Pokazuje rezultate 1 do 50 od 171

Tema: brze i fine knedlice s marelicama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sve svoje zamrznula
    dok siru nije istekao rok trajanja

    dajte mi recite, kako se to dalje hendla?
    samo tako zamrznute stavim u kipuću vodu ili prvo odmrznem, pa kuham?
    Smrznute u kipuću vodu. Posoljenu. S par kapi ulja. Povremeno ih lagano promiješaš drvenom kuhačom da se ne zalijepe za dno posude dok se kuhaju. Gotove su kad isplivaju. Treba im nešto dulje nego friškima (dvaput dulje? nemam pojma...kuham dok se ne dignu). Prebacim na sito/cjedilo, kratko isperem i to je to. Prigradnje (preprženi prezli, vrhnje, jogurt, cimet, šećer) po želji. Zadnje vrijeme naučili smo ih jesti i bez toga.

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    (preprženi prezli, vrhnje, jogurt, cimet, šećer) po želji.
    nisam ti ja od toga
    kod mene će to biti... pojma nemam kako

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nisam ti ja od toga
    kod mene će to biti... pojma nemam kako
    Nisam više ni ja. To je bilo prije nego je mm dobio uputu o dijeti zbog visokih masnoća (a mršav je ko kolac za grah). Klinci znaju sebi staviti vrhnje za kuhanje, a mi ništa.

  4. #4
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam više ni ja. To je bilo prije nego je mm dobio uputu o dijeti zbog visokih masnoća (a mršav je ko kolac za grah). Klinci znaju sebi staviti vrhnje za kuhanje, a mi ništa.
    nije loše ni s jogurtom
    ali bez prezli, šećera i cimeta doživljaj je nažalost puno skromniji, za slatku varijantu

    kao slanu varijantu vidim ih u obliku njoka u umaku od kopriva.

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    nije loše ni s jogurtom
    ali bez prezli, šećera i cimeta doživljaj je nažalost puno skromniji, za slatku varijantu

    kao slanu varijantu vidim ih u obliku njoka u umaku od kopriva.
    Tja, slažem se, ali kaj da radim kad postoje ograničenja??? Napravim djeci kompletno sve jer moj stariji jako voli prezle (nabavili minijaturnu tavicu fi 12 cm za prezle, he he he) a mm i ja kak nas dopadne. I sebe počastimo, ali rijetko. Vjerojatno bih ovo radila češće da smijemo jesti sve kompletno. Nema veze, dobro je i ovako.

    Inače, umak od kopriva jedem samo ja, ostalima ne valja (a i moraju biti mlade, sad su stare i suhe) pa može umjesto toga špinat, blitva ili listovi cikle na isti način.

  6. #6
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, umak od kopriva jedem samo ja, ostalima ne valja (a i moraju biti mlade, sad su stare i suhe) pa može umjesto toga špinat, blitva ili listovi cikle na isti način.
    Sad već ot, ali ja naberem i kad ostare, vrhove skidam, skuham kratko i smiksam pa propasiram.

    Imaš li neki dobar recept za umak od koprive?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •