu, pomakne se ili što već. Čak i da se odlučim na to, naravno da bih bila pristojna, pa to se podrazumijeva.

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Situacija realna osim sto su to redom kulturni ljudi i vrlo dragi i jako vole i paze svoju djecu...
    Ako je situacija realna, onda ti ljudi nisu ni kulturni niti vole/paze svoju djecu. Ako su kulturni i vole/paze svoju djecu, onda nema šanse da puše u parkiću dok si čuvaju tu istu djecu koju vole i paze. I još k tome kulturni i dragi ljudi ne puštaju da tuđe dijete plače dok ga mama skida sa sprave zbog toga što djetetu smeta njihov dim. Referiram se na tvoj post:

I ja sam se makla nakon rasprave s djetetom (uz suze i protest) i micat cu se dok god budem morala, na zalost.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako je situacija realna, onda ti ljudi nisu ni kulturni niti vole/paze svoju djecu. Ako su kulturni i vole/paze svoju djecu, onda nema šanse da puše u parkiću dok si čuvaju tu istu djecu koju vole i paze.
    Iju, Sanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •