Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 351

Tema: BH kontrakcije

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako je samo dio stomaka, onda je to bebica koja se gura. pri kontrakciji se maternica potpuno "skameni" i uvuce u sebe - kao pri dobrom orgazmu.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

meni su kontrakcije u sve tri trudnoće počele oko 17-18. tjedna
    sad sam u 29 tjednu i redovito ih osjetim nekoliko puta dnevno... samo su sada, kako odmiče trudnoća jače i sve više neugodne, baš jako steže i zaboli, trbuh tvrd kao kamen... čim se primirim i sjednem ili legnem, polako prolazi.... primjetila sam da se najčešće javljaju kad se umorim ili sam više aktivna (npr kad brzo hodam, dok usisavam, ako dugo stojim , i redovito ako podignem dijete-mlađi sad ima oko 12 gk...)
    prve dvije trudnoće završile u terminu, nadam se da će i ova....
    Posljednje uređivanje od *Tončica : 19.07.2012. at 11:03

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Moje su vrlo slabe i rijetke,33+3 sam i u bolnici,svaki dan na ctg-u trbuh mi se samo stegne kad legnem na ledja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj *Tončica prvotno napisa Vidi poruku
    meni su kontrakcije u sve tri trudnoće počele oko 17-18. tjedna
    sad sam u 29 tjednu i redovito ih osjetim nekoliko puta dnevno... samo su sada, kako odmiče trudnoća jače i sve više neugodne, baš jako steže i zaboli, trbuh tvrd kao kamen... čim se primirim i sjednem ili legnem, polako prolazi.... primjetila sam da se najčešće javljaju kad se umorim ili sam više aktivna (npr kad brzo hodam, dok usisavam, ako dugo stojim , i redovito ako podignem dijete-mlađi sad ima oko 12 gk...)
    prve dvije trudnoće završile u terminu, nadam se da će i ova....
    Ovo mogu potpisati od rijeci do rijeci, samo sto je meni ovo druga trudnoca. I ja se nadam da cu docekati termin kao i u prvoj.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

malo sam čačkala po netu o tim bh kontrakcijama i naisla na stručni članak gdje objasnjava da i ako se samo jedan dio stomaka ispupči i stvrdne da je i to kontrakcija, bas sam se nesto zabrinula

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam trenutno pri kraju 33. tjedna, treca trudnoca, ali ovake BH kontrakcije nisam dosada imala. dosta su bolne i jako ceste - zato sam danas isla kod doktora, ali uvijek cujem isto "to je sve normalno". vrat maternice mi se polako skracuje, sto je u redu, ali znam da u prve dvije trudnoce nije bilo ovako. ipak, ovaj put mi je bebica jaaako nisko i vec sada jako stisce prema izlazu. ...vidjet cemo kako ce zavrsiti.

latika, ne znam, mogu ti samo reci kako je kod mene: komplet se maternica stisne pri kontrakciji.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj latika prvotno napisa Vidi poruku
    malo sam čačkala po netu o tim bh kontrakcijama i naisla na stručni članak gdje objasnjava da i ako se samo jedan dio stomaka ispupči i stvrdne da je i to kontrakcija, bas sam se nesto zabrinula
    Ja sam imala takve parcijalne kontrakcije u trećoj trudnoći, kad su me jako uhvatile baš sam bila na pregledu, vidjelo se na UZV, pa me ginekologica sprašila na mirovanje bez odgađanja u 20. tjednu. Nisam morala ležati prikovana uz krevet, ali posao više nije dolazio u obzir. Sve je prošlo ok

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

hvala curke, mene nista ne boli, nego se malo stvrdne uvjek lijevi dio stomaka, a beba nogama lupa na desnu stranu, sto znači da joj je glava na lijevoj strani, ja sam imala prijevremeni porod sa blizancima i preminuli su pa sam sad sva u strahu i panici, u pon kontrola pa cemo vidjeti skracuje li se cerviks i sta kaze dr o tim kontrakcijama.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Latika, mislim da se nemaš razloga brinuti. Ja imam BH kontrakcije od tamo nekih 27-28 tj. (sad smo 36 plus 3) i vrlo često mi se stvrdne samo dio trbuha, jako rijetko je to cijeli trbuh. Nisam nigdje i ni od koga čula da to nije normalno ili da je zabrinjavajuće, naprotiv mislim da je skroz ok.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kako mi se sprema porod izgleda ranije nego planirano jer sam u 33 tjednu otvorena clanak prsta pokusavam pratiti da li imam kontrakcije jer bih kao trebala pratiti tijelo pa po potrebi otici ranije na pregled u polikliniku. i ful sam zbunjena. imam dojam da ne razlikujem te kontrakcije od micanja mog malog decka. bebolnko udara zestoko i rasteze se toliko da mi skroz promijeni oblik trbuha. traje jako kratko,ispod 5 sec ali boli dosta. da li su te kontrakcije slicne???nekako mi je nevjerovatno da ih nemam....

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    kako mi se sprema porod izgleda ranije nego planirano jer sam u 33 tjednu otvorena clanak prsta pokusavam pratiti da li imam kontrakcije jer bih kao trebala pratiti tijelo pa po potrebi otici ranije na pregled u polikliniku. i ful sam zbunjena. imam dojam da ne razlikujem te kontrakcije od micanja mog malog decka. bebolnko udara zestoko i rasteze se toliko da mi skroz promijeni oblik trbuha. traje jako kratko,ispod 5 sec ali boli dosta. da li su te kontrakcije slicne???nekako mi je nevjerovatno da ih nemam....
    Optimistična, i ja u početku nisam bila sigurna je li beba ili kontrakcije, ali razlika je što se kod kontrakcija trbuh stvrdne, može biti samo dio trbuha, može biti i cijeli i to tako traje. Svi ih imaju, samo neke žene nikada ne osjete te kontrakcije, ali maternica se na taj način priprema za porod i sasvim su normalne. Što se više trudnoća bliži kraju, to su obično učestalije. Ja ih imam dosta sada pred kraj, bole jako i najčešće su mi u gornjem dijelu trbuha, a vrlo često ih baš bebini pokreti provociraju.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Kontrakcije su neugodne, trbuh se cijeli stvrdne kao kugla, osjećaš zatezanje sa svih strana i nakon nekog vremena popusti.
    Možeš ih imati masu dnevno a ne moraš ih uopće imati
    Ja sam prvim osjetila samo jedanput, a sa drugim sam imala od 20og tjedna redovno svaki dan kontrakcije.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mene zanima koliko dugo traju vaše kontrakcije? sinoć me probudila jaka bol u stomaku, stomak je bio tak tvrd, mislila sam da će puknuti boljelo me skoro sat vremena nisam se nikako mogla namjestiti. . sad sam u 31 tj i ovo mi se drugi put dogodilo. prvi put je bilo negdje oko 29tj. dali su to kontrakcije???

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima koliko dugo traju vaše kontrakcije? sinoć me probudila jaka bol u stomaku, stomak je bio tak tvrd, mislila sam da će puknuti boljelo me skoro sat vremena nisam se nikako mogla namjestiti. . sad sam u 31 tj i ovo mi se drugi put dogodilo. prvi put je bilo negdje oko 29tj. dali su to kontrakcije???
    Ovisi, nekada po par minuta, nekada kao kod tebe po pola sata-sat ili više. Zadnjih noći se budim na wc i trbuh mi bude kao kamen, zaspem s takvim trbuhom i probudim se u jutro i još uvijek zna biti takav. Ja bih rekla da su i kod tebe to iste kontrakcije. Ja sam u 37.tj. sada.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upute koje sam ja dobila kod ginekologa, a i u knjizi koju su mi dali, kazu da BH u pravilu ne smiju trajati dulje od dvije minue (najcesce izmedju 30 i 60 sekundi) i da najcesce popuste ako se promijeni polozaj, ili cak popije puno vode. Alarmantno je kad ih ima vise od 4-5 u jednom satu, onda kazu da se treba javiti doktoru.

Ne smiju boljeti, cak nekad nisu ni pretjerano neugodne, vec vise onako cudnovate.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

meni traju oko 40-ak sekundi do 1 minute, možda nekad mrvicu duže.... al nikad mi nisu trajale po pola sata ili sat
    nekad znaju bit jače neugodne i osjećam jako stezanje, možda ponekad malo i bolno... al brzo prođu... mislim da ne bi trebale tako dugo trajati kao kod anavi

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moje su počele oko 30.tj. i tada su bile rijetke i osjećala sam samo zatezanje, ne i bol, sada ih je sve više i upravo kao što sam opisala, trbuh mi zna biti stegnut i tvrd duže vrijeme. Provocira ih bebino kretanje, pun mjehur, fizička aktivnost..., ali se kod mene oko njih nitko ne zabrinjava jer kažu da takve kakve ja sada imam, su normalne pred kraj trudnoće. I da, bole jako, jako sada. Znam dosta trudnica kojima je isto tako, ali ponavljam i one su pred kraj trudnoće.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A jel bi mogle BH biti slicne laganoj menstrualnoj boli ili kao da te malo sarafi na nuzdu br.2?
    Ne sjecam se kako su bh izgledale u mojoj prvoj T niti jesam li ih imala, a sad u 2.T ih isto nisam registrirala. Valjda zato jer sam malo potfutrana spekecom,tj.dosta podfutrana.
    Danas me vec sat vremena nekaj zgilji,ali bila sam vec jutros na broju 2 pa ne vjerujem da je to.
    Sad sam 32+2.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, BH kontrakcije su kao lagani trudovi i itekako se osjecaju kao menstrualna bol i/ili izazivaju praznjenje crijeva. ipak, u tvojim tjednima ne bi trebalo biti tako ucestalo i dugotrajno. probaj se toplo okupati (najbolje u kadi), a ako slucajno ne produ bolovi, molim te javi se svom doktoru, da nisu slucajno prijevremeni trudovi.

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Kad ja imam BH kontrakcije ne osjećam menstrualnu bol niti me tjera na pražnjenje. Nekako je ta bol drugačija, sasvim svoja dok u isto vrijeme trbuh bude tvrd a i može se vidjeti dio trbuha gdje imam kontrakciju, onako kako izbočina nekog čudnog oblika. Ja ih imam sada već dosta, ali ja sam i skroz pred kraj trudnoće i kada ih imam teže dišem i nekako mi srce jače kuca, ali se vrati u normalu čim kontrakcija prođe. Probaj pratiti kako je kod tebe, a ako ništa nazovi doktora pa provjeri.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da sve to spada pod "normalno", jer i svaka zena trudove osjeca malo drugacije. meni se kod BH kontrakcija npr. kada su dosta jake i vec vise nalikuju "pravim" trudovima zgrci skoro pa cijelo tijelo - te kontrakcije osjecam naravno najvise u stomaku, ali isto tako u nogama, rukama i ledima, srce mi tada ubrzano kuca i nekoliko trenutaka se ne mogu pomaknuti ni jedan korak, dok taj grc malo ne popusti.

nije tako bilo u prve dvije trudnoce, ali sada jest. svaka trudnoca je zaista posebna sa svojimj nekim nijansama u dozivljavanju.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala na odgovorima . Pojma nemam sto je to bilo.nekako sam se natjerala opet na praznjenje crijeva i to se kasnije smirilo... Mozda je fakat bio samo poriv za nuzdom??

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Update:
    izgleda da su ipak bile BH,i danas su me sporadicno prale dobar dio dana...

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sad sam i ja zbunjena , ne sjećam se ovakve boli u 1. trudnoći, znaći kao trud me zabole leđa jako, moram leči, onda mi se to proširi na kukove koji kao da ih staviš u moršu i rastežeš svaki na svoju stranu, pa sprijeda kao menstrualna bol..... i tako u tim refulima traje po par sati... e da, onda osjećam kao da ću se upiškit, a ništa ne izlazi...osim šta mi je probava proljev tad... tlak 136/96...srce moji otkucaji 120ikusur, a bebini od 145-160....
    trud ili BH ???

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo podižem temu... jer se smijem sama sebi par postova iznad (pred dvije godine). Iskustvo je divna stvar. Evo sad u ovoj trudnoći definitivno osječam bh kontrakcije, od 18 tt svaki drugi dan mi se trbuh stegne , tako bude jedno pet sekundi i onda pusti. I sad sam sigurna da mi je taj osječaj poznat, dosta dugo sam ga imala i u prvoj trudnoći.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo mene opet!
    Otvorena sam, pred sedam dana 2 prsta... sinoć su me počele stezat kontrakcije, na spazmexu sam plus uzimam još i magnezij šumeći 370. Kontrakcije su izgleda bili trudići koji su se smirili kroz noć (odmah sam popila dva spazmexa), bili su blagi, unutar 10 minuta 3 komada po prilici, zatezali su donji dio trbuha. Sad....... bilo bi super izdržat još cca tjedan dana da napunim 37tt, ali bojim se da neće moći, tim više što preksutra idem na pregled (uključen fisting- prstenjačenje), a dan prije idem na ctg. Pa pitanje... da li bi bilo pametno popiti duplu dozu magnezija? I ako da, dali odjednom ili kroz dan? Kako ublažit kontrakcije na kratke staze? Znači frka mi je da me ne spraše na porod (ja se ne osjećam kao da ću roditi, niti se mali nije smirio) samo zato jer sam npr. tri prsta otvorena. Mislim da bih mogla još koji dan dok ne pukne vodenjak sam ili ne počnu pravi trudovi jer je ovo od trudova ništa.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Optimistična, mene su BH kontrakcije vise mucile prije 30 tt, sada su mi normalne i ocekivane, ali zbog grceva i trnjenja u nogama znam sprasiti 2 Mg direkta kad me probudi po noci. Vjerujem da i ti mozes.
    Evo i tu clanak po kojem su preporucene dnevne doze 300-400 mg, a u trudnoci nema preporucenih doza, samo navode da su potrebe povecane http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/623/.
    Sto se tice pregleda i eventualne hospitalizacije, ne daj im da te pregledavaju rucno.
    Trazi da naprave uzv cervikometriju kojom ce se vidjeti duljina i oblik cerviksa te otvorenost, uzv pregled bebe i posteljice i ctg, pa ako je sve ok reci da ces cekati prirodan pocetak.
    Koliko ja znam, ne bi bila prva koja se pocela otvarati prije vremena, a na kraju docekala i presisala termin.

Pijes li po potrebi normabel za kontrakcije?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Optimistična ne daj da te kopaju. Maca ti je dala dobre savjete.
    Nego, kad ste počele piti taj magnezij? Evo mene u 15 tt pa ne znam kad da počnem.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne pijem normabel već spasmex .
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 07.01.2015. at 13:34

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

idem odmah sprašit i drugi magnezij onda

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U prosloj trudnoci sam ih imala stalno, bas bas cesto, a u ovoj su krenule vec sad, 16+5. Izgleda da jednostavno imam takvu maternicu koja voli vjezbati. Za sada me to ne brine, na pregledima je sve u najboljem redu s cerviksom i bebom. Mirujem koliko mogu i pratim koliko su ceste. Za sad se dogode nekih 2-3x u danu.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ValaMala i meni su u obje trudnoće krenule prije 20 tt. I evo me, 38 tt, zatvorena i pičimo dalje.
    U prvoj sam se bojala preuranjenog poroda..., sad sam opuštenija.

Čestitam na trudnoći!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Maca papucarica, super mi je to cuti. Iako vidim da se za sada nista lose ne dogada, ipak negdje u podsvijesti brinem.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mora li se imati bh? Sad sam 32tt i imala sam jednom, cini mi se.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja evo u 22.tt i zadnjih dana svaki dan.tako mi je bilo i u prvoj trudnoci.
    Vjerojatno od zene do zene a i neke imaju pa i ne skuze.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni samo kad puno štrapaciram ili kad se pretegnem rintati po doma, inače ne osjetim baš onak stezanje, nego možda samo ponekad malo tvrđi trbuh.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja primijecujem da su mi Bh kontrakcije cesce ako sam aktivnija. Kada mirujem, sasvim se smanji ucestalost, no i dalje su mi svakodnevni "prijatelj", koji me ponekad plasi. Sad sam 21tt i za tjedan dana sam na kontroli i jako me zanima jesu li kontrakcije napravile kakvu stetu u smislu skracivanja cerviksa i slicno.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam ih u 1.trudnoci imala od negdje 24. tt do kraja i bas su bile jake. Ali nisu napravile nikakvu stetu. Sjecam se da su od voznje u autu znale podivljati. Sad ih jos nema a uskoro cu 20tt. ak vec dodu nek bude sto kasnije.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam sad u 21.tj. Imala ih u prosloj trudnoci i to puno, ali tek od nekih 25tj. Sada su krenule ranije.
    Nema ih uopste po nekoliko dana, ali onda se desi dan kad ih bude nekoliko i tad me zabrinu. Pogoduje im sedenje u neudobnom polozaju (na tvrdoj stolici), puna besika... Nego mene ovo buni: kad god citam trudnicke tekstove pise da su one sasvim normalna pojava, da pocinju jos od rane trudnoce ali se ne primecuju, da su vezba materice, blabla.. A sa druge strane svaka zena kojoj se ustanove kod ginekologa dobije ili utrogestan ili mirovanje ili neke mere. Stvarno mi nije jasno zasto i jesu li onda opasne ili ne.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mislim da bh ne rade nikakvu štetu, da su prirodne i da nema potrebe da se zbog toga daju lijekovi.Možda griješim, ali gdje god sam čitala o tome, svugdje je pisalo da je to prirodni trening za porod.
    Vi s kontrakcijama, pijete li mg osim u prenatalu? Znam da ih neke žene jednostavno nemaju, ali palo mi je na pamet da ih ja nemam možda zbog mg-a. Nije da mi fale, al sjetila sam se toga. Iako, ja pijem mg direkt 300, ali svaki drugi dan.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bh ne rade nikakvu štetu, da su prirodne i da nema potrebe da se zbog toga daju lijekovi.Možda griješim, ali gdje god sam čitala o tome, svugdje je pisalo da je to prirodni trening za porod.
    Vi s kontrakcijama, pijete li mg osim u prenatalu? Znam da ih neke žene jednostavno nemaju, ali palo mi je na pamet da ih ja nemam možda zbog mg-a. Nije da mi fale, al sjetila sam se toga. Iako, ja pijem mg direkt 300, ali svaki drugi dan.
    Ja ne pijem prenatal niti bilo koji kompleks vitamina. Pijem cist Mg i vitamin C, folnu sam prestala.

Za Bh se slazem, samo mi nije jasno zasto ginekolozi (bar vecina) imaju skroz drugaciji stav od svega sto pise u onim knjigama trudnickim i sl. U svakoj bh stoje kao normalna pojava.
    Mene samo nervira sto kad me strefe (jednom u 10 dana) tad ih bude vise na dan. Ili nemam ni jednu ili 5-6

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bh su normalna pojava ako nisu preucestale i ne prouzrokuju otvaranje. Tako da dok ne rade stetu i nema ih previse,mislim da ekstra mirovanje samo zbog njih nije potrebno

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ako se ustanovi na pregledima da kontrakcije ne utjecu na cerviks, otvaranje i sl., onda nema potrebe za nekim posebnim zahvatima, ali doktori su oprezni jer ne mogu odmah znati hoce li kontrakcije te i te pacijentice imati stetan utjecaj ili ne. Meni su pocele prije proslog pregleda (prije mjesec dana) i pijem mg direkt 300 (biolektra). Dr je rekao da cemo na sljedecem pregledu vidjeti je li doslo do kakvih promjena dolje. Do tada umjereno mirovanje.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mene moja nije ni pitala imam li ih. Svaki put me pregleda (to kažem jer neki gini ne pregledavaju, već rade uzv), a zadnji put (32tt) je radila ctg.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nije ni mene moj dr. pitao, ali uvijek na pocetku pregleda pita kako sam od proslog pregleda, pa mu kazem sve sto primjecujem kod sebe. Takoder mi na svakom pregledu radi cervikometriju i pregleda me vaginalno, a onda radi uzv.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Evo da prijavim da sam skužila bh. U donjem dijelu trbuha osjetim lagani pritisak, kao da se beba proteže i onda mi se lagano zgrči, bude cijeli taj dio tvrd na dodir. Skužila sam ih nedavno. Kad su krenule nemam pojma, isto kao što ih ni dalje ne primjećujem jer sam obično nečim zaokupljena.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja ih ne mogu ne primijetiti jer su doista jake. Sto god radila, bas me kratko zaustave. Takoder sam skuzila da su jace /cesce ako mi je mjehur bas pun.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Zeljela bi sa svim trudnicama podjeliti svoje iskustvo vezano za bh kntrakcije,ovo mi je 4 trudnoca i u svakoj do sad sam imala jake i preceste kontrakcije koristila sam i dabroston i apaurin i magnezij nista nije pomagalo...znala sam ih imati bezbroj dnevno...sad sam u 28tj i imam svega 3-4 dnevno koje nisu jake ali u ovoj trudnoci mi je uveden progesteron depo inekcije 1 tjedno dobivam...znam jos par cura kojima su se kontracije jako prorijedile nakon uvodjenje obe terapije..eto mozda moje iskustvo nekom pomogne.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo mene u trećoj trudnoći i BH-kontrakcije su se vratile. Znači u prvoj su bile jake i mjesec dana pred porod sam bila otvorena čini mi se 2 prsta, možda i 3, nestaloga ušća, ginekologica mi davala još 5 dana, no ja sam na kraju rodila 40+4. Zadnjih 20 dana ispadao i sluzni čep. Druga trudnoća potpuno drugačija, bez značajnih BH-kontrakcija. Sada su krenule oko 26.tjedna lagano, da bi se oko 30.-tog prilično intenzivirale.
    Od 3.mjeseca trudnoće pijem Schusslerove ili tkivne soli, tako da mi taj magnezij prilično pomaže, a koristim još jedne kuglice baš za kontrakcije koje mi je preproručila homeopatica i te mi ih odmah smire.
    Kada uzimate magnezij, svakako proučite sastav jer neki od njih sadrže kancerogene aditive.
    Posljednje uređivanje od Indi : 25.04.2016. at 17:33

Datum pristupanja
    Apr 2019

Početno

Ove bh kontrakcije su baš kontrakcije? Stezanja?
    Ja sam u 35 tjednu i već me cijeli dan polako boli donji dio trbuha... nekad lijevo, nekad desno, nekad i istovremeno obje strane, ko neki menstrualni bolovi, zarenje, peckanje, neznam baš točno opisati ali bol je tu cijelo vrijeme....
    Pomoć?

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •